1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi pelikone n. 1500 €

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi XDarkSide 07.08.2015.

  1. XDarkSide

    XDarkSide Member

    Liittynyt:
    19.06.2012
    Viestejä:
    30
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Moi!

    En ole nyt armeijan takia oikein seurannut osien kehitystä, joten tarvitsisin vähän apua uuden tietokoneen osien valinnassa.

    Budjetti?:
    Noin. 1500 € (Halvempikin saa olla :))
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Ei/Ehkä (Todella epädotennäköistä)
    Kotelon koko: Tavallinen (ATX)
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Ei nyt mikään iso prioriteetti tällä, mutta onhan hiljaisempi aina mielekkäämpi.
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Kyllä (On jo valmiiksi WLAN -kortti)
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: En kumpaakaan
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen (Battlefield 4, GTA V ja Assetto Corsa)/Editointi (Photoshop CS6, 3DS Max (vähäinen))/Netti- ja multimediakäyttö (tavallinen koneen käyttö)
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Kyllä (Näytön ja hiiren (äänentoistojärjestelmää ja näppäimistöä ajattelin katsella myöhemmin uudelleen, koska jonkinlaiset jo löytyy.))
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?:
    1. Intel 400GB SSD 910 Series SSD-kiintolevy
    2. Seagate 3TB Barracuda
    3. Qualcomm Atheros AR5007G Wireless Network Adapter
    4. Qualcomm Atheros AR938x Wireless Network Adapter
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä:

    Yritin koota pari vaihtoehtoa itse ja päädyin tällaisiin.

    1: Tässä paketissa mietityttää lähinnä tuo emolevy ja näytönohjain.
    Jimms_Ostoskori_1.
    2: Olisiko järkevää siirtyä noihin DDR4 -muisteja tukeviin emolevyihin, kun niitäkin jo näkyy olevan? Ja myös tässä paketissa mietityttää tuo emolevy sekä näytönohjain.
    Jimms_Ostoskori_2.
    Olisiko näytönohjaimen tilalla esim. AMD:n puolelta, jokin hinta-laatusuhteeltaan parempi vaihtoehto?

    Myös näytön tilalle voi ehdottaa jotain halvempia näyttöjä (kokoa 20'' - 24'') .
     
  2.  
  3. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,614
    Kiitokset:
    345
    Pisteet:
    93
    qwerty.
    Hardwarium.
     
    XDarkSide kiitti tästä.
  4. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Koska et kellota, halvempi emo ja prossuks http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/96720/bx80646e31231v3/intel-xeon-e3-1231-v3-lga1150-3_4ghz-8mb

    Näyttis http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...d-black-edition-8gb-gddr5-dvi-hdmi-3xdp-pci-e

    Vaihtoon poweriki esim http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/94052/p1-550g-ts3x/xfx-550w-ts-atx-virtalahde-80-gold

    Samsung SSD TLC kuraa, tilalle esim http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/109630

    Sikäli vaan et quad core prossu, ei kellotusta ja prossu+emo+16 gigaa muistia yhteensä 660 euroo on aika hiton kallista.

    Ellei kalleus muuten aukee, puoleen hintaan irtoo seuraavat:

    https://hardwarium.com/product/37/0/kingston-hyperx-fury-black-2-x-8-gb-ddr3-1866-mhz-cl10
    https://hardwarium.com/product/174/0/amd-fx-8350-black-edition-boxed-am3
    https://hardwarium.com/product/186/0/asus-m5a97-r2-0-atx-am3

    GTX970 muistivikanen http://muropaketti.com/nvidia-vastasi-gtx-970n-muistiongelmiin-vain-35-gt-kaytettavissa-tehokkaasti ja kusettajia ei tueta, joten näyttis https://hardwarium.com/product/325/69/sapphire-nitro-r9-390-8-gb
     
    XDarkSide kiitti tästä.
  5. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,614
    Kiitokset:
    345
    Pisteet:
    93
    Juu ei missään nimessä kannata päivittää nykytekniikkaan,kannattaa vaan pysyä vanhassa ja huonoksi havaitussa.
     
  6. XDarkSide

    XDarkSide Member

    Liittynyt:
    19.06.2012
    Viestejä:
    30
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitoksia molemmille vastauksista.

    Mahtaisko tällainen paketti olla sitten hyvä? Poweri on riittävä?
    [​IMG]
     
  7. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Onko tuo SSD - rauta ikinä ollut toiminnassa ? ( se on hankala vehje alamittaisissa moboissa)
     
  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Voisitko täsmentää sanomaasi?
     
  9. mrmork

    mrmork Member

    Liittynyt:
    22.08.2012
    Viestejä:
    56
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,821
    Kiitokset:
    2,455
    Pisteet:
    223
    Olet ostamassa i5:ttä ja 180 euron emoa vaikka kellotus on todella epätodennäköistä? Eipä sillä että kellotteluissa mitään järkeä olisikaan. Mutta tässä pakettia:

    upload_2015-8-8_6-43-36.

    SSD näkyy olevan jo valmiina, joten tarvitsetko toisen? Siinä tapauksessa tällainen: http://www.mindfactory.de/product_i...--SATA-6Gb-s-MLC--CT250BX100SSD1-_991567.html.
    Koppa: http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...ine-r4-titanium-grey-atx-kotelo-titaani-musta.
    Tässä olisi hyvä hiiri halvalla: http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/68602/gm-m6900/gigabyte-m6900-gaming-mouse-optinen-3200-dpi-usb. Vähän hintavampi: http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/77170/gm-m6980x/gigabyte-gaming-mouse-m6980x-laser-5600-dpi-usb.
    Näytöksi luonnollisesti IPS: http://cdon.fi/kodin_elektroniikka/acer/acer-g277hlbid-ips-27-p31775954.
     
  11. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    Kyseessä PCIe SSD, joten mitään yhteensopivuus ongelmia ei pitäisi tulla jos emossa PCIe. Ainut mikä tuossa on niin täyteen nopeuteen vaaditaan PCIe x8 väylä.

    Kysyjän oma ehdottama emo:
    Laajennuspaikat:
    2 x PCI Express 3.0 x16 slots (single at x16 mode or dual at x8 mode)
    1 x PCI Express 3.0 x16 slot (max. at x4 mode)
    3 x PCI Express 3.0 x1 slots

    Eli jos ylimpään kahteen slottiin laittaa sekä tuon kortin että näyttiksen niin toimii molemmat x8 moodissa. SSD "täysillä", mutta näyttis hieman hitaammin. Tässä konfiguraatiossa voi esiintyä haasteita riippuen näyttiksestä. Mutta mitään täysiä yhteensopivuus ongelmia ei pitäisi olla kun molemmat on PCIe laitteita, jotka on speksattu toimimaan samalla tavalla riippumatta laitteesta. Haasteena voi esim olla että 1 slotin laite pitää asennella ennen 2 slotin laitetta että tunnistuvat oikein.

    Jos laittaa tuohon yksinäiseen PCIe x16 slottiin niin SSD toimii mutta x4 moodissa. Inteliltä kysyin tätä silloin kun näitä levyjä alkoi olemaan tarjouksessa ja arvioivat että nopeus tippuu tuon väylän takia karkeasti n. 25%, jota ei tule huomaamaan noilla nopeuksilla käytännössä. Eli tässä tapauksessa ehdottomasti tuohon x4 slottiin ja muutenkin katselisin emoja joissa noita x16 slotteja olisi enemmän kuin se 2 näyttikselle tarkoitettua. x8 slottisia emoja onkin sitten vaikeampi löytää, mutta pienemmät kortit sopivat isompiin mainiosti PCIe maailmassa.

    Sellaista :D jatkakaa :cool:
     
    wwallu kiitti tästä.
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,821
    Kiitokset:
    2,455
    Pisteet:
    223
    SSD on näköjään PCIe -härpäke. Pitäisi vähän katsoa ennen kuin alkaa tolohottamaan. Mutta eikös tuo ehdottamani halppislevy ole silloin hyvä vaihtoehto? Sumealla logiikalla näyttis kunnolliseen väylään, SSD nelinkertaiseen ja nettiroinat noille tynkäpaikoille ja hyvin toimii?
     
  13. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Kyllä siellä nyt vaan tulee ongelmia , toi rauta vaatii oman 2.0 x8 väyän

    Rahallahan tuo selviää , tästä Xeonille emo ;http://www.mindfactory.de/product_i...-Z97-So-1150-Dual-Channel-DDR3-AT_961203.html
     
  14. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    Edelleenkin olen Inteliltä kysynyt asiasta niin x4 riittää hyvin. Ja näissä emoissa mitä tarjottu on ollut kolme x16 slottia. 2 näyttikselle x16/x8+x8 nopeudella ja yks muulle härpäkkeelle x4 nopeudella. Voin sulle laittaa sen s-postin vastauksen maanantaina kun pääsen serveriltä hakemaan vanhat s-posti viestit. Etänä sitä en pääse lataamaan kun työkone on töissä.

    Sama asia kuin että näyttistä voi ajaa x16 slotissa x8 nopeudella ilman mitään ongelmia ja käytännössä nopeuseroa ei tule huomaamaan kuin jossain 4k pelaamisessa joka on muutenkin yhdellä näyttiksellä niin ja näin. Tässa tapauksessa tehdään vain toisin päin. Ajetaan x8 korttia x16 slotissa x4 nopeudella.

    Onhan tuo sinun linkkaama emo hyvä, mutta pelkästään tuon SSD:n takia en tuota ostaisi.

    Näyttikset eri sloteissa: http://www.tested.com/tech/457440-theoretical-vs-actual-bandwidth-pci-express-and-thunderbolt/

    Ja vielä henkilökohtaisia kokemuksia tuosta löytyy sen verran että kukaan kaveri ei ole valittanut etteikö toimisi kun olen x4 väylään nuita kehottanut laittamaan (parilla tuo sama kortti, kolmannella ocz:n vastaava).

    EDIT:

    http://murobbs.muropaketti.com/thre...z-photofast-super-talent-intel.507642/page-15

    tuolla vielä hieman käyttäjien ajoja x4 moodissa ja hyvin tuntuu kulkevan.
     
    Viimeksi muokattu: 08.08.2015
  15. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    En tarvitse , rauta on kiinni isossa pelikoneessa, lähetä postit aloittajalle.

    3-slotin emo ; jossa sai bios lukittua 1) x16 -2) x8 ja 3) x4 niin rauta toimi 2-slotissa ,kun 1-slotissa oli kortti , 3-slotissa se kiukutteli ja nikotteli.
    kun löi CFn kiinni niin emo pudotti x8/x8 ja toi SSD ei suostunut pelaamaan x4 -slotissa
    Uskoo ken haluaa , mutta emoissa on eroja , tuolla käy hyvin helposti että emo luulee siellä olevan SLIn ja sekoaa totaalisesti,

    Toi rauta olis tosi nopea pelipankki, mutta vaan jos se toimii.
     
  16. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    Kuten aikaisemmin sanoin pitää hieman tutkia kumman asentaa ensin käyttöön. Eli haasteita voi olla muttei yhteensopivuus ongelmia. Jos on paritettu 1 ja 2 slotit ja toiseen tulee näyttis niin ensin näyttis kiinni, bioksesta otetaan "auto" nopeus valinta pois ja valitaan x8. Näyttikselle ajurit sun muut ja se kuntoon. Tämän jälkeen sitten se toinen kortti mikä ikinä onkaan ja valitaan bioksesta se x8 sille myös.

    Itse en ole SSD:tä ajellut näyttiksen kanssa paritetuissa sloteissa, mutta kaikkia muita mahdollisia kortteja kylläkin ja aina olen saanut setvittyä noi väärät SLI/CFX löydökset.

    Väittäisin että tässä on joko A) ryssitty jotain bios konffauksen kanssa B) poweri tullut vastaan tai C) emo ollut rikki.

    Ja kuten jo aikaisemmin sanoin niin haasteita voi tulla jos yrittää SLI/CFX sloteissa ajella kahta eri laitetta, mutta nekin saa toimimaan jos haluaa hieman tutkia asiaa. Mutta tässä tapauksessa erilliseen x16(x4 mode) slottiin laittaminen ei tule olemaan mikään ongelma ja todennäköisesti käytänössä ei edes huomaa tuon aiheuttamaa nopeus eroa kuten muron käyttäjät olivatkin testanneet.
     
  17. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Miksei toimis x4 slotissa? Toi SSD on sen verran hidas ettei ees Pci express x2 2.0 sitä hidastais paljoo.
     
  18. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    Siis enkö minä sitä tässä ole koko aika yrittänyt ajajakolle kertoa että toimii x4 slotissa? Vai ymmärsinkö nyt väärin @BPVest vai ymmärsitkö sinä väärin? :eek:
     
  19. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ihmettelin miks tosta ees keskustellaan. Pci express x4 2.0 siirtää 2000 megaa sekunnissa, joten eiköhän se riitä jos kortti siirtää max 1000 megaa sekunnissa...

    Siks voidaanki kysyä miks se on x8 eikä x4. Todennäkösesti markkinointiroskaa.
     

Jaa tämä sivu