1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi näyttis hajonneen tilalle

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi spinmasta 06.08.2017.

  1. spinmasta

    spinmasta Member

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    75
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tarvitsisin apua uuden näyttiksen ostoon. Vanha näyttis oli ati radeon hd4850 jonka tuuletin sanoi itsensä irti. Nyt olisin hakemassa vastaavanlaista näyttistä joka sopisi nykyiseen kokoonpanoon. speccy.
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,487
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
    Viimeksi muokattu: 06.08.2017
    spinmasta kiitti tästä.
  4. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,791
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    68
    Viimeksi muokattu: 07.08.2017
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,487
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
    Gts 250 vie sellaiset sata wattia enemmän kuin vanha kortti, joten jo sen kanssa saa katsoa poweria vähän.

    Kyllähän tuo prossu joitakin pelejä pyörittää, joten jos kysyjä avaisi vähän käyttötarkoitusta ja budjettiakin.
     
  6. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,791
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    68
    No se on kyllä totta, mutta itse kyllä etsisin käytettyjä kortteja
     
  7. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,649
    Kiitokset:
    529
    Pisteet:
    123
    Samaa mieltä, ettei tollaseen koneeseen varmaan kannata mitään satasen kortteja ostella enää. Jotain tähän suuntaan, toki powerista riippuen :D https://bbs.io-tech.fi/threads/asus-4890-kokkola.31009/

    edit. ps. en ole kortin myyjä, valittu lähinnä suuntaa-antavaksi viitteeksi.
     
  8. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,542
    Kiitokset:
    344
    Pisteet:
    93
    spinmasta kiitti tästä.
  9. spinmasta

    spinmasta Member

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    75
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tarkoitus olisi pelailla joitain pelejä esim. CoD MW3. Budjetti on, sanotaan nyt, vaikka 200e. Tarantella, on sama. yritin katsella tuuletinta mutta en löytänyt mitään. Voi ehdotella tuuletintakin siihen HD4850.
     
  10. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,542
    Kiitokset:
    344
    Pisteet:
    93
    Pitäisi saada tuulettimen tyyppi tai mitat, varmaan löytyy erikseen ostettava sopiva tuuletin tuohon.
     
    spinmasta kiitti tästä.
  11. spinmasta

    spinmasta Member

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    75
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
  12. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,542
    Kiitokset:
    344
    Pisteet:
    93
    Tämä on Jimmsiltä vähän edullisempi: https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/68182/dcaco-v300101-bl/arctic-accelero-l2-plus-vga-cooleri
    Postikuluja ei tule erikseen.
    Huomaa, tuossa tulee mukana jäähdytys siili myös.
    Tämän tiedoissa on mainittu yhteensopivuus näyttiksesi kanssa. Tuulettimessa on mukana myös esiasennettu lämpötahna.

    edit: korj. tuulettimessa luonnollisesti sitä jäähdytystahnaa ei ole, vaan siilissä.
    Saattaa olla, että tuon tuulettimen jostain löytäisi erikseenkin, ilman siiliä.
    Todennäköisesti tuon tuulettimen saa pelkästään siirrettyä vanhaan siiliin jos niin haluaa.
     
    Viimeksi muokattu: 07.08.2017
    spinmasta kiitti tästä.
  13. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,649
    Kiitokset:
    529
    Pisteet:
    123
    Jos siinä on toi Accelero L2 jäähy vaihdettu alkuperäisen jäähyn tilalle, niin eikö tohon saa patentoitua lähes minkä tahansa toimivan tuulettimen kiinni? Riippuen tietty siitä, ottaako se nyt hajonnut tuuletin virran kortin pwm-liittimestä vai mukana toimitetusta 12/7v -> molex adapterista.
     
  14. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,542
    Kiitokset:
    344
    Pisteet:
    93
    Vähän hankalaa, koska tuo ei ole millään standardi tuulettimen kiinnityksellä, vaan tulee tuulettimen reunassa olevilla väkäsillä kiinni siiliin.

    Todennäköisesti tuo ei ole näyttiksen alkuperäinen jäähdytyssiili.
     
  15. Pi-Mu

    Pi-Mu Member

    Liittynyt:
    07.02.2017
    Viestejä:
    165
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    18
  16. spinmasta

    spinmasta Member

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    75
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tilasin tuon wwallun ehdottaman kortin ja tuon accelero L2 tuulettimen :D

    Kiitos kaikille neuvoista.
     
    Viimeksi muokattu: 08.08.2017
  17. Nanna_86

    Nanna_86 Regular member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    389
    Kiitokset:
    97
    Pisteet:
    38
    Näytönohjaimella tietysti ei ole väliä, vaikka ostaisit kalleimman mahdollisen. >
    > Sillä sen voi kuitenkin vaihtaa suoraan uuteen kokoonpanoon, mikäli sellainen joskus tulevaisuudessa hankitaan. :rolleyes:
    Mutta saadaksesi täyden tehon irti, voi muu ("vanha") kokoonpano muodostua pullonkaulaksi. :eek:
     
    Viimeksi muokattu: 08.08.2017
  18. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,649
    Kiitokset:
    529
    Pisteet:
    123
    Olis pitänyt varmaan enemmän painottaa sanaa patentoitua. Kympin, kahden reaaliarvoiseen näyttikseen voi suosiolla laittaa markkapatentin, käyttöarvo toki voi olla suurempi.

    Joo, toki voi vaihtaa, jos joskus ehkä mahdollisesti tulee uusi kone. Sitä me ei tässä tiedetä tuleeko, eikä varmaan mitään GTX 1080 Ti:tä kantsi paljon varastoon ostella, ellei ole ihan varmaa että uusi kone tulee ihan hetken päästä hankittua. Eli suositus oli näillä tilanteesta annetuilla tiedoilla muodostettu.

    Meni joo vähän tunteisiin jopa :D:p
     
  19. Nanna_86

    Nanna_86 Regular member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    389
    Kiitokset:
    97
    Pisteet:
    38
    Totta ja ehkä on järkevää odottaa että näytönohjainten hinnat laskevat, ennen kuin lähtee kovin kallista ostamanaan! ;)
     
  20. spinmasta

    spinmasta Member

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    75
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Noniin, tuuletin tuli ja asensin sen vanhaan siiliin. Nyt tietokone ei tunnista korttia oikein.

    speccy.

    Sen lisäksi näytön tarkkuutta ei saa oikeanlaiseksi (1920x1080) ja näytön reunoille jää tyhjää tilaa noin 2-3cm. Miten tuon saisi korjattua.
     
  21. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,542
    Kiitokset:
    344
    Pisteet:
    93
    Mihinkäs näytönohjaimen ajurin on kadonnut? Tarkista laitehallinnasta, mitä näyttää ajurista.
    Resoluutionkin on mennyt pienemmäksi.
    Kokeilitko jotain muuta näyttistä välillä?

    edit: onko tuossa integroitu joku atin näytönohjain, onko se päällä?
     
    Viimeksi muokattu: 09.08.2017

Jaa tämä sivu