1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

W7 USB & Netti ei toimi

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Möller 10.12.2015.

  1. Möller

    Möller Newbie

    Liittynyt:
    06.07.2015
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Asensin uuteen koneeseen W7 tarkoituksena päivittää W10. Asennus meni hyvin ja kaikki tuntui toimivan. Asensin sen jälkeen emolevyn mukana tulleelta levyltä ajurit ja geforce experiencen.

    Ongelmana on nyt USB- porttien ja netin toimimattomuus. Kone ei tunnista USB tai verkkopiuhaa ja laitehallinnassa lukee että ajureita ei ole asennettu. Mitäs nyt voi tehdä kun nettiin ei pääse ja usb tikultakaan ei ajureita voi asentaa?

    Emolevy on Asus Z170
     
  2.  
  3. Möller

    Möller Newbie

    Liittynyt:
    06.07.2015
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Päivitystä ongelmaan, emolevyn mukana tulleessa laatikossa tuli levy jossa on ohjelmat; asus GPU tweak, asus aprp, xsplit gamecaster ja chrome. Levyn kansioissa on kyllä usb & lan ajurit, mutta automaattinen asennus ei niitä asenna ja manuaalisestikaan laitehallinnasta Windows ei niitä suostu asentamaan.

    Auttaako jos lataan toiselle koneelle ajurit asuksen sivulta ja poltan ne DVD:lle ja asennan sitä kautta?
     
  4. OneMember

    OneMember Active member

    Liittynyt:
    12.01.2006
    Viestejä:
    3,075
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    68
    Ja siis tämä ongelma nyt Win7:ssa heti asennuksen jälkeen? Vai Win10:ssä päivityksen jälkeen?


    Ohjauspaneeli -> Laitehallinta ja poista kaikki USB controllerit listalta.
    Uudelleenkäynnistä kone ja löytääkö tietokone uusia laitteita? Onnistuuko niiden ajureiden asentaminen nyt?

    Kun koneeseen laittaa usb-tikun kiinni näkyykö se levynhallinassa? ( Win+R ja kirjoita diskmgmt.msc )
    Jos tikku näkyy listalla, mutta sitä ei voi käyttää niin paina asemaa hiiren oikealla painikkeella ja valitse muuta sen asemakirjain.

    Jotenkin epäilen ettei vianmääritys löydä ongelmaa, mutta koita silti.

    EDIT: ja heti perään osui googlella kuvallinen ohjeistus samoista asioista lontooksi.
     
    Möller kiitti tästä.
  5. Möller

    Möller Newbie

    Liittynyt:
    06.07.2015
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Ongelma on nyt heti W7 asennuksen jälkeen. Levynhallinnassa ei USB tikkuja näy.

    Koitan nyt poistaa USB:t laitehallinnasta eli hiiren oikea > poista?

    E:

    Tällä hetkellä minusta tuntuu ettei paketissa mukana tullut levy ole oikea? Ainakaan YouTube unboxing videoiden perusteella levy ei todellakaan ole samannäköinen vai lähetetäänkö Suomeen erilaisia levyjä kuin muualle maailmaan?

    Kohta 2:05

     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 11.12.2015
  6. OneMember

    OneMember Active member

    Liittynyt:
    12.01.2006
    Viestejä:
    3,075
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    68
    Möller kiitti tästä.
  7. Möller

    Möller Newbie

    Liittynyt:
    06.07.2015
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Asuksen sivuilta latasin nyt LAN- ja poltin ne DVD:lle ja nyt netti toimii (huraa!)

    Nyt varmaan pitää jatkaa latailua sieltä jos näin toimii. Tosiaan emolevy on vielä tuo pro gaming malli. Toivottavasti nyt hommat alkaa toimimaan.
     
  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,404
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
  9. Möller

    Möller Newbie

    Liittynyt:
    06.07.2015
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Tuolta latasinkin LAN-ajurit. Pystyiskö joku linkkaamaan näille oikeat ajurit, jotta varmasti lataan oikeat.

    prosessori on i5-6600k ja näyttis GTX970 mikäli näitä tietoja tarvitaan.
     

    Liitetyt tiedostot:

  10. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,404
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
  11. Möller

    Möller Newbie

    Liittynyt:
    06.07.2015
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Kyllä W7 64bit
     
  12. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,404
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Lähtikö kaikki toimimaan noilla ajureilla?
     
  13. Möller

    Möller Newbie

    Liittynyt:
    06.07.2015
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Näppäimistö ja hiiri lakkasivat toimimasta
     
  14. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,404
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Boottasitko koneesi ajurien asentamisen jälkeen?
     
  15. Möller

    Möller Newbie

    Liittynyt:
    06.07.2015
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
  16. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,404
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Kokeilitko niitä molemmissa USB2 ja USB3 porteissa, eikö toimi kummassakaan.

    Edit: tuo levynkuva viestissäsi #4, ei ole emon ajurilevyke, vaan Grafiikkakortin ajurilevyke.
     
    Viimeksi muokattu: 12.12.2015
  17. Möller

    Möller Newbie

    Liittynyt:
    06.07.2015
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Eipä toiminut, kokeilen aamulla uudestaan.

    Jep sitä mietinkin ja levyke oli ainoa mitä koneen mukana tuli.
     
  18. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,404
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Oletko katsonut emon manuaalin tai muiden papereiden välistä, kyllä noissa aina tulee emon ajurilevyke pakkauksen mukana.

    Tilasitko koneen valmiiksi koottuna, jos niin on, se on varmaan jäänyt tavaran toimittajallesi.
     
  19. Möller

    Möller Newbie

    Liittynyt:
    06.07.2015
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Kaikki paperit käyty läpi monesti ja muita levyjä ei löydy. Kone tuli valmiiksi koottuna joten levy taitaa tosiaan olla toimittajalla
     
  20. Möller

    Möller Newbie

    Liittynyt:
    06.07.2015
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Hiiri tai näppäimistö eivät toimi missään USB portissa
     
  21. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,827
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Tämä ei auta ongelmaasi, mutta joskus on itsellä ja avaamattomasta Asuksen emopaketista puuttunut kokonaan ajuri-cd. Tämä tapahtui kyllä jo vuosia sitten, enkä usko että mikään yleinen ongelma kyseessä, mutta voi siis olla mahdollista.
     

Jaa tämä sivu