1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi näyttis vai uusi prossu?

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Preall 23.06.2016.

  1. Preall

    Preall Newbie

    Liittynyt:
    23.06.2016
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Olen hankkimassa puolen vuoden sisään joko uuden näyttiksen tai prossun. Tälllä hetkellä omistan i5-4460 ja gtx 760. Mietin että kumpaa pitäisi katsoa ensin, jotta pelit pyörii paremmin? Jos hommaisin näyttiksen 500e budjetilla niin pyöriskö paremmin kun uuella prossulla samalla budjetilla?
    Ja vielä, pitääkö uudessa näytönohjaimessa olla samat liittimet kuin vanhassa, jos kaupasta ostettuun pakettikoneesen päivittää näyttiksen.
     
  2.  
  3. akselic

    akselic Active member

    Liittynyt:
    28.09.2012
    Viestejä:
    393
    Kiitokset:
    110
    Pisteet:
    53
    Sano eka mikä virtalähde sulla on pakettikoneessa.

    Tuo prossu on ihan ok ja näyttispäivitys tuo ehdottomasti paremmin pelitehoa toistaiseksi etenkin 500 eurolla. Mutta virtalähteestä riippuen uudempi näyttis saattaisi viedä sen verran virtaa että sitten pitäisi laittaa myös poweri uusiksi.
     
    Preall kiitti tästä.
  4. Preall

    Preall Newbie

    Liittynyt:
    23.06.2016
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Virtalähteestä en ole satavarma, uskon että 500w luokkaa. NVIDIA:n sivuilla suositus näytönohjaimelleni on 500w, kun nykyinen näyttis käyttää 170w. Uusi katsomani näyttis käyttäisi vain 150w.
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,185
    Kiitokset:
    2,907
    Pisteet:
    223
  6. Preall

    Preall Newbie

    Liittynyt:
    23.06.2016
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ja toinen kysymys oli, että pitääkö olla samat liittimet kuin vanhassa näyttiksessä, että sopii koneeseen ja sen takaosaan?
     
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,185
    Kiitokset:
    2,907
    Pisteet:
    223
    Koneeseen sopii millä tahansa liittimillä. Katsot vaan että näytössä on sama liitin.
     
  8. akselic

    akselic Active member

    Liittynyt:
    28.09.2012
    Viestejä:
    393
    Kiitokset:
    110
    Pisteet:
    53
    Katos hyvä idea, mä hylkäsin prossupäivityksen kun ajattelin että pitää emo laittaa samalla mutta tosiaan samalla kannalla toi on kova setti. Toivotaan että RX480 suomihinnat ei oo liian roskaa, vähän epäilen että ekoina kuukausina voidaan yrittää 300+ euron hintoja kuten yleensä kermankuorintaa kun harrastetaan.

    Toi menee kyllä sun koneeseen. Mikä liitin sun näytössä on? RX 480:ssä ei taida ainakaan refumallissa tulla kun display port ja hdmi liitännät. Custom malleissa on varmaan DVI-D mutta niistä ei vielä ole tietoa.
     
  9. Preall

    Preall Newbie

    Liittynyt:
    23.06.2016
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  10. akselic

    akselic Active member

    Liittynyt:
    28.09.2012
    Viestejä:
    393
    Kiitokset:
    110
    Pisteet:
    53
    Siinä tapauksessa ihan sama minkä uuden näyttiksen laitat. Käy koneeseen ja näyttöön.

    Kannattaa kyllä ensin kattoa ton RX 480 arviot ennen kun ostat uutta näyttistä. Se voi olla että jää vaan vähän GTX 1070:sta jolloin on aika paljon paremmin kustannustehokas tai sitten voi olla että jää R9 380 tasolle. Tässä vaiheessa en vielä ostaisi näyttistä kun viikon päästä tiedetään mihin tuo AMD oikeasti pystyy. Nvidian kanssa on se ongelma, että hintaan sopiva GTX 970 olisi vain pieni päivitys sun nykyiselle näyttikselle. GTX 1070 olisi parempi mutta se maksaa jo yli 500 euroa ainakin Suomesta ostettuna.
     
  11. Preall

    Preall Newbie

    Liittynyt:
    23.06.2016
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Juu, puolen vuoden sisään ajattelinkin, että näkee jos hinnat yhtään laskee ja Rx 480 tulisi myyntiin jotta siitäkin tietäisi enemmän.
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,185
    Kiitokset:
    2,907
    Pisteet:
    223
    Rx480 ei oikein voi jäädä 380:n tasolle kun on kuitenkin isoon ääneen luvattu vr-kelpoisuutta. Olisi ihan liian noloa AMD:lle. Mutta sehän selviää jo ensi viikolla.
     
  13. akselic

    akselic Active member

    Liittynyt:
    28.09.2012
    Viestejä:
    393
    Kiitokset:
    110
    Pisteet:
    53
    Juu epäilen sitä itsekin. Epäilen kyllä noita "as fast as GTX 1070 for half the price" huhuja yhtä paljon :) Uskon kyllä että tuosta tulee hintaansa nähden kova kortti.

    En yleisestikään kauheasti välitä huhuista, siksipä neuvoinkin odottamaan :)
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,061
    Kiitokset:
    857
    Pisteet:
    173
    Eräskin mies meni alkoon kun kuuli että kossupullo maksaa tänään vain 5 euroa. Myyjä sanoi että se on vain huhua. Mies siihen että otetaan sitten pari pulloa sitä huhua.

    Viikko menee äkkiä. Mielenkiinnolla odotellen.
     
    wwallu kiitti tästä.
  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,404
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Laitetaas huomautus vielä prosessorin mahdollisesta päivittämisestä. Koska on kyseessä pakettikone, joihin ei pahemmin bios päivityksiä julkaista, on syytä ensin tarkkaan selvittää, mitä prosessoreja emon bios tukee, ettei tule virhehankintaa.
     
    Preall kiitti tästä.
  16. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Jos näyttikseen on laittaa viisisataa, vaihtaisin suosiolla (pakettikone)powerinkin. Ei ne watit, vaan laatu ja ampeerit...
     
    Preall ja akselic kiittävät tästä.
  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,061
    Kiitokset:
    857
    Pisteet:
    173
    ^^ Hyvä huomio. Ja se virtalähde tosiaankin olisi hyvä tietää. "Muistaakseni joku 500W" ei paljoa kerro. Koppa auki ja vaikka kuva powerista näkyviin.

    edit.
    Jaa Axu_ tuumaili jo samaa asiaa. :)
     
  18. Preall

    Preall Newbie

    Liittynyt:
    23.06.2016
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  19. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,690
    Kiitokset:
    368
    Pisteet:
    93
    Vaihtoon joutaa,netistäkään löytynyt höykäsen pöläystä tuosta virtalähteestä.
     
  20. Preall

    Preall Newbie

    Liittynyt:
    23.06.2016
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,185
    Kiitokset:
    2,907
    Pisteet:
    223

Jaa tämä sivu