1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Win 10 työpöydän kuvakkeet ei pysy järjestyksessä

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi 1pertti 27.06.2016.

 1. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,293
  Kiitokset:
  600
  Pisteet:
  173
  Jätin koneen päivittymään Win 10:een viikonloppuna. Ei se aivan putkeen mennyt, vaan oli pysähtynyt herjaan yhteensopimattomasta ohjelmasta. Vaikka kaikki ohjelmat eivät toimikaan, ajattelin kuitenkin käyttää kokeiluaikaa hyväksi. Kokeilu kuitenkin taitaa jäädä lyhyeksi sillä työpöydän kuvakkeet eivät pysy järjestyksessä. Mitä loogisemmin ne järjestän sitä varmemmin koko järjestys sekoaa jossakin vaiheessa. En ole keksinyt, mikä uudelleenjärjestelyn käynnistää, mutta tosi harmittava se on.
   
 2.  
 3. tumpelo

  tumpelo Member

  Liittynyt:
  02.02.2016
  Viestejä:
  49
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  18
  Sama on käynyt Win 7:ssa aina kun uudet Geforce-ajurit tulee asennettua. Resoluutio vaihteli asennuksen aikana ja palautui kyllä alkuperäiseen. Mutta aina meni kuvakkeiden järjestys uusiksi. Tosi ärsyttävää. Kotimikron etunurkasta tuli sitten hankittua apuohjelma IconRestorer. Ilmaisversiolla voi tallentaa kaksi työpöytäkokonaisuutta kuvakkeineen ja taustakuvineen. Ja asetuksista voi ruksata että aina koneen käynnistyessä on kuvakkeet kohdillaan. Kiitettävästi on pelittänyt.

  Valitettavasti ei ole tietoa toimiiko kympissä. Microsoft kyllä mainostaa että kaikki ohjelmat mitä koneella on olisi toimivia myöskin kympissä. Alkuperäistä tekijääkään en muista =( Googlaamalla löytyi useampikin paikka mistä voi ladata ja joka sivulla oli vieressä vihreä ympyrä merkkinä turvallisesta sivustosta.
   
 4. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  2,974
  Kiitokset:
  609
  Pisteet:
  123
  Katsoitko jo onko "järjestä kuvakkeet automaattisesti " valinta pois käytöstä?

  Nimetön.

  Jos ei ole käytössä, kokeile auttaako icon cachen resetointia.
  http://www.tenforums.com/tutorials/5645-icon-cache-rebuild-windows-10-a.html

  Tuon voi aiheuttaa todella moni asia, ja aika usein uudelleen asennus on helpoin\ainoa vaihtoehto.
  Ainakin eset virustorjuntaohjelman on tiedetty aiheuttavan tuota.

  Jos et halua liikaa koittaa pähkäillä eikä uudelleen asennus ole vaihtoehto, mutta haluat kuitenkin testatailla kymppiä, niin tässä ten forumsin viestissä on ehdotettu ohjelmaa joka helpottaa, tämä lähinnä jos haluat vain sen ajaksi kun testaat kymppiä.

  Asioita voi myös automaattisesti koittaa korjata tweaking.comilla.
  http://www.tweaking.com/content/page/windows_repair_all_in_one.html

  Ohjelman voi ajaa huoletta oletusasetuksilla, se ei poista eikä lisää mitään, (paitsi tempit) vaan palauttaa\yrittää palauttaa vain asetukset oletuksille.
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,293
  Kiitokset:
  600
  Pisteet:
  173
  Kiitos vihjeistä. Järjestä kuvakkeet automaattisesti ei ollut valittuna. Koska seuraava ohje toteutettuna saattoi aiheuttaa uusia ongelmia rekisterille, jätin kokeilematta, vaikka siihenkin oli korjaus olemassa. Paljoa vaivaa ei viitsi nähdä, koska tästä tutustumisesta tulee tällä erää pakostakin lyhyt muista syistä.

  Olen myös ihmetellyt, miksi käyttäjätilille kirjautuminen kestää poikkeuksellisen kauan sekä käynnistyksen jälkeen että käyttäjän vaihtuessa. Ehkä tuokin korjautuisi puhtaalla asennuksella.

  Onko "Vieras"-tili rajoitettuine käyttöoikeuksineen lopullisesti historiaa? Itse pidin sitä hyvin kätevänä.
   
 6. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  2,974
  Kiitokset:
  609
  Pisteet:
  123
  Hmm, käytin seiskan aikaan aina järjesetelmänvalvojan tiliä, enkä nyt oikein edes muista enää miten sesiskassa kaikki oikeudet oli.
  Kympissä voit vaihtaa seuraavan ohjeen mukaan tilin järjestelmänvalvojasta peruskäyttäjäksi. Yhden käyttäjän pitää kuitenkin aina olla järjestelmänvalvoja. Kympissä järjestelmänvalvojan tililläkään ei ole kuitenkaan samoin ihan kaikkia oikeuksia kuin oli seiskan aikaan, (tämä varauksella koska en muista tarkasti) Vaan jos haluaa järjestelmänvalvojan jolla on oikeasti kaikki oikeudet pitää ottaa käyttöön Built-in Elevated Administrator tili

  Noihin käyttäjitilin vaihtojen hitauteen en oikein osaa sanoa mitään. Kympissähän voi myös optimoida SSD:n (sama kuin eheytys mutta SSD:le. Toki seuraavat komennotkin kannattaa ajaa ihan varmuuden vuoksi.

  Eli vanha tuttu sfc /scannow
  ja dism joka näyttää siltä että on pysähtynyt 20% kohdalle mutta jatkuu kyllä.
  Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

  Dism:tä lisää alla.
  http://www.tenforums.com/tutorials/7808-dism-repair-windows-10-image.html

  Ja sitten tietysti vanha chkdsk C: /F
  Ei enää niin tärkeä koska windosws 10 hoitaa tuota kait automaattisesti, mutta sitäkin voi kokeilla kyllä.

  Eipä nuo tosin taida vaikuttaa noihin hidasteluihin, mutta eipä ne aikaakaan vie kauaa testailla.
  Ja Tosiaan hiiren oikealla kun klikkailee käynnistysvalikkoa niin saa komentokehotteen kaikkein helpoiten auki.
   
 7. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,293
  Kiitokset:
  600
  Pisteet:
  173
  Kiitos, mutta nyt lakataan uhraamasta aikaa tähän. Ilmeni, ettei entinen mokkulakaan toimi ongelmitta ja koska en halua sitä tässä vaiheessa uusia, joudun palauttamaan seiskan ennen maalle lähtöä.

  Se Windowsin Vieras-tili poikkesi tavallisesta käyttäjätilistä siten, että vieraat voivat käyttää tiettyjä muiden asentamia ohjelmia, mutta eivät voi käyttää henkilökohtaisia tai salasanalla suojattuja tiedostoja eivätkä eivät voi asentaa tai avata tiettyjä ohjelmia. Kun ilman salasanaa pääsi vain Vieras-tilille, oli aika turvallista lainata konetta satunnaiselle käyttäjälle.

  Edit. Mokkulalle ei siis virallisesti ole Win 10-tukea enkä aio ladata mitään Solvusoftin ajureita.
   
  Viimeksi muokattu: 29.06.2016
 8. eklu

  eklu Regular member

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  372
  Kiitokset:
  13
  Pisteet:
  28
  WinSize toimii kympissä ja sillä saa pakotettua ikkunan aukea missä haluaa ja ikonit voi tallentaa, hyvä ohjelma varsinkin useamman näytön kanssa ja ilmainen ilman lisä kilkkeitä. Vuosia käyttänyt ja hyvä on. Jotkut ohjelmat aukeaa pää näytölle ja kun koko ja sijainti on asetettu Control, Alt + z niin johan muistaa. Kun päivitän Geoforsen ohjaimet kaikki siirtyy ja hup kun palauttaa niin OK.
   

Jaa tämä sivu