1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi kone skype/netti käyttöön, kaavake täytetty!

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Dewi86 03.11.2016.

  1. Dewi86

    Dewi86 Newbie

    Liittynyt:
    03.11.2016
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    10 vuotta vanha kone joka hidastelee jo kun käyttää skypeä ja youtubea yhtäaikaa.
    Tarvitsisin koneen jolla voi sujuvasti käyttää nettiä.
    vanhan koneen osat:

    AMD Athlon 64 X2 3800+
    8,00GB Dual-Channel DDR2 @ 401MHz (6-6-6-18)
    ASUSTeK Computer INC. M2N-E (Socket AM2 )
    1536MB NVIDIA GeForce GT 230
    76GB Maxtor

    Budjetti?:
    mikä on minimi jolla saa sujuvasti toimivan koneen tähän tarkoitukseen?
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: ei
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: ei
    Ylikellotatko prosessoria?: ei
    Kotelon koko: Pieni (µATX) tai Erittäin pieni (mITX) Riippuu hintalaatusuhteesta.
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: mahdollisimman hiljainen
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: ei
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: ei
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: en
    Haluatko koneeseen SSD:n?: kyllä, koolla ei ole väliä, kunhan on hyvä hintalaatusuhde
    Koneen käyttötarkoitus: netti- ja multimediakäyttö
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: ei
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: näytönohjain mikäli on parempi kun uuden koneen oma.
     
    Viimeksi muokattu: 04.11.2016
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,405
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
  4. Dewi86

    Dewi86 Newbie

    Liittynyt:
    03.11.2016
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ensin ajattelin että kunhan yleisesti kysyn minkä tehoiset komponentit nykyään tarvitsee netin sujuvaan käyttöön, mutta kun toitotatte tuota kaavaketta niin olkaapa hyvät. :p
     
  5. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,126
    Kiitokset:
    527
    Pisteet:
    173
    Toi Maxtorin kovo huolestuttaa eniten...

    Prossu on siinä ja siinä rajoilla. Periaatteessa et tarttis kuin SSD levyn, sekä ehkä mahdollisesti pienen normikovon kylkeen jos haluat mennä niin minimisummalla kuin voi olla. Toisaalta, ongelman tekee myös se ettei tossa emolevyssä ole SATA3 liitäntää, joka määrittää kuinka nopeesti SSD toimii. Noilla SATA liittimillä se ei todellakaan pyöri niin hyvin kuin sen olis tarkotus.

    Tässä nyt kuiteski jotain

    [​IMG]

    Tosta voi karsia SSD:n pois, taikka normikovon. Heitä Maxtor kuiteski mäkeen.
    Noiden lisäks pitäs seuraavaks alkaa kyselemään mimmonen virtalähde sulla on ? Jos se on pakettikoneena ostettu, menis myös virtalähde vaihtoon.

    Toi on se syy, miks sulle ehdotetaan kokonaan uutta konetta.

    E:
    Käytetyn nettikoneen harkitseminen voi myös olla paikallaan, jos sulle tulee tarpeeks hyvään hintaan sopiva vastaan. Melkeen joutuu päättämään tapauskohtasesti.
     
  6. Dewi86

    Dewi86 Newbie

    Liittynyt:
    03.11.2016
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Juu niin itseänikin se kovo epäilyttää. Vaikka testeissä ei näy ongelmia.

    Pelkkä SSD riittää. Ja tosiaan uusi virtalähde myös tarvitaan. Mutta sen teho selviää vasta kun kaikki komponentit on valittu. Sekä tietenkin uusi hiljainen koppa.

    Paljonkohan rammit vaikuttaa, kun on tota vanhaa 8 gigaa, olisi kiva saada ne hyöty käyttöön.

    Käytettyjä en osta kun kuitenkin käy paska säkä ja joku osa hajoaa, mieluummin uutena niin on edes n. 2v takuu. :D

    Itse katselin hardwariumista tälläisiä:

    SilentiumPC Brutus S20 Pure Black BT-20 (mATX) 27,90 €

    Kingston HyperX FURY SSD 120 GB (2,5" SATA 3.0) 48,90 €

    ASRock FM2A68M-HD+ (mATX, FM2+, DDR3) 50,90 €

    AMD Athlon X4 845 (Boxed, FM2+) 64,90 €

    Emoista en tiedä tuon taivaallista, mutta en tarvitse olla kummonen, kunhan ssd toimii. Paljonko prossun teho vaikuttaa, jos hommaa alle 3 gigasen. Tarkoitus olisi mennä minimi budjektilla mutta kuitenkin hintalaatusuhde on hyvin tärkeä huomioida. :)
     
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,194
    Kiitokset:
    2,911
    Pisteet:
    223

    Liitetyt tiedostot:

  8. Dewi86

    Dewi86 Newbie

    Liittynyt:
    03.11.2016
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,194
    Kiitokset:
    2,911
    Pisteet:
    223
  10. Dewi86

    Dewi86 Newbie

    Liittynyt:
    03.11.2016
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  11. Dewi86

    Dewi86 Newbie

    Liittynyt:
    03.11.2016
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,194
    Kiitokset:
    2,911
    Pisteet:
    223
    8 sata3-liitäntää. Myöskin usb 3.1 löytyy, mikä on aika harvinaista tuon hintaluokan levyssä.
     
  13. Dewi86

    Dewi86 Newbie

    Liittynyt:
    03.11.2016
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitoksia sulle ehdotuksestasi, 16 euroa lisää ei paljoa tunnu kun kyse on paremmasta laadusta. :)

    Mitä emoa suosittelisit mikäli päädyn Intel Pentium G3258 20th Anniversary Edition (Boxed, LGA 1150 Haswell Refresh) prossuun?

    Onko näistä mitään tietoa laadun suhteen?
    ASUS H81M-K (mATX, LGA 1150, DDR3
    MSI H81M-P33 (mATX, LGA 1150, DDR3)
    Toimivatko edes tuon intelin kanssa? Ainakin socket on oikea... :rolleyes:

    Kiitoksia sulle myös alkuperäisestä ehdotuksesta, joka toimi hyvänä perustana.
     
    Viimeksi muokattu: 04.11.2016
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,194
    Kiitokset:
    2,911
    Pisteet:
    223
    Huonoja levyjä, mutta varmaan toimivat jos ei yritä laittaa kunnollista prossua. Pientä säästöä noilla saisi, mutta Athlon-setti olisi kuitenkin paljon parempi.

    Edit: Tuo https://www.systemastore.com/produc...0+3.3GHz+AM3+TRAY&product_model=HDZ560WFK2DGM taitaa mennä vanhalle emolle. Ainakin tuosta https://www.asus.com/Motherboards/M2NE/HelpDesk_CPU/ päätellen.
     
    Viimeksi muokattu: 04.11.2016
  15. Dewi86

    Dewi86 Newbie

    Liittynyt:
    03.11.2016
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mitä emoa sitten suosittelisit tuon intelin kanssa?

    Intel näyttäisi käyttävän puolet vähemmän sähköä, eikö se tulisi pidemmän päälle halvemmaksi?

    Tässä vähän halvempi ja aika samanlainen:
    https://hardwarium.com/product/679/73/intel-pentium-g4400-boxed-lga-1151
     
  16. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,323
    Kiitokset:
    346
    Pisteet:
    93
    Ei kertonut mitä vikaa on? Vai onko mitään?
    Intel on myöskin vaativammassa pelikäytössä parempi kuin Athlon X4 845.

    Tuosta paras emo tuolle Intellin pentium anniversarylle:
    https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...h97m-anniversary-lga-1150-intel-h97-ddr3-matx
    Voi myöskin kellotella prossua halutessaan.
     
    Viimeksi muokattu: 04.11.2016
  17. Dewi86

    Dewi86 Newbie

    Liittynyt:
    03.11.2016
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1

    Niin olisi kiva tietää tarkemmin, mikä niissä sitten on vikana.

    Kiitoksia ehdotuksesta, miten nämä ehdottamani emot eroavat sinun ehdotuksesta?
    Ja niin, peli käyttöönhän kone ei tule. Intel -prosssua aloin miettimään tuon energiatehokkuuden takia.

    Tämä olisi nyt mietinnän alla:
    https://hardwarium.com/product/679/73/intel-pentium-g4400-boxed-lga-1151
    Ja sopiva emo löytyi jimmsiltä:
    https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/121271/h110m-hds/asrock-h110m-hds-matx-emolevy
    Löytyykö tuosta jotain vikaa?

    Juuri luin tuosta MSI H81M-emosta että on liian ahdas ettei pysty käyttämään kaikkia usb-portteja, eikä kaikki usb-laitteet toimineet yhdessä. Eli selvästi jotain vikaa... :rolleyes:
     
    Viimeksi muokattu: 04.11.2016
  18. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,323
    Kiitokset:
    346
    Pisteet:
    93
    Tuota mitä ehdotin, oli käytetty Intel pentium anniversaryn prossun testissä, joten tuskin ihan huono. Sekä onhan tuossa emossa enempi liitäntöjä (esim. HDMI). Tosin tuossa prossussa ei ole sisäistä näytönohjainta mukana.
    Tuossa prossussa on sisäinen näytönohjain, mutta joudut ostamaan myös muistit, DDR4: et.
     
    Viimeksi muokattu: 04.11.2016
  19. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Tarkistitko emon biosista että sinulla on IDE -moodi käytössä ?
    Ja että sieltä löytyy myös AHCI - vaihtohto ?

    Sitten pakollista pakkomyyntiä http://cdon.fi/kodin-elektroniikka/ocz-tr150-series-sata-iii-2-5-ssd-240gb-p36614076
    Koska nykyisin nuo MS-firman lataukset saattavan seota ja tökkiä , niin joskus pöydän putsaaminen tuoreella asennuksella helpottaa ongelmia , nettiyhteys ongelmiin ei Intelin prossut auta.
     
  20. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,323
    Kiitokset:
    346
    Pisteet:
    93
    Joo, ei tietenkään. Oletan kysyjän olevan selvillä ettei netistä itsestään ole kyse.
     
  21. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,126
    Kiitokset:
    527
    Pisteet:
    173
    Anniversaryn emojakin on sit useempaa kuin yks.
     

Jaa tämä sivu