1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7 + uusi Intel SSD = käynnistymine hidasta

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi qwertyi 05.09.2014.

  1. qwertyi

    qwertyi Member

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    55
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    HTPC projektin kimpussa ollaan. Uusi Intelin SSD 120 Gb asema, kaupasta ostettu Windows 7 Home premium 64 Bit.

    Emolevy Asus M4A88TD-M/USB3, AMD Athlon II X2 250 tuplaydinprosessori (3GHz)

    Mitä tehty: Koneesta otettu kaikki ulkoiset laittee irti (pois lukien langattoman näppiksen ja hiiren vastaanotinta). Uusi SSD kiinni koneeseen . Muut kovalevyt on irti. Biossissa laitettu ACHI päälle. Kone bootattu ja aloitettu Windowsin asennus. Asennuksen jälkeen, ilman mitään asennuksia kestää koneen käynnisty virtanapin painamisesta työpöydälle puolitoista minuuttia.

    Jotain siis mättää. Nyt en vain tiedä mikä? Sata paikkaa olen koittanut vaihtaa mutta sillä ei ole vaikutusta.

    Mitä voisi koittaa? Mistä lähteä vikaa etsimään?
     
    Viimeksi muokattu: 05.09.2014
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    AMD piirisarjan ajurit asennettu? Tai sit esim surkee SATA kaapeli voi aiheuttaa tollasta. Tai rikkinäinen virtapiuha. SSD:sta ei ees kuule olisko virransyötössä vikaa.
     
  4. qwertyi

    qwertyi Member

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    55
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Satakaapeli on vaihdettu sellaiseen mustaan kun siinä kun on kuulemma jotein eroa punaiseen. Voinen kokeilla vanhalla piuhalla mutta tuskin auttaa.

    Emon valmistajan sivuilta löytyy: AMD Chipset Driver V1.3.2.54 for Windows 32bit/64bit Vista & Win 7.
    Tuo nyt näemmä asettaa ATI näytönohjaimen ajurit.

    AMD:n piirisarjan ajureita erikseen en nyt ole löytänyt. Kertokaa ny jos listalta löytyy:
    http://www.asus.com/Motherboards/M4A88TDMUSB3/HelpDesk_Download/
     
  5. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  6. qwertyi

    qwertyi Member

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    55
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Asennellaan tuolta sitten.

    RAID ajureihin ei vissiin tarvitse koskea?
     
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ei.
     
  8. qwertyi

    qwertyi Member

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    55
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    SSD asemalle ei vissiin erikseen ole mitään ohjainta mikä pitäisi erikseen ladata asennuksen yhteydessä? Ainakaan semmoista en löytänyt.

    Lähdin taas alusta liikenteeseen. Mahtaisiko se jo kertoa jotain kun asennuksen yhteydessä kohta "Puretaan Windowssin tiedostoja" kestää. Jos nyt oikein muistelen niin silloin ensinmäisen kerran SSD asemalla asentaessani tuo kohta meni hyvinkin nopeasti läpi. Nyt on aika hidasta purkamista.
     
    Viimeksi muokattu: 05.09.2014
  9. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ei SSD asemalle mut SATA ohjaimelle.

    Toi viittais siihen et jotain mätää on SSD asemassa tai tiedonsiirrossa sille. Vika voi olla melkein missä vaan SSD:n ja emon SATA liittimen välillä.
     
  10. qwertyi

    qwertyi Member

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    55
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Koneen ostin ja perus HDD levyllä mentiin. Sitten ostin OCZ Vertex SSD levyn joka toimi ripeästi hetken. Levy lähti myyjälle ja takuuna vaihdettiin tilalle Kingstonin SSD. Ongelmia oli joten vaihdoin emolevyn. Sama homma, hidas käynnistys.

    Nyt sitten ostettu tämä viimeisin Intelin SSD ja uusi SATA-kaapeli. Näiltä osin voisin kuvitella ettei ole rautavika ainakaan noissa (emossa / SSD-levyssä).

    Käsittääkseni kaikki liitokset kyllä emoon on tehty oikein ja liittimet on hyvin paikoillaan.

    Lisäys: Uudelleen asennus ja täältä http://support.amd.com/en-us/download/chipset?os=Windows+7+-+64 ladattu ohjain = käynnistys jämähtää Käynnistetään Windowssia ikkunaan.
     
    Viimeksi muokattu: 05.09.2014
  11. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Emoki vaihdettu välissä? Koita välillä toista SATA liitintä emossa. Kato mitä tekee BIOS:n IDE mode.
     
  12. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,676
    Kiitokset:
    87
    Pisteet:
    78
    Onko emolevyn bios päivitetty uusimpaan versioon ja ssd:n firmis samoin?
     
  13. qwertyi

    qwertyi Member

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    55
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Bios on päivitetty uusimpaan.

    SSD-aseman päivitysohjelma https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=18455 sanoo että tuorein firmis sisällä.

    Seuraavaksi voisi kokoeilla päivittää BIOS uudelleen. Voisi kanssa kokeilla jotain vanhempaa versiota jos siitä olisi apua. Tällä hetkellä on uusin versio ajettu sisään.
     
  14. qwertyi

    qwertyi Member

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    55
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Windowsin laitehallinnassa katsottaessa ei siellä puhuta mitään AHCI ajureista. Oletan siis ettei niitä Asuksen sivuilta saa.

    Löysin tällaisen ja kokeilen jospa tällä sitten saisi AHCI moden toimimaan. http://drivers.softpedia.com/progDo...-120164-for-XP-Vista-Win7-Download-96766.html

    Lisäys: Asennuksen yhteydessä tosin sanoo: AMD AHCI Compatible RAID Controller joten nähtäväksi jää mitä tapahtuu.
     
  15. qwertyi

    qwertyi Member

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    55
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tuo teki jotain. Vaihdoin Biosista SATA portit IDE modeen, windowssin käynnistyksen jälkeen asensin emon mukana tulleelta levyltä Raid /ahci ajurit ja nyt käynnistyy about 25 sekunnissa.

    Olisiko sitten niin ettei nuo ajurit toimi AHCI modessa vaan vaatii juurikin tuon IDE moodin??
     
  16. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    AHCI ajurit ei toimi IDE modessa. Jotenki se IDE mode vaan näyttäis toimivan paremmin.
     
  17. qwertyi

    qwertyi Member

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    55
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tätä kyllä ihmettelen kovasti. Olisiko sitten Asuksen jotain omia systeemejä.

    Veli on tuomassa muutamaa pöytäkonetta tänne jotka on heille jääneet ylimääräisiksi. Pitää kokeilla tuon vanhan Kingstonin kanssa miten niiden emot toimii AHCI modessa. Jospa niissä olisi muiden valmistajien emot.

    Syvästi päähän ottaa tässä projektissa se, että kerrankin olen keskustelupalstoilla kyselyt apuja windowssin puhtaalle asennukselle koska halusin olla varma että kerrankin menee kaikki kuten pitää. Siksipä ostin uuden lisenssin winukalle ja uuden SSD-levyn.

    Mikäli homma nyt kiikastaa siitä ettei Asuksen emolla toimi AHCI niin tässä on kohtuu montaa ärräpäätä päästelty ihan vain sen johdosta.

    Nyt asennan wintoosaan kaikki muutkin tarpeelliset softat ja katselen miten käynnistys kehittyy.

    Kiitokset kaikille tähän mennessä vastanneille.
     
  18. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Toimiihan se AHCI. Ellei toimis, Wintoosa ei ees käynnistyis.

    Toi hidas aukeeminen johtuu todennäkösesti siitä et Wintoosa hakee jotain ajuria tai haluu löytää jonkun osan tmv.
     
  19. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,676
    Kiitokset:
    87
    Pisteet:
    78
  20. qwertyi

    qwertyi Member

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    55
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Olisi kyllä mielenkiintoista tietää mitä hakee ja miksi.
     
  21. qwertyi

    qwertyi Member

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    55
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Eli pisäisikö vielä koittaa niin, että DVD-asema on kytketty SATA-porttiin 5 tai 6 IDE moodissa ja SSD asema SATA port 1 AHCI modessa?
     

Jaa tämä sivu