1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

virtalähdekö rikki?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi pc2 27.11.2012.

  1. pc2

    pc2 Regular member

    Liittynyt:
    15.06.2011
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Hei.

    Minulla on siis tällainen ongelma. Kasasin uuden koneen--> specit allekirjoituksessa.

    Kasasin siis koneen, se toimi hienosti 1 päivän. Pelasin css, nostalgia mielessä, ja kone kaatui eli sammui ja käynnistyi heti uudestaan. Näytölle tuli tekstiä sinisellä taustalla siinä luki jotain windows ongelmia. Sitten näytölle tuli windowsin normaalikäynnistys ja vikasietotila ym.

    Seuraavana päivänä pelailin bf3 ja sama kaava toistui. Sen jälkeen sain koneen käyntiin, mutta jälleen sama kaava toistui puhuessani skypeassä.

    Sitten kone sammui aina ennen kuin pääsin aloitus näytölle. Kone sammui aina tervetuloa tai käynnistetään windowsia tekstin kohdalla. Useiden yritysten jälkeen pääsin jälleen työpöydälle ja kone toimi normaalisti.Seuraavalla keralla kone käynnistyi ja toimi muutaman minuutin ja taas katui. Sen jälkeen kone ei ole muuta tehnyt kuin tuulettimia pari kertaa pyöräyttänyt. Kun käynnisti koneen se se pyöräytti tuulettimia ssd ja dvd-asema käynnistyvät ja ledvalot syttyivät, sitten kone sammui. Kone toisti tätä kaavaa niin kauan muutaman minuutin, sitten katkaisin virran.

    Purin ja kokosin koneen uudelleen, koitin eri ramilla, ja näyttiksellä. Se ei auttanut. Sitten laitoin koneen powerin kakkoskoneeseen ja se ei edes inahtanut, kun käynnistysnappulaa painoi.

    Silloin kun koneella pääsi vielä työpöydälle työpödällä luki että wineows sammui odottamattomasti. Ongelman nimi oli bluescreen ja sitten siinä luki jotain kansioita ym.

    Tulipas pitkä viesti.
     
    Viimeksi muokattu: 27.11.2012
  2. AfterDawn

    AfterDawn Ilmoitus

  3. Viljis

    Viljis Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2008
    Viestejä:
    1,177
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Varmista että poweri on rikki, testaa näillä ohjeilla (Step 4)

    Eli paperiliitin keltaisen ja vihreän värien näyttämään kohtaan. Sitten poweriin johto kiinni pistokkeesta.
     
    Viimeksi muokattu: 27.11.2012
  4. pc2

    pc2 Regular member

    Liittynyt:
    15.06.2011
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Minulle selvisi, syynä ei ollut virtalähde, kiitos Viljis. Eli mikä osa se sitten mahdollisesti saattaisi olla. Tutkittu on siis näytönohjain, virtalähde, muistit ja kovalevy.

    Voisiko Emolevy tai prosessori olla syypäänä? Pitäisikö kone viedä paikalliselle atk-asemalle korjattavaksi, kun niillä on siellä kunnon testauspöydät ja muut työkalut.

    Mikä koneessa saattaa olla vialla? Kone siis toimi aikaisemmin, mutta ei enää. Prosessori oli ainakin oikein laitettu. Olisikohan emolevy voinut vaurioitua jossakin?

    Selkeitä ja asiallisia vastauksia, kuten Viljiksen vastaus oli.
     
    Viimeksi muokattu: 28.11.2012
  5. Toniman92

    Toniman92 Regular member

    Liittynyt:
    08.11.2011
    Viestejä:
    2,060
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Jos sigun osaat kysees, niin ooks kokeillu pelkällä emolla ja prossulla käynnistää käyttäen näyttösignaaliin emon integroituja graffoja ja kattoo mihi asti pääset.

    Tai si kyseessä voisi olla harvinainen tapaus että sait prossuista yksilön joka ei toimikkaa yhtee 1.65V muistikampojen kanssa (Ivy Bridgelle ei suositella 1.65V, mutta kyllä neki on toiminut).
     
    Viimeksi muokattu: 28.11.2012
  6. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    2,274
    Kiitokset:
    32
    Pisteet:
    58
    G.Skill muistit 1.65V ?
    Oletko käynyt täällä, itsellä auttoi Force3 ja 1.3.3 fitmware;
    Ota HDD ja DVD irti, jos ongelma on kopan I/O-piuhoissa (joskus nuo pätkii) selviää vain kokeilemalla.
     
  7. pc2

    pc2 Regular member

    Liittynyt:
    15.06.2011
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kiitos vastauksista. Kyllä nuo omistamani g.skillit on 1.5 volttiset. Koetan huomenna noita ohjeita.
     
  8. Toniman92

    Toniman92 Regular member

    Liittynyt:
    08.11.2011
    Viestejä:
    2,060
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Okei, no ei sit ainakaan muistivika ole:). Suurin osa vain muisteista jotka o yli 1333mhz ollu 1.65V niin siks kysyin.
     
    Viimeksi muokattu: 28.11.2012
  9. pc2

    pc2 Regular member

    Liittynyt:
    15.06.2011
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Huonoja uutisia. Mikään noista vinkeistä ei auttanut. Pahoin pelkään, että vika on emolevyssä. Näyttiksen asentaminen oli aika väkivaltaisa prosessi ja kotelon ruuvvit ei oikein sovi emolevyyn, joten se on saattanut taittua. Onko kellään mitään ideoita vai kannattaako kone viedä atk-asemalle?
     
  10. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    14,252
    Kiitokset:
    217
    Pisteet:
    123
    Suosittelen et viet liikkeeseen ja joku osaava tsekkaa mitä tapahtu ennenku tulee lisää vahinkoo.
     
  11. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    2,274
    Kiitokset:
    32
    Pisteet:
    58
    Koska osat ovat ihan kelpo tavaraa ja tuon Emo-levyn pitäisi sopia tuohon CM-koteloon ,sallitko pc2 seuraavat kyselyt; onko koppa varmasti suora ( ei kolaria) ja onko emon korokepalat oikeissa kohdissa, ei missään tapauksessa ylimääräistä?(liikaa tai liian vähän)
    Asennuksessa ei pitäisi tulla minkäänlaista vääntöä tai pakolla murjomista.
     
  12. pc2

    pc2 Regular member

    Liittynyt:
    15.06.2011
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Siinä kotelossa lukee atx korojen paikat. Laitoin kaikkiun niihin mutta emolevy tuntuu jotenkin liian kapealta, kun se ei riitä viimeiseen koroke rivistöön. Koppa on suora. Näyttiksen asennus olikin eri juttu. Näyttis oli liian pitkä ja jouduin käyttämään rautasahaa koteloon kiintolevy telineeseen.

    Siinä dr.debugisss lukee muuten aina numeroita, viimeisenä siinä lukee aina 4f sitten kone sammuu.

    E: Tai siis lopettaa käynnistymisen.
     
    Viimeksi muokattu: 30.11.2012
  13. blokki

    blokki Regular member

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    423
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Eikös tuo ole selvä powerivika kun se ei toimi toisessakaan koneessa.
     
  14. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,085
    Kiitokset:
    59
    Pisteet:
    108
    Poweri kuitenkin ilmeisesti toimii tuolla tavalla testattuna, kuten Viljis neuvoi? Lähteekö se kone nyt ollenkaan päälle?

    Tarkista että niitä koroketappeja on vain oikeissa kohdissa. Muistaakseni ainakin mATX-emossa on muutama ruuvi eri paikassa kuin ATX-lankussa, joten siellä voi olla nyt oikosulku väärässä paikassa olevan koroketapin takia.
     
  15. pc2

    pc2 Regular member

    Liittynyt:
    15.06.2011
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Joo siis tuo poweri on kunnossa, kun laitoin tuon powerin siihen kakkoskoneeseen laitoin lisävirtaliittimen väärinpäin. Virtalähde on siis kunnossa, mutta tietokone ei käynnisty.
     

Jaa tämä sivu