1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi virtalähde ym.Win ei käynnisty

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi m.raty 08.05.2015.

  1. m.raty

    m.raty Newbie

    Liittynyt:
    08.05.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Moikka.Olen uusi foorumilla.Elikkä tämmönen ongelma olisi,mitä en ole saanut ratkaistua.Ostin n kuukausi sitten Radeon 6870 näyttiksen.Asensin sen ja hetken päästä tein sen johtopäätösen että ikivanha 500w powerini ei riittänyt kun alkoi kaatuilemaan ym.Tilasin uuden psun ja asensin sen Chieftec 650w A-80 ja laitoin 6870 kiinni.Kone käynnistyi ihan ok,mutta hetken päästä näyttö mustaksi.Ei herjannut signaalia tai muutakaan.Sitten boottasin ja kerkesin asentamaan Amd ajurit niin sama juttu.Ruutu mustana.Vanha näyttisromu (Nvidia gt630)kiinni ja ei mitään ongelmaa.Joitain bios asetuksia koitin.ei auttanu.Outoa tässä on se että vanhalla powerilla ei tehnyt tuota,vaikka muuten oli riittämätön.Kone on Lenovo H520 pöytämalli.En tiedä huomasinko tässä kirjoittaa kaiken oleellisen,mutta toivottavasti joku ymmärtäisi.Hirvee polte oli jo päästä pelaamaan hieman paremmilla graffoilla :)
     
  2.  
  3. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,549
    Kiitokset:
    329
    Pisteet:
    93
    No ensiksi tulis mieleen,että onko emon ja näyttiksen lisävirtaliittimet kiinni.
    Varmaankin olet ne katsonut.
     
    m.raty kiitti tästä.
  4. m.raty

    m.raty Newbie

    Liittynyt:
    08.05.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Emoon laitoin samat piuhat kiinni mitkä oli edellisessäkin.Se iso??Näyttikseen tietysti ne 2kpl 6pinnistä oli kiinni.
     
  5. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Emolle menee luultavasti sen ison 24-pinnisen liittimen lisäksi 4-pinninen lisävirta, onko se kiinni?
     
    m.raty kiitti tästä.
  6. m.raty

    m.raty Newbie

    Liittynyt:
    08.05.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    On kiinni juu.
     
  7. Tinke8

    Tinke8 Active member

    Liittynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    1,030
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    58
    Ettei olis käytetty Radeon 6870? Voi olla viallinen tai johdot huonosti kii.
     
    m.raty kiitti tästä.
  8. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    joo varmasti paistunut radeon on kyseessä.eipä niitä kannata ostaa käytettyinä ainakaan. aivan selvästi on ohjain rikki kun kerran toimii vanhalla ohjaimella.
     
    m.raty kiitti tästä.
  9. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,549
    Kiitokset:
    329
    Pisteet:
    93
    Niin,oliskos toi näyttis tosiaankin käytetty ja otettu suoraan kuumasta uunista ulos ja myyntiin.
    Huonoa tuuria.Uunituore kortti ja p****a.:(
     
    m.raty kiitti tästä.
  10. m.raty

    m.raty Newbie

    Liittynyt:
    08.05.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ongelma selvisi kun tutkin ja tutkin.Näytönohjain painaa niin paljon tämän valmiskoneen rimpula kiinniyukseen,että kun koppa normaali asennossa se pääsee sen micromillin irtoamaan,ja saa huonon kontaktin.Ainakin yksi syy oli.Toinen mikä teki kiusaa oli 4gigasen rammin kaatuminen,kun vain bf3 peliä koitin liian suurilla asetuksilla.Katsellaan ja pidetään peukkuja että olisi ollut nuo syynä...
     
  11. m.raty

    m.raty Newbie

    Liittynyt:
    08.05.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Otetaan sen verran takaisin että kyllä toi Battlefield 3 kaataa koneen,Aika monta ajuriversiota jo käyty läpi...
     
  12. m.raty

    m.raty Newbie

    Liittynyt:
    08.05.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Jep.Nyt pitkän testauksen jälkeen ongelma on juuri bf3.Ajettu benchmarkkeja ym ja pysyy stabiilina.Koiettu muitakin pelejä ja kaikki ok.Eri ajureita noin 5 kappaletta ilman tulosta.Bf3 kaataa näytön kahteen osaan ja crashaa koneen.Harmi kun juuri meikäläisen enstex lempipeli :)
     
  13. Tinke8

    Tinke8 Active member

    Liittynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    1,030
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    58
    Ootko koittanu asentaa bf:ää uudelleen?
     
    m.raty kiitti tästä.
  14. m.raty

    m.raty Newbie

    Liittynyt:
    08.05.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Jossain vaiheessa pakko kait testata sitäkin.Epäilen vielä ettei se auta,mutta ei pois suljettu.Tollasen videon löysin googlettamalla,ja hänellä täysin sama ongelma mutta ratkaisua en meinaa löytää.
     
  15. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    kokeileppas ihan nvidian ohjaimella pelejä,itse en pidä atin ohjaimista,oli ne sitten halvempia kuin vastaavan tehoinen nvidia....rahalla saa laatua ja vastinetta rahoille.
     
  16. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Valmistajan vaihtaminen ei ole ratkaisu, sillä aivan varmasti Nvidian puolelta löytyy myös huonoa laatua. Myös Nvidian kortit menee rikki, jos et tiennyt.

    PS. Kaverin koneessa oma vanha XFX 6870 vieläkin toiminnassa, ilman mitään ongelmaa.
     
    m.raty kiitti tästä.
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,488
    Kiitokset:
    2,658
    Pisteet:
    223
    Uusi näyttis, kyllähän tuollaisen pitääkin toimia. Oma x1900xt alkaa jo olla veteraani, mutta ei siinäkään ole koskaan mitään vikaa ollut.

    Asiasta sen verran, että jos vain yksi peli juonittelee niin siinähän se vika on. Asennus uusiksi.
     
  18. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Se on selvä, koitin sanoa että ongelman syy on maanantaikappale jota esiintyy kaikilla valmistajilla. Ongelma ei ole se että se on radeon, niinkuin micro tuossa yritti esittää.
     
  19. Tinke8

    Tinke8 Active member

    Liittynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    1,030
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    58
    RatCon on oikeassa. Jopa Ferrareissa (Räikkösen ajokki) on maanantaiversioita.
     

Jaa tämä sivu