1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7 ei suostu asentumaan...

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Sakarias 19.10.2014.

  1. Sakarias

    Sakarias Active member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,806
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    68
    Olen tässä yrittänyt Windows 7 (premium) asentaa uudelle 2T levylle. Asennus jysähtää aina levyn osiointiin. Ei tunnista tai ei voi luoda järjestelmä levyä. Olen kokeillut erilaisilla BIOS asetuksilla. UEFI päällä ja pois. Vaihtoehdoiksi taitaa jäädä ruuvata vanha emo koppaan ja kokeilla sillä. Ei järkeä kun vaatii hieman eri ajurit. Toinen vaihtoehto jotekin kopioda vanhalla levyltä asennus uudelle. Windows 8 ei oikein miellyttäsi. Tai sitten hommata joku uusi AMD3 lauta jonhon suostuisi asentumaan.

    Mikäs noista UEFI asetuksista olisi paras?
     
    Viimeksi muokattu: 20.10.2014
  2.  
  3. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    193
    Kokeillu toisessa sata-paikassa emolla? Toisella sata-johdolla? Testannu kovalevyn kunnon jollain ohjelmalla? Varmasti toimiva asennusmedia?...

    Jospa noista joku toimis..
     
  4. Sakarias

    Sakarias Active member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,806
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    68
    Olisko noilla sata-pihoilla eroa? Samalla piuhalla ja samassa paikassa toimi vanha 700G levy. Mikä olisi tarkoitus vaihtaa tuohon 2T asemaan. Eli otin vanhan pois ja lykkäsin tuon tilalle. Ei Windows ole kovin tärkeä minulle. Nyt ollaan Linuxilla netissä joka on toisella limpulla. Windows ei oikein tykännyt emon vaihdosta - Linux ei moisesta välittänyt. Nyt näytönohjainkin vaihtunut, joten ajattelin että olisi hyvä asentaa uusiksi. Aktivointi voi tuottaa ongelmia.... Koetan nyt Linuxilla tehdä osiotaulun mistä Windows tykkäisi. Jos ei onnistu kopioin Linuxin 2T levylle ja asennan Windowssin sille levylle missä Linux majailee. Tuon kokoiselle levylle pitänee tehdä GPT tyyppinen osiotaulu eikä MBR.
     
  5. Alf1111

    Alf1111 Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2007
    Viestejä:
    237
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Mitenkäs jos vaikka formatoi levyn esim kill disc softalla? Sillä pitäisi kaikki aikaisemmat asennukset kovolta.

    http://www.killdisk.com/downloadfree.htm - siellä ilmaisversio(itakin) ja osa maksulisia
     
  6. Sakarias

    Sakarias Active member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,806
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    68
    Tuotakin kokeilin. Kirjoittelin '0' merkkiä levyn alkuun Linuxilla, mikä on minulla toisella levyllä. Tein eilen levylle GPT osiotaulun & osiot lataajalle ja käyttikselle (Linux parted). Koetan tänään kopioida Linuxin sinne ja saada sen käynnistymään. Jos homma toimii niin yritän Win7 asennusta pienemmälle levylle ihan MBR osiotaululla. UEFI emoista minulla vähän kokemusta. Ehkä joku bios asetus on vain väärin tai BIOSsissa joku vika. Kokeilin tehdä myös käynnistyvää tikkua ladatusta levykuvasta jossa on sp1 mukana. Emo on Gigabyte GA-970-DSP3. Home Premium versiossa on joitain rajoituksia, mutta ei muistaakseni levyn koolle. Voisihan sitä piruuttaan kokeilla muitakin versioita, vaikka niille ei olisi tuoteavainta. Voi olla nykyiselläkin ongelmia kun kone on kovasti muuttunut. Missähän sekin raja menee. Tavallinen ihmisen ei noita lisenssiehtoja ymmärrä.

    Windowssin asentaminen kamalan monimutkaista. Jos sitä ei olisi valmiiksi asennettuna harva siitä selviäisi.
     
  7. Alf1111

    Alf1111 Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2007
    Viestejä:
    237
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Eikös helpoiten mene formatointi windows muotoon, kun valitset alustuksen linuks asennuksessa DOS/Windows, riippuen mitä näyttää, alustat, sitten vain virta pois koneesta, ja winukan levy sisään, niin pitäisi olla winukan tunnistava alustus? Itse en ole sentanut koskaan ulkoiselle, joten vaikea sen suhteen sanoa onko joitain rajoituksia...
     
  8. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    193
    Mä oon asentanu elämäni aikana satoja winukoita varmaan, eikä vielä oo mitään ylitsepääsemätöntä ongelmaa tullu vastaan..
     
  9. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,755
    Kiitokset:
    151
    Pisteet:
    93
    Muistaakseni oli ongelmaa ubuntun perään windowsia asennettaessa, linux levy osia piti päättää ext3 & /home päätöksiin eli tuo /home on viimeinen päätöskohta asemalle, voi jättää väliin osioimatonta tilaa jos halua ei haittaa, g-partedilla sen linuxin päätöksen teko onnistuu, linux käyttis puolelta.

    Sen jälkeen windows muistaakseni alkoi asentumaan, muuten herjasi jos oikein muistan jotakin ettei windows löydä levyä jolle se voisi asentua ....., vaikka tilaa olin tehnyt n. 250GB ntfs muotoon mutta tuo pääte puuttui ja siksi ei windows voinut asentua sinne.

    Sen jälkeen jouduin korjaamaan boot repairilla että molemmat ohjelmistot löytyy koneelta, siihen asti ei muistaakseni taas kerran ubuntu suostunut näkymään käynnistyksen yhteydessä, kone oli taas pelkkä kuin windows kone.

    Nyt ongelmana on kellojen synkronissa pysyminen ubuntu löytää muistaakseni kellon ajan jonkin ajan kuluttua windows taas räppellä itse sen aina uudelleen aikaan eroa on muutamia tunteja.
     
  10. Sakarias

    Sakarias Active member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,806
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    68
    Kyse on siitä, että Windows käyttää paikallista aikaa ja Ubuntu UTC, muuta Ubuntu käyttämään paikallista aikaa. Samoin koneen kello. Jos koneen kello on kovin eri ajassa ei ntp palvelin välttämättä korjaa aikaa oikeaksi. Ubuntu hakee ajan käynnistyksessä, eikä käytä ntp palvelinta. Windowssin saa myös UTC aikaan, mutta vaatii rekisterin editointia.

    Mielenkiintoinen tuo levyn osiointi juttu. Itsellä suunnillen sama ongelma. Tilaa on mutta järjestelmää ei voi asentaa.. 2T levy jo sitä koko luokkaa, että GPT tyyppinen osiotaulu on suositeltava? Ja UEFI pitää olla käytössä? Aina ennen onnistunut ilman ongelmia. Mutta kokoonpanoja on lukemattomia. Gpartedilla olen monia levyjä muutellut ilman ongelmia. Ubuntu tikulle ja käyntiin. Ihan tuttua.
     
    power_age kiitti tästä.
  11. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,755
    Kiitokset:
    151
    Pisteet:
    93
    Jaaha just, eli onkohan jossakin opas miten tuo rekisterin muokkaus tapahtuu?

    Muistu yksi asia joka oli myös windowsia linuxin perään asennettaessa ongelmana, levyn osio piti olla ensisijainen myös jolle windows asennetaan looginen ei käynyt jos oikein muistan, oletko saanut asennettua vai onko sattunut niin että on kyseinen asia unohtunut kaiken sen tappelemisen keskellä.
     
  12. Sakarias

    Sakarias Active member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,806
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    68
    Suositus on että ensin Windows ja sitten Linux (dualboot samalle levylle). Windowsin asentaminen Linuxin jälkeen samalle levylle hankalaa. Looginen asema ei käy. Windowsin asentaminen Linuxin päälle ei pitäisi olla ongelma, koska Windowssin pitäisi osata osioida ja formatoida kovalevy. Windows 7 ja uudemmat osaavat myös SSD-levyt (trim) ja GPT osiotaulun (isot levyt vaatii) ja UEFI:n joka on korvaamassa BIOSsin.

    Tuo kellonaika on korjattavissa. Etsi rekisteristä.
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\TimeZoneInformation\RealTimeIsUniversal

    En suosittele rekisterin muokkausta. Helpompi muuttaa Ubuntun aika-asetuksia. Jotkut ohjelmat ei tykkää kellon muuttelusta. Esim. jos käyttää vaikka konetta digiboxina niin ajastukset ei välttämättä toimi. Jos kone hoitaa vaikka jotain teollista prosessia ei kello saa hypähtää tunteja - siksi ntp-palvelin ei muuta aikaa jos virhe on kovin iso. Siirtyminen talviaikaan on tulossa. Jokainen voi miettiä mitä merkitsee kellon hyppäys vaikka kesken lennon jos eri systeemit tekee sen eri aikaan.
     
    power_age kiitti tästä.
  13. Sakarias

    Sakarias Active member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,806
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    68
    Kyllästyin yrittämiseen. Osioin levyn GPT osiotaululla ja tein siitä lähinnä data-levyn. Alkuun jätin tilaa mahdolliselle Linux asennukselle. Win7 osaa GPT osiotaulun, mutta ei käynnisty siltä tai asennu. Nyt ollaan ilman Windowsia. Kunhan saan raivattua tilaa toiselle levylle yritetään uusiksi.
     
  14. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,755
    Kiitokset:
    151
    Pisteet:
    93
    No mulla on sitten taas tuon yhden koneen laita, koska sen olin linuxille tehnyt saa windows 7 luvan olla siellä perässä, katsotaan kun windows 10 ilmestyy tuleeko uutuuden tarjousta niin kun w 8.ta tuli jos tulee miten suostuu asentumaan tai minkälainen ko w 10 tulee olemaan, lähdenkö koko käyttöjärjestelmä käytössä linux linjalle sitten sen jälkee mitä koneita enää tulen käyttämään, tuleehan w 7.aan tietoturvapäivitykset vielä vuoteen 2020, jos sattu joutumaan elämään vielä niinkin pitkälle.

    Hlö. kohtaisesti olen sitä mieltä, olisin paljon onnellisempi jos ei koskaan olisi tullut ensimmäistäkään konetta hankittu, mutta maailma meni tähän, periaatteessa kuin pakolla pakotettiin hankkimaan se ensimmäinen kone, jos oltaisiin yhdysvalloissa, näiden vuosien jälkeen melkeinpä harkitsisin ms.n tai tietotekniikka yhtiöiden oikeuteen vetämistä koska aikani on kulunut tässä heidän keskeneräisessä bugisessa p****ssa kahlatessa, niin että no joo ........ :mad: :mad: :(

    Varmaan tämä on sitä mainostajien valhe unelmaa, mainostetaan kuinka yksinkertaista ja hienosti kaikki sujuu ja tehdään tietokoneella, kertomatta puoliakaan totuutta mitä tämä tietotekniikka pohjimmiltaan on, mitä se todellisuudessa maksaa sinulla kun alat sitä oikein käyttämää, kaikki valvotut ja tapellut yöt koneen kanssa, sekä ohjelmistot käyttöjärjestelmä päälle että se edes jollakin tavoin toimii niin kuin haluaa, muuten todellinen käyttö on hyvinkin rajattua, muuten kuin että nsa ja muut kyttääjät ja seuraa sinun tekemisiäsi ja kirjoituksia koneella :eek:

    Kun katsoo aikaan ennen tietokonetta, on linja mitä on hyöty tästä kaikesta ja sen oppimisesta - & 0 linjalla, -% ei tohdi edes alkaa laskemaan voi alkaa tapahtumaan kaameita kun oikein alkaa :mad: mikä on laskelmien lopputulos, kaiken sen päälle minkä nyt asiasta näkee/laskee.
     
    Viimeksi muokattu: 29.10.2014
  15. Sakarias

    Sakarias Active member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,806
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    68
    Helpoimmalla pääsee kun ostaa koneen jossa käyttöjärjestelmä valmiiksi asennettuna. Windowssin asentaminen ilman laitevalmistajan asennusmediaa on hankalaa. Itselläni on itse kasattu kone, johon Windows 7 ei levyn vaihdon jälkeen suostu asentumaan.

    Macci on helpompi kun rauta ja softa tulee samalta firmalta. Monella tapaa fiksumpi ja helpompi - tosin omaa kokemusta vähän. Macciin vaihdetaan levy näin. Tehdään varmistus. Pistetään uusi levy paikalleen. Sitten käynnistetään. Kone osaa itse palauttaa systeemin uudelle levylle varmistusasemalta. Helpompaa kuin renkaiden vaihto,

    Linuxilla useampi tapa. Helpoin lienee asennusmedia käyttö. Eli käynnistys tikulta/CD/DVD. Päätteessä komento
    dd if=/dev/sdX of=/dev/sdY - tuossa X on vanha levy ja Y uusi levy. Kopioinnin jälkeen vanha levy voidaan poistaa ja kone käynnistyy normaalisti.

    Itselläni ei ole käsitystä miten Windows 7 kopioidaan toiselle levylle. Onnistuu kalliilla lisäohjelmalla tai jos levyt suht samanlaisia ylläolevalla Linux komennolla. Lisenssiehtoja en muista, mutta uudelleen aktivointi voi olla edessä. Käsittääkseni asennus useampaan kertaan on kielletty. Yrityslisenssit eri asia.

    Itse pidän suht. suppeasta Linux asennuksestani. Käyttö lähinnä netin selailua, musiinkin kuuntelua tai leffojen/TV-tallenteiden katselua. Media käytössä ainakin itselläni vakaampi.
     
  16. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,755
    Kiitokset:
    151
    Pisteet:
    93
    Kiitos ei valmis konetta, se ole hp.n läppäri vistalla se ensimmäinen oma valmis koneeni; ja siitä tämä kaikki alkoi, sen kanssa oli kyllä yhtä h*****ä, mainostajien lupaukset heh heh suoraan sanottuna ei naurata ei sitten ollenkaan.

    Läppäri tosin onkin ainoa sellainen valmis kone jonka hyväksyn, mutta en enää hp.ta, dell, ibm taitaa olla tuo nykyinen lenovo ovat varmasti hyviä sijoituksia, jos hp niin se ammattikone sitten sellaisen tuossa yhdellä kaverilla kohtasin, windows 7 pro.n siihen uudelleen asensin, sekä yhden muisti kamman lisäsin vaikutti toimivalta ja vankalta peliltä tosin vähän tehoton, mutta toimi kuitenkin.
     
    Viimeksi muokattu: 29.10.2014
  17. Sakarias

    Sakarias Active member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,806
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    68
    Vistan käyttöliittymä oli epäonnistunut tehonkulutukseltaan läppärikäyttöön. Oma kokeiluni jäi lyhyeksi Vistan kanssa. 30 päivän kokeiluajasta riitti muutama tunti. Syy oli puuttuva äänikortin ajuri. Ajurituki kyllä parantui myöhemmin mutta kokeilunhalu ei. Samoin mainiolle TV-kortilleni ei löydy enää kunnon ajuria. Ei noi piirit juuri kulu käytössä. Samoin uudet Windows versiot lisäävät elektroniikkaromua turhaan kun ajureita ei löydy vanhoille laitteille.
     

Jaa tämä sivu