1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Vanhan pelikoneen päivitystä toimistokoneeksi

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Geezter 12.02.2015.

  1. Geezter

    Geezter Member

    Liittynyt:
    10.07.2013
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    vanha peli-pc alkaa olla ehtoopuolella pelihommien suhteen ja ajattelin päivitellä siitä toimistokoneeksi kirjanpito- ym. kevyeen työhön. Ajattelin ssd:n asentamista vanhan kovon tilalle ja siihen Windows 8. Prosessorituulettimen voisi myös vaihtaa johonkin hiljaisempaan työrauhan takeeksi.

    Kone on syönyt:

    AMD Phenom II X4 940, deneb 45nm tekniikka
    4 Gb ddr2 @ 401 MHz
    ASUSTeK computer Inc. M4A78 pro
    1024 mt ATI Radeon HD 4870 X2
    Pari raksuttavaa hyrrää

    Tarvitsisin siis:

    256 ssd kovon sata II -väylään
    Prosessorituulettimen, hiljainen
    Windows 8 retail
    Hyvä näppis ja hiiri

    Millaiset osat tähän kantsis hommata ja mistä?
    Budjetti ihan sen mukaan mikä hyvää on. Tilaus Suomesta. Ikää sotaratsussa on vajaa 6 vuotta, onko tämä jo ongelmajätettä vai vieläkö olisi muutamia vuosia jäljellä?
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  4. Geezter

    Geezter Member

    Liittynyt:
    10.07.2013
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    olisko tuosta ihan pelikäyttöön jos muistit tuplais ja näyttiksen vaihtaa? Koppa on joku antecin vanhempi, pitäs kyllä iso prossutuuletin mahtua. Mitenkäs mää sen virtalähteen selvitän? Ei kyljessä ainakaan mitään lue. Be quiet! on vissiin merkki ja takana lukee Active PFC. En löydä mitään tekstejä näkyviltä sivuilta. Koitan etsiä jotain tietoa jos löytys vanhoista lapuista. Mikromajan valmiskone kyseessä, niin sieltäkään ei saa kun koneen nimen.
     
  5. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Olishan siitä pelikäyttöön muisti ja näyttispäivityksellä. Ellei kyljessä lue mitään, sit voi olla vaikeeta selvittää malli. Poweri tarvittis kyl tietää tarkemmin et osais suositella näyttistä.
     
  6. Geezter

    Geezter Member

    Liittynyt:
    10.07.2013
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joo tuo poweri on tuossa kotelon alareunassa, niin varmaan siellä alapuolella merkinnät. Koitan selvittää sen.
     
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Todennäkösemmin toisella sivulla.
     
  8. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Yleensä ne löytyy toisesta kyljestä, mutta jos poweri on kopan takaa kiinni 4-ruuvilla ei mikään järkyttävä operaatio raottaa senverran että näkee, mutta laske edes piuhat mitä siinä on.

    Mutta asiana , varmista että löydät win8 yhteensopivat ajurit, toi emo on senverran iäkäs että se on visva-kauden tuotteita win 7 näyttäis olevan tuettujen listoilla
     
  9. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Aika harvat Win 7 ajurit ei toimi Win 8.
     
  10. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Kyllä niitä on aika paljon.

    Asukselta ei varsinaisesti löydy tuolle emolevylle Windows 8 ajureita. Windows update saattaa löytää jotain, mutta sen näkee vasta asennuksen jälkeen.

    4GB muistia riittää hyvin, mutta toisen näytönohjaimen ottaisin pois viemästä turhaan sähköä.

    Jimmsiltä Crucial MX100 256GB SSD ja Raijintek cooleri riippuen kotelosta.
     
  11. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Nopeesti katottuna ainoostaan verkkokortille ei suoraan löydy Win 8 ajureita. Voi ne silti toimia.
     
  12. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    4 lisägigaa niin riittää muisti hyvin. 4 gigaa yhteensä ei kyllä riitä. Kyllähän sen muistin saa riittämään, mutta voi joutua karsimaan softia joita käyttää samaan aikaan.

    Foorumin oppaat osiosta löytyy se meikäläisen ohje jonka avulla lähes kaikkiin laitteisiin löytyy toimivat ajurit.
     
    Geezter kiitti tästä.
  13. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Räppääs aloittajalle valmiit linkit , koska toimivat ajurit löytyy jos semmoiset on olemassa , näille 09 moboille ei vuosiin ole kukaan tehnyt päivityksiä.

    Mutta AP tarvit jonkun tämmösen lisälaitteen http://www.jimms.fi/tuote/BF-SATA-30CM-BL/BK eli narun jossa lukee joko 300 tai 6Gb/s eli sata 3 - sarjan piuhan ( 150 / 3Gbs tarkoittaa SATA2 eikä se veny millään ajureilla)
     
    Geezter kiitti tästä.
  14. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Geezter kiitti tästä.
  15. Geezter

    Geezter Member

    Liittynyt:
    10.07.2013
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Saakos tuohon käypää muistia järkihintaan? Kaks kampaa on nyt kiinni, eikös ne suosittele että pitäs olla samankokosia palikoita, vai onko sekin viime vuosikymmenen tietoa? Ei siinä ole kuin yksi näytönohjain. Kiitos ajuriavusta, jospa se toimisi.

    Vilkaisen virtalähteen huomenna.
     
  16. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Käytettynä saa DDR2:ta kohtuuhinnalla. Samankokosia kampoja mielellään eli 2*2 GB lisää. Noi näyttisajurit oli emon integroidulle tai näyttikselle, käy molemmille.
     
  17. Geezter

    Geezter Member

    Liittynyt:
    10.07.2013
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Meinaa nuo 401 MHz olla kiven alla. Käykö siihen nopeammat?

    edit. Vai onko tuo nyt oikeesti sitä 800 MHz?
     
  18. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Tuo tarkoittaa käytännössä 400MHz eli DDR2 800Mhz eli PC2-6400. Kyllä niitä pitäisi aika helposti löytyä ja tuo on se yleisin nopeus.
     
    Geezter kiitti tästä.
  19. Geezter

    Geezter Member

    Liittynyt:
    10.07.2013
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    7 piuhaa lähtee powerista. Mitäpä se kertoo?
     
  20. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Ei oikeastaan mitään.
     
  21. Geezter

    Geezter Member

    Liittynyt:
    10.07.2013
    Viestejä:
    27
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Näyttää olevan 700 W.
     

Jaa tämä sivu