1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Vistan Windows Update ongelma

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Airboat 05.05.2016.

  1. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    200
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Windows Vista Business 32bit Windows Update päivitys ongelma

    Asensin käyttöjärjestelmän uudelleen. Lisäsin tarvittavat ohjelmat.

    Windows Update toimi OK. Kävin seuraavana päivänä katsomassa päivityksiä.

    tuli ilmoitus, Tarkista tietokoneen päivitykset.

    Käynnistin Windows Updaten uudelleen. Suoritinkäyttö oli maltillista 15 min. 9 – 41%. levyn merkkivalo vilkkui.

    sitten souritinkäyttö oli jatkuvaa 52 – 54%., 689416 kt, merkkivalo ei vilkkunut. annoin tarkastuksen olla päällä joitain tunteja, ei vaikutusta. Miten saan tämän svhost.exen fiksattua. Ajoin Microsoft Fixit.wu MATSKB Run, sekä Tweaking Repair Windows ohjelmat, ei vaikutusta,
     

    Liitetyt tiedostot:

  2.  
  3. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Svchost liittyy updateen.. Siellä on satoja päivityksiä asentamatta joten niiden hakeminen voi viedä vaikka useita tunteja, riippuen koneesta, netistä ja/tai ms:n palvelimista
     
  4. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    200
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Käynnistin Windows Updaten, netistä lähtee 90 mbps. Seurataan tilannetta.
     
  5. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    200
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Ei onnistu. yli kymmenen tuntia takana. Onko ainoa mahdollisuus uudelleenasennus.
     
  6. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    200
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Yön kestäneen Windows Updaten jälkeen tuli viesti. Aktivoi windows puhelimitse, jne. Vistan taival 2007-2016 on käyty loppuun, uudet tuulet puhaltaa.
     
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,728
    Kiitokset:
    797
    Pisteet:
    173
    Useinkin uusiinkin konepaketteihin suositellaan Windowsin 7 lisenssiä jonka voi hommata pikkurahalla. Katteleppas tuolta uutta tietokonetta ostamassa osiota. Minkäslainen on nykyinen masiina kun olet vistalla ajellut?
     
  8. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,676
    Kiitokset:
    87
    Pisteet:
    78
  9. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,362
    Kiitokset:
    656
    Pisteet:
    193
    Tuo eka viessäsi oleva "Windows update virhe 0x80070490" pitäisi ensin korjata, ilman sitä update tuskin lähtee toimimaan.
    https://support.microsoft.com/en-us/kb/958044
    Katso ohjeen kohta "Windows 7 or Windows Vista"
     
  10. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    200
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Hei. Asensin Vistan + SP2 paketin eilen "puhtaalta pöydältä" uudelleen. Windows update alkoi toimia ja kaikki 101 päivitystä asentui. Tänä aamuna katsoin, onko päivityksiä, oli muutama, sitten sama rumba win.upd. luupissa ja svhost.exe 331441kt, suoritinkäyttö 52%.
    Menin GIGANTTIIN ja ostin Windows10 Home käyttiksen. Myyjä sanoi, että asentuu lennossa Vistan päälle, vaan eipäs asennu.
    Prosessi etenee ja jää kuvan osoittamaan vaiheeseen. Olenko tehnyt virheen tyhjentäessäni Vistan windows.old kansion tilan säästön vuoksi. Täytyykö asentaa Vista uudelleen ja sitten koettaa asentaa" kymppi" sen päälle.
     

    Liitetyt tiedostot:

  11. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,770
    Kiitokset:
    110
    Pisteet:
    73
    Tuossa lienee se ongelma.
    Jos Kymppi on 64-bit, niin se pitää asentaa ns. puhtaana ei päivityksenä, edellyttäen tietenkin että koneessa toimii 64-bit.

    T: Vesku
     
  12. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,737
    Kiitokset:
    534
    Pisteet:
    123
    Sun pitää käynnistää se asennus siltä USB:ltä.
    Eli ei windowsin puolelta.
    Jos se ei lähde sitä asennusta tekemään kun käynnistät koneen uudelleen niin että asenusmedia on koneessa kiinni. Niin käynnistysvalikon saat auki jollain F näppäimellä, mahdollisesti F11 tai F12 ja sieltä valitset tuon usb:n
    Tai sitten valitset biosista sen ensimmäiseksi käynnisyväksi.
     
  13. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    200
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Kannettavassa on Vista Business 32bit. Windows 10 kotelossa seuraava teksti WIN HOME 10 32BIT / 64BIT
     
  14. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    200
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Koska tämä USB pohjainen käyttiksen asennusprosessi on minulle uutta, kysyn. Missä käynnistysvalikko on.
    Kävin BIOSissa minkä kohdan valitsen.
    Nyt koneesta on virrat pois ja USB tikku on kiinni.
     

    Liitetyt tiedostot:

  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,362
    Kiitokset:
    656
    Pisteet:
    193
    Biossista tai käynnistysvalikosta pitää valita käynnistyväksi laitteeksi se jossa USB-media on, niin asennus alkaa, kun kone käynnistyy.
    Yleensä koneen käynnistyessä ruudulle tulee ohje, miten päästä biossiin tai käynnistysvalikkoon. Tuota käynnistysvalikkoa ei kaikissa vanhemmissa koneissa ole.
     
  16. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,362
    Kiitokset:
    656
    Pisteet:
    193
    Yritätkö tehdä käyttöjärjestelmän asennusta vai mitä yrität?
     
  17. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Sanotaan nyt sekin päivänselvä asia tässä sivulauseena että vistaa ei voi päivittää kympiks. Vain seiskan ja kasin voi päivittää. Näin ainakin virallisesti totesi mikkisofta kun dreamsparkista latasin kympin
     
  18. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,362
    Kiitokset:
    656
    Pisteet:
    193
    Päivitysasannusta ei voi tehdä, mutta koska kysyjä osti uuden lisenssin, joten sen voi asentaa ainakin puhtaana asennuksena.
     
  19. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    200
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Minulla on uusi lisenssi ja vanha acer on vielä hyvässä vedossa, joten ajattelin käyttää sitä vielä, ennen uuden koneen ostoa. asentamalla siihen uuden käyttöjärjestelmän.
     
  20. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,362
    Kiitokset:
    656
    Pisteet:
    193
    Kerro nyt, mitä tässä olet tekemässä?
     
  21. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    200
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Olen ensimmäistä kertaa elämässämi päivittämässä USB tikulla olevaa käyttöjärjestelmää koneella jo olevaan. Ennen asiat hoitui CD:llä helpommin. esim. XP Pro - Windows 7 Pro:ksi, ei ongelmia. Yritän hahmotella itselleni polun, miten tämä homma hoituu.
     

Jaa tämä sivu