1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7, kovalevyn vaihto, ei käynnistyslevyä

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi phroggy 22.11.2015.

  1. phroggy

    phroggy Newbie

    Liittynyt:
    22.11.2015
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Minulla olisi vuonna 2010 hankittu melko tehokas Win 7 Pro 64bit -läppäri, jota olen yrittänyt päivittää lapsille käyttökoneeksi. Kovalevyssä on vikaa ja todennäköisesti siksi ei esim. verkko enää toimi (windows-virheitä). Olen hankkinut uuden SSD-aseman, jolle vanha kovalevy kopioitu EaseUs Todo Backup Free 8.5:llä. Kopio ei kuitenkaan toimi (yllätys yllätys).

    Ikävää tässä, ettei koneen mukana aikanaan tullut Windows käynnistys- eikä korjauslevyä. Koska verkko ei toimi, ei kyseisellä koneella uutta voi tehdä. Minulla on kotona Windows 10 Pro 64bit-läppäri, jolla tämän voisi tehdä, mutta ohjeet Microsoftin sivulla on tehty Windows 7:lle.

    http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/Create-a-system-repair-disc

    Eli: miten työ pitäisi tehdä? Tarvitsenkö Win 7 Pro 64 repair-levyn vai käynnistys/asennus-levyn? Voiko sen ladata jostain (siis suoraan Microsoftilta, ei epämääräisestä lähteestä)? Sen jälkeen vasta päässen päivittämään Windows 10:een.

    Olisin kiitollinen neuvoista.
     
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Et maininnut koneesi nimeä ja tyyppiä. Sen vanhalla kovalevyllä on mitä todennäköisemmin palautusosio (Recovery), jolla koneen voi palauttaa tehdasasetuksiin. Mikäli sinulla on vielä tallessa koneen käyttöohje, niin siellä on yleensä selitetty, miten palautus käynnistetään.

    Jos käyttöohjetta ei löydy, niin laita tarkat nimi- ja mallitiedot tänne, niin katsotaan jos netistä löytyisi sille manuaali.

    Kone pitäisi saada nyt ensin toimimaan kunnolla vanhalla kovalevyllä, jolloin käyttöjärjestelmän siirto SSD.lle onnistuu.
    Siihen on useitakin vaihtoehtoja suorittaa se.
     
  4. phroggy

    phroggy Newbie

    Liittynyt:
    22.11.2015
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos vastauksesta.

    HP 8540w Elitebook.

    On siinä HP_TOOLS osio, joka varmaan sisältää tämänsorttista tavaraa.

    F:\
    - HP_TOOLS tiedosto
    - HP_WSD.dat
    - HPSF_Rep tekstitiedosto
    - Hewlett-Packard (kansio
    - - BIOS (kansio)
    - - BIOSupdate (kansio)
    - - QuickLook (kansio)
    - - QuickWeb (kansio)
    - - SystemDiags (kansio)
    - - WWAN (kansio)
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
  6. phroggy

    phroggy Newbie

    Liittynyt:
    22.11.2015
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Terve,

    Kokeilin tuolta sivulta löytyvää ohjetta ja ajoin sivulta "Varmuuskopioi tai palauta tiedostoja" ohjelman

    "Palauta järjestelmäasetukset tai tietokone".

    Palautuspiste oli 5.8.2015 joka taitaa olla vian kannalta liian myöhään. Kone sanoi:

    "Järjestelmän palauttaminen onnistui. Järjestelmä on palautettu pisteeseen 5.8.2015 21:28:08. Asiakirjat ovat pysyneet muuttumattomina."

    Verkkoon en kuitenkaan vieläkään pääse. En edes ethernet-kaapelilla (enkä Wifi). Melkein kaikissa Verkkosovittimissa Laitehallinnassa - paitsi Bluetooth-laite (RFCOMM-protokollan TDI) on huutomerkkivaroitus. Esim. Intel (R) 82577LM Gigiabit Network Connection sekä Intel(R) Centrino(R) Ultimate-N 6300 AGN (Wifi):

    "Laite ei toimi ongelmitta, koska Windows ei voi ladata sen tarvitsemia ohjaimia. (Koodi 31)".

    Eli järjestelmän palautus ei taida riittää.
     
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Tuo ei ole tässä tapauksessa oikea valinta.
    Eikö siellä ollut vaihtoehto palauttaa kone tehdasasetuksiin? (alkuperäisasetukset, tms.)

    edit: tässä vaihtoehdossa kaikki omadata häviää, joten ne talteen ensin jos tärkeitä.

    edit: noiden toimattomien laitteiden ajurit voit ladata täältä jos sinulla on mahdollista ladata toisella koneella: http://support.hp.com/us-en/drivers...book&tool=s-002#Z7_3054ICK0K8UDA0AQC11TA930O2
    Valitse ensin oikea laite noiden kolmen joukosta.

    Edit2; tarkoitin tätä, jolla palautetaan tehdasasetukset:
    f11 recovery tools: You can use the f11 recovery tools to recover your original hard drive image. The image includes the Windows operating system and software programs installed at the factory.
     
    Viimeksi muokattu: 22.11.2015
  8. phroggy

    phroggy Newbie

    Liittynyt:
    22.11.2015
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos, tuo f11-palautus toimi - nyt verkkoonkin pääsee. Olin kyllä ottanut täydet backupit (kovalevyn siirtoa varten), samoin tiedostot siirretty jo omaan työkoneeseeni kun tämä ollut lapsilla.

    Jatkan tästä kovalevyn kopiointisoftalla. Onko suosituksia ilmaisesta softasta, esim tuo EaseUs Todo?
     
  9. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    En ole käyttänyt noita ohjelmia, joten en osaa niitä suositella. Varmaan onnistuu tuolla EaseUs Todo:lla, mutta suositeltavinta on kuitenkin puhdas asennus SSD:lle.

    Suosittelisin tätä vaihtoehtoa, päivittää tuo nykyinen ensin Win10:ksi vanhalle kovalevylle. Lataa Media Creation Tool esim. työpöydälle ja käynnistä päivitysasennus siitä suoraan työpöydältä, asennuksen jälkeen aktivoiti tapahtuu automaattisesti. Sen voi Win10:ssä varmistaa Asetuksista -> Päivittäminen ja suojaus -> Aktivointi, kun se ilmoittaa, että on aktivoitu.
    Ole kärsivällinen asennus voi kestää jonkin aikaa, älä keskeytä sitä.

    Win10 asennus: https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

    Sen jälkeen, kun aktivointi on suoritettu voit tehdä puhtaan asennuksen SSD-levylle. Asennusmedian voit luoda tuolla samalla Media Creation Toolilla, joko DVD-levylle tai USB-tikulle. Kerran aktivoitu Win10 aktivoituu automaattisesti samalle koneelle puhtaassa asennuksessa.
    Ota vanha levy irti asennuksen ajaksi.

    Ihan varmuudeksi tekisin ensin kuitenkin koneellasi palautus levykkeet Win7:lle kaikeksi varmuudeksi (Win10 mahdollisesti tuhoaa tuon palutusmahdollisuuden), niin saat aina niillä palautettua koneesi tehdasasetuksille. Muistaakseni tarvitaan vähintään 3-DVD levyä, varaa kuitenkin pari enemmän.

    Palautuslevyjen valmistus, manuaalin sivulla 142. (create a system image)
    When backing up to discs, use any of the following types of discs (purchased separately): CD-R,
    CD-RW, DVD+R, DVD+R DL, DVD-R, DVD-R DL, or DVD±RW. The discs you use will depend on
    the type of optical drive installed in your computer

    When backing up to discs, number each disc before inserting it into the optical drive of the computer.
    To create a backup using Backup and Restore, follow these steps:
    1. Select Start > All Programs > Maintenance > Backup and Restore.
    2. Follow the on-screen instructions to set up your backup, create a system image (select models only).(toivottavsti löytyy sinun koneeltasi)

    Jos ohjeessa vaikeasti ymmärrettäviä kohtia, kysy lisää.
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,148
    Kiitokset:
    562
    Pisteet:
    173
    Sivusta huomauttaisin, että nuo palautuslevyt kannattaa tosiaan tehdä ensin. Tuo on kuitenkin viisi vuotta vanha läppäri ja voi olla hankalaa löytää siihen kaikki ajurit Windows 10:lle. Minulla ei ole kokemuksia Windows 10 -päivityksistä, mutta olen netistä huomannut käyttäjien kohdanneen ongelmia silloin, kun valmistaja ei ole julkaissut päivitettyjä ajureita, sillä läppäreissä ei Microsoftin yleisajurit välttämä toimi.
     
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    1pertti on oikeassa, mutta yleensä poikkeustapauksia lukuun ottamatta Windows Update löytää niihin sopivat ajurit.
    Koneen tukisivulta niitä ei löydy, kun 7-versioon asti.

    Jos kuitenkin päätät Win10 kokeilla, niin sitäkin tärkeämpää on tehdä palautuslevyt ensin, joilla voi aina turvallisesti palata takaisin Win7:aan.
     
  12. Rubertti

    Rubertti Regular member

    Liittynyt:
    30.10.2003
    Viestejä:
    579
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Itselläni sama läppäri, toimii ilman ongelmia Win10. Itse asensin ne win7 ajurit eikä win10 nikollut yhtään.
     
  13. zipperi

    zipperi Regular member

    Liittynyt:
    29.11.2004
    Viestejä:
    622
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    5 vuotta vanha Asuksen Win7 läppäri päivittyi yskimättä Win10:ksi. Ainoastaan Nvidian ajuri piti etsiä itse kun ei automaattisesti asentunut. On kyllä sen jälkeen päivittynyt Windows Updaten kautta.
     
  14. phroggy

    phroggy Newbie

    Liittynyt:
    22.11.2015
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos neuvoista. Tässä on edetty askel askeleelta iltaisin töiden jälkeen lastenhoidon lomassa, ollut hidasta.

    Minulla olisi nyt Windows 10:n tekemä Windows.iso, joka näyttäisi mahtuvan yhdelle levylle. Miten sen saa sinne? Voin lähettää tiedoston levylle pop-up valikosta, mutta siihen se jää. Mikä käynnistää polttamisen? En löydä ohjeita Windowsista enkä Googlella.

    Olisi tuon Windowsinkin käyttöliittymässä parannettavaa, kun mikään ei löydy itse etsimällä.
     
  15. zipperi

    zipperi Regular member

    Liittynyt:
    29.11.2004
    Viestejä:
    622
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Itse en kymppiä edes polttanut, asensin sen Daemon Tools lite virtuaaliasemalta ladaten ko. ison sinne. Hyvin meni eikä edes kestänyt kovinkaan kauan verrattuna aikaisempiin asennuksiin.
     
  16. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Meinasin antaa linkin (image) .iso poltto-ohjelmaan (CDBurnerXP), mutta näyttää siltä, että se on saanut jotain PUP-kylkiäisiä, joten onnistuu se tuolla Windowsin omallakin näköistiedoston tallennuksella.

    Windowsin pop-up valikosta: "Avaa sovelluksessa" -> "Windowsin levyn näköistiedoston tallentaminen" DVD-levylle.
    .
     
  17. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,708
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    On siitä vielä versio ilman open candyakin. se on vaan piilotettu sinne parin kilkkauksen taakse.
    https://cdburnerxp.se/download?more-options
     
  18. phroggy

    phroggy Newbie

    Liittynyt:
    22.11.2015
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    En löydä tuollaista sovellutusta "Avaa sovellutuksesta" -luettelosta. Pitääkö se asentaa? Onko tämä neuvo Windows 7:lle, vai Windows 10:lle?
     
  19. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Kyllä tuo seiskassa ainakin minulla noin menee, kun teet tuon image (iso) tiedoston päältä.
     
  20. phroggy

    phroggy Newbie

    Liittynyt:
    22.11.2015
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tämä on jo Windows 10. Windows 7:aa ei taloudesta enää löydy. ;)
     
  21. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Kokeilin siirtää iso tiedoston DVD:lle Win10:ssä. Klikkaa hiirellä iso-tiedostoa oikealla napilla ja valitse "Tallenna levyn näköistiedosto". Näin minä sain sen siirtymään DVD-levylle.
     

Jaa tämä sivu