1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Win7 ja ensimmäinen tiltti

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Benjammin 11.06.2015.

  1. Benjammin

    Benjammin Member

    Liittynyt:
    28.02.2008
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Muutama päivä sitten tuli konetta sammuttaessa tyrkky ruudulle, että päivitä ilmaiseksi Win10 kun ilmestyy. No minähän hyväksyin, jonka jälkeen kone ei lähde enää pelaamaan. Olen ihan keltanokka näissä, toivottavasti joku osaisi jeesata. Koneen käynnistyksen yhteydessä tuli ensiksi blue screen, käynnistäessä ja f8 takomalla sain tuon 20150605_145202-1. 20150605_150956. warning -kuvan...
     

    Liitetyt tiedostot:

  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,708
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Ei johdu tainakaan siitä Microsoftin kymppi päivityksestä.
    Etkö siis pääse vikasietotillan ollenkaan?
    Kun painelet sitä f8 niin pääsetkö siihen valikkon asti missä valitaan vikasietotila ym. vaihtoehtoja?

    Pääsetkö biosiin?
     
  4. Benjammin

    Benjammin Member

    Liittynyt:
    28.02.2008
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Pääsen siihen valikkoon.
    Jos valitsen "Korjaa tietokone" - tulee sama blue screen uudestaan
    Jos valitsen vikasietotila - käynnistyy tiedostojen lataus, se loppuu kesken ja kone käynnistyy itsestään uudelleen.
     
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,708
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Kokeile sitä Viimeisin toimiva kokoonpano vaithotehtoa
    Pääsetkö biosiin? painele f2 voi olla myös delete näppäin.

    Voi olla ettei tästä selviä ilman uudelleen asennusta.

    Toi amdsbs.sys on AMD:n Raid/Achi ajuri
     
  6. Benjammin

    Benjammin Member

    Liittynyt:
    28.02.2008
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Viimeisin toimiva kokoonpano -> pääsin jo näkemään Windowsin logon joka latautuu ja kursorikin oli hetken näkyvissä, mutta sitten käynnistyi taas uudestaan.

    Pääsin deletellä CMOS setup utility -valikkoon josta tuo BIOS löytyy.
     
  7. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,708
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Koita ensin siellä biosisa vaihtoehtoa Optimized defaults (saattaa olla jokin muu vastaava nimitys) tallenna asetukset ja poistu biosista. Toinen mitä voit kokeilla on OnChip SATA type asetuksen muuttaminen eri vaihtoehdksi kuin mitä se on nyt.
    Minkä merkkinen emolevy sulla on?

    Edit: voit koittaa biosissa myös fail safe defaults tilaa jos sellainen biosissasi on
     
    Viimeksi muokattu: 11.06.2015
  8. Benjammin

    Benjammin Member

    Liittynyt:
    28.02.2008
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ei auttanut tuo Optimized defaults. En tiedä mistä OnChip SATA type vaihdetaan... mistä emolevyn tiedot saa? Jos auttaa, niin product information; kone on Acer Aspire M3400, AMD Athlon II X3 435
     
  9. Benjammin

    Benjammin Member

    Liittynyt:
    28.02.2008
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Onkohan tuossa mitään mistä voisi jotain tulkita... kiitos kun viitsit jeesata :) 20150611_174134.
     
  10. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,708
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Eikö siellä ole enmpää vaihtoehtoja? katsoin juuri valmistajan ohjekirjasta ja siellä löytyy enemmän vaihtoehtoja
    kuvia biosista valmistajan ohjekirjasta.
    Eli aloitusvalikko ensimmäisessä.
    Tuon alemman kuvan mukaan kannatta muuttaa (jos mahdollista ainakin vaihtoehtoa OnBoard Sata mode
    Ohjekirjan mukaan biosisa pitäisi olla myös fail sade defaults painamalla F7
    Nimetön2.

    Ja
    Nimetön.
     
  11. Benjammin

    Benjammin Member

    Liittynyt:
    28.02.2008
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tuossa ensimmäisen kuvasi ruudussa painelin f7 eikä ainakaan siinä mitään tapahtunut. Alemmasta kuvasta; mulla on hieman erilainen tuo Integrated Peripherals -valikko, mitähän siellä pitäisi muutella? Näyttää tältä
    20150611_182642.
     

    Liitetyt tiedostot:

  12. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,708
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Joo voi olla että noissa on eroja kun on kyse merkkikoneesta.
    Katso onko tuossa Onboard Sata Mode kohdassa minkälaisia vaihtoehtoja jos on nin kokiele niitä.
    Jos ei auta niin sitten täytyy koittaa miettiä jotain mutta.
    Mutta tosiaan Windowsin uudelleen asennus saatta olla edessä.

    Mikä Windows verso sulla on?
     
  13. Benjammin

    Benjammin Member

    Liittynyt:
    28.02.2008
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tuli työt esteeksi tällä hetkellä. Palaan asiaan huomenna päivällä, jos jaksat yrittää vielä jelpata. Kiitos!
     
  14. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Jos sulla on yksi kovalevy koneessa kiinni?
    Silloin sata modeksi sata ja koeta käynnistää kone.
     
  15. rane1958

    rane1958 Regular member

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    271
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    28
    Ihan samat teki mullakin kun "varasin 10-version", välillä on heittänyt tuon saman sinisivun ja tekstin, jäänpä seuraamaan..... o_O
     
  16. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
  17. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,708
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    amdsbs.sys on AMD:n Raid/Achi ajuri se ei liity Windows 10, ja kaiken lisäksi se että on varannut sen kympin, niin se ei muuta mitään koneessa.
    Se on vain onnetonta sattumaa.
     
    rane1958 kiitti tästä.
  18. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    @rane1958 Sulla oli toi allekirjoituksen Acerin läppäri ?
     
  19. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,672
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    78
    Jos koneessa ei ole raid-setuppia, vaihda onboard sata mode ahci:ksi tai jos se ei toimi tilaan ide.
     
  20. rane1958

    rane1958 Regular member

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    271
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    28
    -Joo, kyllä on....:cool:
     
  21. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    F2 muistaakseni meni acerin biosiin katso että sata-mode on achi.

    käynnistä nappi hakukenttää msinfo32 sieltä näet kätevästi systeemin tiedot ja laitteistoristiriidat jos niitä on.
     

Jaa tämä sivu