1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi tietokone ei toimi

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi tulpunteppo 16.09.2014.

  1. tulpunteppo

    tulpunteppo Newbie

    Liittynyt:
    27.08.2014
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Eku siis ostin tietokoneen ja kasasin sen tänänän mutta kun kytkin sen kiinni niin tuulettimet alkavat pyöriä täyttä häkää ( 3 tuuletinta joissa 4pin liitin) ja kun käynnistän niin alkaa heti kyselemään bootatavaa asemaa tai jtn, en pääse biokseen (Emo: Asus m5a97 evo r2) mitään neuvoja?
     
  2.  
  3. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,649
    Kiitokset:
    529
    Pisteet:
    123
    Painelitko biosiin vievää nappia käynnistyksen aluksi? Luultavasti deleteä? Boottaavaa asemaa kysyy kun ei ole asennettu käyttöjärjestelmää.
     
  4. tulpunteppo

    tulpunteppo Newbie

    Liittynyt:
    27.08.2014
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    F1 oli tässä tapauksessa mutta kyllä siis joo, mutta kun yritän asentaa tikulta windowsia niin ei löydä kovalevyä ja välillä näyttöön tulee 2 riviä teksitä jossa valitetaan bootattavata asemasta, ja tuuletin ongelman sain fixattua, laitoin biosista että sallii tuulettimien säädön mutta wintoosaa en saa asennettua ja emolevyssä palaa boot device valo punasena
     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,154
    Kiitokset:
    563
    Pisteet:
    173
    Onko koneessa USB2.0-paikkaa? Jos on, laita boottaava tikku siihen. Ellei ole, tarvitset joko boottaavan asennuslevyn tai USB-tikun, jolla on asennustiedoston lisäksi USB 3.0-ajuri.
     
  6. tulpunteppo

    tulpunteppo Newbie

    Liittynyt:
    27.08.2014
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Vaihoin vaan sata kaapelin ja alko toimii, tais olla paska tuo eka kaapeli
     

Jaa tämä sivu