1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 10 - Keskustelu

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi *Trinity* 29.07.2015.

  1. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,581
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    123
    Pistetäänpäs pystyyn oma ketju Windows 10:lle
    Niin ei tarvitse jokaisen aloittaa omaa ketjua. :) Joo huomasin että täällä on joitain olemassa mutta tehdän tästä yleisketju kaikelle kymppiin liittyvälle.

    Windows 10
    Lataa Media creation tool Päivittääksesi Windows 10:n. Tai luodaksesi asennusmedia USB-tikulle tai DVD-levylle
    Laitevaatimukset Windows 10:n päivittämiseksi Tietokoneeseen tai tablettiin.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Ajureiden automaattisen päivityksen Windows updaten kautta pois päältä ottaminen
     
    Viimeksi muokattu: 20.01.2016
    Generaattori, terve2005, rick79 ja nämä jäsenet kiittävät tästä.
  2.  
  3. Earppi78

    Earppi78 Member

    Liittynyt:
    29.03.2013
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Uudelleenasenteluks näillä näkymin menee, kun 10 ei hyväksy alkuperäisen seiskan product keytä :oops:
     
  4. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,581
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    123
    Näyttääkö se Ohjauspaneeli - Järjestelmä että ei ole aktivoitu? Sitä aktvivointi koodia ei pitäisi joutua pistään jos on päivittänyt suoraan aktivoidun kasin tai seiskan päälle.

    Nimetön9.
     
  5. Earppi78

    Earppi78 Member

    Liittynyt:
    29.03.2013
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Hei! Mun näkymä täällä näyttää ihan samalta paitsi tos "Windows on aktivoitu" -kohdassa mulla lukee "Muodosta internet-yhteys Windowsin aktivoimista varten".
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,069
    Kiitokset:
    532
    Pisteet:
    173
    Yhä seiskan käyttäjänä kyselen, että eikös idea ole se, että seiska päivitetään ensin kympiksi, jolloin saadaan kympille käyvä tuotetunnus? Ei kai missään ole kerrottu, että seiskan tunnus kävisi kympin aktivointiin?
     
  7. Nikolai

    Nikolai Member

    Liittynyt:
    17.04.2015
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Mulla sanoo että muodosta yhteys aktivoidaksesi.. ja kun itse painaa aktivointi nappia niin virhettä pukkaa
     
  8. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,581
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    123
    Joo kyllä aktivoitu Windows 7/8.1 Päivitys kymppiin ja kymppi on aktivoitu.
    Etin kohta lähteen tähän.
    No hitto kaikissa virallisissa linkeissä se on vain että kun päivittää seiskasta tai kasista kymppiin niin on OK. ja siis näin se oli itsellänikin kun sen eilen/tänään tein.

    http://blogs.windows.com/bloggingwi...ree-upgrade-available-in-190-countries-today/

    Mutta tässä jutussa se sanotaan selkeästi.
    https://www.thurrott.com/windows/wi...nswers-how-activation-will-work-on-an-upgrade
     
    Viimeksi muokattu: 29.07.2015
  9. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,581
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    123
  10. Earppi78

    Earppi78 Member

    Liittynyt:
    29.03.2013
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Tossa linkissä sanottiin siitä edellisen ja uuden yhteensopivuudesta. Mulla siis seiskan malli oli premium ja nyt näkyy täs kympis vaan Windows home. Tarkottaako se, että oon 7 home premiumin päälle laittanu 10 home basicin?
    Edit: Jaa löysinki, oikea versio on.
     
  11. Nikolai

    Nikolai Member

    Liittynyt:
    17.04.2015
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    okei.. nyt tää aktivointi jostain syystä onnistu.. sitten pitäs löytää vaan toi cd-key jostain.. onko tietoa mistä löytyy? Kun eihän se tuo tuotetunnuskaan oo?
     
    Viimeksi muokattu: 29.07.2015
  12. sardelli

    sardelli Regular member

    Liittynyt:
    18.02.2013
    Viestejä:
    195
    Kiitokset:
    28
    Pisteet:
    38
    Et saa ilmaisessa päivityksessä Windows 10 tuoteavainta, jolla onnistuisi Windows 10 aktivointi.

    Alla olevan olen testannut Windows 8 kannettavassa, jossa Windows 8 tuoteavain on UEFI-biosissa.

    Windows 7/8/8.1 pitää olla aktivoitu, jolloin Windows 10:n ilmaisessa päivitysasennuksessa ei kysytä tuoteavainta. Päivitysasennuksessa koneen komponenttien tiedot tallennetaan Microsoftin aktivointipalvelimelle ja päivitysasennuksen jälkeen Windows 10 aktivoituu automaattisesti. Ilmaisessa päivitysasennuksessa jokaiseen koneeseen luodaan sama geneerinen Windows 10 Home tai Windows 10 Pro tuoteavain, jolla ei pysty aktivoimaan Windows 10:ä.

    Ilmaisen Windows 10 päivityksen jälkeen (tarkista että Windows 10 on aktivoitu) voit myöhemmin samaan koneeseen tarvittaessa asentaa Windows 10:n uudelleen puhtaana asennuksena, käynnistämällä koneen Windows 10 USB/DVD-asennusmedialta. Asennuksessa ohitetaan kahdesti tuoteavaimen antaminen (katso kuvat alla). Puhtaan asennuksen jälkeen Windows 10 tarkistaa automaattisesti aktivoinnin tilan Microsoftin aktivointipalvelimelta koneen komponenttien tietojen perusteella ja aktivoi Windows 10:n automaattisesti, koska olet aiemmin päivittänyt tämän Windows 7/8/8.1 -koneen ilmaisella Windows 10 päivityksellä.

    [​IMG]

    [​IMG]

    Tässä hyvät ohjeet W10 asennukseen.

    http://tamapaiva.blogspot.fi/2015/07/nain-paivitat-tietokoneellesi-windows.html
     
    Viimeksi muokattu: 13.08.2015
  13. Nikolai

    Nikolai Member

    Liittynyt:
    17.04.2015
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    joo asensin 10 nyt alusta pitäen sit uusiks ja aktivointi onnistu ilman mitään tuoteavaimia.. jees nyt toimii.
     
  14. sardelli

    sardelli Regular member

    Liittynyt:
    18.02.2013
    Viestejä:
    195
    Kiitokset:
    28
    Pisteet:
    38
    Aktivoitu Windows 7/8/8.1 päivitetty Windows 10:iin, mutta automaattinen aktivointi ei toimi MS:n palvelimen kuormittumisen takia.

    "Muodosta Internet-yhteys Windowsin aktivoimista varten."
    "Virhekoodi: 0xC004F034"
    "...käyttöoikeutta ei löytynyt tai se oli virheellinen."

    Aktivointi onnistuu kun kuvassa näkyvää painiketta painaa 10-50 kertaa.

    [​IMG]

    [​IMG]

    edit:

    W10 päivityksen jälkeen W10:n puhdas asennus ei aktivoidu MS:n palvelimen kuormittumisen takia.

    Virhekoodi: 0xC004C003
    "Aktivointipalvelin havaitsi, että annettu tuoteavain on estetty."

    Käynnistä-napista hiiren oikealla valitse "Komentokehote (järjestelmänvalvoja)" ja suorita alla olevaa komentoa 10-50 kertaa, niin pitäisi onnistua aktivointi.

    slmgr.vbs /ato

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 30.07.2015
  15. Earppi78

    Earppi78 Member

    Liittynyt:
    29.03.2013
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Kiitos windows 10. Puhelimella täällä. Seiskan takaisinasennus ei onnistu (ikuinen luuppi alkuun viimeistelyvaihees) ja nyt kone ilman käyttöjärjestelmää.
     
  16. Nikolai

    Nikolai Member

    Liittynyt:
    17.04.2015
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    missä se oikein jämähtää? e: eiku tajusinkin tuosta.. joo ei tää ny niin vaivatonta touhua ollukaan ku luulin. koitapa alottaa se alusta se asennus vielä kerran.
     
  17. Earppi78

    Earppi78 Member

    Liittynyt:
    29.03.2013
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Just. Auttaa varmasti ku ottaa sen himskatin dvd:n pois oikeaan aikaan. Nyt mulla on seiska neljään kertaan koneella. Mutta nyt ei oo emolla mitään ohjaimia. :oops:
     
  18. Earppi78

    Earppi78 Member

    Liittynyt:
    29.03.2013
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Noniin. Nyt on aktivoitu. Ei ongelmia kun sain seiskan takasi ja sit latasin kympin :cool: kiitos teille!
     
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,606
    Kiitokset:
    771
    Pisteet:
    173
    Jaahas eli järjestelmän suorituskyvyn arviointi on poistunut, eipä tule suru puseroon. :D
     
    JoniS kiitti tästä.
  20. R3DgRu

    R3DgRu Regular member

    Liittynyt:
    20.02.2012
    Viestejä:
    385
    Kiitokset:
    52
    Pisteet:
    38
    Itellä onnistui päivitys hyvin 8.1 Prosta. Latasin sillä microsoftin työkalulla (Media Creation Tool)ison ja rufuksella tein boottaavan muistitikun. Sitten avasin tikulta setup.exen ja kaikki meni hyvin. Nyt on 10 aktivoituna ja toiminnassa.

    Onko siihen ajureiden automaattiseen lataukseen ja asentumiseen jotain konstia millä sen saisi estettyä? Windows latasi ja asensi itsestään esim emolevyn äänikortin ajurit vaikka käytän erillistä äänikorttia jolle on jo ajurit.
     
    Viimeksi muokattu: 30.07.2015
  21. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,581
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    123
    Pro versiossa pitäis pystyä niihn päivitysasetuksiin vaikuttaa niin että se ei automaattisesti asenna ajureita.
    Mulla on Home niin en voi tarkistaa mutta alla hyvä ohe Ten forumsilta koskien noita päivityksiä.

    http://www.tenforums.com/tutorials/...atic-updates-enable-disable-windows-10-a.html
     
    R3DgRu kiitti tästä.

Jaa tämä sivu