1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Voiko näytönohjaimeksi vaihtaa prosessorin integroidun näytönohjaimen

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi allu6446 18.09.2016.

  1. allu6446

    allu6446 Member

    Liittynyt:
    08.06.2016
    Viestejä:
    72
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Juu eli kone hajos (näyttökortti ylikuumeni) niin voiko sen tilalle muuttaa näytönohjaimeksi käyvän i5 prossun integroidun näytönohjaimen (pahoittelen tekstin sekavuutta) ps. Kone toimii mutta pelit ei käynnisty, nettiin pääsee, unitilaan laitettaessa tai steam pelejä avattaessa kaatuu
     
  2.  
  3. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Kumman näyttiksen kautta nyt käytät konetta? Erillinen on siis sillä tavalla rikki, että kaatuu peleissä?
     
  4. allu6446

    allu6446 Member

    Liittynyt:
    08.06.2016
    Viestejä:
    72
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Käytän rikki olevaa korttia kun sitä kysynkin voiko siihen integroituun vaihtaa.
     
  5. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,833
    Kiitokset:
    597
    Pisteet:
    123
    Voi, vaihdat vaan näytön johdon emolevyn liittimiin. Kannattaa varmaan myös irrottaa risa näyttis kokonaan koneesta irti ja poistaa sen ajurit.
     
  6. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Noin juuri^^
    Toki näyttiksen ajurit voi yrittää vielä päivittää tai asentaa kokonaan puhtaasti uudelleen.
     
  7. allu6446

    allu6446 Member

    Liittynyt:
    08.06.2016
    Viestejä:
    72
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mutta unohdin mainita että käytän läppäriä…
    Mutta siitä ei voi rautapuolen kautta vaihtaa vaan voiko jollain softalla deaktivoida rikkinäisen kortin ja aktivoida integroidun
     
  8. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,833
    Kiitokset:
    597
    Pisteet:
    123
    Biosissa saattaa olla asetus, jolla voi säätää kumpaa käytetään. Kyllähän sen voi ihan fyysisestikin irrottaa(erillisen näyttiksen) kun purkaa läppärin, jos niikseen tulee. Kai se kytkeytyy pois käytöstä myös ihan laitehallinnasta, etsit erillisen näyttiksen -> poista käytöstä.

    Mikä läppäri kyseessä?
     
    Viimeksi muokattu: 19.09.2016
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,293
    Kiitokset:
    600
    Pisteet:
    173
    Kerro tosiaan läppärin merkki ja malli. Ainakin Asuksella on pelimalleja, joissa integroidun näytönohjaimen käyttö on estetty jollakin pysyvällä BIOS-ratkaisulla, jolle ei ole käyttäjäasetusta. Optimus-sovellus ei silloin ole käytössä ja ainoastaan erillinen näyttis on johdotettu liittimeen. Viestistäsi ei oikein selvinnyt, voisiko integroitu nytkin olla välillä käytössä, ja ongelma alkaa vasta kun käynnistät pelin, joka vaatii ulkoisen näytönohjaimen. Tallaisessa viimeksi mainitussa tilanteessa BIOSista voisi löytyä ratkaisu.
     
  10. allu6446

    allu6446 Member

    Liittynyt:
    08.06.2016
    Viestejä:
    72
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Taitaapi olla hp:n vanhempi pavilion ja näytönohjain ja muut tinattu kiinni
     
  11. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,293
    Kiitokset:
    600
    Pisteet:
    173
    Kovinpa niukasti annat tietoja. Läppäreissä erillinen näytönohjain on aina juotettu, mutta usein on ohjelmallisesti mahdollista valita, kumpaa käytetään, integroitua vai erillistä. Jos kyseessä on esimerkiksi Nvidian näytönohjain Optimus-tekniikalla, asetuksiin pääsee klikkaamalla tyhjää kohtaa työpöydällä ja valitsemalla NVIDIA Control Panel. Sieltä valitaan Manage 3D settings -> Global Settings välilehti -> Preferred Graphics processor. Sieltä voi valita Integrated Graphics ja klikata Käytä. Nyt läppäri käyttää vain integroitua näytönohjainta.

    Edellinen pätee vain joihinkin HP Pavilion-malleihin, joissa käytetään Optimus-teknologiaa. Jos koneessa on AMD:n äänikortti, vastaavat valintamahdollisuudet pitäisi löytyä jostain Catalyst Control Center -nimisen tai sitä vastaavan sovelluksen sokkeloista.
     
  12. allu6446

    allu6446 Member

    Liittynyt:
    08.06.2016
    Viestejä:
    72
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Sain vaihdettua ja kone nopeutui heti mutta mistä saisin tuohon ajurit kun ei pelit toimi jos ei lataa ja pelit herjaa asiasta koko ajan
     
  13. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,690
    Kiitokset:
    368
    Pisteet:
    93
    Aika heikkoa on yleensä varsinkaan vanhemmilla integroiduilla näytönohjaimilla pelaaminen.Herjaaminen johtunee siitä että ei riitä tehot pyörittämään kyseistä peliä.
     
  14. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,293
    Kiitokset:
    600
    Pisteet:
    173
    Aivan kuten tuossa ylempänä ^^ todettiin, integroitu näytönohjain ei sovellu kuin aivan yksinkertaisten pelien pelaamiseen. Vaikka HP:n sivuilta löytyisikin joku ajuripäivitys, (jota voi etsiä tarkan mallimerkinnän avulla,) ei se integroidun näytönohjaimen suorituskykyä paranna. Käsitykseni mukaan tuolla läppärillä ei "oikeita" pelejä enää pelata, jos erillinen näytönohjain kärähti. Joissakin kalliissa yritysläppäreissä on vaihdettava grafiikkakortti, mutta tavallisiin kuluttajamalleihin näytönohjaimen vaihto ei ole mahdollista tai ainakaan taloudellisesti kannattavaa. Takuukorjauksenakin se merkitsisi emolevyn vaihtoa.
     
  15. allu6446

    allu6446 Member

    Liittynyt:
    08.06.2016
    Viestejä:
    72
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Prosessorina intel i5 2,5 ghz ja malli pavilion g7
     
  16. allu6446

    allu6446 Member

    Liittynyt:
    08.06.2016
    Viestejä:
    72
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ja tarkoitin että pelit ei edes käynnisty esim minecraft herjaa ettei ajureita ja vie intelin sivulle
     
  17. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,833
    Kiitokset:
    597
    Pisteet:
    123
    Käyt HP:n sivuilla etsimässä noi intelin ajurit, läppäreihin pitänee kait hakea ne koneen valmistajan sivuilta eikä esim. intelin sivuilta. Sitte toi mallin ilmoittaminen. Läppärien ja pakettikoneiden tapauksessa toi esim. pavilion g7 ei vielä ole tarpeeksi tarkka malli, pitää ottaa sieltä läppärin pohjasta koko se hemmetin pitkä mallinumerokirjain-litania. Noita on usein tehty samaa sarjaa useilla eri sisäkaluilla ja esim. nyt tolla pavilion g7:lla ei hp:n sivu anna mitään tuotetta koska se löytää niitä liikaa. Googlehaulla löytyy myös ainakin kahdella eri 2,5 ghz i5:llä tota joten kato se koko numero sieltä.
     

Jaa tämä sivu