1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Windows 7 asennus ei onnistu USB-tikulta

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi WolfangST 11.06.2015.

  1. WolfangST

    WolfangST Member

    Liittynyt:
    08.07.2011
    Viestejä:
    84
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tuli tuossa sellainen ongelma, että yhtäkkiä laittaessani koneen uudelleen päälle se jää jumiin ''starting up windows'' ruutuun. Myöhemmin käynnistättäessä tulee ilmoitus ''Windows failed to start. A recent hardware or software might be the cause'' ja file joka sen aiheuttaa näyttää olevan \Boot\BCD, status 0xc000000f ja info ''an error occurred while attempting to read the boot configuration data.

    Yritin korjata ongelman asentamalla ensin Windows 7 ultimate SP1 64-bit Iso-filen USB:lle muuntamalla sen Microsoftin Windows 7 USB/DVD download toolilla. Latasin Win7 ISO:n piratebaysta. Tarkastin sen hashcheckillä ja checksum näyttää olevan sama kuin alkuperäisessä Win7 ISO:ssa.

    Käynnistäessä koneen USB-tikulla tulee uudelleen ''Windows failed to start. A recent hardware or software might be the cause''. Mutta nyt file on \windows\System32\drivers\volmgrx.sys, status 0xc0000098 ja info ''windows failed to load because a critical system driver is missing, or corrupt''.

    Vaihdoin kiintolevyn vanhasta Acerin levystä uuteen WD:n Caviar blueen. Pistin Win7 asennustikun koneeseen. Näyttää että windows lataa tiedostot, tulee ''starting up windows'' mutta sitten ruutu menee mustaksi ja vain hiiri näkyy. Siitä en pääse eteenpäin.

    Kokeilin resettaa Asrock emolevyni CMOS:in ja resettasin biossin onnistuneesti. Vaihdoin AHCI:n päälle kiintolevyn asetuksista biossin kautta, mutta ei auta.

    Alustin USB-tikun ja pistin siihen saman Windowsin asennusohjelman. Tällä kertaa ei näytä mustaa ruutua vaan tulee taas: '''Windows failed to start. A recent hardware or software might be the cause'', file on \Windows\system32\ntoskrnl.exe, status 0xc0000098 ja info ''Windows failed to load because the kernel is missing, or corrupt''.

    Näköjään kun alustan USB-tikun ja muunnan tuon Win7 ultimaten Iso-tiedoston USB:lle sopivaksi, joku system file puuttuu tai on korruptoitunut.

    Koneen tiedot:
    Asrock H61M-DG3/USB3
    Corsair 550W
    Nvidia Geforce GTX 650-tiboost
    Intel i5-2300 2.8ghz
    WD caviar blue 1tb
    8gb ram
     
    Viimeksi muokattu: 11.06.2015
  2.  
  3. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Toimiiko esim. Ubuntu oikein koneessa?
     
    WolfangST kiitti tästä.
  4. WolfangST

    WolfangST Member

    Liittynyt:
    08.07.2011
    Viestejä:
    84
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ubuntu toimii, kun käynnistän tikulla.
     
  5. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Meneekö kone safemodeen f8 käynnistyksessä? Josko sieltä olisi helpompi korjata ongelmaa. tai koettaa last known good configuration.
     
    Viimeksi muokattu: 11.06.2015
    WolfangST kiitti tästä.
  6. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,688
    Kiitokset:
    88
    Pisteet:
    78
    Aja Ubuntun tikulla memtestiä yön yli, jospa muistit vaan korruptoi dataa.
     
    WolfangST kiitti tästä.
  7. WolfangST

    WolfangST Member

    Liittynyt:
    08.07.2011
    Viestejä:
    84
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Piti vielä mainita, että mitkään system repairit ei toiminut. Windows ei pystynyt korjaamaan käynnistystä estävää ongelmaa, eikä palautuspistettä voitu luoda.

    Nyt on muutenkin uusi kiintolevy, joka on tyhjä ja ei sisällä järjestelmää.

    Miten pääsen safemodeen Asrockin emolevyllä?

    Tarkoituksena olisi saada Windows 7 asennettua.
     
  8. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Koetas tuota konstia, kytke pois ACHI mode vaihda se SATA modeksi. Koeta toimiiko usbasennus .Periaatteessa sama koska sulla on normaali HDD ssd asemesta.
     
    WolfangST kiitti tästä.
  9. WolfangST

    WolfangST Member

    Liittynyt:
    08.07.2011
    Viestejä:
    84
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ajoin memtestin, mutta muistissa ei ollut virheita.
     
  10. WolfangST

    WolfangST Member

    Liittynyt:
    08.07.2011
    Viestejä:
    84
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tässä Asrockin biossin storage conffit
     

    Liitetyt tiedostot:

  11. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Hyvällä tuurilla USB-tikkukin on väärennetty tai rikki. Kannattaa sekin testata. Ubuntu vie paljon vähemmän tilaa kuin Win7 ja siksi se saattaa toimia tuolta USB-tikulta kun kooltaan suurempi winkkari taas ei toimi. Varsinkin väärennetyt USB-tikut ovat varsin ikäviä kun sinne voi kirjoittaa kyllä x gigatavua tietoa, mutta esim. 3 gigan jälkeen kaikki tallennettu tieto on roskadataa. Tiedostojärjestelmä on tallennuslaitteen alussa ja tikun firmware ei palauta CRC32-virheitä, joten kaikki näyttää olevan tikulla kunnossa ja tieto näkyy käyttäjälle/käyttöjärjestelmälle tallentuvan tikulle ok. Tietoja voi lukea myös tikulta, mutta esim. sen 3 gigan jälkeen kaikki luettu tieto on jotain täysin randomia dataa.

    http://www.heise.de/download/h2testw.html
     
    WolfangST kiitti tästä.
  12. WolfangST

    WolfangST Member

    Liittynyt:
    08.07.2011
    Viestejä:
    84
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Muunnan ja asennan Win7 iso-tiedoston toiselle tikulle. Kokeilen myös itse asennuslevyä, kuhan saan sellaisen käsiini.

    Ilmoittelen huomenna tarkemmin!
     
  13. WolfangST

    WolfangST Member

    Liittynyt:
    08.07.2011
    Viestejä:
    84
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Latasin Win7 Home premiumin Microsoftin sivuilta, muunnin toiselle tikulle ja sain asennettua!

    Kiitos kaikille avusta.
     

Jaa tämä sivu