1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Windows 8.1-asennus ei boottaa Blu-Ray-asemalta - Buffalon ulkoinen DVD-asema pelasti

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Mayol 30.04.2015.

  1. Mayol

    Mayol Member

    Liittynyt:
    01.07.2008
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Terve. Ostin SSD-levyn tietokoneeseeni ja sain sen alustettua ja näkymään Windowsissa, annoin sille kirjaimen D. Kloonasin käyttiksen ja ohjelmat SSD:lle käyttämällä Acronis True Image 2015-ohjelman trial-versiota. Asetuksena oli heti ohjelman käynnistyttyä "entire disk", ja 105 gb:n kloonaukseen meni puoli tuntia. No, sitten...

    Koetin käynnistää SSD:ltä erilaisin keinoin. Asetin Biosista SSD:n käynnistymään ennen kovalevyä, asetin hard drivet ennen optical discejä ja otin vanhan levyn irti uuden käynnistyksen ajaksi. Mikään ei auttanut, vaan Intel Boot Manager antoi suunnilleen tällaisen viestin:

    "Proper boot media not found, check the cable.
    Proper boot media not found. Put inside the boot media holding device and press any key."

    Että joo, mitäs tuo Bios etsii? Jos SSD on nyt klooni, niin eikö sen kuuluisi toimia samalla tavoin kuin alkuperäisen HDD:n, joka on aina toiminut moitteetta. Mitään ei tietty muuttunut tämän vanhan Seagaten suhteen, vaan kaikki toimii kuten ennenkin. Acroniksesta löytyy noita asetuksia, mutten niistä mitään ymmärrä, kun ekaa kertaa kloonailen. SSD:lle kyllä tallentui jokin "entire disk.tib"-tiedosto.

    Nettiä selailin ja totesin, että n. 5 % oli saanut kloonin toimimaan kuin simpsalabim, muilla oli ollut samankaltaisia ongelmia kuin itselläni. Joku sanoi, että pitää laittaa Windowsin korjauslevy ja palauttaa käyttis, no minulla tuota levyä ei enää ole. Joku sanoi, että Windowsin osia puuttuu SSD:ltä. Sitä en käsitä, koska jos koko levyn kloonaa, niin mites sieltä sitten mitään jäisi puuttumaan.

    Voin toki ostaa Winukan 8.1-version ja lyödä kaiken uusiksi, eipä tuo mahdottomuus ole. Ajattelin vain udella vinkkejä siihen, että onnistuisiko tämä kloonaus vielä ja voisiko jotain uutta vielä kokeilla.
     
  2.  
  3. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Kloonauksia ei kannata tehdä Windowsista (varsinkaan jos kloonauksen lähde tai kohde on Windows-levy), vaan käyttää esim. Clonezillaa tai vastaavaa työkalua.

    Jos pystyt boottaamaan palautuskonsoliin niin Bootrec.exe /FixMbr ja Bootrec.exe /FixBoot saattaisivat tuon tilanteen korjata, jos ongelma on boottitietojen puuttuminen
    https://support.microsoft.com/en-us/kb/927392/fi
     
  4. marlap

    marlap Member

    Liittynyt:
    25.11.2010
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    13
    Minä olen kloonannut Windows 7 onnistuneesti Macrium Reflect ohjelmalla, josta on myös maksuton versio.
     
  5. Mayol

    Mayol Member

    Liittynyt:
    01.07.2008
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitos noista vinkeistä, nekin saattavat vielä tulla tarpeeseen. Nyt kaipaisin taas uudenlaisia ideoita ja vinkkejä.

    Vaihdoin taktiikkaa, ostin lähellä sijaitsevasta hypermarketista Windows 8.1-käyttöjärjestelmän. Seiskaan on neljän vuoden aikana ehtinyt kertyä jonkin verran roinaa, jota en voi/uskalla poistaa. Voi olla fiksumpaa lyödä kaikki uusiksi. No, ongelmia on nyt sitten lisää!

    Ei boottaa Windowsin asennus-CD:ltä. Että voi ihme, kyllä tämä Blu-Ray-asema DVD-levyjä lukee.

    No, alussa kun irrotin HDD:n ja laitoin sen SATA 0-porttiin ja sitten Blu-Ray-aseman kiinni SATA I-porttiin (siinä se oli ennen SSD:n asennusta, pakko oli, kun ei ole kuin 2 SATA-kaapelia nyt, halvat kaapelit meni roskiin, kun ei niissä ole lukkoklipsejä eivätkä ne pidä), niin Windows vähän pimahti. Kun sain koneen sitten HDD:ltä avattua (kun ei mitään optista asemaa löytynyt), niin Resurssienhallinta tilttasi, ja tietokone välkytteli kaikkea miten sattui, kunnes sammutin virtanapista. Sitten mentiin vikasietotilaan ja komentokehotteelle, yritin saada siellä käskyllä boottaamaan D-asemalta (joka on nyt taas se Blu-Ray, kun SSD on irti). Tietsikka mietti pari minuuttia, aloin sulkea napista, se alkoi sulkea itseään, meni kiinni.

    Sain nyt käynnistymään normaalisti, kun vaihdoin Blu-Ray-aseman SATA II-porttiin, mutta Windowsin käynnistyessä se latasi ajurit jostain kumman syystä. En tajua, miksi, kun onhan Blu-Ray ollut tässä koneessa jo vuosia ennen SSD:tä, joten onhan tässä ajurit (joita olen CD:ltä asennellut aseman kanssa tapellessani monet kerrat).

    BIOS ei löydä mitään optista asemaa - miksi asema sitten näkyy D:nä Windowsissa? Miksei Windows 8.1-asennus käynnisty Blu-Ray-asemaltani?

    Vaikuttaa siltä, ettei tämä kone halua SSD:tä/uutta käytöjärjestelmää, kyllä touhu on sellaista ihmettelyä ja rumbaa ollut. En oikein nyt tajua, että miten voi näin hankalaa olla, kyllä sitä mielellään uudempaa tekniikkaa hyödyntäisi. Seagate on kuitenkin vuoden 2007 pakettikoneen mukana tullut, alkaa rutista ja naksua nykyään vähän liikaa, kun kuulen kuulokkeiden läpi leffaa katsoessa. Taisi olla oikea valinta päivittää HDD viimeiseksi vanhaan koneeseen, eipähän tarvinnut pelästyä ja jättää vaikka näyttiksenvaihtoa tämän kurjuuden tähden.

    Katselin BIOSissa juttuja ja näyttää siltä, että Huawein USB-mokkula on CD/DVD-aseman tilalla. Jos tikku on irti, niin BIOS sanoo: "no device". Mitä ihmettä? Blu-Ray-asema on kirjain D nyt, sitten USB-tikku on kirjain E = Blu-Rayn pitäisi olla se ensisijainen CD/DVD-asema. Olen asettanut nyt "optical drives"-kohdan boottilistan yläpäähän, mutta ei sieltä F10 painettaessa löydy kuin joko HDD tai sitten SSD. Yritin jotain lukea netistä ja väläyteltiin sitä, että asemassa on vikaa, mutta Windows 8.1-asennuslevy käynnistyy kyllä Windowsissa, eli ei tässä LG:n Blu-Ray-asemassa ole mitään mahdotonta vikaa. Pitäisikö päivittää BIOS, se on vuoden-pari vanhempi kuin tämä Blu-Ray-asema? Siis BIOS on vuodelta 2009-2010 ja Blu-Ray vuodelta 2011. Toimisiko käyttiksen asennus ulkoisella USB-DVD-asemalla?

    Ostin sitten samaisesta Prismasta Buffalon ulkoisen DVD-aseman. Vaikka itselläni on vuosia luotettavasti ja kohtuullisen nopeasti toiminut Buffalon ulkoinen kiintolevy, en jaksanut uskoa ongelmakimpun ulkoisella optisella asemalla ratkeavan.

    Mitä vielä, ihme tapahtui, ja Windows alkoi asentua. Pikkuinen DVD-asema pystyi siihen, mihin tuplat kalliimpi Blu-Ray ei. Tästä lähin suosin Buffaloa, mikäli firmalta on saatavissa minulle tarpeellinen laite - Windowsin asentuminen pelasti hermoni ja korvani. :)

    Ensin asennus tilttasi kuitenkin kerran ja piti aloittaa se alusta. Olin jo vähän hermona, mutta toisella kerralla meni ongelmitta loppuun asti. Poistin kasin valmiiksi asennettua tauhkaa ja laittelin omat ohjelmat tilalle vaivatta. SSD:n äänettömyys oli jotain mahtavaa miltei rämisevän Seagaten jälkeen. Eniten hölmistytti nettiselailun nopeus, ihan kuin osa sivuista olisi ollut omalla koneella, niin nopeasti ne aukesivat.

    Ulkoinen DVD osoittautui Officen asennuksessa jälleen käteväksi, kun ei tarvinnut tuskailla piuhojen kanssa ahtaassa kopassa, tykkäsin.

    En ole vielä varma siitä, laitanko Classic Shell-lisäosaa koneeseen vai en, pienen funtsimisen jälkeen olen löytänyt kasista vaivatta kaikki tutut toiminnot. Enää en halua itselleni konetta, jossa käyttislevynä ei ole SSD:tä, kone aukeaa ja sulkeutuu vissiin minuutin nopeammin kuin ennen, loistavaa. :D Hyvää vappua kaikille!
     
    Viimeksi muokattu: 30.04.2015

Jaa tämä sivu