1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7 Pro 64-bit & Lenovo E550 hidastui

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Tsoppaluu 28.08.2016.

  1. Tsoppaluu

    Tsoppaluu Newbie

    Liittynyt:
    03.10.2015
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Morjens!

    Nyt on tietämätön hukassa.
    Eilen tein tästä mun tuoreesta läppäristä create recovery media ohjelmalla palautuslevyn tai pikemmin palautuslevyt koska niitä tuli 5 kpl, mahtaako kuulua asiaan?

    Sitten tein varmuuskopion tietokoneesta tietokoneelle niin tietokoneen Lenovo _Recovery Q: asema täyttyi heti laakista. Aiemmin se oli tyhjä, mutta nyt enään 1gt vapaana 18gt:sta, voiko todella viedä näin paljon tilaa? Lisäksi varmuuskopiota tehdessä tuli ilmoitus että tietokonetta ei onnistuttu varmuuskopioimaan onnistuneesti joten toimenpide peruutettiin.

    Nyt kun tarkemmin mietin niin en ole varma että kumman toimenpiteen tehdessäni tuo Q: täyttyi, mutta joka tapauksessa jomman kumman jälkeen.

    Nyt kuitenkin kaikista eniten olen huolissani siitä että tietokone silminnähden hidastui. Esimerkkinä vaikka internetin selailu niin lataa huomattavasti pidempään sivuja auki tai vaikkapa spotifyn käynnistäminen kestää huomattavasti pidempään. Myös esimerkiksi tekstin pyyhkiminen ei enään pyyhiydy sulavasti vaan muutaman kirjaimen kerrallaan ja sitten töksähtää hetkeksi ja sen jälkeen jatkuu. Tämäkin tuli palautuslevy/varmuuskopiointi toimenpiteiden jälkeen. Mitähän tälle hitaudelle voi tehdä?

    En ole edes asentanut tietokoneelle mitään muita ohjelmia kuin tuon em. Spotifyn, joten tuskin siitä on kiinnni kun noin kuukauden toimi hienosti ja mutkattomasti tuon ohjelman kanssa.

    C: asemalla on tilaa 102gt/152gt eli tilaa pitäisi olla riittävästi.

    Tietokoneesssa pitäisi olla 192gt tilaa eikä ole muita asemia kuin tuo C: ja Q: joten mihinkähän lopput gigat on hukuneet?

    Lisäksi vielä olisi vähäpätöisempi asia. Kun kirjoitan mihinkä vaan niin jokin oikoluku toiminto alleviivaa punaisella kaikki sanat niinkuin ne olisi väärin kirjoitettu, mistähän tämän saa vaihdettua?

    Etukäteen jo kiitos ja kumarrus jos joku enemmän tietävä ehtii ja viitsii vähäksi aika perehtyä näin robleemiin.

    T. Antti
     
  2.  
  3. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,957
    Kiitokset:
    84
    Pisteet:
    78
    5 palautuslevyä (DVD) on Ok. Tuolla vuorostaan voit tutkia mikä sitä tilaa vei. Eli tuo ensimmäinen.
    http://www.jam-software.com/freeware/index.shtml
    Jatketaan sitten missä on probleemos.
     
  4. Tsoppaluu

    Tsoppaluu Newbie

    Liittynyt:
    03.10.2015
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Olipas kätevä ohjelma, se näyttää tonne Q:lle 13,1Gb FactoryRecovery ja 3,9Gb Backup Files.

    Ja C: aseman kooksi näyttää 54 Gb.
     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,149
    Kiitokset:
    562
    Pisteet:
    173
    Tuo Q-asema on Lenovon Recovery -osio, eli osio, joka sisältää palautustiedostot ja -ohjelmiston. Sille ei pitäisi tallentaa mitään varmuuskopioita eikä muitakaan tiedostoja, vaan jättää se koskemattomana Rescue and Recovery -toiminnon käyttöön. Varmuuskopioita varten on syytä hankkia ulkoinen USB-asema. DVD-levyillekin varmuuskopion voisi tehdä, mutta koko levykuvan tallentaminen DVD-levyille vie turhan monta DVD-levyä. Varmuuskopioitu levykuva sisältää koko C-aseman näköistiedoston, siis myös omat ohjelmat ja tiedostot, ja on siis paljon suurempi kuin tuo järjestelmän palautus-tiedosto, joka noille palautuslevyille tallennetaan.

    Onko kone edelleen hidas vielä uudelleen käynnistyksen jälkeen? Katsoitko jo tehtävienhallinnasta, onko viekö joku prosessi koko ajan suoritintehoa?

    Jos oikolukuohjelma alleviivaa kaikki sanat, niin se voisi johtua siitä, että joku kieliasetus on väärä. Esimerkiksi jos kieleksi on asetettu englanti, niin lähes kaikki suomen sanat alleviivataan.
     
  6. Tsoppaluu

    Tsoppaluu Newbie

    Liittynyt:
    03.10.2015
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kone on edelleen hidas, onko toi factory recovery ja backup files Q: asemalle kuuluvia? Ei siellä mitään muuta ole. Mun mielestä se oli ihan tyhjä ennen näitä toimenpiteitä.
     
  7. Tsoppaluu

    Tsoppaluu Newbie

    Liittynyt:
    03.10.2015
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ja nyt melkein heti edellisen kirjoituksen jälkeen tuli viesti että levyllä johon varmuuskopioita luodaan ei ole tarpeeksi tilaa, mitäs mää nyt teen?
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,149
    Kiitokset:
    562
    Pisteet:
    173
    Se FactoryRecovery on Q-aseman alkuperäinen tiedosto. Tuo BackupFiles lienee aiemmin mainitsemasi varmuuskopio, jonka yritit tallentaa tuolle osiolle. Katsoitko Tehtävienhallinnasta, onko siellä menossa jotakin? Olisitkohan käynnistänyt Windowsin varmuuskopiointitoiminnon? Luulin aluksi, että teit varmuuskopiota Lenovon R&R-sovelluksella, mutta se tuskin olisi tarjonnut kyseistä osiota kohdeasemaksi.

    Tuo ilmoitus levyn täyttymisestä on seurausta Q-osiolle tehdystä varmuuskopiosta tai sen yrityksestä. Windows ilmoittaa, jos joku levyosio uhkaa täyttyä.

    Edit. Ohje Tehtävienhallintaan: Paina yhtä aikaa Ctrl+Alt+Delete ja valitse Käynnistä Tehtävienhallinta. Jos alareunassa kohdassa Suoritinkäyttö on muu luku kuin 0, klikkaa Näytä kaikkien käyttäjien prosessit ja klikkaile sitten Su...(=suorituskyky)-saraketta niin, että eniten kuormittava prosessi on ylimpänä. Normaalisti koneen ollessa jouten, siellä pitäisi olla Järjestelmän vapaaprosessi lukemalla 99 tai 100%. Jos luku on pienempi, kerro sen prosessin nimi, jonka kohdalla on seuraavaksi suurin lukema.
     
    Viimeksi muokattu: 28.08.2016
  9. Tsoppaluu

    Tsoppaluu Newbie

    Liittynyt:
    03.10.2015
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Järjestelmän vapaaprosentti seilaa lukemien 85 ja 96 välillä. Sitten alempana olevat vaihtuu chrome.exe*32, system ja taskmgr.exe lukemien ollessa 1-6.

    Tosiaan windows nyt muistutelee harva se hetki siitä, että Q: asema on täynnä ja sitten tonne oikeaan alakulmaan tulee kellon viereen tuo vaalea lippu tai viiri ja punainen raksi sen päälle "tarkista varmuuskopioinnin levytila (tärkeä)".

    Pitäiskö tuolle Q:asemalle tehdä jotain? Voinko poistaa sieltä jotain?
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,149
    Kiitokset:
    562
    Pisteet:
    173
    Minä luulen, että tuo BackupFiles on se tiedosto, joka pitäisi poistaa. Onneksi olet tehnyt palautuslevyt, joilla kone saadaan tarvittaessa alkuperäiseen tilaan, jos jotain menee pieleen.

    Yrititkö tehdä tuota varmuuskopiota Windowsin omalla varmuuskopiointisovelluksella? Ensiksi ehkä kannattaisi selvittää, saako varmuuskopiotiedoston poistettua ohjelmalla, jolla se tehtiin. Se olisi helpointa ja turvallisinta. Sen jälkeen pitää muuttaa varmuuskopiointiasetukset ja kopion tallennuspaikka vaihtaa oikeaksi. Varmuuskopiointia varten pitäisi olla käytettävissä ulkoinen 500-1000 Gt USB-levy ja sen pitäisi olla liitettynä, kun varmuuskopiointiasetus korjataan.

    Jos varmuuskopion poisto Q-osiolta ei onnistunut varmuuskopiointiohjelmalla, pitänee se poistaa käsin. Sen sijaan, että poistat BackupFiles-kansion suoraan, voit koittaa ensin siirtää sen tilapäisesti vaikka C-asemalle (Leikkaa, Liitä), ja poistaa sen lopullisesti myöhemmin, jos ongelmia ei ilmene. On myös mahdollista, ettei kyseistä tiedostoa voikaan normaalisti poistaa tai siirtää. Silloin täytyy miettiä jokin muu ratkaisu.

    Nuo Tehtävienhallinnan lukemat eivät selvittäneet, mikä konetta hidastaa.

    Olethan tutustunut laitteen ohjekirjaan, jonka voi ladata myös tuolta:
    http://support.lenovo.com/fi/fi/pro...hinkpad-edge-laptops/thinkpad-e560?beta=false
    Siellä suositellaan varmuuskopiointiohjelmaksi mm. Lenovon Rescue and Recovery -ohjelmaa, joka mielestäni onkin erittäin hyvä sovellus. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että kun myöhemmin päivität Windows 10:een, R&R ei ole käytettävissä enää sen kanssa, mutta Windowsin omalla sovelluksella tehtyjen varmuuskopioiden pitäisi olla.
     
  11. Tsoppaluu

    Tsoppaluu Newbie

    Liittynyt:
    03.10.2015
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Jees. Tältä rintamalta sen verran että soitin Lenovon tukeen ja sieltä monen mutkan kautta saatiin homma pelittämään! En pysynyt edes itse enään perillä kun tuesta neuvottiin että paina tuota, tuota, ja sitten tuota. Kiitokset 1perttille jeesistä!
     

Jaa tämä sivu