1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7 talteen entiseltä koneelta?

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi rantaiso 17.06.2016.

  1. rantaiso

    rantaiso Member

    Liittynyt:
    22.10.2008
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Minulla on koneessani koneen mukana tullut Windows 7 lisenssi "levyn kulmalla". Saako sitä sieltä jotenkin otettua talteen tai onko jossain ladattavissa Windows 7 media, johon käyttää vanhan käytöstä poistuvan koneen lisenssiavainta asennuksessa?
     
  2.  
  3. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    236
    Pisteet:
    123
    rantaiso kiitti tästä.
  4. rantaiso

    rantaiso Member

    Liittynyt:
    22.10.2008
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Versio tässä on Microsoft Windows 7 Home Premium (64-bit); Service Pack 1, joka on nyt päivitetty windows 10:ksi. Product-ID siis on kuitenkin tälle Windows seiskalle, vaikka se on päivitetty. Se ei varmaan käy Professional-versioon.

    Miten käytännössä tuo esiasennettu windows toimii? Minun ei tarvinnut määritellä levyosioita, vaan minkä-kielisenä halusin tuotteen. Olen suosinut englanninkielisiä ohjelmistoja. Se on varmaan myös sellainen, että varsinaista asennusmediaa ei ole olemassakaan vai onko se tuo Recovery-osiolla jossain muodosssa?
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Home Premiumin tuoteavaimella ei Pro versiota pysty aktivoimaan.

    Sillä ei ole merkitystä, minkä seiska version lataat 64 bittisenä. Sen voi siirtää USB-tikulle ja poistaa sen sources kansiosta ei.cfg tiedosto, jolloin ohjelma asennuksen aikana kysyy asennettavan version.

    Esiasennettuja versioita löytyy ainoastaan valmis/pakettikoneissa, joissa käyttäjä tekee viimeistelyasennuksen.

    edit: Windowsin asennuksessa ei tarvitse määritellä levyosioita jos tyytyy Windowsin tekemään osioon, joka on koko levy tai osio johon asennus suoritetaan.
     
    Viimeksi muokattu: 18.06.2016
  6. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,929
    Kiitokset:
    79
    Pisteet:
    78
    Jos se oli osioitu valmiiksi niin sen oli valmistaja tehnyt.
    Hae tuo winukka tuolta olen itsekkin sen sieltä joskus hakenut:
    http://murobbs.muropaketti.com/thre...ws-asennuslevyt.955273/page-5#post-1714959683
    Kielipaketteja saat täältä:
    http://www.mydigitallife.info/download-windows-7-mui-language-packs-32-bit-and-64-bit/
    Sitten kohta: Windows 7 kannattaa lukea ja tehdä tarvittaessa.
    http://murobbs.muropaketti.com/thre...l-aktivointi-ongelma.1233239/#post-1715645981
    Onko tuo Win 10 ollut alle 1kk? Silloin sen voi palauttaa takaisin seiskaksi jolloin saat Win7 lisenssikoodin selville Key Finder ohjelmalla (Magical Jelly Bean Keyfinder) .
    https://www.magicaljellybean.com/keyfinder/
    Se nimittäin on eri kuin Win 10 oleva minkä tuo Key Finder löytää ja eri kuin koneen kyljessä olevassa läpyskässä. Ota ne tiedot talteen.
     
  7. rantaiso

    rantaiso Member

    Liittynyt:
    22.10.2008
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    OK. Enpä oo tällaisesta tiennytkään ja sen verran kauan on omista asennuksista aikaa, että silloin käytin vielä CD-romppuja. Tikulta en siis oo koskaan käyttöjärjestelmää vielä asentanut. Pitääkö sellaiseen asennukseen määritellä biosissa boot-järjestykseen USB, kun Biosia olen viimeksi muokannut silloin kun ei nuo tikut ollu vielä mitään yleisiä. :)
     
  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Voi valita biossista USB:n käynnistyväksi, ellei sitten halua tehdä helpommin ja valinta käynnistys-valikosta USB-tikkua käynnistymään.
     
  9. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,482
    Kiitokset:
    494
    Pisteet:
    93
    Toikin kannattaa tarkistaa, että kone tukee usb:ltä boottaamista. Kaikki vanhemmat emot ei välttämättä tue.
     
    IlmoPJ kiitti tästä.
  10. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,929
    Kiitokset:
    79
    Pisteet:
    78
    Rufuksella voit tuosta Win7 tehdä buuttaavan median.
    Ps. Olen reissussa joten en voi enempää nyt kirjoittaa.
     
  11. rantaiso

    rantaiso Member

    Liittynyt:
    22.10.2008
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Jos kone on uusi, niin siinä boot-järjestyksessä ilmeisesti on myös tikku (ennemmin tai myöhemmin), joten siihen ei tarvii edes koskea?

    Käynnistysvalikosta? Siis siinä tapauksessa, jos koneella on jo käyttis? Vai siis miten? Mitä näppäintä pitikään käynnistyksessä painaa pohjaa, että se menee käynnistysvalikkoon? Oliko se del-näppäin tai F8 vai mikä, kun mulla on tuosta edellisestä kerrasta jo vuosia aikaa ja muisti pätkii... :)

    Mulla on koneen kyljessä 5x5 Product key Windows OE seiskalle, joka on eri kuin mitä saa windowsin ominaisuudet -valikosta. Siellä oli 4x5 mittainen Product ID. Olen ihmeissäni. Koneessa on nyt siis kymppi, joka on päivitysversio. Onko Windows 10:ssa Product ID ei on entinen Product Key vai onko se sama ja onko se siis nyt lyhyempi?
     
  12. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Tämä on se jolla aktivoidaan.
    Käynnistysvalikko käynnistyy biossin avulla, siinä ei tarvita käyttöjärjestelmää. Mikä nappula se on, pitäisi katsoa käyttöoppaasta, ellei aloitusruudussa sitä ole mainittu, kun kone käynnistyy.

    edit: tällä ohjelmalla voit luoda käynnistyvän USB-asennusmedian: https://rufus.akeo.ie/
     
    Viimeksi muokattu: 18.06.2016
  13. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,482
    Kiitokset:
    494
    Pisteet:
    93
    Toi tuotetunnus mikä näkyy ominaisuudet-valikossa win 10:ssä tuskin lienee mikään oikea aktivointiavain tai tuotetunnus. Itsellä kahdessa koneessa parin numeron erolla sama litania.
     
  14. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    se ID ei ole lisenssi.

    Käsittääkseni turvallisuussyistä se lisenssi ei näy "tavan tallaajalle" vaan se on asennusmedian laatikossa tai muussa vastaavassa. Toki me "nörtit" saadaan se kaivettua esille alle viidessä minuutissa myös Windowsista
     
  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Todella sen pystyy katsomaan ainoastaan jollakin apuohjelmalla, taitava käyttäjä voi katsoa sen muistaakseni rekisteristä.
     
  16. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,482
    Kiitokset:
    494
    Pisteet:
    93
    ^no näin mut eiks tässä sitä kysytty :p
    Miksei vaan sitten suoraan aktivoi sillä koneen kyljessä olevalla serialilla windowsin jos haluaa asentaa seiskan uudestaan? Vai onko tässä nyt pointti, että kaivellaan se pakettikoneen esiaktivoitu avain sieltä rekistereistä käytettäväksi seuraavaan asennukseen ja säästellään toi toinen erillinen tarrassa oleva numero toisaalle, vai mikä? Olen ainakin siinä käsityksessä, että noi on siis kaksi erillistä avainta?
     
    Viimeksi muokattu: 18.06.2016
  17. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    eikös tässä ollut jo vastaus siihen
     
  18. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,482
    Kiitokset:
    494
    Pisteet:
    93
    Mut selventäkää joku guru nyt vielä onko noi pakettikonheet aktivoitu jollain massa-avaimilla ja toi koodi koneen kyljessä on eri kuin se esiasennetun windowsin aktivointiavain?
     
  19. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Guru en ole, mutta valmistaja ei ole käyttänyt koneen kyljessä olevaa tuoteavainta, vaan jotain yleistä heidän käytössä olevaa tunnusta. Olen monista valmiskoneista katsonut, että käytössä oleva tunnus ei vastaa koneen kyljessä olevaa.
     
    rantaiso kiitti tästä.
  20. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,482
    Kiitokset:
    494
    Pisteet:
    93
    Kiitos tästä selvennyksestä. Muistelen joskus aikoja sitten BPVestin jotain saman suuntaista maininneen...
     
  21. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Juurikin niin. Ne pakettikoneiden ja läppärien lisenssit on käyttämättömiä. (yleensä). Noiden koneiden käyttiksiä on muokattu niin paljon että ne esiasennukset on ihan eri lisenssillä.
     

Jaa tämä sivu