1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Uusi näytönohjain

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi haggis298 27.04.2015.

  1. haggis298

    haggis298 Member

    Liittynyt:
    17.06.2011
    Viestejä:
    85
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Heippa hei!

    Nyt täytyisi hommata uusi näytönohjain, kun vanha vähäsen paskana (aiheuttaa kaatuilua) ja ongelmana se, etten tiedä mikä pitäisi hommata. Yhteensopivuuksista jne en tiedä mitään, mutta toiveena olisi, että kone pyörittäisi uusimpiakin pelejä (esim. GTA V ja Witcher 3) suht korkeilla asetuksilla (1680x1050 resolla). Budjettina sellainen 180-250e (kipuraja 280e). Yritin itse katella, mutta vaikutti siltä, että vaikka kustantaa enemmän, kuin monta vuotta vanha näyttikseni niin ovat huonompia... Osittain hajonnut näyttis siis MSI HD7850. Iso asia myös se, että rahaa ei oikein riittäisi laitettavaksi myös uuteen virtalähteeseen (eli vanhalla pitäisi pärjätä). Kiitos paljon vastauksista jo etukäteen. Ainiin sekin vielä, että onnistuukohan tälläiseltä mämmikouralta sen näyttiksen vaihtaminen itse vai pitääkö maksaa ammattilaisille?

    Koneen specsit:
    Prosessori:Intel I5-3570k 3.4ghz
    Emolevy: AsRock z77 Pro3
    Virtalähde: Superflower Golden green pro 400w
    Ram: 2x4gb=8gb
    Käyttis: Windows 7 64bit
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,801
    Kiitokset:
    2,450
    Pisteet:
    223
    haggis298 kiitti tästä.
  4. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,461
    Kiitokset:
    310
    Pisteet:
    93
    haggis298 kiitti tästä.
  5. haggis298

    haggis298 Member

    Liittynyt:
    17.06.2011
    Viestejä:
    85
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Joo no eipä vaikuta kauhean vaikealta tuo vaihto, lähinnä pelottaa, että hajottaa jonkun pikku osan tuossa. Wwallu, eikö siis tuo näytönohjain pyöri tällä 400w (pitäisi kuitenkin olla laadukas) virtalähteellä? Mites Nvidia Geforce GTX 960? Riittäisikö tuo 500 wattinen virtalähde sitten myös tulevaisuudessa, jos ja kun taas täytyy näyttistä jne uusia? Kiitos paljon kummallekkin nopeista vastauksista!
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,801
    Kiitokset:
    2,450
    Pisteet:
    223
    Toimii kyllä vanhallakin powerilla, mutta saisi mielestäni olla vähän isompi. 500 wattinen riittääkin sitten mille tahansa yhden näyttiksen setille.

    960 on kalliimpi ja pienemmällä muistilla, joten ei oikein suositeltava.
     
  7. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,461
    Kiitokset:
    310
    Pisteet:
    93
    Jos uutta poweria,niin vaikka tosta.

    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/44826
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/61527
     
    haggis298 kiitti tästä.
  8. Phat-J

    Phat-J Active member

    Liittynyt:
    25.07.2012
    Viestejä:
    346
    Kiitokset:
    116
    Pisteet:
    53
    Tuo wwallun linkkaama SAPPHIRE DUAL-X R9 280 3GB GDDR5 OC PCI-E 3.0 KAMPANJA
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=108450
    ei kyllä tule luotettavasti täydellä kuormalla toimimaan tuolla 400W powerilla, vaikka laadukas oiskin. Tiedä sitten paljon se pystyy tuota nimellistehoaan ylittämään?

    Systema tuotesivulta linkki rewikkaan, jonka mukaan syö vakiona (lue=tehdasylikellotettuna) jo 300W ja lisäkirityksellä järkyttävät 384W!

    GTX-960 on huomattavasti virtapihimpi kortti, mutta on tosiaan parikymppiä kalliimpi kun tuo tarjous ja vain 2gb muistilla. En tosin usko että 1680x1050 resoilla muisti tulee ongelmaksi.
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,801
    Kiitokset:
    2,450
    Pisteet:
    223
    Ei varppina syö. Tuossa tehdaskellotettuja 280x:iä (koko kokoonpanon tehonkulutus), prossuna kellotettu 3930k:

    [​IMG]

    Edit: Taitanee olla turha vaihtaa poweria.
     
    haggis298 kiitti tästä.
  10. haggis298

    haggis298 Member

    Liittynyt:
    17.06.2011
    Viestejä:
    85
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Sain yllättävän sponsorin maksamaan uuden virtalähteenkin, niin mitäs suosittelette jos budjetti siihen 70e ja en haluaisi joutua vaihtamaan ainakaan viiteen vuoteen (onko järkeä). Jimmsillä tarjouksessa 69e Corsair 650W, olisiko sopiva? Mietin myös mahtuuko esim. tuo Bitfenixin merc alpha koteloon? En halua ottaa riskejä tuon powerin kanssa. Osaatteko muuten sanoa kannattaako nyt odotella (onko tulossa hyviä alta 300e näyttiksiä lähiaikoina) vai ostaa esimerkiksi juurikin tuo Wwallun ehdottama? Tälläinen kysymysryöppy tähän väliin :D.
     
  11. NH91

    NH91 Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2013
    Viestejä:
    428
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    haggis298 kiitti tästä.
  12. haggis298

    haggis298 Member

    Liittynyt:
    17.06.2011
    Viestejä:
    85
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Tuleeko tuo riittämään vielä parinkin vuoden päästä (jos joutuu taas näyttiksen uusimaan)? Eikö tuo muuten ole samankokoinen, kuin saman sarjan 400W( olisi hyvä tietää niin mahtuisi suoraan varmasti koppaan). Kiitos paljon vastauksesta. Vielä tarkistan, että suositteletteko Wwallun mainitsemaa R9 280x ja uutta virtalähdettä vai Gtx 960 näyttistä?
     
    Viimeksi muokattu: 27.04.2015
  13. NH91

    NH91 Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2013
    Viestejä:
    428
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Kyllä näin luulisi. Näyttäisi tuo 280X ainakin noissa benchmarkeissa vievän mitä katoin nopeesti.
    Eikä tuo virtalähteen uusiminen haittaakaan tee ja varsinkaan jos joku sen sponssaa ;)

    EDIT ! :

    Nyt vasta luin ketjua tarkemmin nii wwalluhan puhui R9 280 mallista eikä 280X.

    Elikkäs tuosta vertailua :
     
    Viimeksi muokattu: 27.04.2015
    haggis298 kiitti tästä.
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,801
    Kiitokset:
    2,450
    Pisteet:
    223
    Näyttäisi 960 vievän suurimmassa osassa pelejä, sikäli mikäli tuota voi luotettavana pitää. Itse jäin ihmettelemään 960:n 15 fps tuloksia tomb raiderissa. Mutta kannattaa tosiaankin huomioida pienempi muisti. Siitä tulee riesa jossakin vaiheessa myös 1050p -näytölle, jos ei ole jo. Ainakin oma näyttikseni kaipaisi 1080p -resoilla lisää muistia.

    Nyt kun tuli puheeksi myöskin 300 euron näytönohjaimet, voisi vilauttaa tällaistakin: http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=104180. Tuota ei tarvitsisi vaihtaa ennen kuin vanhuuden vaivat iskevät.

    Powerin osalta vielä tällainenkin http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_432_446&products_id=52339 vaihtoehto. 8 euroa yli budjetin, mutta eipähän ainakaan tarvitsisi watteja laskeskella.
     
  15. haggis298

    haggis298 Member

    Liittynyt:
    17.06.2011
    Viestejä:
    85
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    wwallu toimisiko tuo tälläkin virtalähteellä? Pystyisin juuri ja juuri tuon ostamaan, mutta sitten jää virtalähteet jo haaveeksi. Mitä olisitte mieltä tästä;

    http://murobbs.muropaketti.com/thre...g-varattu-savonlinna.1213495/#post-1715228257

    Varasin tuollaisen nyt siihen asti, että olen tarkastanut mahtuuko koppaan. Eikö tuo nyt olisi tuohon hintaan aika pätevä, kun ei virtalähdettäkään tarvitsisi uusia. Aion joka tapauksessa varmaankin jo ensi vuoden lopulla viimeistään ostaa uuden näyttiksen.
     
    Viimeksi muokattu: 28.04.2015
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,801
    Kiitokset:
    2,450
    Pisteet:
    223
    Ostaisin ennemmin uuden 280:n lähes samalla hinnalla. Varmaan jo kyllästyttää, mutta pidän vain 2 gigan muistia isona miinuksena.

    Tässä vähän osviittaa 290x:n virrankulutuksesta:

    [​IMG]

    Normi pelikäytössä hyvä 400 wattinen taitaisi riittää tuollekin. Kortissa on sitä paitsi tehoja sen verran reilusti että kestää jopa jonkin verran alikellottaa 1050p -näytöllä.
     
  17. haggis298

    haggis298 Member

    Liittynyt:
    17.06.2011
    Viestejä:
    85
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Ostaisin tuon 280n mielelläni, mutta vähän kuumottelee virtalähde, kun en mieluusti tällä hetkellä laittaisi tuota 280e menemään (kipuraja). Hmm pitää nyt miettiä.
     
  18. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,801
    Kiitokset:
    2,450
    Pisteet:
    223
  19. haggis298

    haggis298 Member

    Liittynyt:
    17.06.2011
    Viestejä:
    85
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Selvä, ihmettelen vain kun Sapphire suosittelee 750wattista ja monella keskustelupalstalla sanotaan 550 minimiksi. Jos ostan tuon 280x ja virtalähteeni ei riitä, mitä tapahtuu? Entä onko psun vaihtaminen hankalaa? Menee monimutkaiseksi :D. Kiitos kun jaksat autella!
     
  20. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,801
    Kiitokset:
    2,450
    Pisteet:
    223
    Noille suosituksille ihan sama. Powereita on monentasoisia joten pitää ottaa huomioon että watit riittää kurjimmillekin pommeille, ja mistäpä Sapphire koneen muuta kokoonpanoa tietäisi. Pakko vetää suositukset rankasti yläkanttiin.

    Jos virta loppuu, kone vain sammahtaa. Ei siinä sen kummempaa. Powerin vaihto ei ole kovinkaan kummoinen operaatio - vanha pois, uusi tilalle ja samannäköiset johdot niihin paikkoihin missä ne vanhallakin powerilla olivat.
     
  21. NH91

    NH91 Regular member

    Liittynyt:
    21.06.2013
    Viestejä:
    428
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Kyllähän tuo poweri näyttäisi piisaavan tolle 280. Mutta mikset vaihda poweria kerran jokumuu sen sponssaa?
     
    Viimeksi muokattu: 28.04.2015

Jaa tämä sivu