1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi pelikone 800-1200e + vanhaa rautaa

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi FarQus 11.09.2017.

  1. FarQus

    FarQus Member

    Liittynyt:
    23.12.2006
    Viestejä:
    65
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tällä ei ole kiire, jos lähiaikoina on tulossa kovempaa rautaa tarjolle ja vähintään gtx 1070 olisi mukava saada joukoon.

    Budjetti?:
    800-1200
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei.
    Ylikellotatko prosessoria?: Joskus myöhemmin
    Kotelon koko: Mahdollisimman pieneen/Vanhan kotelon uusio käyttö
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä? Riippuen paljonko maksetaan lisää hiljaisuudesta
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: En
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminenmahdollista?: Kunhan mahdollisimman halvalla saa
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: En
    Haluatko koneeseen SSD:n?: En, jos vanha menee.
    Koneen käyttötarkoitus: Pelata
    Kuuluvatko näyttö,äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei

    Vanhasta koneesta mahdollisesti jotkin näistä vielä käyttöön?

    -XFX 550W PRO Core Edition ATX-virtalähde 80+ Bronze
    -SAMSUNG SSD 830 128GB SATA 2,5i SATA III
    -Fractal Design R3 koppa
    -Prossucooleri joku vuonna 2011 ostettu Scythe

    Bonus kyssärit: Tuleeko Black Fridayna alennuksia komponentteihin? Onko esim Saksassa alennuksia? Paljonko maksetaan lisää, jotta saa mukaan gtx 1080?
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,138
    Kiitokset:
    2,559
    Pisteet:
    223
    upload_2017-9-11_14-5-13.

    977,05.

    Jimmsillä ja cdonilla on synkän perjantain alennuksia jos sattuu oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Tuskin halvemmaksi kuitenkaan tulee.
     
    FarQus kiitti tästä.
  4. FarQus

    FarQus Member

    Liittynyt:
    23.12.2006
    Viestejä:
    65
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitos Wallu! Hyvä että sai gtx 1080 vielä mukaan.

    Mietityttää tuo vanhan koneen 550W poweri. Riittääkö teho pyörittämään tuota gtx 1080? Jos alkuun riittää niin jees. Voi sitten myöhemmin kun alkaa kellotteleen niin harkitsemaan tehokkaampaa.
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,138
    Kiitokset:
    2,559
    Pisteet:
    223
    Helposti riittää 550 wattia.
     
    FarQus kiitti tästä.
  6. lyyri

    lyyri Regular member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    503
    Kiitokset:
    164
    Pisteet:
    43
    Piisaa kyllä helposti
     
    FarQus kiitti tästä.
  7. FarQus

    FarQus Member

    Liittynyt:
    23.12.2006
    Viestejä:
    65
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hieno juttu! Kiitokset. Pistetään paketti tilaukseen.
     
  8. Pi-Mu

    Pi-Mu Member

    Liittynyt:
    07.02.2017
    Viestejä:
    129
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    18
    Mitä aiot kellottaa ?
    CPU ei tule onnistumaan
    Mutta kerro minkätehoinen monitori sinulta köytyy > toi kortti menee hukkaan 60Hz TV ;ssä
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,138
    Kiitokset:
    2,559
    Pisteet:
    223
    Miksikähän ei? Koska sieltä tulee vastaukseksi vakiokitinä emolevystä niin kerro samalla mikä siinä on vialla.
     
  10. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,346
    Kiitokset:
    648
    Pisteet:
    193
    Täällä näyttäisi jollakin olevan tapana kysellä täysin arvoituksellisia asioita ja turhaan sekoittaa meneillään olevia keskusteluja. Olen huomannut tätä tapahtuvan jo useissa eri keskusteluissa.

    Pannaas loppu noille harhaan johtaville kyselyille ja jos kysyttävää on niin tehdään selkeitä kysymyksiä, eikä pelkkiä mielikuvituksellisia arvoituksia.
     
  11. Pi-Mu

    Pi-Mu Member

    Liittynyt:
    07.02.2017
    Viestejä:
    129
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    18
    Virransyöttö ja BIOS valikot

    + ettei noita Ryzen prossuja kykene kellottamaan , rajoittimien takia
    > säätäminen / kellottaminen ovat eri asia
     
  12. FarQus

    FarQus Member

    Liittynyt:
    23.12.2006
    Viestejä:
    65
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Moniori on 144Hz 1080p. En ajatellut lähteä kellottelemaan, mutta jos sellainen olisi mielessä tulevaisuudessa esim vuoden/kahden kuluttua, niin kannattaisiko valita jokin toinen prossu? Luin netistä tuosta ryzen 1600 että olisi tällä hetkellä ainakin the best bang for the buck
     
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,138
    Kiitokset:
    2,559
    Pisteet:
    223
    Kaikki Ryzenit on kerroinlukottomia joten kellottelut onnistuu tarvittaessa. Sellainen vähän vajaa 4GHz menee helposti tuolla 1600:lla.
     
    FarQus kiitti tästä.
  14. FarQus

    FarQus Member

    Liittynyt:
    23.12.2006
    Viestejä:
    65
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nonni, hyvä tietää eli näillä mennään!
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,138
    Kiitokset:
    2,559
    Pisteet:
    223
    Unohtui mainita että prossujäähy ei varmaankaan mene suoriltaan am4 -kantaan. Jos se on joku vielä myynnissä oleva malli niin Scytheltä pitäisi saada asennuspalikat ilmaiseksi. Vakiokin on kyllä ihan hyvä ja kestää kevyttä kellottamistakin.
     
  16. Pi-Mu

    Pi-Mu Member

    Liittynyt:
    07.02.2017
    Viestejä:
    129
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    18
    Kellottaminen ei onnistu , säätäminen sen sijaan onnistuu
    Kerro aloittajalle ja Modelle miten r5 1600 kulkee helposti 4GHz
    Tämä on arvoituksellinen kysymys
    Jos tuohon löytyis helppotajuinen vastaus , ( EI onnistu kertoimella)
     
  17. lyyri

    lyyri Regular member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    503
    Kiitokset:
    164
    Pisteet:
    43
    Esimerkiksi io-techin puolelta löytyy ketju Ryzen 5 kellotukset ja kokemukset, voit vaikka siellä käydä itseäsi sivistämässä :)
     
    wwallu kiitti tästä.
  18. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,346
    Kiitokset:
    648
    Pisteet:
    193
    @Pi-Mu, kuten jo kirjoitin, jätetään kaikenlainen vihjailu ja arvuuttelu pois. Jos sinulla on parempaa tietoa asiasta, jaa tietosi täällä ilman arvuuteluja ja epämääräisiä vihjauksia.
    Jätetään myös nuo Mode vihjailut pois, josta sinua jo aikaisemmin huomautin.

    Mikäli sinulla on jotain kerrottavaa r5 1600 kellotuksesta, jaa tietosi muillekin siitä.
     
  19. Pi-Mu

    Pi-Mu Member

    Liittynyt:
    07.02.2017
    Viestejä:
    129
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    18
    Olen kiinnostuksesta lukenut reilut sata artikkelia AM4 vehkeistä , enkä ole mistään netistä löytänyt tietoja siitä , miten B 350 sarjan emolla kellotetaan Ryzen prossua
    Mutta koska ja kun täältä löytyy mempereitä jotka tietävät miten kellotus onnistuu , jätän tämän heidän tehtäväkseen
    Ehkä He kertovat miten tuo käytännössä tehdään

    Tässä on nyt jäsenten @ wwallu ja @ lyyri asiantuntemus puntarissa ,
    Ohjeita olkaa hyvät

    Ps G.Skill Aegis
     
  20. lyyri

    lyyri Regular member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    503
    Kiitokset:
    164
    Pisteet:
    43
    Menee kyllä jo rankasti offtopicin puolelle mutta siitä, jos on tapeeksi yksinkertaisesti selitettynä:

    ja aegikset toimii kyllä vaikka kuinka monta kertaa asiasta valittaisit

    tee oma topicci jos haluat jatkaa asiasta keskustelua, turha tätä konepakettikyselyä täyttää turhalla jankkaamisella
     
    wwallu kiitti tästä.
  21. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,346
    Kiitokset:
    648
    Pisteet:
    193
    @Pi-Mu, jos haluat jatkaa B350 sarjan emojen ja Ryzen kellotuksesta, tee siitä oma avaus, mutta ei sekoiteta enempää tätä konekyselyä sillä.
     

Jaa tämä sivu