1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

uuteen läppäriin virustorjunta sekä hiiri ongelmasta

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi tanjuska77 05.12.2015.

  1. tanjuska77

    tanjuska77 Member

    Liittynyt:
    23.10.2014
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ostin näyttelykoneena olleen toshiban läppärin. Jah tässä mcAfee,kanattaako pitää vai ottaa esim.avast,joka mulla on ollu hp.n koneessa?

    Tässä toshibassa on ongelmia hiiren knassa kun nettisivu latautuu se menee mitein sattuu. Kone oli aluksi hidas käynnistymään,mutta asensin winin uudestaan nin nyt ei ole hidas

    kiitos neuvoista jo etukäteen :)

    ps.yritn etsiä hiiren ajureita netistä vaan en löytänyt,kyseeessä techairin hiiri Gigantista ostettu
     
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,713
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Siinä mcafeessa on varmaankin jonkinlainen kokeiluaika 60pv. tai vastaavaa?
    Tai näin siis usein uusisa koneissa on. toki jos tykkäät avastista enemmän niin etpä siinä mitään menetä, kumpikin kuitenkin ajaa asiansa.

    Miten se hiiri menee minne sattuu onko niin ettei se liiku oleenkaan sinne mine sitä siirtää vaiko vain muuten epävakaa, ja windowsin puolellako toimi normaalisti?
    Toimko hiiri ennen kuin asensit windowsin uudestaan normaalisti internetissä.
     
    tanjuska77 kiitti tästä.
  4. tanjuska77

    tanjuska77 Member

    Liittynyt:
    23.10.2014
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    se niinkuin menee kauheeta vauhtia näytöllä minne sattuu. Ja etenkn kun nettisivu latautuu. Ei toiminut lainkaan siis hiiri.windows siis 8.1 kyseessä.ei toimnut ennen windowsin uudelleen asentamista, vai miksi sitä ny sanotaankaan,olen vähän huono atk.ssa :(eikä sen jälkeenkään. Alustojakin olen kokeillut erilaisia.Olisikohan hiiri jo ostettaessa rikki`?techairin hiiri enkä löydä ajureita jos niiden asentaminen auttaisi.

    kiitos taas :)
     
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,713
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Hmm. voi olla että sen hiiren asetuksissa on jonkinlainen "kiihdytys" päällä tai että se muuten liikkuu tosi nopeasti mikä tekee sen käytöstä hankalaa.
    Toimiiko koneen oman touchpadin kautta sen kursorin liikutttelu normaalisti, vai onko sama ongelma sitäkin käytettäessä?
    Toi windowsin asennus on varmaankin ollut joko palautusosiolta tai palautuslevyiltä, ellei sulla ole erikseen kaupasta ostettua windowsia.
    Toki on mahdollista että hiiressäkin on vikaa, saatko testattua sitä jollain toisella koneella tai saatko toista hiirä kokeiluun jostain?
     
  6. tanjuska77

    tanjuska77 Member

    Liittynyt:
    23.10.2014
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    ei oo asetuksissa vikaa,katoin sen jo.sen mitä näistä nyt ymmärrän.juu täytyy kokeilla toista hiirtä.kone ei nyt ole samassa mestassa kuin minä tällä hetkellä :) se on varakoneena maalla. onko se siis palauttamista,kun menee sieltlä asetusten kautta että palauta sitäkö tarkoitat`?anteeksi nyt tää, kun ei näistä oiken ymmärrä.Toshiban asiakaspalvelu neuvoi sen ja kone ei ole enää h idas,mitä seoli ekaa kertaa avattaessa
     
  7. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,713
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Joo se on todennäköisesti ollut se, en ihan tarkasti kasista osaa sanoa mutta siinä on ilmeisesti jonkinlainen windowsin palautusmahdolisuus kuten kympissä ja jos ne on Toshiban tuesta neuvonut niin siinä ei oo mitään ongelmaa.

    Noh mutta nyt ei kyllä tuu mielen mitään erikoisempaa mutta palailen vaikka huomenna asiaan tai kun saat koneen taas käsiisi. ja jos tosiaan saat testattua toista hiirtä tai toisesa koneessa niin se olisi hyvä.
     
  8. tanjuska77

    tanjuska77 Member

    Liittynyt:
    23.10.2014
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Suuri kiito sulle avustasi.Menee varmaan pari viikkoa,kun olen taas sen Toshibabn koneen ääressä.Vien täältä itseltäni toisen hiiren maalle.hyvää yötä :)
     
  9. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,713
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Jeps palaillan asiaan silloin, öitä myös sinne :)
     
  10. tanjuska77

    tanjuska77 Member

    Liittynyt:
    23.10.2014
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Moikka Trinity voisin toki laittaa yksityisviestiäkin,muta kirjoitan nyt ensin tähän.
    Jooh kokeilin toisella logitechin hiirellä,yhtä lailla hiiri vaeltele ja teksti tuleee kun kirjoittaa niin jotenkin jälkijunassa.MIssä ihmeessä voipi olla vika?:) kiitos jo etukäteen
     
  11. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,713
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Oliko sen hiiren mukana jonkinlaista asenuus DVD/CD levyä? onko langaton vaiko langallinen hiiri?
    Kerrotko koneen tarkan mallin, jos et osaa sanoa niin seuraavasti löydät sen tiedon.
    Kirjoita hakuun msinfo ja paina enter avautuneessa laatikossa on paljon koneen tietoja katso sieltä järjestelmän malli ja pistä tänne niin katson josko valmistajan sivulta löytyisi jotain latamisen arvoista.
    Voi ola että ongelma on sinä koneen omasa touchpadissa ja se aiheuttaa sen hiiren sekoiua ja se voi ratketa ajureiden asentamisella.
     
    tanjuska77 kiitti tästä.
  12. tanjuska77

    tanjuska77 Member

    Liittynyt:
    23.10.2014
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Moikka unohdin eilen vastata.Hiiren mukana ei ollu asennus cd.tä, techairin hiiri.langallinen hiiri laservalo pohjasa ei palloa.
    Koneen tarkka malli : satellite C 50 D-B-120 TOSHIBA
    juuh kiitos taasu sulle paljon avustasi.en löytänyt itse hiiren ajureita en tiedä osasinko edes ettiä :D
     
  13. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,713
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Moi.
    Joo ei sille hiirelle varmaan edes ole ajureita ehkä joku ohjelmisto saattaa olla, mutta todennäköisesti ei mitään mitä olisi pakko ladta että hiiri toimisi normaalisti. Voidaan sitäkin kyllä katsoa mutta koitetaan ensin touchpadin ajureiden vaikutusta.
    Klikkaa windows kuvaketta hiiren oikealla ja valitse Laitehallinta siellä laajenna kohta Hiiret ja muut osoitinlaitteet
    Katso näkyykö siinä tietoja jommalla kummalla nimellä Synaptics tai ELAN Microelectronics Corporation

    Jos synaptics niin lataa seuraavasta linkistä touchpad ajuri ja asenna se.
    http://support1.toshiba-tro.de/tedd-files2/0/tpdrv-20140430101302.zip

    Jos taas ELAN Microelectronics Corporation niin seuraavasta linkistä.
    http://support1.toshiba-tro.de/tedd-files2/0/tpdrv-20140430100149.zip

    Jos siellä ei näy kumpaakaan niin täytyy katsoa tarkemmin huomenna tai jos muuten on kysyttävää nin kysy ihmeessä.
     
    tanjuska77 kiitti tästä.
  14. tanjuska77

    tanjuska77 Member

    Liittynyt:
    23.10.2014
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Moi,ELAN löyty ja asensin sen .ei auttanu :( pienensin sitä hiiren nopeutta mutta ei hitto eih auta. onko tässä koneessa joku vika osaatko sanoa?kiitos sulle hei vaivannäöstäsi
     
  15. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,768
    Kiitokset:
    110
    Pisteet:
    73
  16. tanjuska77

    tanjuska77 Member

    Liittynyt:
    23.10.2014
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    on meillä kissa joten hiiret pysyy loitolla
     
  17. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,713
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Noh sehän olisikin ollut liian helppo ratkaisu.
    Eipä sitä tosiaan vielä kannata uutta hiirtä ostaa kun toisella hiirellä jo testattu.

    Yritin katsoa piirisarja-ajureita (chipset) koneellesi mutta Toshiban sivulla ei erikseen sellaista ole tai ainakaan sillä nimellä mutta ilmeisesti Toshiba system driver vastaa sitä eli lataa ja asenna sekin.
    http://support1.toshiba-tro.de/tedd-files2/0/tsd-20140430105451.zip

    Ja varmistetaan samaan syssyyn näytönohjainajurit.
    http://support1.toshiba-tro.de/tedd-files2/0/display-20140430095341.zip

    Sitten voisit koittaa ihan Windowsin omaa vianmääritystä.
    Ohjauspaneeli - Vianmääritys - Määritä laite
    Jos ohjauspaneelissa on ryhmittely näkymä niin Ohjauspaneeli - Etsi ja korjaa ongelmia - Määritä laite

    Mitä vähän lueskelin aiheesta niin ongelman voi aiheuttaa moni eri asia joten hakuammunalla vähän menee, en ainakaan vielä usko että itse koneessa olisi vikaa.
     
  18. tanjuska77

    tanjuska77 Member

    Liittynyt:
    23.10.2014
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kaikki noi tehty. Sitten tossa vianmäärityksessä se tunnistaa ongelmia ja tuli teksti :laitteestoon tehtyjä muutoksia ei välttämättä ole havaittu ja sit huutomerkki keltasella pohjalla ja lukee tunnistettu.että mitähän toi meinaa?oot kyllä ihanan avulias. Kun viitsit paneutua
     
  19. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,713
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Noh eipä se oo helppoa tää tietotekniikka aina.

    Jos et jo tehnyt niin käynnisä kone uudelleen ja aja uudestaan se vianmääritys ja katso tuleeko sama ilmoitus jos tulee niin siinä pitäisi jossain vaiheessa lukea jotain näytä ykstyiskohtaiset tiedot tai vastaavaa pienellä, klikkaa sitä jos näin on ja katso mitä siellä sanotaan.

    Voisit koittaa myös seuraavaa microsoftin korjausta, se ei ihan suoraan ole tähän ongelmaan mutta kannattaa kokeilla.
    https://support.microsoft.com/fi-fi/mats/hardware_device_problems/en-us

    Onko siitä kauan kun asensit windowsin uudestaan, entä toimiiko kone muuten normaalisti?
     
    Viimeksi muokattu: 14.12.2015
  20. tanjuska77

    tanjuska77 Member

    Liittynyt:
    23.10.2014
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Jooh ei niin. Tuli sama ilmoitus ja katoin näytä yksityiskohtaiset tiedot muttei jotenkin tunnistanut niitäi tms.luki.

    yritin microsoftin korjausta ja s ejotain korjasikin,kun tuli tekstiä settä korjattu muttei auta hiiriongelmaan ja nytkun tätä kirjoitan teksti tulee jälkijunassa.

    winin asensin n.2vka sitten ihan päivä sen jälkeen kun koneen otin käyttöön. KYllä tää muuten on ok,eikä oo enää hidas

    Mulla on Saunalahden prepaidinä ostettu tollanen 4g yhteys sellanen loota siis nettitikun tyylinen niin voiko johtua siitä kun youtuben videot pätkii? täällä on vain yksi pylväs 4g yhteydelle että tekiskö se?osaatko sanoa :)
     
  21. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,713
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    No nyt rupeaa kyllä ajatukset jo loppuun.
    Katsotaan nyt siltä varalta että windowsissa olisi jotain vikaa.
    Lataa Minitoolbox seuraavasta linkistä työpöydälle.
    http://www.bleepingcomputer.com/download/minitoolbox/
    Aukaise Minitoolbox ja pistä valinta ruutuhin

    List last 10 event viewer errors
    List installed programs
    List Devices - only problems
    klikkaa Go
    Kun tarkistus on valmis MTB niminen tekstitiedoso aukeaa liitä se tänne.

    Voi olla että jos se yhteys toimii heikosti niin sen takia youtube videot pätkii, toimiko muut sivut normaalisti?
     

Jaa tämä sivu