1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Vanhan koneen päivitys - onnistuuko 400 €:lla?

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi jarmojs 04.01.2015.

  1. jarmojs

    jarmojs Member

    Liittynyt:
    15.05.2012
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Nykyinen pöytäkone alkaa olla 5 vuoden ikäisenä jo aika vanha ja väsynyt ja pitäisi päivittää vähän tehokkaampaan. Raati voisi arvioida että onko tuosta vanhasta alla listatusta setistä hyödynnettävissä mitään, esim. koppaa ja poweria?

    - Athlon II X3 435/AM3 2.9GHz 1.5MB-L2 95W (ADX435WFGIBOX)
    - ASUS M4A785TD-V EVO (90-MIBAC0-G0EAY0KZ)
    - LG DVDRW 22X BLACK BARE BULK SATA (GH22NSRBBB)
    - OEM/Win Home Prem 7 64-bit Finnish 1pk (GFC-00601)
    - Coolermaster Sileo 500 (CM-RC-500-KKN1-GP)
    - CLUB 3D HD 4670 PCI-E 1 GB HDMI HEATPIPE (CGAX-H46724I)
    - 4GB 1333MHZ DDR3 NON-ECC CL9 DIMM (KVR1333D3N9/2G)
    - CORSAIR PSU 450W 12CM ATX V2.2 PFC 80+ (CMPSU-450VXEU)
    - WD CAVIAR BLACK 640GB SATA2 7200RPM 32MB (WD6401AALS)

    SSD olisi tietysti kiva käyttikselle. Mitään huippupelikonetta ei tarvitse, kunhan nyt vaikka tuleva CIV VI tuossa vielä pyörisi ja lasten SIMS:it.
     
  2.  
  3. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Kotelo alkaa olla hieman vanha, mutta voi hyödyntää. DVD-aseman voi myös käyttää, jos ehjä. Poweri on hyvä VX-malli, mutta alkaa silläkin ikää olla jo. Tuolla vanhalla kovalevyllä ei kannata ainakaan enään mitään tärkeää säilyttää (kuvia / videoita...), mutta hyvä varmuuskopiointi tietenkin pelastaa tämänkin tilanteen.

    Jos tahdotaan hyvää pelikonetta, niin kyllähän se hinta tuonne 600-800€ hyppää, mutta tuolla noin 400€ saa kyllä APU setin integroidulla näytönohjaimella, joka pieksee vanhaasi nopeussa helposti.

    Emolevy: Gigabyte GA-F2A88X-D3H
    Prossu/näyttis: AMD A10-7700K // AMD A10-7850K
    Muistit: G.Skill Ripjaws 2133MHz 2x4GB

    Prossu jäähdytin (ei pakollinen, suosittelen): Raijintek Themis

    SSD-levyn laittaisin vielä nopeuttamaan konetta, jolloin saisit sen tuntumaankin uudelta: Crucial MX100 128GB, 256GB tai 512GB
     
    jarmojs kiitti tästä.
  4. _kooma_

    _kooma_ Active member

    Liittynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    2,049
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    78
    [​IMG]


    Tossa olis myös yksi vaihtoehtoinen päivityspaketti. Tehoa tulee reilusti lisää entiseen nähden. Toinen vaihtoehtoinen tapa olisi jos löytäisit vaikkapa käytettynä jonkin 6 ytimisen Phenom II:sen (ei tarvitsisi ostaa uutta emolevyä) jolloinka tarvitsisit oikeastaan lisää muistia ja tehokkaamman näytönohjaimen nykyisen tilalle. Mikäli tuntuu että virtalähde ei jostakin syystä enään pelitä niinkuin sen pitäisi, niin sitten uuteen laatupoweriin kannattaa myös sijoittaa. Lisää vinkkejä virtalähteestä saa tietenkin kysymällä.

    Eli mikäli löydät jostakin vaikkapa Phenom II 1045T, 1055T, 1075T, 1090T tai 1100T:n edullisesti (maksimissaan 80€) niin loput 320 menisi jotenkin seuraavasti:
    80 euroa muisteihin
    noin 200 euroa (tai alle) näytönohjaimeen, esim Radeon R9 280 tai nVidialta GTX 760

    http://www.jimms.fi/tuote/R9280-DC2T-3GD5-BUNDLE Ratukka

    http://www.jimms.fi/tuote/N760-HAWK-LE GeeForce

    Kopan voi toki vaihtaa mikäli siellä alkaa tulemaan kuuma noilla kamppeilla (tai peltisaksilla hieman aukkoa, ja aukkoihin tuuletinta), poweri ehkäpä vaihtoon, ehdottomani kokoonpano mahtuu vielä tehonkulutuksen puolesta Corsairin raameihin.

    Itse lähtisin tuolla budjetilla ensiksi katselemaan käytettyjen komponenttien perään koska tehoa saisi myös siten paljonkin lisää, eikä osien ole pakko olla juuri tämänpäivän jotta niillä pärjää.
    Yks toimivakin combo voisi olla esim: 1100T, 8GB RAM, GTX 580/680/770, poweriksi vaikkapa (jos jokin noista vanhemmista nVidioista) Seasonic 520W M12-II-520 Evolution, kopaksi (löytynee myös käyettynä) Fractal Designin Define R3/R4. Muut osat joita jo on, niin voi säästää ellei niissä ole havaittavaa vikaa. Toki kiintolevy on hyvä ainakin tarkistaa, mutta mikäli se ei ole ollut paahteessa eikä sitä olla mäiskitty, niin saattaa mainiosti kestää vielä vuosiakin (olettaen että ettei virtalähdekkään ole sitä rippelillä vahingoittanut).

    Mut jeps, tossa nyt hieman pohdiskeluja ja ideoita.
     
    jarmojs kiitti tästä.
  5. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    jarmojs kiitti tästä.
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Täällä olisi joutilas Phenom 2 X6 1055T joka on kylläkin kerroinlukittu. Väylällä kellottamalla menee sen 3.8GHz mutta kuinkahan aloituspostaajan wanhahko emo sellaisen kestää... Toki vakionakin vääntöä on enemmän kuin 3 ytimisessä Athlonissa. CPU-Z. Ssd ehdottomasti PBVestin ehdottamien romppeitten mukaan, esim. http://www.jimms.fi/tuote/CT256MX100SSD1

    Melko varmasti emolle joutuu tekemään bios-päivityksen muistien vaihtuessa. Nuo emot ovat melko kranttuja tuon suhteen, nimimerkillä kokemusta on. (Ehkä tuolla 2x2GB setillä ei ole probleemia)

    edit... Hmm. Ehkä kannattaisi satsata rameihin hieman enemmän tulevaisuuttakin ajatellen. Nopeat 2x4GB jotka saa kulkemaan phenomilla sen 1600MHz mutta jos rauta joskus vaihtuu niin palikat olisivat sitten jo valmiina. Vai minkälaisena näette hinnankehityksen noissa muisteissa?
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2015
    jarmojs kiitti tästä.
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    SSD:lla menee yli budjetin. Tossa olis kuitenki sopiva prossu myynnissä. BIOS kantsii päivittää ennen prossunvaihtoo mielellään.
     
    jarmojs kiitti tästä.
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    @BPVest
    Laitoin edittiä tuohon edelliseen juttuuni...
     
    jarmojs kiitti tästä.
  9. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Muistien hinnat tuskin halpenee.
     
    jarmojs kiitti tästä.
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Oukkei, eli ei mitään dramaattista hinnanlaskua ole odotettavissa. Kuunnellaampas mitä mieltä @jarmojs on näistä tuumailuista. Sen verran vielä tuosta phenomista että bios-kahlauksessa hokaisin tuollaisen jutun. Antaa moodit 1075T ja 1090T. Eli mennään noin vain yli x6 1100T:n. Pari klikkausta. :D:cool:
     
    jarmojs kiitti tästä.
  11. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Kuulemma tuotantoo on siirretty flash muisteihin ja kohta se DDR4 tulee. Mahdollista et hinnat tippuu mut en usko mihinkään 40 eurolla 8 gigaa DDR3 hintoihin enää.
     
    jarmojs ja Whatta Heck kiittävät tästä.
  12. jarmojs

    jarmojs Member

    Liittynyt:
    15.05.2012
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Kiitoksia kaikille kommenteista. Kaikissa on omat hyvät puolensa.

    Tuo Lurluckin ehdotus houkuttelee siinä mielessä että selviäisi pelkällä emo + prossu + muistit + levy(t) paketilla. Kun ei ole moneen vuoteen alan kehitystä seurannut niin minulle tuli uutena tuo prossun ja näytönohjaimen naittaminen yhteen.

    _kooma_:n ja BPVestinehdotus käytetyistä kamoista houkuttaa myös toisaalta mutta toisaalta kun ei oikein riitä ymmärrys arvioimaan oikeaa hinta-laatusuhdetta ja käytetyn elektroniikan ostokin vähän pelottaa. Samoin tuo kasauspuoli ym. on itselle vierasta hommaa. Vaikka ensimmäisen itsevalituista komponenteista kootun koneen ostinkin joskus +15 vuotta sitten Verkkokauppa.com:in alkuaikoina on kaikki paketit tullut tilattua valmiiksi kasattuna. Joskus joutunut mielipahakseen toteamaan jonkun laitteen kanssa että "Se ei ollut rikki ennen kuin aloin hommiin".
     
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Hmm. Käytettynä itsekin tuon prossun hommasin. Tekee sen minkä lupaa ja hieman enemmänkin. Tämä ei nyt ole mikään myyntikikka, tuosta voidaan jutella yv:llä jos kiinnostaa. Harvoin prossut kuitenkaan lahoavat noin vain. Oma koneen kasaaminen on aika simppeliä puuhaa kun ottaa homman kerrallaan ja rauhallisesti. Ei niitä osia kuitenkaan loppujen lopuksi montaa ole ja tarvittaessa voi katsella kasausvideoita joista saa käytännön vinkkejä. Plus täältä neuvoja saa hommaan.
     
    jarmojs kiitti tästä.
  14. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
     
    jarmojs kiitti tästä.
  15. jarmojs

    jarmojs Member

    Liittynyt:
    15.05.2012
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    No, ei nyt vielä torpata tuota käytetyistä osista itse kasaustakaan. Mutta eikös tuo Phenom II:kin ole jo aika iäkästä rautaa? Jossain 4 vuotta vanhassa jutussa mainittiin AMD:n lopettavan Phenom II X6 prossujen myynnin vuoden 2011 aikana. Tuntuu vähän hassulta päivittää 5 vuotta sitten hankittua rautaa johonkin 3-4 vuotta vanhaan. Seuraavalla setupilla pitäisi taas pärjätä mielellään se 4-5 vuotta.

    Varsinaista kiirettä tässä ei nyt vielä ole tuon homman kanssa ja rahareikiä on tiedossa lähiaikoina mm. reilun tonnin maksava huolto autoon jne.
     
  16. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Eipä tuo A10-7850 hirveästi tule 1055T perässä prosessorin laskenta tehossa, mutta siinä on hyvä näytönohjain ja sen kaveriksi voi myöhemmin laittaa vielä paremman. SSD-levyn saa myös toimintaan SATA-3 väylässä.
     
    jarmojs kiitti tästä.
  17. jarmojs

    jarmojs Member

    Liittynyt:
    15.05.2012
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Entäs A8-7600?
     
  18. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Prossut on kehittyny aika vähän viime vuosina. Esim tota prossua jotkut pitää parempana mitä Intelin i5-4690K:ta

    http://ark.intel.com/products/52210/Intel-Core-i5-2500K-Processor-6M-Cache-up-to-3_70-GHz?q=i5-2500K

    Julkasu 2011...

    Pikkusen hitaampi ja heikompi näyttis. Ite kyl ottasin sen setin mitä ehdotin ja käytetyn prossun.
     
    jarmojs kiitti tästä.
  19. jarmojs

    jarmojs Member

    Liittynyt:
    15.05.2012
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Onkos se powerin vaihto 450W --> 520 W välttämätön suosittelemasi näyttiksen ja X6:n kanssa? Mieluummin satsais vaikka siihen SSD:hen.
     
  20. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ei täysin välttämätön.

    Tarvittet tosin virta-adapterin näyttistä varten.
     
    jarmojs kiitti tästä.
  21. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Tuollainen söisi powerilta pari molex - liitintä.
     
    jarmojs kiitti tästä.

Jaa tämä sivu