1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Vasta ostettu tietokone

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi artturipoika 08.01.2016.

  1. artturipoika

    artturipoika Member

    Liittynyt:
    03.01.2016
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Elikkäs ostin osissa tietokoneen ja kaverinkaa kasattiin mutta tää on eka kerta ku kasaan ja kun yrittää laittaa tietokoneen päälle menee kyllä bios tilaan mutta biossissa näkyy että ei tunnista sataportti paikkoja ja ei ota virtaa cd boxiin tietääkö joku ratkaisun tähän? ja tässä on osat
    https://gyazo.com/e22a5c519bafe5a9065df63fa483ea63
    kaikki osat on samat paitsi emolevy on a6hm-p33
     
  2.  
  3. artturipoika

    artturipoika Member

    Liittynyt:
    03.01.2016
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    a68hm-p33
     
  4. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Ekana tulee mieleen, että onhan CD-asemalla (DVD?) vedetty myös virtapiuha? Muut perinteiset koistiset ovat emon koroketappien puuttuminen tai väärä asettelu ja prossun ja/tai näyttiksen lisävirtaliittimen unohtaminen, vaikkeivat ne nyt oireisiin sovikaan.
     
  5. artturipoika

    artturipoika Member

    Liittynyt:
    03.01.2016
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    kyllä on virtapiuha kiinni voiko se sit olla joku muu vika et pitää tyylii siel biossa boottaa tai asentaa jotain että tunnistaa ne?
     
  6. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Mitä siis tarkoittaa, ettei "CD boxi ota virtaa"? Näkyykö biosin boottiasetuksissa mitään asemia?
     
  7. artturipoika

    artturipoika Member

    Liittynyt:
    03.01.2016
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    siis ei lähe dvd asema ollenkaa toimimaan eikä tule valoa siihen ja biossa näkyy siinä emolevyllä että ei muka ole sataportit kiinni vaikka piuhat on kiinni eli voiko olla asetuksissa jotain häikkää?
     
  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,361
    Kiitokset:
    656
    Pisteet:
    193
    Molemmat virtajohdot emossa kiinni 24-pin ja 8-pin?
    Kokeile palauttaa biossin Default asetukset, jos se auttaisi.
     
  9. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,656
    Kiitokset:
    533
    Pisteet:
    123
    Otas pari kuvaa kotelon sisältä ja linkitä tänne.
     
  10. artturipoika

    artturipoika Member

    Liittynyt:
    03.01.2016
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
  11. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,656
    Kiitokset:
    533
    Pisteet:
    123
    Onko toi cd-asema joku vanha kapine edellisestä koneesta tai kaapin perältä :) ?
     
  12. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Asemassa vaikuttaisi olevan jotain häikkää. Tai powerissa. Aseman pitäisi aueta, kunhan vaan virtaa saa. Sähkö taas ei kulje mitenkään emon kautta, vaan tulee suoraan powerilta. Kokeile toisen nipun liittimellä.
     
  13. artturipoika

    artturipoika Member

    Liittynyt:
    03.01.2016
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    eiku iha uutena ostin pari pv sit ja kaikki osatkin koneeseen :S
     
  14. artturipoika

    artturipoika Member

    Liittynyt:
    03.01.2016
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    mite se nyt sillai jos uutena ostin ja ekaa kertaa laitettu kiinni..pitäs kai niitte toimia
     
  15. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Lainaa jostain toinen asema.
    E:
    No pitäisi pitäisi, mutta tässä maailmassa on monta muutakin asiaa vielä konditionaalin asteella. :D
     
  16. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,656
    Kiitokset:
    533
    Pisteet:
    123
    Tunnistuuko biosissa toi ssd-asema?
     
  17. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,361
    Kiitokset:
    656
    Pisteet:
    193
    Onhan sekin mahdollista, että sata johto on viallinen. Kokeile vaihtaa toinen johto jos sellainen löytyy sinulta.
     
  18. artturipoika

    artturipoika Member

    Liittynyt:
    03.01.2016
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    ei olekkun nuo 2 mitkä ovat kiinni ja mukamas kumpaakaa ei löytynyt biossa muut osat olivat toimivia
     
  19. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,656
    Kiitokset:
    533
    Pisteet:
    123
    Se on vähän ikävä puoli näissä komponenteissa, kun ei oikeen pysty varmalla vikaa paikallistamaan usein kuin vaihtelemalla palikkaa varmasti toimivaan ja poissulkemaan ehjiä kohtia.
     
  20. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,438
    Kiitokset:
    45
    Pisteet:
    58
    Kokeiles laittaa noi SATA-piuhat noihin ylempänä oleviin liitäntöihin...
     
  21. artturipoika

    artturipoika Member

    Liittynyt:
    03.01.2016
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    eihä siinä ookku noi 2 paikkaa mihi laittaa? vai onko tos joku hommeli minkä voi ottaa irti
     

Jaa tämä sivu