1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 10 - Keskustelu

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi *Trinity* 29.07.2015.

  1. Bazilli

    Bazilli Regular member

    Liittynyt:
    27.12.2005
    Viestejä:
    304
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Vinkki: jos käytössä Pro tai Enterprise, saa päivitysten automaattisen asentamisen pois käytöstä tällä tavalla:
    [​IMG]
     
  2.  
  3. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,605
    Kiitokset:
    333
    Pisteet:
    93
    Nyt wintoosa ilmoittaa päivitystä,vaikka en ole tilannut mitään 10 päivitystä.
    Se tuli ihan pyytämättä ja ihan yllättäen.
    Pitää lähteä pubiin päivittämään tilannetta.:confused:
    Siellä on kohtuullisen kännin veljeskunnan kokous.:D

    wintoosa.PNG
     
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,836
    Kiitokset:
    811
    Pisteet:
    173
    Ilmeisesti win10:ssä on ns. pakkopäivitys. noh en näe ainakaan vielä probleemaa tuossa.

    Pubireissu on joskus (aina) paikallaan. :cool::D Hörps.
     
  5. R3DgRu

    R3DgRu Regular member

    Liittynyt:
    20.02.2012
    Viestejä:
    385
    Kiitokset:
    52
    Pisteet:
    38
    Onkos jollain käryä miten tuon vanhan windowssin saa hiiteen tuolta, kun nielee kallisarvoista SSD-tilaa? Eli windows.old-kansion. Ei anna poistaa sitä kokonaan, vaikka olen kokeillut sellaista rekisterityökalua, kuin TakeOwnership ja sen jälkeen yrittänyt poistaa kansiota järjestelmävalvojan oikeuksin.
    Windows Registry Editor Version 5.00

    [HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\takeownership]
    @="Take ownership"
    "HasLUAShield"=""
    "NoWorkingDirectory"=""

    [HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\takeownership\command]
    @="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F"
    "IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F"

    [HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\takeownership]
    @="Take ownership"
    "HasLUAShield"=""
    "NoWorkingDirectory"=""

    [HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\takeownership\command]
    @="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F"
    "IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F"

    [HKEY_CLASSES_ROOT\dllfile\shell\takeownership]
    @="Take ownership"
    "HasLUAShield"=""
    "NoWorkingDirectory"=""

    [HKEY_CLASSES_ROOT\dllfile\shell\takeownership\command]
    @="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F"
    "IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F"

    [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\takeownership]
    @="Take ownership"
    "HasLUAShield"=""
    "NoWorkingDirectory"=""

    [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\takeownership\command]
    @="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" /r /d y && icacls \"%1\" /grant administrators:F /t"
    "IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" /r /d y && icacls \"%1\" /grant administrators:F /t"

    nimetön. nimetön2.
     
  6. sardelli

    sardelli Regular member

    Liittynyt:
    18.02.2013
    Viestejä:
    195
    Kiitokset:
    28
    Pisteet:
    38
    Näin saat poistettua Windows.old -kansion.

    1. Vanha poistotyökalu.

    - Suorita komento: cleanmgr
    - "Levyn uudelleenjärjestäminen" -valintaikkunassa klikkaa "Järjestä järjestelmätiedostot" (Clean up system files) -painiketta.
    - Ruksaa "Edelliset Windows-asennukset" (Previous Windows installations) ja klikkaa OK.

    2. Uusi poistotyökalu.

    Käynnistä-valikko -> Asetukset -> Järjestelmä -> Tallennustila -> valitse "Tämä tietokone C:".

    "Tutustu kuhunkin osioon ja poista kohteet, joita et tarvitse."

    [​IMG]
     
    Whatta Heck ja R3DgRu kiittävät tästä.
  7. R3DgRu

    R3DgRu Regular member

    Liittynyt:
    20.02.2012
    Viestejä:
    385
    Kiitokset:
    52
    Pisteet:
    38
    Hyvä, nyt onnistui. Kiitti.
     
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,836
    Kiitokset:
    811
    Pisteet:
    173
    Saapikos win10:een puhe ominaisuutta käyttöön kotikoneella? Puhelimella toki onnistuu. Olisi hupi juttu kuunnella kysymyksiä ja vastauksia stereoitten kautta. :rolleyes::) Maalata siniseksi ja toistaa puheena...
     
  9. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,304
    Kiitokset:
    343
    Pisteet:
    93
    Saa, mutta suomenkielistä puhepakettia ei vielä ole saatavilla. Enkku löytyy: Asetukset->Aika ja kieli->English->Asetukset->Lataa puhepaketti->Puhe-> valitaan puhekieli (Ainakin aikaisemmissa versioissa puhe aktivoitiin esim. Windows painike+enter).
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  10. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,870
    Kiitokset:
    593
    Pisteet:
    123
    Vanhukset puhuu höperöyttään itseskseen, nykyään nuoret? puhuu tietokoneelleen :)
    Joo niin kuin i7Extreme sanoikin jo, Suomksi ei voi vielä höpötellä.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  11. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    :D

    Itseä kiinnostaa kyllä tuo puheominaisuus. En kyllä jaksa alkaa leikkimään sillä ennenku finnish löytyy
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,836
    Kiitokset:
    811
    Pisteet:
    173
    Hehheh, odotellaan sitä suomeksi sitten.

    :):cool:
     
  13. Tinke8

    Tinke8 Active member

    Liittynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    1,037
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    58
    Tuskimpa tulee, kun puheentunnistus on ollut jo 7:sta lähtien...
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,836
    Kiitokset:
    811
    Pisteet:
    173
    Eipä tässä kylläkään nyt haeta puheentunnistusta vaan tekstin lukua äänellä. Olisi hauska joskus kuunnella esim. prossuketjun tinkaa noin hupimielellä. Luurissahan on viestien lukija mutta onkos winukoissa vastaava toiminto?
     
    Viimeksi muokattu: 03.08.2015
  15. Tinke8

    Tinke8 Active member

    Liittynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    1,037
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    58
    Whatta Heck kiitti tästä.
  16. Earppi78

    Earppi78 Member

    Liittynyt:
    29.03.2013
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    En tiedä liittyykö ongelmani nyt Win 10:n, mutta ilmeni tämmönen. Kun ihan sammutan koneen (logonäppäin-sammuta), niin ei sammu virrat usb:stä eikä hiirestä. En löytäny ratkaisua netistä, enkä mitään ihmeellistä virranhallinta-asetuksista. Onkohan jollakin jotain vinkkiä?
    Edit: Ja lepotilaan siirtyessä näyttö sammuu, mutta ei palaudu koneen paluduttua lepotilasta :oops:
     
    Viimeksi muokattu: 05.08.2015
  17. BatGuano

    BatGuano Member

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    84
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kun taas minä sammutan koneen, se käynnistyy välittömästi uudelleen. Sammuta-nappi siis toimii käynnistä uudelleen-nappina... Pakko odotella hetkeä jolloin se alkaa käynnistyä ja silloin napsaista takaseinän pääkatkaisijasta virrat hetkeksi poikki. Tosi käytännöllistä... Onneksi minulla on tietsikka näytön takana poikittain, helppo ylettyä pääkatkaisijaan (ja tarvittaessa räplätä piuhoja). Säästää muuten pöytätilaa, eihän näytön takana yleensä ole tapana mitään säilyttää... No niin palataan asiaan. Tämä ongelma ilmaantui vasta muutaman päivän win 10- käytön jälkeen. Muita ongelmia ei ole tullut vastaan, enkä ole niitä kyllä etsinytkään. :) Opettelemistahan tässä on vielä pitkään, esimerkiksi "ladatut tiedostot"- kansiota en löydä muuten kuin hakutoiminnolla, vanhassa seiska ultimatessa se oli käynnistä- valikon ja parin klikkauksen päässä... Eiköhän vanhakin opettelemalla opi.
     
  18. Tkonemies

    Tkonemies Regular member

    Liittynyt:
    09.07.2015
    Viestejä:
    249
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    28
    Windows 10 media player tukee nykyään MKV tiedostoja. Noh testasin asian ja tukee vain osittain sitä. Ei meinaan avaa kaikkia MKV tiedostoja jotka taas avautuvat VLC soittimessa ja toimivat siinä hyvin. Näköjään VLC on vielä pakollinen.
     
  19. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,870
    Kiitokset:
    593
    Pisteet:
    123
    Tuohon käyninstynappula ongelmaan en osaa nyt sanoa mitään, mutta ladatut tiedostot löydät seuraavasti ilman hakua.
    Resurssienhallinan kautta klikkaamalla sitä kansiota siinä tehtäväpalkissa, sitten klikaat vain, Tämä tietokone vasemmasta yläreunasta, sieltä löytyy Ladatut tiedostot.

    Resurssienhalinan saat auki myös käynnistävalikon kautta.

    Nimetön6.
     
  20. stikidiki

    stikidiki Regular member

    Liittynyt:
    16.03.2014
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Koetin asentaa englanninkielisen windows 7 päälle tuota suomenkielistä kymppiä, niin ei anna säilyttää kaikkia tiedostoja. Antaa valita kohdan joka "poistaa sovellukset ja asetukset, mutta säilyttää tiedostot..." , joten mitähän kaikkea tuo nyt sitten poistaa ja mitä säästää?
     
  21. Generaattori

    Generaattori Regular member

    Liittynyt:
    19.12.2014
    Viestejä:
    119
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Mulla taisi jäädä tuo kympin asennus "Lataa" vaiheeseen. Meinaa on ollu kohta 5h "lataamassa" sitä ja "Näytä latauksen edistyminen" ei tee kyllä yhtään mitään:rolleyes:. Että mitäköhän tässä nyt pitäs tehä vai onko tuo ihan normaalia muka?

    Edit: Menin Windows Updateen niin oli suositeltuja päivityksiä asentamatta ja asensin ne niin toimii ainakin "Näytä latauksen edistyminen" nappi. Näyttäs tuo latauskin lähteneen toimimaan oikein, että tuolla näytti selviävän jos jollain muulla on sama ongelma.
     
    Viimeksi muokattu: 06.08.2015

Jaa tämä sivu