1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 10 - Keskustelu

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi *Trinity* 29.07.2015.

  1. 205

    205 Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2011
    Viestejä:
    236
    Kiitokset:
    18
    Pisteet:
    28
    Kiitos ajoin tuossa sfc / scannow läpi joten ei ollut mahollista KAIKILLE Kiitos joten olin ulkona!
    ja kuntulin muokkasin edellistä vastauta. Ei havattua vikaa löytynyt. Ajoin vielä
    DISM /Online /Cleanup-image /RestoreHeealth =The restore operation compleled sescyssfylly.
    Lopuksi uudestaan sfc /scannow nämä ok. Mitäs sitten ? Taiampa kokeilla uuta päivitystä.
    Että olen kohta taas ulkona.
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2017
  2.  
  3. 205

    205 Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2011
    Viestejä:
    236
    Kiitokset:
    18
    Pisteet:
    28
    • Nonniin kun etsiskelin kippaus syytä usemmalta taholta useimmin ehotettiin lataa puhas win10 ja maksa.
    • no johan tuota tuli aikaa ja häiritty porukiota avittavia siitä kaikille kiitos. Nyt näillä tiedoilla omi kone kun
    • on Asuksen n76v muokattu kapiste joten palaan win7 pohjaan. Toisaalta ?ehkä? muuta. GASE GLOCED KIITOS.
     
    Viimeksi muokattu: 20.04.2017
  4. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    346
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    No nyt se alkoi uudestaan eli mulla on backup koneena Win7 Pro (64 bit) johon ei kymppipäivitys mennyt kun Celeron 2,3 jotain ei ollut yhteensopiva, nyt käynnistin ja hain samalla päivityksiä. Sielä alapalkissa nyt taas update win 10. Mähän kokeilin silloin taannoin eri kovolle asentaa win 10 joka meni ihan ok mutta haluan säilyttää kaikki ohjelmat joten kuinkahan nyt kävis, pakko kait kokeilla. Muuten tämä uusin kymppiversio toimii ihan jees, sai poistaa ulkoisen yöaika säätimen kun se ainakin toimii. On siinä linukkakin et buutissa saa valita, nuo vähän käytetyt teraset ja isommatkin kovot ei paljon maksa joten niitä on.
     
  5. stardust

    stardust Regular member

    Liittynyt:
    14.11.2003
    Viestejä:
    308
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Päivitin pöytäkoneen W7 64-bit Windows 10 64-bittiin viime heinäkuussa, kun vielä ilmaiseksi sai. Kaikki meni hyvin ja sen jälkeen on ollut vain satunnaisia kräshäyksiä tuloksena musta ruutu. Arvelen sen johtuvan siitä, emolevyn nForce-piirisarjan viimeisin saatava ajuri on kehitelty W7:lle. Muuten olin tyytyväinen ja device managerissakin kaikki OK.

    Pahat ongelmat alkoivat maaliskuussa, kun mikkisoftalta tuli pari yli gigan kokoista kumulatiivista päivitystä, joiden asennus failasi päivästä toiseen. Update troubleshooter ilmoitti update database on korruptoitunut ja sitä ei fiksattu. Resetoin Windows updaten. Ei fixannut myöskään sfc/ scannow eikä erilaiset DISM-komennot tehonneet.

    Kloonasin käyttöjärjestelmälevyn uuteen SSD-levyyn ja yritin resetoida W10:n. Mitään muutoksia ei tehty, vaan failasi tuntemattomasta syystä. Microsoftilta löysin uuden refresh toolin, joka hakee uusimman version Windowsista korjausasennukseen, joka säilyttää asetukset ja tiedostot. Sama juttu, lopulta virheilmoitus ja Windows säilyi ennallaan.

    Ajattelin, että teen puhtaan Windows-asennuksen formatoidulle levylle ja on kumma, jos ei luonaa. Latasin W10 Creators Update ISO-imagen ja poltin DVD:lle. Asennus tökkäsi useasti 96%:iin ja vasta n. viidennellä kerralla onnisti ja pääsin puhtaan Windowsin työpöydälle saakka, mutta mikään siellä ei toiminut.. Klikkasin resurssinhallintaa, mutta se jäi vain taskbariin ja eikä auennut työpöydälle. Sen jälkeen tuli musta ruutu ja uudelleen bootatessa tuli vain musta ruutu.

    Ei kai tässä auta muu kuin palata Windows seiskaan?
     
    Viimeksi muokattu: 26.04.2017
  6. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,275
    Kiitokset:
    338
    Pisteet:
    93
    205 ja Whatta Heck kiittävät tästä.
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,616
    Kiitokset:
    774
    Pisteet:
    173
    Hmm. Seiskalla on kyllä oma vakiintunut käyttäjäkuntansa ja itsekin lukeudun niihin vielä. Sanotaan että toistaiseksi, kyllä kymppi varmaankin tulee johonkin masiinoista noin tutustumismielessä. Tuumaillut tässä että antaa systeemin hioutua ja jossain vaiheessa hypätään kelkkaan. Melko lailla vain saanut lukea ongelmista (tai ominaisuuksista) yhteensopivuuksien yms. johdosta.

    Laitetaan tähän linkki seiskasta:
    Windows 7 ei ole menossa mihinkään

    Äkkiä tuo vuosi 2020 tulee ja tuumaillaan sitten homma uusiksi, noh tulee edelleen olemaan parikin masiinaa jossa toisessa seiska vaikka nostalgian vuoksi.
     
  8. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    346
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    Kyllä ne on saanut kympinki melko hyvään kuntoon, eli kaikki toimii. Jokunen ohjelma sanoo asennettaessa ettei ole tehty tähän järjestelmää, nekin on saatu kikkailemalla asennettua ja toimivat ilman seiskatilaa sitten hyvin.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,616
    Kiitokset:
    774
    Pisteet:
    173
    Mulla oli melko wanhan tulostimen kanssa hämminkiä kun silloin kokeilujaksolla ajelin kymppiä jonkin aikaa. Palasin sitten seiskaan. Aikas vähän on enää tulostettavaa eli sekään ei ole ongelma. Skannauksessa käytän HP:n mööpeliä toisinaan ja siirrän paperiasiat muistitikulle.
     
  10. Haikyo

    Haikyo Member

    Liittynyt:
    08.08.2017
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Prosessorissa ei tällä kertaa vikaa, mutta masiina jäätää kuvan noin 20-30 sekunniksi ja jatkaa sitten toimintaa normaalisti. Tänä aikana pystyn liikuttamaan hiirtä normaalisti, heti jumiuduttua hiiren kursorilla aktivoi vielä tehtäväpalkista sovelluksia, painaa kun yrität jumiutuu latauspallukka näkyviin eli ottaa itteensä siinä vaiheessa sekin. Hiiri liikkuu tämänkin jälkeen. Välillä tämä alkaa heti käynnistettyä, välillä hyvinkin useasti peräkkäin. Esim. olin pelailemassa, kuva jäätyi äänet kuitenkin kuuluivat. En pystynyt alt+tab, samaten tehtävienhallinta avautui aiemmin mainitulla viiveellä. Error.
    Tämmöstä tänään, ensimmäistä kertaa osissa ikkunoiden palkeissa eivät näy tekstit lainkaan...
     
  11. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,570
    Kiitokset:
    514
    Pisteet:
    123
    Minulla hajonnut ssd teki tuollaista.
     
  12. 205

    205 Regular member

    Liittynyt:
    17.03.2011
    Viestejä:
    236
    Kiitokset:
    18
    Pisteet:
    28
    Tulimieleen
    / miloin viimenen PV/ toisaalta onko muita toiminoiden määrittelyä muutettu/ Tai onko Varmuus kopio tila täys? Itellä kävi kämmi kun olin puhistanut Win10 oli .NET Framework 3.5
    jäänyt lataamatta tuos luettuja kiusoja yhteisö sivuilta kannattas kuikkia tietoo.
     
    Viimeksi muokattu: 12.09.2017
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,079
    Kiitokset:
    533
    Pisteet:
    173
    "Elämässä tuo piristystä ymmärryso_O toisen sanomaan:rolleyes:"
    Näin varmaan on. Harmi, että ymmärrän niin huonosti kirjoittamaasi.
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,146
    Kiitokset:
    2,563
    Pisteet:
    223
  15. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,275
    Kiitokset:
    338
    Pisteet:
    93
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,146
    Kiitokset:
    2,563
    Pisteet:
    223
  17. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,275
    Kiitokset:
    338
    Pisteet:
    93
  18. kokko1978

    kokko1978 Member

    Liittynyt:
    21.01.2010
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Elikkäs vaihdoin tossa sedälleni uudemman koneen ja aktivointi onnistui digitaaliavaimella joka liitetty hänen tunnukselle.
    Mutta meinasin asentaa aktivoimatta 10 puhtaanasennuksen tuohon vanhaan koneeseen itselleni niin sepä aktivoi senkin :)
    Elikkäs tippuuko noista toinen joskus pois vai jatkanko vaan käyttöä.
    Itse vähän ulkona windows asioista kun toistakymmentävuotta linuxin kanssa puljannut.
     
  19. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,570
    Kiitokset:
    514
    Pisteet:
    123
    Millä logiikalla noita win 10 isompia päivityksiä jaellaan eri koneille? Tuli vaan mieleen kun itsellä on parissa koneessa vielä joku 15** versionumeroinen asennus, kun ei ole win update puskenut 16** saati 17** päivityksiä. En ole jaksanut myöskään itse asennusmedialla alkaa päivittelemään sen enempää kun toiminut siinä käytössä jossa ovat ihan riittävästi noinkin.

    ps. hienosti tässä foorumilla kun on aihealueet "Mac-keskustelu" sekä "Linux-keskustelu", mutta "Windows-ongelmat" :D
     
  20. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,598
    Kiitokset:
    510
    Pisteet:
    123
    Päivityksiin en osaa sanoa muuten kuin että eiköhän se sitten ilmota jos pitää päivittää jossain vaiheessa.

    Tän foorumin alueet vaatisi ehkä hiukan muutoksia. Varisnkin se pirun hjt osio!!! Sillä ei tee mitään.
     

Jaa tämä sivu