1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Windows 8.1 -> Windows 7 Ultimate

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi DeLaRocha 08.03.2015.

  1. DeLaRocha

    DeLaRocha Regular member

    Liittynyt:
    12.03.2005
    Viestejä:
    288
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Minulla on Acer Aspire V3 - 731, johon on esiasennettu Windows 8.1. No, muutaman kuukauden käytön jälkeen tulin siihen lopputulokseen että haluan asentaa vanhasta koneestani siihen Windows 7 Ultimaten. Tein käynnistystikun ja laitoin Aceriin. Ohjelma ei suostunut käynnistymään ja palasi aina W8.1 aloitusruutuun. Tätä hetken aikaa tuskailtuani päätin irroittaa Acerista kovalevyn, jonka liitin ulkoiseen telakkaan ja formatoin koko kovalevyn ntfs tiedostojärjestelmään. Asensin kovalevyn takaisin paikalleen ja muutin uefista legacy biosiin. Windows 7 asennus lähti käyntiin, mutta ilmoitti että tarvitsee "CD/DVD drive device drivers". Löysin netistä sopivat ajurit, jotka latasin ja liitin muistitikulla koneeseen mutta asentaja ei niitä tunnistanut. Olen muuttanut biosista secure boot asetuksen disabled:si.

    Olen yrittänyt toimia tämän ohjeen mukaan, mutta ei siltikään onnistu http://community.acer.com/t5/2013-Archives/downgrade-to-windows-7/td-p/17357

    Kaipaako W7 siis joitain ajureita vai onko tässä jostain isommasta kyse?
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,160
    Kiitokset:
    564
    Pisteet:
    173
    Laitoitko tikun USB 3.0-porttiin? Windows 7 hakee vasta käynnistyttyään USB 3-ajurit ja siksi asennus ei onnistu. Kokeile bootata uudelleen, kun tikku on USB 2.0 -portissa.
     
    DeLaRocha kiitti tästä.
  4. DeLaRocha

    DeLaRocha Regular member

    Liittynyt:
    12.03.2005
    Viestejä:
    288
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    USB 3.0-porttiin joo tikun lykkäsin. Kokeilin uudestaan USB 2.0-portin kautta ja homma lähti rullaamaan kunnes tuli vastaan uusi ongelma. Kun pitäis valita osio minne W7 asennetaan, valitsen ntsf:si formatoimani osion niin valittaa että "Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition. See the setup log files for more information." Mikäs tässä nyt mättää?

    Kiitos erittäin paljon! Ei olis kyllä tullut mieleenkään että USB 3.0-portin kautta ei onnistu.
     
  5. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Viimeksi muokattu: 08.03.2015
    DeLaRocha kiitti tästä.
  6. DeLaRocha

    DeLaRocha Regular member

    Liittynyt:
    12.03.2005
    Viestejä:
    288
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kaikki osiot poistettu ja alustettu, mutta ei onnistu.
     
  7. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Ettei olisi vaan kiintolevy GPT-muodossa? Pitäisi muuntaa MBR-muotoon.
     
    DeLaRocha kiitti tästä.
  8. sardelli

    sardelli Regular member

    Liittynyt:
    18.02.2013
    Viestejä:
    195
    Kiitokset:
    28
    Pisteet:
    38
    Jos kiintolevyltä poistaa kaikki osiot, silloin samalla poistetaan automaattisesti myös GPT/MBR-osiotyyppi, joten kiintolevyn osiotyypissä ei ole nyt vikaa.

    Tuleeko tuota virheilmoitusta myös silloin kun kiintolevyltä on poistettu kaikki osiot (eli näkyvissä on vain "Drive 0 Unallocated Space") ja valitset "Next".
     
    DeLaRocha kiitti tästä.
  9. DeLaRocha

    DeLaRocha Regular member

    Liittynyt:
    12.03.2005
    Viestejä:
    288
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ei kyllä se on Master Boot Record -muodossa.

    edit: Kyllä tulee sama virheilmoitus kun kaikki osiot on poistettu.
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,160
    Kiitokset:
    564
    Pisteet:
    173
    Googlaamalla nousee esiin kaksi erilaista ratkaisua: Jotkut ovat saaneet asennuksen jatkumaan poistamalla USB-tikun virheilmoituksen tullessa, keskeyttämällä asennuksen, käynnistämällä sen uudelleen (boottaamatta välillä) ja liittämällä USB-tikun uudelleen.

    Joissakin tapauksissa näyttää siltä, että jotkut (USB 3.0 -tyypin(?))-tikut eivät toimi Windows 7 asennuksessa joidenkin koneiden (esim. Acer) kanssa. Tällöin on auttanut vain uuden USB-asennusmedian tekeminen toisen valmistajan (USB 2-) tikulle. Tuossa ketjussa on molemmat ohjeet:
    http://www.sevenforums.com/installa...able-create-new-system-partition-new-ssd.html
     
    DeLaRocha kiitti tästä.
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,361
    Kiitokset:
    656
    Pisteet:
    193
    Jos nyt oikein muistan, oli minulla jokus saman tyyppinen ongelma. Tarkkaan en muista, mutta se johtui siitä, oliko tikku tehty "MBR-osiotyypille BIOS- tai UEFI-tietokoneille" tai "GPT-osiotyyppi UEFI-tietokoneille". Rufuksella tein tikun.

    Miten olet tuon tikun tehnyt?
     
    DeLaRocha kiitti tästä.
  12. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    DeLaRocha kiitti tästä.
  13. DeLaRocha

    DeLaRocha Regular member

    Liittynyt:
    12.03.2005
    Viestejä:
    288
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ongelma ratkennut ja W7 asennettu onnistuneesti. Häiriönä oli siis USB 3.0-tikku. Vaihdoin tilalle 2.0 ja homma alkoi rullaamaan. Ajureita pitää vielä asennella, koska muun muassa toi USB 3.0-väylä ei toimi ja WLAN ei toimi. Kiitos kaikille neuvoista!
     
  14. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,160
    Kiitokset:
    564
    Pisteet:
    173
    Viimeksi muokattu: 09.03.2015

Jaa tämä sivu