1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi pelikone n.1500€

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Jrahikai 12.10.2014.

  1. Jrahikai

    Jrahikai Regular member

    Liittynyt:
    27.06.2002
    Viestejä:
    552
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tervehdys kaikille. Nyt pitäisi uusia sisuskalut koneeseen.
    Elikkä:
    Intel Core i7 5820k 3.3GHz
    Prossu jäähy
    Lauta kyseiseen
    Muistit (DDR4) ehkä Crusicial Ballistic
    Näytön ohjain yksi vai kaksi
    SSD 512Gt (Crusicial)
    Poweri 1000W
    Näyttö 21" touuchscreen (alle 5ms) kaiuttimilla
    Hiiri näppäimistö (langaton)
    (Kaiuttimet) jos eivät näytössä

    Jos unohtui jotakin tärkeää kertokaa.
     
  2.  
  3. Jrahikai

    Jrahikai Regular member

    Liittynyt:
    27.06.2002
    Viestejä:
    552
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jäi tuo käyttis mainitsematta Windows 8.1 64 bit
     
  4. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Oot ostamassa noita vai? En suosittele. Nykyset LGA2011-3 prossut on bugisia, TSX tuki on rikki. Lisäks nykyset DDR4:t on 1. hitaita ja 2. kalliita.

    Oottelemalla saa 1. prossuja ilman bugia, 2. nopeempaa DDR4:a ja 3. viileempinä noita prossuja.
     
  5. Jrahikai

    Jrahikai Regular member

    Liittynyt:
    27.06.2002
    Viestejä:
    552
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jahas ja mikäs kokoonpano olisi sitten suositeltava?
    Intel core i7 4790?
     
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ei ainakaan toi. Intel puolelta Xeon 1230V3 ellei kellota.

    Ja se näyttismäärä, 1 näyttis toimii aina paremmin mitä 2. Tolle resolle ilman muuta 1 näyttis.
     
  7. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,324
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    Pieni typo varmaan, xeon 1231v3 siis ;)
     
  8. Jrahikai

    Jrahikai Regular member

    Liittynyt:
    27.06.2002
    Viestejä:
    552
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Öh ei tässä palvelinta olla tekemässä, miksi tuo Xeon?
     
  9. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,324
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    xeon=kerroinlukittu i7 ilman integroitua näytönohjainta ja huokeammalla hinnalla, ei se xeon aina meinaa et se "ois palvelin käyttöön"
     
  10. Phat-J

    Phat-J Active member

    Liittynyt:
    25.07.2012
    Viestejä:
    346
    Kiitokset:
    116
    Pisteet:
    53
    Ei taitaisi 1500€ lähellekään riittää jos nuilla lähtökohdilla lähdettäisiin. Mikä ei tosin tällä hetkellä ole kovinkaan kannattavaa.

    Jos raha polttaa taskussa; lähtisin Saksasta tilaamaan i7 4790K ja GTX970 -pohjaista kokonaisuutta.
     
  11. Jrahikai

    Jrahikai Regular member

    Liittynyt:
    27.06.2002
    Viestejä:
    552
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
     
  12. Jrahikai

    Jrahikai Regular member

    Liittynyt:
    27.06.2002
    Viestejä:
    552
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    i7 4790K ja GTX970
    juu toi nättää ihan hyvältä toi näyttö ei okein taida mahtua tuohon bubjettiin.
    Pitää hankkia myös polttava Bluray. Että eihän tuohon jää kuin koppa...
    Mitenkäs tuo emo Gigabyte gaming 5 (jotain tuohon suuntaan)
    Entäs tuo tonninen poweri, riittäiskö pienempi?
    DDR3 muistit riittäkö 8 Gt
     
  13. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    GTX 970 vanhaa 28nm tekniikkaa, uutta luvattu ens vuoden alkupuolelle.

    500W poweri piisaa.

    8 gigaa riittää.
     
  14. Jrahikai

    Jrahikai Regular member

    Liittynyt:
    27.06.2002
    Viestejä:
    552
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jep nyt on komponentit kasassa, ostan Jimmsistä kunei oikei tuo saksa luonnistu. Näyttö täytyy viellä löytää

    Intel core i-7 4790K
    Thermalring TrueSpirit 89M
    Gigabyte 297X-SLI LGA 1150 DDR3 ATX
    Gigabyte GTX 970 Gaming 4 GB GDDR5 PCI-E 3
    Samsung 3N-506 Polttava Bluray 6x
    Crusicial 512GB SSD 2,5"
    DSkill 8GB (2x4GB) Sniper DDR3 2400MHz
    Chieftec 1000W ATX 80 Gold

    Tälläiset löysin
     
  15. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    1000W? 600W riittää helposti.
     
  16. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    Prossujäähyksi ottaisin vähintään 120mm flektillä olevan ja jos koppa antaa myöden niin miksei isompikin.

    Emon vaihdat tuohon bundleen: http://www.jimms.fi/tuote/GA-Z97X-GAMING-3-CRUCIAL
    Säästät tällä muistien hinnan.

    Ja tosiaan 1000w poweri on aika overkill tuolle kokoonpanolle, vaikka olisi kaksi samanlaista näyttistä SLI:ssä.

    Sitten riittääkö 512GB kovotilaa? Kenties normi 1TB kovo kannattaisi myös ottaa mukaan.
     
  17. Jrahikai

    Jrahikai Regular member

    Liittynyt:
    27.06.2002
    Viestejä:
    552
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    BVest: On jo 500W ja tarkoitus varautua toiseen näytönohjaimeen. Hinta erot senverran pieniä.

    S11/1: Löytyykö Jimmsiltä tuota 120 mm? Omistan Antec Sonata kopan, jotenka tilaa on jonkin verran. Muuten hyvä tuo bundle mutta muistit 1600MHz onko väliä kun vertaa tuohon 2400MHz.

    Löytyy 2TB omasta takaa, vähän käytetty.
     
    Viimeksi muokattu: 14.10.2014
  18. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    [​IMG]

    Tosta näät "Total System Power Consumption" eli koko tietokoneen virrankulutuksen raskaassa pelikäytössä. Ihmettelen vaan, mihin ihmeeseen 1000W poweri tarvitaan ? Sitten asia ois eri, jos haetaan kolmen näyttiksen pakettia. Parempi ois esimerkiks 750W Gold hyötysuhteen poweri. Siltikin jää yläkanttiin.
     
  19. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    Vakiona Intel ei tue yli 1600MHz muisteja ja tuolla hinta erolla ei mitään järkeä noi 2400MHz muistit.

    Ja onhan Jimmsillä kauhia määrä noita 120mm ja 140mm flektillä olevia jäähyjä. Mikäs Sonata sinulla on kun noita on erilaisia? Voidaan sitten katsoa mitä sinne sisälle mahtuu.

    120mm:
    http://www.jimms.fi/tuote/LC-CC-120
    http://www.jimms.fi/tuote/100700558
    http://www.jimms.fi/tuote/SCKTT-1000
    http://www.jimms.fi/tuote/100700721

    140mm:
    http://www.jimms.fi/tuote/100700543
    http://www.jimms.fi/tuote/100700717
    http://www.jimms.fi/tuote/SCASR-1000
    http://www.jimms.fi/tuote/SCMG-4PCGH

    EDIT:
    Poweriksi miettisin 1000W sijaan jotain seuraavista:
    http://www.jimms.fi/tuote/CP-9020045-EU
    http://www.jimms.fi/tuote/CP-9020044-EU
    http://www.jimms.fi/tuote/CP-9020036-EU
    http://www.jimms.fi/tuote/CP-9020037-EU

    Ja kannattaa pohtia onko järkevää se SLI setuppi ollenkaan. Yksi hyvä näyttis vs kaksi huonompaa niin yhden näyttiksen setupit voittaa aina. Vaikka tehoissa olisivatkin suht samoissa niin kahden näyttiksen setupit ovat aika ongelma herkkiä.

    Ja jos SLI ajatus hylätään, niin sitten poweriksi esim. Seasonicin g-550: http://www.jimms.fi/tuote/G-550
     
    Viimeksi muokattu: 14.10.2014
  20. Jrahikai

    Jrahikai Regular member

    Liittynyt:
    27.06.2002
    Viestejä:
    552
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Koppa on Antec Sonata Plus 550 Midi. On jo 500W pover. Ei oikein järkevää vaihtaa 550W jotenka tuo 760W Corsair kuulostaa hyvältä, mikä ero digitaalisella ja modulaarisella, muutakin kuin hinta? Mitehkäs se alkuperäinen jäähdytys onko liimattu? Löytyi laatikon pohjata :) noctuan jätti cooleri 120 mm tuulettimella. mahtaisko saada kiinni...
     
    Viimeksi muokattu: 14.10.2014
  21. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    500W ei kerro powerista yhtään mitään.. Merkki ja malli, esim. Antec HighCurrent Gamer 520W tai Corsair cx500.

    AXi:ssä jännitesäätö on toteutettu DSP:n avulla ja normissa analogisesti. AXi:ssä menee piuha emoon kiinni ja voit itse säätää tuulettimen nopeuksia sekä tarkastelemaan jännitetasoja yms.

    En nyt löytänyt oikein tietoa että kuinka iso cpu jäähy tuohon koppaan mahtuu, mutta jos sinulla on noctuan jäähy niin sitä voi kokeilla jos on oikealla kannalla varustettu. Ja jos et kasausta aio ottaa niin ei se vakio jäähy ole edes kiinni.

    Tuolla budjetilla päivittäisin kopankin, mutta mikään pakko rako se ei ole. Ihan ok koppahan tuo on.
     

Jaa tämä sivu