1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi pöytäkone n. 1000€+ työ- / vapaa-ajan käyttöön.

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi GizeStar 04.07.2015.

 1. GizeStar

  GizeStar Member

  Liittynyt:
  09.12.2005
  Viestejä:
  58
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Iltaa, vanha nörtti ilmoittautuu takaisin foorumille näin 10 vuoden hiljaiselon jälkeen, tunnukset vieläkin muistissa :D Uutta konetta nyt kasaamassa pitkästä aikaa joten näyttäkääpä nyt nuoremmat asioista paremmin perillä olevat suuntaa :) jonkinverran on tullut katseltua vapaa-ajalla sillointällöin (jos sitä yrittäjällä edes on) mitä ATK-rintamalla tapahtuu, mutta pääpaino elämässä kun on maanrakennusta ja kiven louhintaa niin nyt tarvittaisiin apuja uuteen koneeseen :) Tässä nyt tarpeita:

  Budjetti?:
  Sinnepäin ~1000€, saa poiketa tästä suuntaan jos toiseenkin, hyvä ja halpa on aina plussaa mutta siinähän on jo kaks konetta yleensä joten kunhan koneella pärjätään pitkään edes töissä :) ps. tää oma jolta kirjottelen kasattu kohta 10v. sitten ja muutaman osan päivityksellä silloin tällöin tehtynä käy ja kukkuu ;)
  Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei, on jo
  Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei, luonnistuu
  Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei tarvitse
  Ylikellotatko prosessoria?: Todennäköisesti en koska aika on kortilla yrittäjän arjessa, mahdollisuus olisi hyvä olla kuitenkin esim. biosista mutta jäähyjä ei tämän suhteen tarvitse miettiä, mietitään niitä sit jos siihen innostun :)
  Kotelon koko: Normi ATX riittää, jos isosta jotain hyötyä niin harkitaan sen mukaan. Vanhassa niin pienet jäähdytinpaikat että joutaa nyt työmaakoneeksi.
  Onko kotelon värillä väliä?: Ei mutta musta on kuitenkin aina musta :)
  Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei, tyylikäs tietysti kiva, ja jos samaan rahaan saa ikkunan niin aina plussaa :)
  Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Jonkinverran / suht. paljon, kone käy meillä makkarissa 24/7 työasioiden takia joten nukkumisrauha olisi hyvä saada silloin kun unta saa otettua. Olen kuitenkin töiden puolesta tottunut mölyyn ja korvat tinnittää muutenkin kokoajan joten nykykoneilla ei varmaan paljoa tarvitse miettiä kun tuulettimien pinta-ala on kasvanut melkoisesti?
  Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Ei pakko, mutta jos olisi emolla vastaanotin niin ++
  Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä, alvitkin saan pois joten kun Suomessa isompi alv niin tällä onkin merkitystä hintaan).
  Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: Löytyy jo
  Haluatko koneeseen SSD:n?: Etuihin en ole perehtynyt tarkemin mutta sen mitä tiedän niin kyllä!
  Koneen käyttötarkoitus: Työhommat ehkä 80%: Excel, laskutus, nettisivujen päivitys (Dreamweaver), kuvien editointi (tyyliin gimp/photoshop tms. ja ei mitään hirveätä kuormitusta ja harvoin ehkä 6-12krt/vuosi) jne.jne. Paljon netin käyttöä työn puolesta tämän lisäksi, ja vaikka harvoin pelailen niin toki haluan että kaikki nykypelit pyörivät tarvittaessa tällä koneella, ainakin viimeisin Battlefield jota haluan päästä pelaamaan:) Vaikka pelaamiselle ei paljoa aikaa ole niin koneen täytyy tästä selvitä tarpeen tullen.
  Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Näyttö löytyy, samoin kajarit sekä rotta kavereineen.
  Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ainakaan kiintolevyjä (paitsi ks. SSD) ei tarvitse ottaa tässä huomioon. Tuosta vanhasta räyskästä tuskin muuta tulee hyötykäyttöön uuteen koneeseen, menkööt työmaalle ;)
  Muita vaatimuksia/kysymyksiä:

  Koneen pitäisi siis olla sellainen jolla pärjää sen seuraavat 5 vuotta, kunhan tämän päivän pelit pyörivät vielä viiden vuoden päästä ja uudetkin jollain pelattavalla tasolla niin silloin ollaan hyvällä pohjalla paketin suhteen. Tonni olisi hyvä hinta mutta ei tässä markoilla pelata joten ehdotuksia kehiin perusteluineen! Tärkein homma olisi että kone ei käy heti vanhaksi emoltaan tai muilta osilta, eli vaikka joku osa kyrvähtää niin näitä saataisiin paikottua uusilla, ilman että tekniikka käy vanhaksi (vrt. muutos AGP - PCI-E väylät).

  Mikä on tänäpäivänä koko homman heikoin lenkki jota saa uusia vuosien sisään, ennen se oli ainakin ykkösenä näyttis ja toisena muistit :) Kestääkö nää nykyprossut ja emot samalla tapaa kun ennen?
   
 2.  
 3. BPVest

  BPVest Senior member

  Liittynyt:
  26.03.2010
  Viestejä:
  17,608
  Kiitokset:
  701
  Pisteet:
  173
 4. GizeStar

  GizeStar Member

  Liittynyt:
  09.12.2005
  Viestejä:
  58
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitos vastauksesta!

  Olikin nyt vähän aikaa perehtyä enemmän asiaan niin näyttikset ovatkin tosiaan vähän jämähtäneet vanhempaan tekniikkaan, eli todennäköisesti heti kun ostan koneen niin uutta tekniikkaa puskee :D Onkos nykyemoissa vieläkään tullut USB 3.1:stä lähes mihinkään? Unohtui aloitusviestissä mainita että käsittelen myös dataa aika paljon (tällä hetkellä tilaa koneessa 6TB josta ~5TB täynnä), joten usb 3.0 on vähimmäisvaatimus mutta mielellään tietysti 3.1.

  Onko nyt muutenkin vähän huono aika kasata konetta kun ehdottelit noinkin edullista ratkaisua? Lähinnä ennemmin laitan nyt rahaa enemmän jos koneella pärjää pitkään eikä tarvitse heti päivitellä eikä tekniikka käy vanhaksi. Tuota tonniakin voi siis venyttää jos sillä saa jotain järkevää ja hyödyllistä. Prossu ainakin vaikuttaa "liian edulliselta", saako siis tuohon rahaan jo järkevää vai pitäisikö sijoittaa enemmän? Mites Intelin vaihtoehdot ja muistaako joku koska se uus kanta on tulossa?

  Paljonkos on Suomen ja Saksan hintaero noin suurinpiirtein tällä hetkellä ja mikä on sakujen toimitusaika yleensä?

  Mielipiteitä, vaihtoehtoja? Ei ole aikaa kokoajan päivitellä konetta niin tehdään nyt kerralla kunnollinen, kuitenkaan yli kahta tuhatta siihen laittamatta :)

  ps. lol tuota mun sigua, se on sillon 10v sitten kirjotettu kun 320gb kovo oli just tullu markkinoille isoimmaks kuluttajakäyttöön, makso jonku 250€ (vai ylikin?) kappale ja piti yli teran edestä olla tilaa :D muistit ja näyttiskin jäi aika nopee päivityksen alle sillon, samaa ei haluais nyt tehdä :)
   
 5. BPVest

  BPVest Senior member

  Liittynyt:
  26.03.2010
  Viestejä:
  17,608
  Kiitokset:
  701
  Pisteet:
  173
  USB 3.1 on semiturha. Auttaa jos on SSD mut isot ulkoset levyt on todennäkösesti HDD:ta ja siinä on ihan sama onko USB 3.0 vai 3.1.

  Tekniikka ei käy vanhaks nykysin, ihan sama millasta rautaa isket, softat kusee sen kaiken. Prossu on sellanen jollasella ite aattelin mennä seuraavat 3 vuotta. 8 ydintä riittää pitkälle ja kuitenkaan softat ei kehity siinä määrin et tolla prossulla tulis ongelmia. Kovin järkevää ja hyödyllistä et tosta saa vaikka pistäsit lisää rahaa. Huomioidaan edelleen se et oot pärjänny tähän asti setillä jonka toi uus hakkaa 10000-0. Intelin uus kanta tulee syksyllä.

  Toimitusajat aika nopeet ja hintaero noin 20-25% keskimäärin.

  Edelleenki, jos tolla sigun koneella pärjäsit 10 vuotta, tolla uudella pärjäät 15.

  Tehoo on täysin turha ostaa varastoon. Ostaa sen mitä tarvittee ja jos ei vuosien päästä piisaa, ostaa uuden. Tulee kuitenki halvemmaks ku ostaa "valmiiks hyvää" ja maksaa siitä omaisuus. Se "valmiiks hyvä" ei kummiskaan välttämättä piisaa sit ku tulee jotain oikeesti uutta jota ei vielä ees saa.

  Sitä pelkoo ei ihan heti tuu et tosta loppuis tehot pahasti kesken.
   
 6. GizeStar

  GizeStar Member

  Liittynyt:
  09.12.2005
  Viestejä:
  58
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Juu siis kun pitää siirtää dataa kameroista ynnä muista ja saada data nopeesti talteen et saa kameran takasin niin pitäs siirtää ensin SSD:lle ja ruksuttakoot yön niitä vaikka SSD:ltä tuonne isoille ulkoisille. Meillä siis riistakameroita (useita) jotka kuvaa HD-kuvaa ja tommonen 32gb korttikin täyttyy melko usein, monessa eri kamerassa.

  No ei ihan näinkään, tuo sigu jäi siis vaan tänne foorumille elämään kun tuli elämässä isoja muutoksia. Onhan toki tuokin kone vielä meillä, muistit nostettu vaan maksimiin mitä emo tukee ja näyttis "parhaaseen" mitä sillon oli agp-väylälle sekä virtalähde uusittu. Mut useempi läppäri on lisäks, nyt täytyis vaan saada vielä uusi pöytäkone ja vien tuon työmaalle, tai sit porukoille ja niiden kahta huonomman romun työmaalle :D On jo 2-ytiminen mutta silti rutkasti hitaampi tuota mun vanhaa kasaamaa.

  Lähinnä mietin jos itse arvioit prossun riittävän tehoiltaan 3 vuotta, niin tuolloin on varmaan kannat muuttuneet niin että ei saa järkevästi samaan emoon enää tehokkaampaa prossua, vaan taas menee paljon palikkaa uusiksi. Olisiko siis niin että esim. joku intelin xeon tai vastaava riittäisikin sen 5 vuotta eikä tarvisi kajota muutakuin hajonneisiin osiin sinä aikana?
   
 7. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  546
  Pisteet:
  173
  Intelin puolelta tehokäyttäjä ottaa kuusytimisen ja ddr4 muistia. Tosin sillon pelkkä prossu ja muistit syö tonnin budjetin. Eikä se oo järkevää jos ei todella työkseen editoi ja tee jotain sellasta että peruskomponentit jää jalkoihin.

  Yks vaihtoehto on xeon tai I7 Inteliltä. Nostaa hintaa jonku verran, ja on jonku verran nopeempi. Tai itseasiassa Intelin prossu on tuplat kalliimpi ku amd:n.
   
 8. GizeStar

  GizeStar Member

  Liittynyt:
  09.12.2005
  Viestejä:
  58
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Juu ei ihan tonnia ajateltu satsata koska sama se on joka asiassa että liika on liikaa, varsinkin suhteessa hyötyyn. Hinta tässä nyt ei ole mikään suuri tekijä, mutta ns. tyhjästä tehostakaan en halua maksaa koska en sitä pääse hyödyntämään. Vaihtoehtoisia konepaketteja? Olisi hyvä saada vaihtoehtoja niin voi vähän haarukoida tarvetta ja hintaa.

  Olenko käsittänyt oikein että xeon on sama kuin i-sarjalainen ilman integroitua näytönohjainta? Sillähän ei muutenkaan tee mitään (siis integroidulla) mutta onko näillä jotain muutakin eroa?
   
 9. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  546
  Pisteet:
  173
  On xeonin ja i7-4790k välissä muutaki, kellot on pienemmät xeonissa. Xeon ja h-sarjan emo maksaa vähän alle 400€. Muuten voi ottaa tuon vestin setin. Prossu ja emo vaan vaihtoon. Oon kännyllä netissä niin en voi laittaa pakettia.

  Amd:ltä tulee seuraava prossu ens vuonna ja fx 8370 on parasta mitä am3+ kannalle on tarjota, fx-9xxx prossuista ei kannat puhuakkaan. Inteliltä tulee syksyllä uutta. Sekä amd:n että intelin tulevat prossut tulee uuteen prossukantaan ja ne tukee ddr4:ää. Jos nyt ostaa xeonin niin sillä pärjää pitkälle tulevaisuuteen. Tosta fx:stä en nyt sano mitään ettei sitä tulkita riidanhaastamiseks. Ite menisin xeonilla tai I7-4790k prossulla. Mut se jolla on rahat, päättää :)
   
 10. ajaJako

  ajaJako Active member

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  3,872
  Kiitokset:
  330
  Pisteet:
  93
  Tuohon USB 3.1 järjestelmään liittyen , katso Intel 750 SSD-levyt ( nyt kalliita , mutta tuohon suuntaan kehitys on menossa)
   
 11. BPVest

  BPVest Senior member

  Liittynyt:
  26.03.2010
  Viestejä:
  17,608
  Kiitokset:
  701
  Pisteet:
  173
  Ei vaikuta juuri mihinkään koska nopeimmatki kortit (ne sikahintaset) jää kauas USB 3.0 nopeuksista. USB 3.1 hyödyttää kunnolla (=ei oo valmis maksaan ihan sikahintoja) ehkä joskus 3-4 vuoden päästä. Jos sillonkaan.

  Sanoin et ite aattelin uusia sen 3 vuoden päästä, koska softat kummiski laahaa paikoillaan eli ihan sama millasta rautaa löytyy. Tosin tälläki hetkellä päällä virtuaalikonetta et käyttöki on selkeesti raskaampaa mitä peruskäyttäjällä. Xeonissa 4 ydintä, FX:ssa 8. Et tuskin FX sen nopeemmin vanhenee. Prossukannat menee joka tapauksessa uusiks. Intelillä syksyllä, AMD:lla ens vuonna.

  Et normikäyttäjälle toi prossu piisaa seuraavat 10 vuotta, vähintään.

  Tolla paketilla pärjää pitkälle eikä maksa tyhjästä.

  Ei muuta eroo (pl ehkä kellotaajuudet) jolla olis mitään merkitystä. Jotain vPro:ta sun muuta joilla ei yhtään mitään väliä kotikäytössä.

  Tosta paketista aika turha ruveta vaihtaan muita ku prossu ja emo, neki ehkä. Ei siinä paljoo uutta pakettia tarvita. Muut osat voi olla samat.

  Intel vaihtoehto:

  Prossu http://www.mindfactory.de/product_info.php/Intel-Xeon-E3-1231v3-4x-3-40GHz-So-1150-BOX_960054.html
  Emo http://www.mindfactory.de/product_i...o-1150-Dual-Channel-DDR3-ATX-Bulk_999948.html

  Niinku sanottu, muut osat voi olla samat.
   
 12. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  10,848
  Kiitokset:
  2,466
  Pisteet:
  223
 13. BPVest

  BPVest Senior member

  Liittynyt:
  26.03.2010
  Viestejä:
  17,608
  Kiitokset:
  701
  Pisteet:
  173
  Eiköhän tulevaisuudessa tuu joku muu liitäntä ku Pci express korttipaikka noille nopeille levyille.

  Ei yleensä koska niitä paskasti optimoituja softia ei kummiskaan käytä. Aivan sama kuinka paljo paremmin jollain systeemillä pyöris joku Arkham Knight koska se on joka tapauksessa pelikelvoton.

  Noi Intelin hypetykset on nähty. Haswellissa oli edistyksellinen jänniteregulaattori prossussa, Skylakessa siitä kai luovuttiin. Et sellasta "etua" tulossa.

  32nm prossu ja siks myydään halvalla joo, moduulirakenteella kuitenki saadaan jotain missä Intel ei onnistu, eli 8 ydintä pieneen tilaan ja pienellä tehonkulutuksella. Sitäpaitti se 14nm tekniikka ei paljoo auta jos prossun ja HS:n väliin pistetään hammastahnaa Haswell romujen tapaan.

  Ei lipsahtanu koska USB 3.1. Tosin nykyset toteutukset purkkaa mut kuitenki. Jos ny jotain syytä hakemalla hakee miks Intel.
   
 14. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  10,848
  Kiitokset:
  2,466
  Pisteet:
  223
  En kyllä maksaisi tuplahintaa levystä pelkän usb 3.1:n vuoksi, mutta kukin tyylillään.
   
 15. BPVest

  BPVest Senior member

  Liittynyt:
  26.03.2010
  Viestejä:
  17,608
  Kiitokset:
  701
  Pisteet:
  173
  En tosin keksi mitään muutakaan syytä miks hommata Intel tohon käyttöön. Se on kyl ihan totta et tuplahinta tosta on aika järjetöntä, mut tulipahan vaihtoehto.
   
 16. GizeStar

  GizeStar Member

  Liittynyt:
  09.12.2005
  Viestejä:
  58
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Jaaha täällähän onkin saatu nyt hyvin keskustelua aikaseks :)

  Eikö Xeonia pääse kellotteleen ollenkaan tarpeen tullen?

  Juu ei näytä kyllä varteenotettavalta vaihtoehdolta. Ja enpä tullut edes kaiken tohinan keskellä ajatelleeks sitä kortin lukunopeutta :oops:

  Saakos tota sakujen sivustoa millään englanniks ku ei toi saksa oikeen taivu? Onko kellään kokemusta yritysten alv0% ostoksista tuolta? Webaston vesipumpun kanssa oli hirvee taistelu sillon erään saksalaisen puulaakin kanssa verojen osalta et sai ne laskuttamatta, mutta onko kellään kokemusta? Vastaavia suomalaisia firmoja jotka tunnetusti nykypäivänä edullisia? Vai pitääkö vielä tilata osa sieltä ja toinen täältä...verkkokauppa.com myy nykyään kaikkea maan ja taivaan väliltä niin on varmaan pudonnut komponenttien hintakilpailussa melko suohon??

  Ainahan tää on sama mitä se 10 vuotta sittenkin oli eli intel vai amd, aina löytyy sekä puolesta että vastaan mutta kaikki vaihtoehdot on nyt auki, en oo enää merkkiuskollinen muutakun kaivinkoneissa ja autoissa, onko niitä muitakin muka ku bemari ja hitachi ;)

  edit.:

  Maksaako turhasta jos ottaskin ton 8370 eikä 8320, isoimmat erot? Kellotaajuus nyt heti mutta saa kai noita kelloteltua tarpeen tullen...
   
  Viimeksi muokattu: 05.07.2015
 17. BPVest

  BPVest Senior member

  Liittynyt:
  26.03.2010
  Viestejä:
  17,608
  Kiitokset:
  701
  Pisteet:
  173
  Ei. Johtuu siitä et Xeonissa kerroin lukittu.

  AMD vs Intel forever joo :D
   
 18. ajaJako

  ajaJako Active member

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  3,872
  Kiitokset:
  330
  Pisteet:
  93
  Tuolla on jo se M.2 kytkin johtoasennusta varten > 10GBs vs 6GBs nopeutta haetaan kaikista palikoista
   
 19. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  10,848
  Kiitokset:
  2,466
  Pisteet:
  223
  8370 on muuten sama prossu kuin 8350 mutta 100MHz korkeammat turbokellot. Siitä ei kannata maksaa yhtään ylimääräistä. 8320 ja kellottelee itse jos tarvetta, tai 8350 jos ei niin innosta.
   
  GizeStar kiitti tästä.
 20. GizeStar

  GizeStar Member

  Liittynyt:
  09.12.2005
  Viestejä:
  58
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Thanks, taidan pikkuhiljaa kallistella tuohon 8320 pariin :) Eipä se kellotus edes ole hankalaa...

  Olisko viitseliästä joka tietäis jonkun suht. edullisen suomalaisen kaupan missä olis kans pakettilaskuri niin näpyttää noi tai linkata ees kaupan, systemastoresta aloin tekee mut parta kasvaa niin paljon jo tällä välillä että se on kohta näppiksellä ennenkö oon valmis...ei oo järkevässä järjestyksessä tuolla mielestäni :/ Lähinnä haluaisin nähdä hintaeron tuollaisella paketilla.

  Eikö kellään oo ees toiminimee et olis koettanu sakuista tilata koneenosia alv0?
   
 21. GizeStar

  GizeStar Member

  Liittynyt:
  09.12.2005
  Viestejä:
  58
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Nostampa ylös kun asia etenee, laitoin mindfactoryn kavereille viestiä kuinka b2b alv0% ostot onnistuu heiltä. Vastausta ei ole vielä tullut (ja tuskin tänään tuleekaan kun sunnuntai on), mutta ilmoittelen tänne jos siitä jollekin hyötyä olisi vaikka ei kai paljoa y-tunnuksellisia täällä lueskelekaan?

  Konepakettiin liittyen (siis siihen ainoaan, kiitos BPVest tästä), eikös tämä:
  Bus Clock 1600 MHz, 1333 MHz, 1066 MHz, 1866 MHz, 2133 MHz
  tarkoita tuettuja muistinopeuksia?

  Eli miksi "vain" 1866 muistit jos varaa on vielä kasvattaa, hintoja kun katsoin niin nousis vaan muutamalla eurolla 8g paketissa joten onko tuolle joku muu syy?

  8 gigan määrää rupesin myös miettimään kun tuossa vanhassa paskassakin on se 3 ja vaikka käytän vain pikkuhommissa enää (eli nettiselailu, laskutus ja kirjanpito sekä sähköpostisoftat + satunnaiset elokuvat tms. ja toki retropelit ;)) niin muisti tuppaa olemaan nopeasti täysi, välillä firefox syö jo sen yli 2 gigaa, sitten chrome päällä, opera johon tulee sähköpostit suoraan ja nyt näyttää olevan 12 exceliäkin auki joten nopsaa täyttyy jo noistakin. Jos sitten olisi sama tilanne uudella + jota voi kuormittaa enemmän eli windows + oheisohjelmat ja työjutut n. 4-5g niin mitä käy kun lyön vaikka uusimman battlefieldin päälle, loppuuko muisti kuten voisin kuvitella? Jos on mahdollinen ongelma muistin riittävyyden kanssa ja siitä selviää 50 eurolla niin mieluusti tästä maksaisin, joten olisiko hyvä ottaa 2x8gigaa?
  Emossa on käsittääkseni 4 slottia ja max. 32gb joten jos konetta tarvii jatkojalostaa (tuskin minulle mutta ehkä firman sisällä) niin olisi hyvä jos olisi jo 16gb ja 2 slottia vapaana jotta voisi ottaa täyden 32gb käyttöön ilman että joutuu ostamaan koko 32gb muistia (ja taas jäisi käteen 2x4gb kampaa).

  Nyt lisää tutkineena hyvän oloisia komponentteja olet valinnut :) täytyy vielä tarkastella lisää illan mittaan kun saa huomisen työt järjesteltyä, vielä tuli mieleeni että saattaisi olla nuo flektit ja muutkin edullisempia tuolla saksassa, jos nyt vien tämän häkkyrän tuonne töihin niin tarttee varmaan ainakin toi dvdrw ja flektit jättää hyödyntämättä niin saa vaikka pojjaat pelailla tauolla jossei muuta :D

  Tässä on ihan hyvä näyttö, suht. tuorekin mutta jos päädyn tämän viemään myös työmaalle niin mitäs suosittelette uuden koneen kanssa, jos nyt koneen lähtökohta olisi alussa BPVestin esittämä paketti?
   

Jaa tämä sivu