1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Virtalähde kämähti?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Koo87 03.02.2016.

  1. Koo87

    Koo87 Member

    Liittynyt:
    19.12.2006
    Viestejä:
    60
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ostin tänään gtx980 ti näyttiksen 780 ti tilalle, mutta vaihto ei mennytkään ihan nappiin. Tuskailin puolisen tuntia vaihdon kanssa, sain sen vihdoin asennettua. Kone ehti olla päällä kymmenisen sekuntia kunnes se sammui, koitin uudestaan muutaman kerran, mutta ei. Ajattelin, että kaapelit huonosti kiinni. Tupla tarkastin kaikki johdot, ei auttanut. Noh, yritin sitten vaihtaa vanhan näyttiksen takaisin ja sama homma, käynnisty vähäks aikaan ja sammui. Pari kertaa uudestaa ja sit antokin jo disk erroria (Windows varmaan viottui noista kaikista kesken kaiken sammumisista?). Virtalähteenä oli puol vuotta vanha seasonic 620w.

    Muut speksit:

    Emolevy: Asrock z68 pro3
    Suoritin: Intel Core i5 2500k
    RAM: 8GB
    Kotelo: Antec p182
     
  2.  
  3. Kakikello

    Kakikello Active member

    Liittynyt:
    15.10.2007
    Viestejä:
    1,032
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    68
    Kyllä tuon virtalähteen pitäisi hyvin riittää, mites lisävirtaliittimet? Oliko adaptereilla vai oliko virtalähteessä riittävät PCI-E virtaliittimet vakiona?
    Vois kokeilla biossin nollata ja sitten ladata defaultit uudestaan!
     
  4. Koo87

    Koo87 Member

    Liittynyt:
    19.12.2006
    Viestejä:
    60
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Vakio liittimillä on kiinni. Ostan tänään uuden virtalähteen, niin katsotaan lähteekö toimimaan.
     
  5. Kakikello

    Kakikello Active member

    Liittynyt:
    15.10.2007
    Viestejä:
    1,032
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    68
    OK, sillähän sen saa ainakin suljettua pois!
    Tossa Seasonicissa on takuuta jäljellä, joten muista reklamoida!
     
  6. Koo87

    Koo87 Member

    Liittynyt:
    19.12.2006
    Viestejä:
    60
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Huoh, saman teki uudella virtalähteellä. Kenelläkään mitään ajatuksia missä voisi kiikastaa? Emolevy?
     
  7. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,821
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Mitä tarkoitit tällä? Mikä oli ongelmana asennuksessa? Mikä kortti toi on tarkalleen malliltaan?
     
  8. Koo87

    Koo87 Member

    Liittynyt:
    19.12.2006
    Viestejä:
    60
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    En saanu sitä vanhaa korttia irti, se lukitus tuntu olevan tosi kireellä. Joten epäilen, että onkohan emolevy hajonnu siinä vaihdossa. Kortti on siis Msi gtx 980TI gaming 6G.
     
  9. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,821
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Itsellä kakkoskoneessa toi sama emo. Se lukitusklipsi on muistaakseni sellanen, että se liikkuu ikäänkuin eteen ja taaksepäin eikä se kummassakaan asennossa naksahda että kuulisi onko se kiinni vai auki... aika hanurista...

    Itsellä oli vähän vastaavaa ongelmaa kun vaihdoin taannoin tohon emolle näyttiksen mut ei se kyllä hajonnut tosta omasta käsittelystä silti...

    Tuleeko kuva vielä prossun integroidulla näyttiksellä?
     
    Viimeksi muokattu: 04.02.2016
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,032
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
    ^ Hyvä pointti Kuunmies. Näyttis irti ja näyttökaapelia integroidun per.. emolevyn liittimeen.
     
  11. Koo87

    Koo87 Member

    Liittynyt:
    19.12.2006
    Viestejä:
    60
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    En ole kokeillut, mutta siis kuva tulee kyllä suoraan näyttiksenkin kautta. Fyysisesti emolevy ei näytä menneen rikki, mutta jotain siinä on ekan vaihdon aikana tapahtunut.
     
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,032
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
    Eli antaa signaalia tuo korttikin. Pääseekö biosiin rämpyttämällä del-näppäintä käynnistymisen alussa ja pysyykö kone tällöin päällä kunnes poistuu sieltä F10? Emolevyllä kaikki virtaliittimet kiinni (24 & 8 pinninen)?
     
  13. Koo87

    Koo87 Member

    Liittynyt:
    19.12.2006
    Viestejä:
    60
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Pääsin biossiin, mut sammui poistumalla. Ja kaikki virtaliittimet on tupla ja tripla tsekattu.
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,032
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
    Ei oikein hyvältä välttämättä kuulosta. :( Palaako näppäimistössä valoa kun winukka käynnistyy? Jos ei niin tällöin voisi viitata emolevyvikaan. Ei kuitenkaan vielä maalailla seinille minkäännäköisiä kuvia.

    editox.
    Muokattu tekstiä.
     
  15. Koo87

    Koo87 Member

    Liittynyt:
    19.12.2006
    Viestejä:
    60
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Näppäimistön valot palavat.

    Ehdotuksia uudelle emolevylle, prossulle ja muisteille otetaan vastaan? 400-500e hintaluokkaa. Mielellään Intelin prossu ja en aio kellottaa.
     
    Viimeksi muokattu: 04.02.2016
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,032
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
    No jos noin ajateltuna niin saattaisi olla Inteliltä joku Xeon prossu, kohtuuhintainen emo ja muistit, mitä löytyy tällä hetkellä? Välttämättä ei tarvitse niitä uusia kun kerran 8GB löytyy jo. Tulisi hieman edullisemmaksi. Mutta kuunnellaan Guruja vielä, malta tovi. :)

    Toisaalta miksi vaihtaisit nykyistä prossuasi...?
     
    Koo87 kiitti tästä.
  17. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,949
    Kiitokset:
    604
    Pisteet:
    123
    Kannattaa se HDD/SSD kumpi onkaan, testata toisessa koneessa tai toista tässä koneessa jos sattui hajoon kun tuota disk erroria pukkasi.
    Ennen kuin emolevyostoksille menee. Veikkaisin kyllä kanssa emolevyä mutta onhan tuo kiintolevyn testaus hyvä kuitenkin tarkistaa jos vain majdollista.
     
  18. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,821
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Sen verran vielä itselle jäi tossa epäselvää, että mitä se kone tekee kun sen käynnistää? Siis lähteekö se kuitenkin ihan normaalisti boottaamaan, bios tekee omiaan ja sitte alkaa windowsin käynnistys ja sit menee nurin? Vai miten se meni?
     
  19. Koo87

    Koo87 Member

    Liittynyt:
    19.12.2006
    Viestejä:
    60
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Juurikin näin, eli aivan normaalisti lähtee käynnistymään. Useimmiten Windows logon kohdalla sammui. Uudestaan kun yritti samantien käynnistää, niin sammui nopeammin, ennen Windowsin logoa.

    Se anto ton errorin jonki takia vaan kerran. Ja on käynnistynyt ilman tota erroria sen jälkeenkin.
     
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,032
    Kiitokset:
    853
    Pisteet:
    173
    ^ Tämä mullakin jäi hieman hämärän peittoon...

    CrystalDiskInfoa viissin turha tarjota jos masiina ei toimi.

    Kerro vielä taistelusi näytönohjaimen vaihdossa, oliko jokin erityinen asia. Sen jälkeenhän probleema ilmeni.

    edit... olimpas etana.
     
  21. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,397
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Oletko kokeillut uudella näyttiksellä palauttaa koneen bios asetuksen "Default"-asetukseen?
     

Jaa tämä sivu