1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7, crashaa satunnaisin väliajoin?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Papakoo 15.07.2015.

  1. Papakoo

    Papakoo Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Morjensta,

    Elikkäs ongelmana on se, että tietokoneeni jurahtaa jumiin satunnaisin väliajoin, vaikken mitään erityistä olisi sillä tekemässäkään.

    Esimerkkinä juuri viisi minuuttia sitten kone jumitti katsoessani videota Youtubesta. Kone formatoitu tänään, joten asennettuna tällä hetkellä vain Teamspeak 3, tarvittavat ajurit sekä windows-päivitykset. Koneen formatoin, sillä luulin sen auttavan kyseiseen ongelmaan, mutta vika taitaakin olla raudan puolella. Olen sen verran käsi PC:n rautapuolen suhteen etten osaa paikantaa vian/vikojen aiheuttajaa, joten apua tarvitaan.

    Välillä PC:n jumittaessa ruutuun tulee BSoD joka heittää nopean memory dumpin ja boottaa koneen, välillä taas kuva vain jumittuu paikalleen ja äänet alkavat luuppaamaan. Useimmiten crash kuitenkin tapahtuu pelikäytössä, jolloin PC tietenkin kovemmassa rasituksessa.

    Kone vajaan vuoden vanha Jimm's PC:n pakettikone, tiedot alla:

    CPU: AMD FX-4350
    RAM: 8,00Gt Dual-Channel DDR3 @ 577MHz
    Motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC. M5A97 R2.0 (Socket 942)
    GPU: 2048MB ATI AMD Radeon HD 7800 Series (XFX Pine Group)
    Storage: 931GB Western Digital WDC WD10EZEX-22BN5A0 ATA Device (SATA)

    Specsit aikalailla copy-paste meiningillä Pirisoftin Speccy-ohjelmasta.
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Muisti on helkkarin hidasta.

    Mikä poweri?
     
  4. Papakoo

    Papakoo Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Pahoittelen, poweri unohtui mainita, se on XFX PRO550W
     
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,710
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Muisti saattaa olla 1600MHz...

    Tässä nyt kiinnostaisi prossun lämmöt. Katteles vaikka HWMonitor ohjelmalla. Onko vakio jäähdytin prossulla?

    Poweri tottakai, minkälainen?

    edit...... poweri ok.

    Mitkä on muistit ilman kellotusta (@) ?
     
  6. Papakoo

    Papakoo Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Prosessorissa ei ole vakiojäähdytin, en vielä pääse tarkistamaan että mikä jäähdytin on kyseessä, ilmoittelen heti kun mahdollista. Mutta pelikäytössäkin prosessorin lämmöt pyörivät yleensä 40-50C -asteilla.

    Ennen formatointia ajoin muutaman testiohjelman tarkistaakseni missä vika voisi olla, ja noin 25. minuutin jälkeen prosessorin, emolevyn ja muistien lämmöt pyörivät 45C:n hujakoilla, kun taas näytönohjaimen lämpötila jurrasi jo 80-asteessa. ennen kolmeakymmentä minuuttia lämpötila pyöri melkein 95. asteessa. Viittaako siihen, että näytönohjaimessa jotain vikaa vai kuuluuko asiaan?
     
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,359
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    193
    Ensimmäisenä tarkistaisin jäähdyttimien siilet, ovatko pölyn peitossa, estäen riittävän jäähytyksen. (erityisesti näytönohjaimen siili)
     
  8. Papakoo

    Papakoo Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kone puhdistettu kauttaaltaan myöskin tänään aikaisemmin, en usko johtuvan siis siitä.

    Mistä näen muistit ilman kellotusta, kuten ensimmäisessä postauksessa mainitsin, olen täysi idiootti näiden asioiden suhteen.
     
  9. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,359
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    193
    Varmistan nyt vielä, että oliko näytönohjain otettu irti ja tarkistettu, ettei siili ole tukossa. Siiliä on vaikea puhdistaa muulla kun paineilmalla.
     
  10. Papakoo

    Papakoo Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    On otettu irti, tarkistettu, sekä puhdistettu. Samat toimet tehty myös prosessorin jäähdyttimen kanssa.
     
  11. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,713
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Hei pistätkö sen dmp. tiedoston vaikka tänne.
    https://www.sendspace.com/

    Tai jos käytät jotain muuta vastaavaa, ja latauslinkin sen jälkeen tänne.
    Niin sitä kautta voi koittaa saada osviittaa mikä on vialla.

    Näistä poluista voit katsoa niitä dmp. tiedostoja.

    C:\Windows\MEMORY.DMP
    C:\Windows\Minidump\
     
  12. Papakoo

    Papakoo Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Valitettavasti (?) formatoinnin jälkeen memory dumppia ei ole vielä tapahtunut kone vain jumahtanut pariin otteeseen ensimmäisessä postauksessa mainitulla toisella tavalla, eli kuva freezasi ja ääni alkoi looppaamaan.
     
  13. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,713
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Katso löytyykö seuraavasta polusta.
    C:\Windows\LiveKernelReports\WATCHDOG\

    Jos sielläkään ei oo niin
    Lataa Minitoolbox seuraavasta linkistä työpöydälle.
    http://www.bleepingcomputer.com/download/minitoolbox/

    Aukaise Minitoolbox ja pistä valinta ruutuihin.
    List Last 10 Event Wiewer Errors
    List Devices - Only Problems
    Klikkaa Go
    Kun tarkistus on ohi Result niminen tekstitiedosto aukeaa, liitä se tänne.

    Vaikka kyllähän toi näytönohjain aika kuumana käy.
     
  14. Papakoo

    Papakoo Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tässä tämä filu.
     

    Liitetyt tiedostot:

  15. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,713
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Mihin aikaan formatoit konesi?
    Tapahtumien valvonnan mukkan siellä pitäis olla MEMORY.DMP tiedosto polussa C:\Windows\

    "Error: (07/15/2015 07:08:21 PM) (Source: BugCheck) (User: )
    Description: 0x0000003b (0x00000000c0000005, 0xfffff80002dc5eb5, 0xfffff8800a8d5310, 0x0000000000000000)C:\Windows\MEMORY.DMP"

    Noiden koodien perusteella ei voi kuitenkaan varmasti sanoa. vaan tarvitsee dmp tiedoston. Mutta pikaiseen kun katsoin 0x0000003b niin tämä tuli vastaan.

    https://support.microsoft.com/en-us/kb/980932
     
  16. Papakoo

    Papakoo Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Koitin asentaa kyseistä hotfixiä, tuli ilmoitus että "Päivitys ei koske tietokonettasi".

    Ja löytyi tuo MEMORY.DMP sittenkin, sendspace ei vain anna uploadata yli 300mb kokoista filua ilman prota, jotain muuta sivua johon voisin uploadata kyseisen tiedoston? Kokoa filulla näyttäisi olevan 800mb, liekkö normaalia?
     
  17. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,713
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
  18. Papakoo

    Papakoo Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Niinpä tietenkin, hohhoijjaa.. Pahoittelen tyhmyyttäni, uploadaan parhaillaan, lisään linkin tähän kunhan on valmistunut.

    EDIT: Upload valmis, tässä linkki:

    https://www.sendspace.com/file/hgs2my
     
    Viimeksi muokattu: 16.07.2015
  19. Papakoo

    Papakoo Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  20. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,713
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    No eipä se valitettavasti kertonu mitään selvää syytä.
    Voi olla että se näytöohjain kuumene vain liikaa, mutta eipä tapahtumienvalvonnassa toisaalta näy mitään liialliseen kuumenimiseen liittyvää

    Koodi:
    ************* Symbol Path validation summary **************
    Response                         Time (ms)     Location
    Deferred                                       SRV*C:\Windows\symbol_cache*http://msdl.microsoft.com/download/symbols
    Symbol search path is: SRV*C:\Windows\symbol_cache*http://msdl.microsoft.com/download/symbols
    Executable search path is:
    Windows 7 Kernel Version 7601 (Service Pack 1) MP (4 procs) Free x64
    Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS Personal
    Built by: 7601.17514.amd64fre.win7sp1_rtm.101119-1850
    Machine Name:
    Kernel base = 0xfffff800`02a4a000 PsLoadedModuleList = 0xfffff800`02c8fe90
    Debug session time: Wed Jul 15 19:07:14.365 2015 (UTC + 3:00)
    System Uptime: 0 days 2:01:01.957
    Loading Kernel Symbols
    ...............................................................
    ................................................................
    .............................
    Loading User Symbols
    PEB is paged out (Peb.Ldr = 000007ff`fffd6018).  Type ".hh dbgerr001" for details
    Loading unloaded module list
    ...........
    The context is partially valid. Only x86 user-mode context is available.
    The wow64exts extension must be loaded to access 32-bit state.
    .load wow64exts will do this if you haven't loaded it already.
    *******************************************************************************
    *                                                                             *
    *                        Bugcheck Analysis                                    *
    *                                                                             *
    *******************************************************************************
    
    Use !analyze -v to get detailed debugging information.
    
    BugCheck 3B, {c0000005, fffff80002dc5eb5, fffff8800a8d5310, 0}
    
    Probably caused by : Unknown_Image ( nt!ObOpenObjectByName+265 )
    
    Followup: MachineOwner
    ---------
    
    16.1: kd:x86> !analyze -v
    *******************************************************************************
    *                                                                             *
    *                        Bugcheck Analysis                                    *
    *                                                                             *
    *******************************************************************************
    
    SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (3b)
    An exception happened while executing a system service routine.
    Arguments:
    Arg1: 00000000c0000005, Exception code that caused the bugcheck
    Arg2: fffff80002dc5eb5, Address of the instruction which caused the bugcheck
    Arg3: fffff8800a8d5310, Address of the context record for the exception that caused the bugcheck
    Arg4: 0000000000000000, zero.
    
    Debugging Details:
    ------------------
    
    
    EXCEPTION_CODE: (NTSTATUS) 0xc0000005 - K sky osoitteessa 0x%p viittasi muistiin osoitteessa 0x%p. Muisti ei voinut olla %s.
    
    FAULTING_IP:
    nt!ObOpenObjectByName+265
    fffff800`02dc5eb5 8b06            mov     eax,dword ptr [esi]
    
    CONTEXT:  fffff8800a8d5310 -- (.cxr 0xfffff8800a8d5310;r)
    eax=0f89e950 ebx=fffff8a0 ecx=005c0061 edx=00730098 esi=01411a70 edi=fffff880
    eip=00000007 esp=00000000 ebp=fffffa80 iopl=0         nv up di pl nz na po nc
    cs=0000  ss=0018  ds=5cf0  es=fa80  fs=e870  gs=f8a0             efl=00000000
    00000000`00000007 ??              ???
    Last set context:
    eax=0f89e950 ebx=fffff8a0 ecx=005c0061 edx=00730098 esi=01411a70 edi=fffff880
    eip=00000007 esp=00000000 ebp=fffffa80 iopl=0         nv up di pl nz na po nc
    cs=0000  ss=0018  ds=5cf0  es=fa80  fs=e870  gs=f8a0             efl=00000000
    00000000`00000007 ??              ???
    Resetting default scope
    
    DEFAULT_BUCKET_ID:  WIN7_DRIVER_FAULT
    
    BUGCHECK_STR:  0x3B
    
    CURRENT_IRQL:  0
    
    ANALYSIS_VERSION: 6.3.9600.17336 (debuggers(dbg).150226-1500) x86fre
    
    LAST_CONTROL_TRANSFER:  from 0000000000000000 to 0000000000000000
    
    STACK_TEXT: 
    00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 0x0
    
    
    STACK_COMMAND:  .bugcheck ; kb
    
    FOLLOWUP_IP:
    nt!ObOpenObjectByName+265
    fffff800`02dc5eb5 8b06            mov     eax,dword ptr [esi]
    
    SYMBOL_NAME:  nt!ObOpenObjectByName+265
    
    FOLLOWUP_NAME:  MachineOwner
    
    IMAGE_NAME:  Unknown_Image
    
    DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP:  0
    
    IMAGE_VERSION:  6.1.7601.17514
    
    BUCKET_ID:  INVALID_KERNEL_CONTEXT
    
    MODULE_NAME: Unknown_Module
    
    FAILURE_BUCKET_ID:  INVALID_KERNEL_CONTEXT
    
    ANALYSIS_SOURCE:  KM
    
    FAILURE_ID_HASH_STRING:  km:invalid_kernel_context
    
    FAILURE_ID_HASH:  {ef5f68ed-c19c-e34b-48ec-8a37cd6f3937}
    
    Followup: MachineOwner
    ---------
    

    Voisit koittaa poistaanäytöohjainajurit Display driver uninstallerilla.
    http://www.wagnardmobile.com/DDU/

    Ja sen jälkeen ladata ne uudestaan käyttäen AMD autodetectiä
    http://support.amd.com/en-us/download/auto-detect-tool

    Oothan ladannut aurit emolevyn valmistajan sivulta.
     
  21. Papakoo

    Papakoo Newbie

    Liittynyt:
    15.07.2015
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    AMD autodetectillä ladatut pyörii tälläkin hetkellä. Onko nyt vain niin, että näytönohjaimeni on vain huono?

    En tosin PC:n kaatuilua siltikään ymmärrä.
     

Jaa tämä sivu