1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Viitisen vuotta vanhan tietokoneen päivitys

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi John Galt 27.10.2014.

  1. John Galt

    John Galt Newbie

    Liittynyt:
    27.10.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Heti kärkeen kiitokset aktiivisille kirjoittajille täällä. Olen monta hyvää vinkkiä löytänyt vuosien saatossa. Kiitos! Nyt pitkällisen lueskelun jälkeen rohkenin tehdä myös oman avauksen.

    Tarkoitus olisi päivittää puolen vuosikymmenen takainen konevanhus pelikuntoon hyvällä hinta-laatusuhteella.

    Tässä nykyinen kokoonpanoni:
    • Antec ATX-kotelo, Three Hundred Ultimate Gamer Case
    • Silverstone 500W, Strider Essential
    • Asus M4A87TD
    • AMD Phenom II X4 955
    • Palit GeForce GTX 460, 768MB GDDR5 192-bit
    • A-Data 2GB DDR3 x 2
    • Samsung 1TB SpinPoint F3 7200RPM
    • LG DVD-asema, SATA
    • Windows 7.
    Päässä pyöriviä ajatuksia tällä hetkellä:
    • Riittäisikö pelkän näytönohjaimen päivittäminen? Haaveissa lähinnä siedettävämmät Titan Fall -sessiot ja sulavampi Beyond Earthin pelailu.
    • Riittääkö virtalähde uudemmille komponenteille, esim. uudelle näytönohjaimelle?
    • Onko kotelo liian pieni nykyisille näytönohjaimille? Tuntuvat olevan fyysisesti pidempiä kuin vanhat.
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  4. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,109
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Voi se pelkällä näyttiksen päivittämiselläkin mennä. Vaikka ei ole aivan parasta kärkeä toi poweri, niin itte asentanu kolmeen vai neljään eri koneeseen. Hyvin ne on toiminu.
     
    John Galt kiitti tästä.
  5. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,688
    Kiitokset:
    88
    Pisteet:
    78
    John Galt kiitti tästä.
  6. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Vois ja mutku ; onko toi poweri sitä sarjaa jossa on 2x6-pin PCI-E piuhat ?
    Esim mantle kortista http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=108654 tämä on pitkä (287) ja vaatii 1x6-pin JA 1x8-pin lisävirtaliittimet
    AP ; silmä käteen ja mittaamaan
    Vastaavaa vaihtoehtoa käytettynä http://www.tori.fi/uusimaa/GIGABYTE_GTX760_2GB_GDDR5_OC_Rev_2_0_Naytonohjain_14670959.htm?ca=10&w=3
    GTX 750Ti menis , mutta tehot ei sitten ole ultrahigh http://cdon.fi/kodin_elektroniikka/...750ti-oc-2gb-ddr5-2xdvi-2xhdmi-pcie-p26621230
     
    John Galt kiitti tästä.
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Mahtuu se. Powerin vaihtoo ehdotin koska toi poweri voi olla aika kovilla ton kanssa.
     
  8. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,109
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
  9. John Galt

    John Galt Newbie

    Liittynyt:
    27.10.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos hyvistä vastuksista. Aiemmin fokus on ollut tiukasti NVidian korteissa, mutta täytyypä tutustua tuohon R9:ään. Aikamoisia lankkuja näyttävät olevan fyysisten mittojensa puolesta. Hyvä kommentti myös Mantlesta.

    Miten olennaisena muuten pidätte tuota muistin lisäämistä? Onko oikeasti näkyvää hyötyä peleissä, vai meneekö enemmän hienosäädön puolelle? Tuntuisi että nykyisissä grafiikkakorteissa on jo itsessään ihan riittävästi muistia.
     
  10. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,109
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Koneen muistin, vai näytönohjaimen ? Kaksi eri asiaa. Jos puhut nyt tosta mitä sulla on 4Gt (2x2Gt kammat) niin sillä pärjää just ja just. Vissiin 5Gt saatu parhaimmillaan pelikäytössä käytettyä. Voihan se muistin lisääminen olla ihan jees tulevaisuutta varten, vaikka just nyt et eroa huomaiskaan. Itse hommaisin 2x4Gt setin ja myisin huuto.net noi vanhat. Toisaalta toinen 2x2Gt muisisetti rinnalle toimii kans, mutta 2 kampaa Dual-Channelissa toimii paremmin kuin 4 kampaa.
     
  11. John Galt

    John Galt Newbie

    Liittynyt:
    27.10.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Koneen muistin lisäämistä tosiaan meinasin. Kiitos selvennyksestä. Voisin kuvitella että peliarkkitehtuuri hyödyntää ensisijaisesti näytönohjainten omaa muistia ja vasta toissijaisesti koneen keskusmuistia. Mutta ehkäpä muuta käyttöä varten voisi koneen muistitkin päivittää... Onkohan kannattavampaa hankkia yksi 8gt:n kampa, vai kaksi 4gt:n kampaa? Tuleeko esim. väylänopeus vastaan ennen kuin ison kamman etuja pääsee hyödyntämään? Hinnoissa ei taida olla ihmeemmin eroa.
     
    Viimeksi muokattu: 28.10.2014
  12. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    8 giganen parempi mikäli aattelit pistää toisen myöhemmin. Muuten voi hommata 2*4GB.
     
  13. John Galt

    John Galt Newbie

    Liittynyt:
    27.10.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  14. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,109
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Tai sit suoraan kaikki uutena saksasta ?
     
  15. John Galt

    John Galt Newbie

    Liittynyt:
    27.10.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hyvä idea! Ainakin Mindfuc.. factory näyttäisi edelleen olevan hengissä. Muista Saksa-kioskeista ei ole tietoa. Katsotaanpa:
    Kieltämättä SSD-levykin houkuttelisi noilla hinnoilla. Esim. 256GB Crucial MX100 2.5" (6.4cm) SATA 6Gb/s MLC (CT256MX100SSD1): 89,85. Mutta eihän noissa vielä tila riitä mihinkään.
     
  16. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Pistät käyttiksen ja pikkusoftat SSD:lle, muut HDD:lle.
     
  17. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,109
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Käytätkö todella massiivisia editointisoftia vai mihin tarviit enemmän ? Ittellä menny 240Gt SSD levystä about 130Gt
     
  18. John Galt

    John Galt Newbie

    Liittynyt:
    27.10.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Voisin kuvitella, että jos haluaa peleihin hyötyä lyhyemmistä latausajoista, pelien pitäisi olla juurikin SSD:llä. Nykypelit haukkaavat äkkiä neljännesteran.
     
  19. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,341
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    Se riippuu pelistä, vain pelit joissa on jotain ns ladattavaa (Battlefieldit, Payday 2, jne)
    Pasianssit, jne (ei ns ladattavaa omaavat pelit) on aivan turhia laittaa sinne SSD:lle

    Itsellä steam haukkaa Huoletta sen Kolmannes teran, melkein puoli teraa... unohtamatta originia ja sen Battlefieldeja...
     
  20. John Galt

    John Galt Newbie

    Liittynyt:
    27.10.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Samat sanat. Periaatteessahan tuollainen jako latausintensiivisten pelien ja ynnämuiden välillä olisi kiva. Mutta ei taida olla mitään helppoa oikotietä siirrellä pelejä SSD:n ja HDD:n välillä?
     
  21. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Monet pelit siirtyy simppelisti kopaamalla pelin tiedostokansion.
     
    John Galt kiitti tästä.

Jaa tämä sivu