1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Virtuaalikoneet

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi rick79 29.10.2016.

  1. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Terves...
    Löytyykös saitilta muita jotka harrastelee virtuaalikoneita? Itse taas eilen rupesin leikkimään ja asentelin Xp:n, Ubuntustudion (kannattaa muuten tsekata tää) sekä ArchLinuxin. Vielä pitäis asentaa tänään tai huomenna Snow Leopard.

    Onhan noista virtuaalikoneista oikeesti jopa hyötyäkin. Niillä voi tehdä periaatteessa mitä tahansa särkemättä omaa käyttistä tai saamatta sitä sekaisin, tai virusten valtaan. Toimivat mukavasti myös testialustana kaikenlaisille ohjelmille. Pystyyhän niillä myös rakentamaan täyden anonyymiteetin jos vain innostus riittää.

    Mitähän Virtualboxille on tapahtunu? Pelkkää erroria heitti joka asiaan, No onneks VMware workstation pelaa täydellisesti.

    Olenko ainoa nörtti joka jaksaa leikkiä näillä?
     
  2.  
  3. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,265
    Kiitokset:
    336
    Pisteet:
    93
    Viimeksi tullut kokeiltua Win8- esiversioita virtuaalikoneessa, ei sen jälkeen.
     
  4. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Jep. Mä testailin kymppiä kun se julkastiin isolle yleisölle. Lähinnä noita Linuxeja näpertelen, vaikka aika alussa oonki niiden tuntemisessa. Vielä pitää käskyt googlettaa, jne. Mut tälleehän sitä oppii.
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,837
    Kiitokset:
    2,464
    Pisteet:
    223
    Pitää laittaa xp-mode kunhan kusti polkaisee lisää kovalevytilaa. Virtuaalikonehan sekin näyttäisi olevan. Pääsee toistakymmentä vuotta vanha athlon-setti eläkepäivien viettoon. Toivottavasti.
     
  6. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Xp modehan ei vie hirveitä ja se asentuu kiinteesti C-asemalle. Erittäin näppärä ominaisuus seiska Pro:ssa
     
  7. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,265
    Kiitokset:
    336
    Pisteet:
    93
    Itselläkin on toinen 10pro asennettuna toiselle SSD: lle, jossa on tarkoitus kokeilla uusia esiversioita.

    Kyllä tuossa Win10: kin (ainakin pro: ssa) on mahdollista käyttää virtuaalikoneena. Hyper-V pitää vaan ottaa käyttöön (jos ei jo ole):
    [​IMG]
    Sitten saa tuon näkyviin ja pystyy tekemään/ asentamaan virtuaalikoneita:
    [​IMG]
    Ohjeita:
    https://msdn.microsoft.com/en-us/virtualization/hyperv_on_windows/quick_start/walkthrough_create_vm
     
    rick79 kiitti tästä.
  8. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Mä käytän VMware Workstation- softaa.
     
  9. Roadheader

    Roadheader Member

    Liittynyt:
    09.11.2016
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    8
    Virtualbox ja WMWare Player käytössä. Virtualbox käynnistää Windows 7 virtuaalikoneen hieman nopeammin. Kunnon käytössä WMWare toimii paremmin, tiedostojen siirto hostiin ja toisin päin onnistuu joka kerta. Virtualboxissa Vboxtray.exe kaatuu hyvin helposti jolloin tiedostot ja leikepöytä ei toimi.

    Näytönohjaimia ilmaiset virtuaalikoneet tukevat huonosti. Saisi edes kunnon videotoiston normaalilla näytönohjaimella. Jossakin vaiheessa tarkoitus testata HyperV:ta.
     
  10. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Mulla ei virtualbox toiminu oikeestaan ollenkaan, jatkuvaa kaatuilua ja jumimista. Lopuks ei jaksanu tapella sen kans niin poistin kokonaan.

    Eihän se näyttistuki kummonen ole mut ihan peruskäyttöä voi harrastaa kuiteski, youtube, jne...
     
  11. Roadheader

    Roadheader Member

    Liittynyt:
    09.11.2016
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    8
    Täällä Virtualbox toimii pääsääntöisesti ihan hyvin. Virtualbox saa jatkuvasti päivitystä, WMWare harvemmin. Saatoit saada "epäonnistuneen" version.

    Youtube toimii melko hyvin, moni muu videotoisto ei varsinaisesti pätki muttei myöskään toimi yhtä sulavasti kuin hostilla. Ohjelmisto ja kodekkikohtaista taitaa olla. Virtualboxissahan on jonkinlainen 2D kiihdytys ja kokeellinen 3D kiihdytys. Sekin voi vaikuttaa miten hyvin hyödyntävät näytönohjainta. Mitä olen lukenut, tuo 2D kiihdytys käyttää tiettyjä osia näytönohjaimesta. Olisi kova juttu saada näytönohjaimiin dedikoitua rautaa virtuaalikoneille.
     
  12. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Voi olla että kyse oli myös omista hermoista enkä jaksanu värkätä v.boxia kuntoon.

    Joo rautapuolihan olis huippua saada kuntoon, mutta kun virtuaalikoneita käytetään simulointiin, ym niin eipä valmistajat niihin panosta sen enempää kun koodaajatkaan. En tiiä saisko ostamalla jonkun virtuaalisoftan enemmän tukea ja optioita.
     
  13. Roadheader

    Roadheader Member

    Liittynyt:
    09.11.2016
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    8
    Ammattilaisnäytönohjaimissa on jonkin verran pelinäyttiksiä parempi tuki virtuaalikoneille. Hintaa on sen verran ettei viitsi panostaa. WMWarelta ainakin löytyy tuollainen http://www.vmware.com/products/vsphere.html

    Tuolla voisi vaikka pystyttää "palvelimen" jossa pyörii monta virtuaalikonetta joista jokaisessa jokin raskas peli. Jokaiselle virtuaalikoneelle omat näppis, näyttöä ja hiiri niin periaatteessa voisi vaikka laneilla 8 pelikonetta korvata yhdellä koneella kunhan siinä tehoja riittää.

    Linux hostilla voi käyttää VGA passthrough:ta jossa periaatteessa virtuaalikoneelle dedikoidaan näytönohjain. Suorituskyky samaa luokkaa kuin ilman virtuaalikonetta. Tuossa tarvitaan kaksi näytönohjainta ja vaatii hieman säätöä jos haluaa samalta näytöltä Linux näyttiksen ja passthrough näyttiksen kuvan näkyviin.

    Mahdollisuuksia on niille joilla rahaa riittää ;)
     
  14. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Ainahan sitä rahalla saa kyllä. Paljonko sitä sitte viittii harrastukseen laittaa kiinni onkin eri asia. Virtuaalikoneet on marginaaliryhmän puuhastelua joten hinnatkaan ei oo pikaseen ainakaan tulossa alas, No mulle riittää että saa leikkiä :)
     
  15. Roadheader

    Roadheader Member

    Liittynyt:
    09.11.2016
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    8
    En pitäisi mahdottomana ratkaisuna tuoda tulevaisuudessa kuluttajaluokkaan näytönohjaimia joissa olisi erillinen (hitaahko) 3D näytönohjain. "Toinen näytönohjain" varattu virtuaalikoneille. Jotakin tuon suuntaista on tietääkseni noissa ammattilaisnäytönohjaimissa.

    Totta tietenkin ettei virtuaalikoneiden käyttö ole mainstreamia joten tuollaiset varataan tarkoituksella kalliimpiin ratkaisuihin. Aina saa toivoa :cool:
     
    rick79 kiitti tästä.

Jaa tämä sivu