1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi win, wanha tiellä?

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi maikkolee 30.08.2016.

  1. maikkolee

    maikkolee Newbie

    Liittynyt:
    22.01.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    1
    Morjes! Eli tilanne on tämä,
    Ostin käytännössä kokonaan uuden koneen, poislukien kovalevyn.
    Nyt uutta konetta käynnistellessä, on vanhan kovalevyn sisällä vanha Windows 7 ja olisin asettamassa uutta win10.
    Aloittaessani asennuksen, win10 alkaa asettumaan,mutta kun ohjelma käskee minun käynnistämään Windows uudelleen ja ottamaan siksi aikaa asennustikun pois, alkaa koneeni käynnistämään vanhaa win 7 sen sijaan, että saisin vietyä 10asennuksen perille.

    Pitäisi vissiin saada bootattua jotenkin tuo SSD, jotta vanha käyttis häviäisi sieltä uuden tilalta pois.

    Kysymys kuuluu, miten tämän teen?

    -Mika
     
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,398
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Poista ensin vanha levy niin, että SSD on ainoa levy koneessa.
    Käynnistä kone käynnistysvalikosta USB:ltä.
    Aloita asennus ja valitse "Mukautettu" asennus, kun tulet kohtaan mihin asennus suoritetaan, valitse Asema-asetukset ja poista nykyiset osiot (jos niitä on) ja aloita asennus osioimattomaan osioon, windows tekee tarvittavat levyosiot.

    edit: Asennuksen jälkeen voit laittaa vanhan levyn takaisin ja menet biossiin, valitset sieltä uuden levyn käynnistyväksi levyksi.
     
    Viimeksi muokattu: 30.08.2016
  4. maikkolee

    maikkolee Newbie

    Liittynyt:
    22.01.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    1
    Tarkennan, sisässä vanhat ajurit, en pääse sisään.
     
  5. maikkolee

    maikkolee Newbie

    Liittynyt:
    22.01.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    1
    Alustin osiot, kone nukahtaa kohtaan, missä se tulee käynnistää uudelleen ilman USB tikun kiinnittämistä. Tulee vain tekstiä, ettei asemilla ole mitään ja pitäisi laittaa jokin reboot system sisään
     
  6. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,398
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    SSD oli ainoa levy koneessa?
    Käynnistikö koneen USB-tikulta ja alkoiko asennus normaalisti, poistettuasi osiot?

    edit:
    Tätä en ymmärtänyt.
     
  7. maikkolee

    maikkolee Newbie

    Liittynyt:
    22.01.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    1
    Ainoa kyllä.
    Käynnistin USB tikulta ja asennus normaali pisteeseen, jossa valitaan joko mukautettu tai normaali vaihtoehdot. Normi vaihtoehdon jälkeen, käskee kone irrottamaan tikun ja käynnistämään koneen uudestaan, jolloin tulee vain tekstiä, ettei kone löydä mitään järjestelmää. Tikun laittaessaan takaisin alkaa sama rumba alusta.
     
  8. maikkolee

    maikkolee Newbie

    Liittynyt:
    22.01.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    1
    Tuollaiset
     

    Liitetyt tiedostot:

  9. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,398
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Lue ohje viestistä#2 uudelleen. Asennus käynnistetään suoraan USB-tikulta ja asennustyyppi "Mukautettu".
     
  10. maikkolee

    maikkolee Newbie

    Liittynyt:
    22.01.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    1
    HAH, kas vain!
    Hämäsi tuo teksti "vain kokeneille käyttäjille"
    Nytpä se näyttää raksuttelevan. Sanoi jo tervetuloa.

    Kiitos, viisas oranki!
     
    IlmoPJ kiitti tästä.
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,398
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Oranki kiittää!
    Joskus usko ohjeisiin voi pettää.
     

Jaa tämä sivu