1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Vanhan koneen päivitys

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi vikky 22.07.2017.

  1. vikky

    vikky Member

    Liittynyt:
    16.05.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Eli uuden koneen sijaan päädyinkin päivittämään vanhaa kun ei meinaa kaikki pelit pyöriä kunnolla ja ei saa ihan kaikkea hyötyä irti 144hz full hd näytöstä. Ajattelin hankkia toiset 2x4gb ramia jos tohon emolevyyn voi laittaa. Eli onnistuuko 4x4gb ramin käyttäminen? Kuvasta poiketen taitaa olla 1866MHz ramit valmiina.
    Lisäksi kellotan prossua ja ajattelin hommata rx 580/480 sit ku niitä saa taas hommattua. Tarviiko hommata isompaa poweria?
    Lisäks kattelin uutta koteloa, joka olis vähä hiljasempi ja nätimmän näkönen. Fractal design define r4 on vissii ihan laadukas ja siihen mahtuu kaikki osat?

    alla vanha kone.

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 22.07.2017
  2.  
  3. lyyri

    lyyri Regular member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    323
    Kiitokset:
    95
    Pisteet:
    28
    ramia voi lisätä juu

    poweri riittää, jos et kovin kovasti ala kellottelemaan

    r4 on todella hyvä koppa, r5 siitä uudempi versio

    e: niin ja romppeet mahtuu sisään heittämällä
     
    vikky kiitti tästä.
  4. vikky

    vikky Member

    Liittynyt:
    16.05.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Mites tarviiko ramien olla saman merkkisiä ja mallisia keskenään?
     
  5. lyyri

    lyyri Regular member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    323
    Kiitokset:
    95
    Pisteet:
    28
    Ei, mutta latenssi, voltit ja kellot mielellään samat
     
    vikky kiitti tästä.
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,446
    Pisteet:
    223
    Isomman jäähyn voisi laittaa jos paljonkin yli 4GHz:n kelloja tavoittelet. Ja ylimääräinen koppatuuletin eteen tekisi sekin hyvää.
     
    vikky kiitti tästä.
  7. vikky

    vikky Member

    Liittynyt:
    16.05.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Johonkin 4.5GHz kohille ajattelin kellottaa. Mikä olis hyvä jäähy?
     
  8. lyyri

    lyyri Regular member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    323
    Kiitokset:
    95
    Pisteet:
    28
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,446
    Pisteet:
    223
    vikky kiitti tästä.
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,486
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Kellotuskin on hieman sellaista ettei aina kannata mennä pelkästään ajatuksen allon harjalla. Hommata ok arki ylikellot jolloin masiina saattaa olla hieman ripeämpi muttei äärirajoilla ja tuuleksen kautta äänekäs. Nämä asiat vain pitää kokea ja todeta että juu, toimii muttei ole ok 24/7. Maltti on sitä valttia.

    Sinänsä hauska (?) harrastus jos viitseliäsyyttä riittää, bsod tulee tutuksi sekä masiinan bios.
     
    vikky kiitti tästä.
  11. vikky

    vikky Member

    Liittynyt:
    16.05.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joo pitää miettiä vielä jos jättäis uuden jäähyn ostamatta ja kellottelut myöhemmälle. Nyt taian mennä vaan muistien ja näyttiksen päivityksellä ja uudella kopalla. Tai jos kellotan nii sitten jotai pientä vaan tolla nykysellä jäähyllä.
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,446
    Pisteet:
    223
    4GHz menee vanhallakin jäähyllä. Sen verran kannattaa pistää, tuo on tehtaalla alikellotettu prossu.
     
  13. vikky

    vikky Member

    Liittynyt:
    16.05.2016
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tossa kuvassa on näköjää eri prossu. Eli nyt on fx-8350 ja se 4Ghz.
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,446
    Pisteet:
    223
    Tuota nyt ei ole tarvettakaan kellottaa. 1070 näyttikseksi niin sitten voi jo alkaa virittelemään.
     
    vikky kiitti tästä.
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,486
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Wanhemmassa masiinassa kunnon jäähyllä (+ ok emolla) 4.8GHz ja vakaa. Hieman voit kutitella omalla vastuulla ripeämmäksi. :)

    Juu näyttisasiat kuntoon kuten edellä mainittiin.
     
    vikky kiitti tästä.
  16. man99

    man99 Member

    Liittynyt:
    29.06.2015
    Viestejä:
    86
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    18
    macho directin mukana ei kyllä tuuletinta tule
     
  17. lyyri

    lyyri Regular member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    323
    Kiitokset:
    95
    Pisteet:
    28
    "Mukana toimitetaan myös TY-140 PWM-tuuletin."
     
  18. man99

    man99 Member

    Liittynyt:
    29.06.2015
    Viestejä:
    86
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    18
    Eikös tuo tuuletin ole vain se joka jäähdytyselemnettiin kiinni? itse en ainakaan koteloon saanut tuuletinta mukana kun tilasin directin kuukausi sitten
     
  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,446
    Pisteet:
    223
    Onpas taas pikkuisen harhaanjohtavaa mainostamista jimmsiltä jos noin on. Tietenkin jäähyn mukana tulee tuuletin jos nyt ei ole passiivista ostamassa, sitä tartte erikseen mainita.
     

Jaa tämä sivu