1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Win10 Sart, haku, Edge.. ei toimi

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi ebros 16.12.2015.

  1. ebros

    ebros Newbie

    Liittynyt:
    16.12.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Olen päivittänyt PC:n win7 win10:een ja ja samalla vaihdoin kovalevyn ssd-levyksi kloonaamalla, koska minulla on paljon tärkeitä omia ohjelmia. Kaikki meni hyvin, win10 toimi täysin, kunnes tein ensimmäisen uudelleen käynnistyksen. Sen jälkeen win10:ssä lopetti Sart, Hae Windowsista,, Edge, Kauppa.. toimintansa välähtäen vain muutaman sekunnin ajan. Klikatessa Sarttiia vasemmalla avautuu menu, joka muistutta win7:kaa. Kokeiltu on sfc /scannow, ei auta, dism.. , ei auta. Olen ladannut Win10 udestaan USB-tikulta Media Creaton Toolin avulla, jolloin se toimii ensimmäiseen uudelleen käynnistykseen saakka, palatkseen entiselleen. Olen luonut uuden käyttäjän, ei auta. Erikoista on, että Safe Modessa win10 toimii täydellisesti. Vitsit ovat vähissä! Mikähän tätä oikein vaivaa? Löytyykö apua?
     
  2.  
  3. pequ

    pequ Member

    Liittynyt:
    09.03.2013
    Viestejä:
    78
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    18
  4. ebros

    ebros Newbie

    Liittynyt:
    16.12.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos neuvosta, mutta ei autanut.
     
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,948
    Kiitokset:
    602
    Pisteet:
    123
    Olet siis asentanut windowsin uudestaan sen jälkeen kun olit kymppiin päivitänyt, ja sen jälkeen kokeilut noita komentoja ja uutta käyttäjätiliä?

    Koita seuraavaksi puhdasta käynnistystä.

    Koska sulla ei haku toimi pistä komentokehotteeseen seuraava komento
    msconfig
    paina enter
    Järjestelmänmääristyten pitäisi aueta
    jatka seuraavan ohjeen mukaan.

    1. Valitse Järjestelmän kokoonpano -valintaikkunan Palvelut-välilehdessä Piilota kaikki Microsoftin palvelut -valintaruutu napauttamalla ja valitse sitten Poista kaikki käytöstä.
      [​IMG]
    2. Napauta Järjestelmän kokoonpanosovellus -valintaikkunan Käynnistys-välilehdessä kohtaa Valikoiva käynnistys tai valitse se. [​IMG]
    3. Valitse Tehtävienhallinnassa Käynnistys-välilehti, valitse kukin käynnistyskohde ja valitse sitten Poista käytöstä. [​IMG]
    4. Sulje Tehtävienhallinta.
    5. Napauta Järjestelmän kokoonpanosovellus -valintaikkunan Käynnistys-välilehdessä OK tai valitse se ja käynnistä tietokone sitten uudelleen. [​IMG]
    Kerro oliko mitään vaikutusta.
    https://support.microsoft.com/fi-fi/kb/929135
     
    Viimeksi muokattu: 16.12.2015
  6. ebros

    ebros Newbie

    Liittynyt:
    16.12.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei tämäkään auta!
     
  7. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,948
    Kiitokset:
    602
    Pisteet:
    123
    Niin olitikos kokeillut sitä uutta käyttäjätiliä ja komentoja sen jälkeen kun olit asentanut windowsin uudestaan!?

    Lataa minitoolbox seuraavasta linkistä työpöydälle.
    http://www.bleepingcomputer.com/download/minitoolbox/

    Aukaise minitoolbox ja oistä valinta ruutuihin

    List Winsock entries
    List last 10 event viewer errors
    List installed programs
    List Devices - only problems
    List users partitions and memory size
    List minidump files

    Klikkaa Go
    Kun tarkistus on valmis niin MTB niminen tekstitiedosto aukeaa, liitä se tänne.
     
  8. ebros

    ebros Newbie

    Liittynyt:
    16.12.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    MTB tekstitiedosto tässä.
     

    Liitetyt tiedostot:

  9. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,948
    Kiitokset:
    602
    Pisteet:
    123
    Haluaisin edelleen kuulla että ajoitko ne komennot ja kokeilitko uutta käyttäjätiliä ennen vai jälkeen windows 10 uudelleen asennusta. Saattaa vaikuttaa hölmöltä kysymykseltä mutta sillä on siltä kannalta merkitystä mitä jatkossa kannattaa yrittää.
    Entä kun asensit uudelleen teitkö puhtaan asnnuksen vai niin että säiliytit omat tiedostosi?
    Entä onko siitä kuinka kauan kun päivitit seiskan kymppiin?

    Katsoin että sinulla on tweaking.com all in one ja olet ilmeisesti sen ajanut?
     
  10. ebros

    ebros Newbie

    Liittynyt:
    16.12.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Asnnus ei ole puhtaana asennettu vaan säilytin omat tärkeät Win7 ohjelmat. Alkuperäinen päivitys on jo vanha (muistakseni elokuulta), tosin olen joutunut tämän ongelman ratkaisua etsiesä latamaan win 10 jo moneen kertaan USB-tikulta, Komennot on ajettu. Käyttäjätiliä on luotu ennen ja jälkeen uudelleen asennuksen. Tweaking.com ei auta eikä sfc /scannow, ei dism.. .
    Ainoastaan safe modessa Win10:ssä kaikki toimii kuten pitääkin.
     
  11. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,948
    Kiitokset:
    602
    Pisteet:
    123
    Ok.
    Se on vähän outoa että vikasietotilassa toimii mutta ei kun tekee puhtaan käynnistyksen.
    Yleensä tässä vaiheesa uusi asennus on se vaihtoehto mitä kannattaa jo vahvasti harkita, jos et sitä kuuitenkaan vielä halua tehdä niin voidaan koittaa mitettiä jotain.

    Ihan alkuun voisit ajaa seuraavat ohjelmat.

    Lataa Junkware Removal tool alla olevasta linkistä työpöydälle.
    http://www.bleepingcomputer.com/download/junkware-removal-tool/

    Sulje muut ohjelmat ja aukaise JRT
    Paina mitä tahansa näppäintä ja tarkistus alkaa, kun tarkistus on valmis, loki aukeaa liitä se tänne.
    [​IMG]

    Lataa AdwCleaner alla olevasta linkistä työpöydälle.
    https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/

    Sulje mut ohjelmat aukaise AdwCleaner
    Klikkaa Scan, odota kunnes tarkistus on ohi, sen jälkeen klikkaa Cleaning
    Kun poisto on ohi Adwcleaner pyytää koneen uudelleen käynnistystä tee se, kun kone on käynnistynyt uudelleen, lokin pitäisi aueta, jos ei niin löydät lokin, C:\AdwCleaner\AdwCleaner

    [​IMG]

    Aja vielä kertaalleen sfc /scannow
    Ja jos löytyy ongelmia niin sen jälkeen seuraava komento antaa tarkistuksen tulokset työpöydälle.
    Koodi:
    findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt"
    Siis tuo vain jos jotain ongelmia löytyy.

    Sen jälkeen komentokehotteeseen seuraava komento.

    chkdsk C: /F
    Paina enter ja ajoita tarkistus seuraavan käynnistyksen yhteyteen valitsemalla (Y) tai (K)
    Käynnistä kone uudelleen.
    chesk disk lokin saat seuraavan ohjeen mukaan.
    http://www.sevenforums.com/tutorials/96938-check-disk-chkdsk-read-event-viewer-log.html
    Ohje on englannin kielellä mutta siis tapahtumienvalvonta on se mistä sen löytää.
    Ja tapahtumienvalvontaan pääset helpoiten klikkaamalla hiiren oikealla windows kuvaketta. ja valitsemalla sieltä Tapahtumienvalvonta.
     
    Viimeksi muokattu: 17.12.2015
  12. ebros

    ebros Newbie

    Liittynyt:
    16.12.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ajoin Junkwaren, AdwCleanerin, sfc /scannow (ei ongelmia) sekä chkdiskin (ei virheitä, on aivan uusi ssd-levy C-levynä). Ei tilanteeseen muutoksia.
    Ihmetyttää, miksi Win10:ssä näyttää olevan muistia vain 2 gb, kun koneessa on sitä 6 gb:ä kytkettynä?
    Ohessa logit.
     

    Liitetyt tiedostot:

  13. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,948
    Kiitokset:
    602
    Pisteet:
    123
    Aja vielä Eset mietin siilä välilä alkuperäistä ongelmaa.

    Lataa Eset online scan työpöydälle.
    http://www.eset.com/us/online-scanner-popup/
    Auksie eset, hyväksy käyttöehdot ja windowsin huomautukset.
    Pistä valinta ruutuun Enable detection of potentially unwanted aplications klikkaa start, eset lataa tietokannan ja aloittaa tarkistuksen. Jos mitään ei löydy niin lokia ei tarvitse pistää mutta jos löytyy niin se sijaitsee
    C:\Program Files (x86)\ESET\ESET Online Scanner\log

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  14. ebros

    ebros Newbie

    Liittynyt:
    16.12.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ajoin ESET:n ja ohessa loki.
     

    Liitetyt tiedostot:

  15. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,948
    Kiitokset:
    602
    Pisteet:
    123
    Ok.
    sfc /scannow ja Dism on jo koitettu mutta törmäsinpä tuossa tenforumsilla seuraavaan komentoon kun jollain oli ongelmia, kannattaa sitä kokeilla. Huom: se vie kauan ja vaikuttaa useaan otteeseen siltä että on pysähtynyt älä keskeytä sitä.

    fsutil resource setautoreset true c:\&fsutil usn deletejournal /d /n c:&Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup&&sfc /scannow&Dism.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth&sfc /scannow&Dism.exe /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase&pause

    Kun komento on valmis käynnistä kone uudelleen.

    Tuohon muistihommaan liittyen kannattaa testata muistit. Alla ohje.
    http://www.tenforums.com/tutorials/14201-memtest86-test-ram.html
     
    Viimeksi muokattu: 19.12.2015
  16. ebros

    ebros Newbie

    Liittynyt:
    16.12.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei vieläkään auttanut. Tuli mieleen, onkohan tileissäni kuitenkin jotain mätää?
     
  17. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,948
    Kiitokset:
    602
    Pisteet:
    123
    Paljon mahdollista tokihan voit vielä kertaalleen koittaa luoda uuden käyttäjätilin, jotenkin kyllä outo tapaus kun vikasietotilassa toimi mutta muuten ei.
    Ajoitko tweaking.comin vikasietotilassa, entä ajoitko siinä sen Pre scan toiminnon?

    Yksi vaihtoehto olisi koittaa in-place upgradea siinä olisi mahdollisuus säilyttää omat ohjelmat ja tiedostot. Vai oliko tuo se mitä olet jo kokeilut sillä media creation toolilla?
     
  18. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,025
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    173
    Pioneerit kuten *Trinity* ja muutkin käyttäjät raivaavat esteitä kympin tieltä. Valitettavasti itse taannoin palasin seiskaan kun oikeastaan mikään ei toiminut kuten olin ajatellut. Hiiri + näppis + muistitikut yms yms. Uutuus jäi täällä käyttiksen ulkonäköön hetkeksi josta myöskään en ollut kovin otettu. Olen varma että tuosta tulee vielä ok käyttis kunhan bugit on selvitetty. Arvostan vaivannäköä noissa asioissa. :)
     
  19. ebros

    ebros Newbie

    Liittynyt:
    16.12.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tweaking.comin Pre scan toiminto on kokeiltu vikasietotilassa ja juuri sitä in-place upgradea on suoritettu useampaan kertaan, mutta restart sen sabotoi.
     
  20. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,948
    Kiitokset:
    602
    Pisteet:
    123
    Kirjoita hakuun PowerShell ja aukaise se järjestelmänvalvojna hiiren oikealla.
    Kopioi PowerShelliin seuraava komento.

    Get-appxpackage -all *shellexperience* -packagetype bundle |% {add-appxpackage -register -disabledevelopmentmode ($_.installlocation + “\appxmetadata\appxbundlemanifest.xml”)}

    Jos tuolla ei ole mitään vaikutusta niin aja vielä kertaalleen minitoolbox seuraavalla valinnalla
    List last 10 event viewer errors
    Katsotaan josko siellä toistuu jotkin samat virheet kuin ensimmänisessä, ja saisi sitä kautta kiinni ongelmasta.
     
    Viimeksi muokattu: 20.12.2015
  21. ebros

    ebros Newbie

    Liittynyt:
    16.12.2015
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tehty on, ei muutosta. Oheisena minitoolboksin tulostus.
     

    Liitetyt tiedostot:

Jaa tämä sivu