1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Uusi prosessori / 8320 kellotus

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Refl3xi 14.06.2016.

  1. Refl3xi

    Refl3xi Member

    Liittynyt:
    14.07.2011
    Viestejä:
    95
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Gigabyte GA-990XA-UD3

    XFX Core Edition PRO 550W

    AMD Phenom II X4 960T Black Edition, 4x 3.0GHz

    G.skill ARES 8GB DDR3 1600Mhz

    ASUS Radeon R9 290X DirectCU II

    Eli uusi prosessori hakusessa:

    - pelaamisen ja streamaamiseen

    - mielellään halpa ~200e
     
  2.  
  3. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,821
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Eipä tohon ole oikein muita kuin fx8320/8350 "järkeviä" päivityksiä. En osaa sanoa onko tosta edes suurta tehoeroa vaikka ytimiä tulee lisää. Ja ehdottomasti käytettynä, ei noista kannata maksaa sitä lähemmäs 200e mielestäni.

    Peruskysymykset, oletko kokeillut avata ytimet ja kellotus, mikä jäähy?
     
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,025
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    173
  5. Refl3xi

    Refl3xi Member

    Liittynyt:
    14.07.2011
    Viestejä:
    95
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev. 2 jäähynä ja kellotettu on 3.6Mhz, Ytimiä en saanut auki aikoinaan kun koitin.
     
  6. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,821
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Tolla emolla ei taida onnistua ytimien avaus, eikä toi jäähykään oikein taida kestää kellotuksia.
     
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,025
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    173
    Koppakin on näissä näytelmissä pääosissa joten mainitse minkälainen on. Ratkaisee toisinaan minkäkokoinen cooleri prossulle siihen mahtuisi.
     
  8. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Emo on AM3 sarjaa > vaatii BIOS päivityksen FX-8000 Visheralle ja tietysti , kuten yleensäkin kunnon vesijäähy
     
  9. Refl3xi

    Refl3xi Member

    Liittynyt:
    14.07.2011
    Viestejä:
    95
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    BitFenix Shinobi Core, ATX-kotelo, musta, USB3.0
     
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,025
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    173
  11. Refl3xi

    Refl3xi Member

    Liittynyt:
    14.07.2011
    Viestejä:
    95
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,025
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    173
    Heh.. tsekkaa viesti ylöspäin. :)
     
  13. Refl3xi

    Refl3xi Member

    Liittynyt:
    14.07.2011
    Viestejä:
    95
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Oho :D Mutta eikö tuo AMD FX-8350 ole parempi?
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,025
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    173
    Kuuleppas, 8320 kellotus tuon 8350:n tasolle ottaa aikaa noin 3 minuuttia jos sitäkään. Se on vaan tehtaalla ylikellotettu malli jonka tosiaan voi tehdä itsekin. Mikäli päädyt pienempään numeroon niin kyllä neuvotaan kuinka tuo "operaatio" tehdään. Sitten sulla on samanlainen värkki kuin fx 8350 mutta ostaessa halvemmalla.

    e. typox
     
    Refl3xi kiitti tästä.
  15. Refl3xi

    Refl3xi Member

    Liittynyt:
    14.07.2011
    Viestejä:
    95
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Kiitos. Ei tule turhaa sitten tuota ostettua, Pistänpäs tuon 8320 ja suosittelemasi jäähyn tulemaan.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,025
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    173
    Ok. Itselläni oli aikanaan tuollainen 8320:n ja kellottui kuin piru. Sittemmin oli am3+ emollani phenomia parikin ja nyt käytettynä hommattu 8350. Uusi on kuitenkin aina uusi. Palaa asiaan kun prossu on emolla ja cooleri sen niskassa, jutellaan sitten tuosta pikku boostauksesta. :)
     
  17. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,821
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Kannattaa ehkä tosiaan päivittää toi bios varmuuden vuoksi vielä vanhalla prossulla. Jos toi on oikein vanhimman pään lauta, niin ei ehkä vielä bios suoraan tue fx-prossuja... Visheroille taisi olla vasta toiseksi viimeinen vakaa biossi sopiva, tosin sekin kyllä tullut jo 2012.
     
  18. Refl3xi

    Refl3xi Member

    Liittynyt:
    14.07.2011
    Viestejä:
    95
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
  19. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,821
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Eikai ne biossit windowsin versiosta riippuvaisia ole? Vai mitä en nyt ymmärrä :)

    Käytätkö jotain windows-pohjaista biospäivitysapuohjelmaa? Eikö tolla emolla voi päivittää ihan biosissa itsessään muistitikulta?
     
  20. Refl3xi

    Refl3xi Member

    Liittynyt:
    14.07.2011
    Viestejä:
    95
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Koitin asentaa päivitystä ja ilmoittaa ettei tuo 64bit windows eikä asenna päivitystä.
     
  21. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,025
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    173
    Onko tuo jo masiinalla?
    http://www.download.fi/jarjestelma/jarjestelman_tiedot/cpu-z.cfm

    Siitä sitten näkyville motherboard-välilehti. Näkyy nykyinen bios ja todetaan muutamia asioita. Toki versio näkyy varsinaisessakin biosissa. Koneen uudelleenkäynnistys ja sitten del... check ja F10 ja enter.

    e.
    Lisätty tekstiä.
     
    Viimeksi muokattu: 14.06.2016

Jaa tämä sivu