1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 10 - Keskustelu

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi *Trinity* 29.07.2015.

  1. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,609
    Kiitokset:
    333
    Pisteet:
    93
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,878
    Kiitokset:
    593
    Pisteet:
    123
    Noi uutiset on tosi usein huonoja klikausten kalasteluja, niihin pistetään hiven totuutta sekaan että vaikutaa uskottavammalta. Tokihan tuossa Microsoftin edustajaa on haastateltu.
    Ei siinä kuitenkaan mihinkään hamaan tulevaisuuteen tarvitse odottaa, kyllä se kaikille pikkuhiljaa tulee.
    Ja sitä ennen voi koittaa päivitää Media creation toolia käyttäen, näkee ainakin heti onko oma kone valmis.

    http://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
     
  4. R3DgRu

    R3DgRu Regular member

    Liittynyt:
    20.02.2012
    Viestejä:
    385
    Kiitokset:
    52
    Pisteet:
    38
    Ei ainakaan minulla. Kokeilin myös pelata jotain vanhoja pelejä ja hyvin toimivat. (Hunting Unlimited 2010 ja Supaplex DosBoxilla)
     
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,878
    Kiitokset:
    593
    Pisteet:
    123
  6. sardelli

    sardelli Regular member

    Liittynyt:
    18.02.2013
    Viestejä:
    195
    Kiitokset:
    28
    Pisteet:
    38
    http://www.zdnet.com/article/microsoft-releases-tool-to-hide-or-block-unwanted-windows-10-updates/

    https://support.microsoft.com/en-us/kb/3073930?wa=wsignin1.0

    Jos työkalua käyttää niin kone pitää lopuksi käynnistää uudelleen.
     
    *Trinity* ja R3DgRu kiittävät tästä.
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,858
    Kiitokset:
    815
    Pisteet:
    173
    Ompahan 10:ssä villin näköinen tuo tehtävienhallinta. :rolleyes:
     
  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,378
    Kiitokset:
    665
    Pisteet:
    193
    Huomasithan, että siitä voi valita "Lisätietoja" ja sen jälkeen "Vähemmän tietoja".
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,858
    Kiitokset:
    815
    Pisteet:
    173
    Joup huomasin ja kahlasin lävitse. Näkee heti mikä syö resursseja. Parempi kuin seiskassa, imho.
     
  10. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,878
    Kiitokset:
    593
    Pisteet:
    123
    Jeeh samoilla linjoila ja ihan yleisestikin ottaen, pakko sanoa että Microsft on tässä hyvällä linjalla verrattuna kasin aikoihin. Se vähän mietitytää kun Home versiossa kaikki päivitykset tulee pakolla, toisaalta ainakin itse asensin AMD:n uuden näytönohjain ajurit tänään, ei ne ollut automaattisesti tullu.

    Tosin ehkä tää uus käytäntö on pitemmän päälle parempi kun miettii tavallista tallaajaa, pysyy ainakin koneet päivitetttynä. :)
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,858
    Kiitokset:
    815
    Pisteet:
    173
    Ehdin jo noitua että poistivat tuolta oikeasta alanurkasta näppäimen mutta olihan se siellä. Mulla onneton näyttö tässä kone #2 niin näppäin jää melkein näkymättömiin. Sattumalta hokasin. Se kun ei tee vilautusta työpöydälle kuten seiskassa.
     
  12. mcmopo

    mcmopo Active member

    Liittynyt:
    01.07.2003
    Viestejä:
    1,493
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    68
    Insideriä olen käyttänyt pitkän aikaan mutta nyt kun ekan kerran tein puhtaan asennuksen niin törmäsin yllättävään ongelmaan. Eli ei kukaan olisi sattunut löytämään mistä saa työpöydän kuvakkeet takaisin? Eli käytännössä Tietokone, Ohjauspaneeli, Verkko...jne. Ainakaan samanlailla kuin aikaisemmissa versioissa ei taida onnistua.

    Edit: Ei mitään enään löytyi mukauttaminen ja teemat valikon alta.
     
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,858
    Kiitokset:
    815
    Pisteet:
    173
    Tulee vähän samanlainen fiilis kun joskus on käynyt autokaupoilla ja kattellut uusia kiiltäviä peltejä niin kylläpä oma kottero tuntuukin wanhalta.... vaikka ei mitään vikaa olisikaan.

    Hoksaatte vertauksen näin atk:n puolella. :)
     
  14. R3DgRu

    R3DgRu Regular member

    Liittynyt:
    20.02.2012
    Viestejä:
    385
    Kiitokset:
    52
    Pisteet:
    38
    Mitä tulee yhteensopivuuteen, niin löysin jotain mikä toimi 8.1: ssä, mutta ei kympissä ei. Deluxe Ski Jump 4 heittää erroria heti startissa. Tuskin liikuttaa monia kun ei taida olla mikään AAA-luokan megajulkaisu, mutta itseäni harmittaa.

    Kokeilin yhteensopivuustilaa, mutta tuloksetta. Noh, pitää tutkailla vielä lisää jahka kerkiää.
     
  15. terve2005

    terve2005 Regular member

    Liittynyt:
    13.05.2014
    Viestejä:
    201
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    28
    Itse tossa päivittelin Windows 7 SP1 64-bittiseen versioon, kaikki päivitykset Windows 10:stä epäonnistu ja ollaan siinä tuloksessa että ei pysty asentamaan.. Muisti ihan ok, 931 Gt kovalevytilaa mutta ei millään saa asentumaan... Mistähän tämmönen probleema sitten johtuu? Windows 10-nappulaakaan ei tehtäväpalkista löydy.. Yhteensopivuus on ihan ok, ja on tämä yrittänyt moneen kertaan asentaakkin, mitään ei vaan ole onnistunut :( Osiointi ilmeisesti mennyt windowsin uudelleenasentamisessa väärin, näinhän ei olis saanut tehdä...
     
    Viimeksi muokattu: 18.07.2017
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,858
    Kiitokset:
    815
    Pisteet:
    173
    Jospa tällainen menisi tässä ketjussa....

    Näin win10 aikana pitäisi vissiin harkita jotain muuta selainta koneessani olevan IE11:n tilalle. Siitä kun kuulemma ollaan luopumassa muutenkin. MS edge ei ole mun juttuni. Chrome harkinnassa. :rolleyes: Tulikettu on ollut useamman kerran usealla koneella mutta jostain syystä ei nappaa. Varmaan jotain päähänpinttymiä... Mutta jos tuolla Chromella sitten, sanottakoon vielä että IE on täällä kaatuillut lähes päivittäin, no useamman kerran viikossa.

    Mitäs selainta porukat käyttävät kympeissään? :)
     
  17. sardelli

    sardelli Regular member

    Liittynyt:
    18.02.2013
    Viestejä:
    195
    Kiitokset:
    28
    Pisteet:
    38
    Microsoft Edge -selaimessa on nyt paras tietoturva, koska se on "Universal Windows app" eli se ei ole perinteinen "Classic Windows app".

    http://www.informationweek.com/soft...ge-browser-gets-security-boost/d/d-id/1320396

    Loppuvuodesta pitäisi tulla tuki laajennuksille Edge -selaimeen.

    http://www.mbnet.fi/artikkeli/tieto..._chrome_selainten_laajennokset_edge_selaimeen

    edit:

    Edge -selaimen asetuksista saa poistettua käytöstä Adobe Flash Playerin.

    Edge -selain ei tue Silverlightia. http://www.mbnet.fi/artikkeli/tieto...aa_kuuluvat_menneisyyteen_alkaa_enaa_kayttako
     
    Viimeksi muokattu: 31.07.2015
    Whatta Heck kiitti tästä.
  18. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,878
    Kiitokset:
    593
    Pisteet:
    123
    Tarkoitatko etä Windows 10:n asennus ei onnistu? Vai että updaten kautta ole vielä mahdollista ladata sitä?
    Jos näin niin kokeile Microsoftin omaa lataustyökalua päivittämiseen.
    http://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10
     
  19. terve2005

    terve2005 Regular member

    Liittynyt:
    13.05.2014
    Viestejä:
    201
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    28
    Kumpaakin, updaten kuvaketta ei ilmesty ja viime kerralla ei update onnistunut.
     
  20. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,878
    Kiitokset:
    593
    Pisteet:
    123
    Täällä mennään FF, chrome, ja edge kaikki kytösä siis. IE:tä ei ainakaan kympillä kannata käyttää tosiaan kun poistumassa on.
    Mutta mitäs näitä on selaimia, Opera tulee lähinnä isommista selaimista mieleen, sittenhän on paljon näitä chrome/firefox pohjaisia, itsekin aina silloin tällöin ajatellut testata jotain uutta selainta mutta jotenkin sitä ei sitte jaksa pitkää uutta (laiskutta liene :) ) ja pääkäytössä pysyykin toi firefox edelleen, plus chrome ja edge vähemmällä käytöllä.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  21. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,878
    Kiitokset:
    593
    Pisteet:
    123
    Mitäs se ilmoitti kun se päivitys epäonnistui?
    Epäonnistuuko se päivitys jos koitat tuon Microsoftin lataustyökalun kautta päivittää?
     

Jaa tämä sivu