1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uutta rautaa hankkimassa

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi poeepo 15.04.2015.

  1. poeepo

    poeepo Member

    Liittynyt:
    08.07.2008
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Moi,

    Hankin GTA V pelin ja nykyinen koneen kokoonpano ei ole riittävä.
    En tiedä riittääkö vain uuden tehokkaamman näytönohjaimen osto vai pitääkö muitakin osia vaihdella, joten kysyn Teiltä arvon afterdawnilaisilta apua.

    Oheisesta linkistä pääsee näkemään koneeni specsit. Ainoa ero alkuperäiseen (HP Pavilion Elite HPE-140sc) on uudempi näytönohjain, joka on GeForce GTX 560 Ti .

    http://browser.primatelabs.com/geekbench2/1072907

    Kiitos vastauksista etukäteen,
    poeepo.

    Edit1. Lisätään vielä, että haluaisin ko. pelin pyörivän 1920x1080 resoluutiolla. Nykyisellä kokoonpanolla saan irti vain 1360x768 ja silti kuva hieman "nykii".

    Edit2. Virranjakaja on myös vaihdettu 600w:seen.
     
    Viimeksi muokattu: 15.04.2015
  2.  
  3. Boss93

    Boss93 Regular member

    Liittynyt:
    28.09.2011
    Viestejä:
    972
    Kiitokset:
    33
    Pisteet:
    38
    Taitais tarvita sekä paremman prossun, että näyttiksen, jos tähän on uskominen. Pakettikone, kun on kyseessä, niin samalla todennäköisesti menee myös emolevy vaihtoon... Voit toki kokeilla, josko lähtisi GTA pyörimään paremmin pienimmillä mahdollisilla grafiikka asetuksilla.
     
    poeepo kiitti tästä.
  4. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,466
    Kiitokset:
    312
    Pisteet:
    93
    Melkeimpä suosittelisin samaa.
    Tossa vaihtoon.Prossu + Näyttis + Emo + Muisti.
    Mikä 600W virtalähde on koneessa kiinni.
    Koneen muisti ilmoitettu. Memory 8192MB DDr3 SDRAM 666MHz

    Melkeinpä kannattais harkita kokonaan uuden kokoonpanon hankkimista.
    Tietenkin budjetin mukaan mennään.:rolleyes:
     
    poeepo kiitti tästä.
  5. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Emo heikko esitys, muisti ja prossu kohtuulliset. Näyttis vaihtoon vaan. Powerin merkki ja malli?
     
    poeepo kiitti tästä.
  6. poeepo

    poeepo Member

    Liittynyt:
    08.07.2008
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Kiitos vastauksista.

    Vähän pelkäsinkin, että pitäisi vaihtaa enemmänkin osia. Emolevy kuulemma on melkonen pullonkaula ja virtalähdekin ilmeisesti menisi vaihtoon tehokkaamman näyttiksen myötä. Taidanpa pistää rahaa sittenkin haisemaan ja ostaa kokonaan uuden kokoonpanon. Kerranhan se vaan kirpasee, mutta eipähä tartte sitten hetken päästä ihmetellä kun seuraavaksi uusin peli ei oikeen pyöri kunnolla.

    En tähän hätään saa virtalähteen tietoja esiin kun ne on tuolla kotelon seinän ja virtalähteen välissä.

    Vielä kerran kiitokset,
    poeepo.
     
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    No ei se emo pelaamiseen vaikuta juuri mitään. Muistit kantsii pitää, maksaa meinaan 8 gigaaki aika kivasti. Lisäks tosta vois säästää kovon ja DVD:n.
     
    poeepo kiitti tästä.
  8. R4ndom1

    R4ndom1 Regular member

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    588
    Kiitokset:
    52
    Pisteet:
    38
    Kovasti täällä ollaan suosittelemassa kokonaan uuden koneen hommaamista, mutta eikös kannattaisi aluksi ostaa pelkästään uusi näyttis ja katsoa miten sitten pyörii. Eihän tuo i7-860 nyt loppujenlopuksi ole edes älyttömän hidas.
     
    poeepo kiitti tästä.
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,821
    Kiitokset:
    2,455
    Pisteet:
    223
    Itse kyllä kokeilisin ensin josko prossua voisi kellottaa vähän. Luulisi 560Ti:n tuolla resolla ihan kohtuullisesti jaksavan.
     
    poeepo kiitti tästä.
  10. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,324
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    Pak
    Pakettikone kun on kyseessä, niin tämän voikin unohtaa jo heti kättelyssä
     
    poeepo kiitti tästä.
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,821
    Kiitokset:
    2,455
    Pisteet:
    223
    Joo, eihän sitä kummoisesti kellotella. Ajattelin vain että jos saisi pikkaisen kelloja lisää siksi ajaksi että näkee muuttuuko mikään, tuo pikkuresoilla tökkiminen kun viittaisi pikemminkin prossuun kuin näyttikseen.
     
    poeepo kiitti tästä.
  12. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,324
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    sepä se vaan onkin kun ei noilla voi kellottaa, biosit niin lukittuja että et pääse prossuta mutua säätämään kuin yleensä onko prossussa virransäästö päällä vai ei (laskeeko kelloja idlessä vai ei)

    Joillain ohjelmilla voi pystyä kellottamaan, mutta nekin ovat omansa että mitkä toimii, ja miten ja mitkä taas ei
     
    poeepo kiitti tästä.
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,821
    Kiitokset:
    2,455
    Pisteet:
    223
    Jaa, sellainen ongelma. Katsoin vain että piirisarjan puolesta ei pitäisi olla ongelmaa. Eikö pakettikoneen biosia voi päivittää? Taitaa tulla lanka täyteen tyhmiä kommentteja, mutta kun itsellä ei ole pakettikonetta ollut sitten p166:n päivien.
     
    poeepo kiitti tästä.
  14. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Useissa tapauksissa pakettikoneiden biossit ovat siltä osin lukittuja, mikä estää kellotuksen.
     
    poeepo kiitti tästä.

Jaa tämä sivu