1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Vaatiiko emon ja prosessorin vaihto Windows seiskan uudelleenasennuksen?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi kisse 04.05.2015.

  1. kisse

    kisse Newbie

    Liittynyt:
    04.05.2015
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tämmöinen peruskysymys, johon en ihan yksiselitteistä vastausta löytänyt netistä. Kokoan uuden koneen, jossa on uusi emo ja prosessori, mahdollisesti muutakin uutta kamaa (esim. DVD/Blueray-asema), mutta virtalähde ja näytönohjain vanhasta koneesta. Voinko siirtää vanhassa koneessa olevan kovon sellaisenaan uuteen vai onko odotettavissa ongelmia?

    Windows 7, 64-bittinen.

    On niin paljon ohjelmia asennettuna, että en välttämättä jaksaisi asentaa kokonaan alusta kaikkea. Mutta teen kyllä jos harmeja tiedossa...
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,100
    Kiitokset:
    2,890
    Pisteet:
    223
    Käytännössä vaatii uudelleenasennuksen. Kannattaa asentaa vaikka lottovoittajan tuurilla toimisikin.
     
  4. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Vistasta lähtien Windows ei ole vaatinut uudelleenasennusta. Vain mekaanisesta kiintolevystä SSD:hen siirryttäessä pitäisi käyttöjärjestelmä asentaa uudestaan. Viimeksi XP:n aikana Windows piti asentaa uudestaan kun laitteistoa muutettiin rajusti.

    Uudemmat Windowsit siirtyvät käyttämään geneerisiä ajureita kun jo asennetut eivät vastaa laitteistoa. Joudut vaan asentamaan uudet ajurit ja poistamaan mahdollisesti vanhoja. Olen itse testannut mm. Intelin prosessorilla varustetun kannettavan kiintolevyn käyttämistä AMD:n pöytäkoneessa eikä siinäkään mitään ongelmia tule.
     
    wwallu kiitti tästä.
  5. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Kyllä pitäisi toimia ihan ok. Muistaakseni muutamassa koneessa piti ajaa vain järjestelmän määritys.
     
    wwallu kiitti tästä.
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,100
    Kiitokset:
    2,890
    Pisteet:
    223
    Kyllä sen näköjään pitäisi sittenkin toimia. Pahoittelut muinaisista opeista - omassa nuoruudessani windows piti asentaa uusiksi. Poista kuitenkin ainakin emolevyn ajurit turhien ongelmien välttämiseksi.
     
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Kantsii silti asentaa uusiks. Uudelleenasennettu Windows toimii aina paremmin verrattuna sellaseen joka on siirretty koneesta toiseen (tai kriittisiä osia vaihdettu).

    Edit: harvoin Windows XP aikanakaan se Windows oli pakko asentaa uusiks. Se vaan kannatti vetää uusiks koska toimi selkeesti nopeemmin ja paremmin.
     
  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,394
    Kiitokset:
    676
    Pisteet:
    193
    Aika paljon on täälläkin selvitelty kovalevyn siirron myötä syntyneitä ongelmia.

    Ehdottaisin kyllä uudelleen asentamista, jolloin kaikki vanha ajan kanssa kertynyt roska ja ohjelmajäte jää pois hidastamasta koneen toimintoja.
     
    Henkka4 ja BPVest kiittävät tästä.
  9. Tonttuman

    Tonttuman Regular member

    Liittynyt:
    11.01.2007
    Viestejä:
    187
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    28
    Mulla kävi seiskan kanssa muutama vuosi sitten niin että emon ja prosessorin vaihdettuani ei käyttöjärjestelmä enää sellaisenaan käynnistynyt lainkaan, vaan palautteli kovat virheilmoitukset. Uudelleenasennettava oli lopulta. Tosin päivitysten myötä nää on saattanut muuttua.
     
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,025
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    173
    Nooh, ajurit /ohjelmat vaikkapas tosiaan usb:lle ajettuna niin eipä ole kummoinen homma tuo uudelleen asennuskaan. Raikas asennus on aina Fressi homma, paitsi päivitykset sitten. Mitä nyt noita enää tuleekaan, ainakaan seiskalle.
     
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,394
    Kiitokset:
    676
    Pisteet:
    193
    Seiskalle uudelleen asennuksen jälkeen tulee lähes 200 päivitystä, mutta se ei ole ongelma, koska käyttäjän ei siihen tarvitse osallistua päivityksen käynnistämisen jälkeen.
     
  12. kisse

    kisse Newbie

    Liittynyt:
    04.05.2015
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitoksia vastauksista. Uudelleen asennus siis on varmaan järkevää. Siinä vaan isompana ongelmana on nuo kaikki softat. Kyllähän sen windowsin asentaa, mutta kun jokainen softa vaatii aika paljon aikaa.

    Vielä yksi lisäkysymys: entä jos vaihtuu pelkkä prosessori? Meneekö se heittämällä ilman uudelleen asennuksia?
     
  13. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Moni softa, varsinki pelit, toimii vaikkei asentais uusiks.

    Yleensä mut voi riippua esim käskykannoista joita prossu tukee.
     

Jaa tämä sivu