1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys vanha kone ei pyöritä win seiskaa

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Dewi86 03.11.2016.

  1. Dewi86

    Dewi86 Newbie

    Liittynyt:
    03.11.2016
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Pakko kysyä täältä kun olen jo jonkin aikaa koittanut saada vanhaa konettani toimimaan kunnolla.
    Kyse on likimain 10v vanhasta koneesta, mutta pitäisihän sen periaatteessa pyörittää seiskaa.
    Tässä olisi speccyn tiedot:

    Operating System
    Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
    CPU
    AMD Athlon 64 X2 3800+
    Windsor 90nm Technology
    RAM
    8,00GB Dual-Channel DDR2 @ 401MHz (6-6-6-18)
    Motherboard
    ASUSTeK Computer INC. M2N-E (Socket AM2 ) 40 °C
    Graphics
    Generic Non-PnP Monitor (1152x864@60Hz)
    1536MB NVIDIA GeForce GT 230 (Sapphire/PCPartner) 42 °C
    Storage
    76GB Maxtor 6Y080L0 ATA Device (ATA) 28 °C

    Kovasti rutisee ja hidastelee jo tavallisessa nettikäytössä, lataa videot hitaasti jne. Ei pysty edes pyörittämään skypeä ja youtubea yhtäaikaa ilman että videot pätkii.

    Kaikki uusimmat ajurit olen päivittänyt.
    Onko todellakin ajan hammas nakertanut nämä komponentit niin hitaiksi?
    Vai olisiko kyse vain vanhasta ja hitaasta kovosta? En viitsisi vain kokeilu mielessä ostaa ssd-levyä.

    Niin ja winukan oma performance info sanoo näin:
    prossu: 4,9
    ram: 7,0
    grafiikka: 6,6
    kovo: 5,1
     
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,050
    Kiitokset:
    854
    Pisteet:
    173
    Käryää kovo-ongelmalle tai sitten masiina, lähinnä prossu kuumenne. Pölyt putsattu? :rolleyes: Nooh eihän niitä muista aina 10 vuoden välein putsailla, muutakin puuhaa on tässä elämässä.

    Jos olisit valmis muuten päivittämään hieman tehokkaampaan vehkeeseen niin kuinkas lompsa antaisi periksi. Tuo nykyisesi on jo aikas wanhaa rautaa...

    Heitän ajatuspallon.
    http://keskustelu.afterdawn.com/threads/ohjeita-konepaketin-kysymiseen.242648/

    Jos on seiskan levy niin sillä jatkoon.
     
  4. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,659
    Kiitokset:
    341
    Pisteet:
    93
    Hidastele,rutisee,rutisee,kunnes sano pox.
    Meinaan kovo,siinähän sitä sitten onkin.
    Ajan hammas nakerrellut,siihen malliin,että olis jo tilausta uudelle masiinalle,
    jolla mentäis taas monta vuotta eteenpäin.
    @Täytä toi Whatta Heckin heittämä ajatuspallo,niin gurut kasaavat sulle hyvän koneen.:)
     
  5. Dewi86

    Dewi86 Newbie

    Liittynyt:
    03.11.2016
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitoksia teille molemmille huolenpidosta, mutta minulla on jo uusi kone, ollut hyvässä käytössä jo pari vuotta. :)
    Tarkoitus oli saada siitä vanhasta nettikone, mutta kun hidastelee niin kovasti.

    Kyllä on putsattu, ja tuossa speccyn tiedoissa näkyi noi lämmöt, vaan ovatko liian korkealla?

    Koneessa on kuitenkin 2 gigan prossu ja seiska vaatii 1 gigasen, samoin rammia on reilusti enemmän mitä vaatimuksen mukaan pitäisi olla. Mikäli kyse on vaan kovosta, loppuisiko töksähtely jos ostaisin 50 eurolla ssd-levyn?

    Vai olisiko varmempaa ostaa suoraan uusi n. 200 euron kone netti/skype käyttöön?
     
  6. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,801
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    SSD nopeuttaa kyllä käynnistymistä ja levytoimintoja, mutta ei nettikäyttö sillä nopeudu ja eikä 200€:lla saa oikeastaan paljon kummosempaa.
     
  7. Dewi86

    Dewi86 Newbie

    Liittynyt:
    03.11.2016
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    No kerro toki mikä sitten auttaisi enemmän. :)
     
  8. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
  9. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,801
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    Tässä se ehdotus tulikin jo.
     
  10. Dewi86

    Dewi86 Newbie

    Liittynyt:
    03.11.2016
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Olet siis myös sitä mieltä että komponentit ovat yksinkertaisesti liian vanhoja.
     
  11. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,801
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    10 vuotta vanhan kone on jäänyt jälkeen jo monta sukupolvea kehityksestä, niin onko ihme ettei jaksa sujuvasti pyörittää.

    Toimivuudessa vetosit noihin käyttöjärjestelmän laitevaatimuksiin, toimiihan se mutta niin hitaasti, että et ole tyytyväinen. Nuo järjestelmävaatimukset voi heittää suoraan roskakoriin jos sujuvaa käyttöä toivotaan.
     
  12. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,341
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    Unohtamatta että ne on olleet julkaisuhetkellä nuo, ja kuten vanhempienkin winukoiden kanssa, päivitykset muokkaavat järjestelmästä raskaampaa, kuten esim. Windows XP SP2->SP3 päivityksen kanssa aikoinaan
     
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,153
    Kiitokset:
    2,900
    Pisteet:
    223
  14. Dewi86

    Dewi86 Newbie

    Liittynyt:
    03.11.2016
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    No tuota en kyllä tullut ajattelleeksikaan.

    Kovo testattu jo aiemmin kun olen tuota yrittänyt saada toimimaan. Ei ole mitään vikaa siinäkään.

    Todella kummallista kun ei tuolla kokoonpanolla toimi hidastelematta. Siksi tulinkin tänne kysymään että mikä neuvoksi ja johtuuko se vaan komponenttien pitkästä iästä.

    Niin, prossu tosiaan näyttää task managerissa kokoajan 100% ehkä se sitten on vetelemässä viimesiään, sitten pitääkin jo ostaa uusi kone kun ei uutena enää löydy tohon emoon sopivia prossuja, Socket AM2.

    Minkälaisia noi esim. Gigantin alle 300 euron koneet oikeasti ovat, kovasti mainostetaan nopeina. :D

    Luulisi silti olevan edullisempaa ostaa osat erikseen ja koota itse.
     
    Viimeksi muokattu: 04.11.2016
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,153
    Kiitokset:
    2,900
    Pisteet:
    223
    Surkeita. Katselisin käytettyjä.
     
  16. Dewi86

    Dewi86 Newbie

    Liittynyt:
    03.11.2016
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Itse en käytettyjä ostaisi, käy kuitenkin paska säkä ja jokin komponentti hajoaa. Mieluummin ostan uutena niin on edes n. 2v takuu. :rolleyes:
     
  17. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,688
    Kiitokset:
    88
    Pisteet:
    78
    "Niin, prossu tosiaan näyttää task managerissa kokoajan 100%"

    Mikä prosessi siellä task managerissa vie tehoja? Varmasti jökkii jos prossu käy täydellä kuormalla koko ajan.
     
  18. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Ssd:llä saat vauhtia masiinaan. Prossunkäyttö on 100% koska winukka on uus ja se hakee päivityksiä koko ajan. Todennäköisesti task managerissa tehoja vie wupdate tai svchost. Poista automaattiset päivitykset käytöstä, kone todennäköisesti rauhottuu.

    Kerroit että sulla on pari vuotta vanha kone. En yhtään ihmettele että sen rinnalla 10vuotias kone tuntuu hitaalta.

    Jos pelkkää nettikonetta olet siitä tekemässä niin Linux on hyvä vaihtoehto tai jos et ole foliohattumies niin Xp:kin vielä pelittää ja on erittäin nopea juuri tuon ikäluokan koneissa.
     
  19. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,285
    Kiitokset:
    597
    Pisteet:
    173
    Ongelma on epäilemättä tuossa, mitä rick79 mainitsi, eli Windowsin uudelleen asennuksen jälkeen Update hakee päivityksiä. Voit ottaa automaattipäivityksen pois päältä ja jättää koneen hakemaan päivityksiä vaikka yön ajaksi. Windows-keskustelusta löytyy myös vinkkejä Win 7 Updaten nopeuttamiseen.

    Minulla ei ole pöytäkoneista kokemusta, mutta yli 10 vuotta vanhat läppärit toimivat nettiselailussa, Youtube-katselussa yms. ongelmitta, joten ei pöytäkonekaan voi noissa vanhuuttaan jumitella. Todennäköinen syy on siis tuo Update, mutta toki kannattaa varmistua, että verkkokortin ajuri on ajantasalla.
     
  20. Dewi86

    Dewi86 Newbie

    Liittynyt:
    03.11.2016
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Täytyypä koettaa tätä vinkkiä, kiitoksia.

    Ei pelkästään tunnu olevan hidas vaan ihan oikeasti jumittaa, jos skypettää ja käyttää youtubea yhtäaikaa.

    Xp:tä kokeilin mutta ei auttanut, skype ei toiminut lainkaan ja selain hidasteli.
     
  21. Hyperx1

    Hyperx1 Regular member

    Liittynyt:
    18.01.2014
    Viestejä:
    194
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Purkukamaa, tollasia löytyy pinoittan toimiviakin oikesta paikasta 10-20e hintaan.Intelin prossulla.Joka on lähes yhtä nopee 2 ytimellä kuin 960t.Että sillä tavalla,näin.
     
    Viimeksi muokattu: 05.11.2016

Jaa tämä sivu