1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi kannettava opiskeluun, max 1000 €

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi matelija 18.07.2015.

 1. matelija

  matelija Member

  Liittynyt:
  22.04.2006
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Olisi aika pävittää hyvin palvellut läppäri uudempaan versioon. Kone tulee opiskelu- ja viihdekäyttöön eli pelikonetta en ole etsimässä. Koneen tulisi suoriutua melko raskaistakin matlab-koodeista, mutta muuta kovin vaativaa tehokäyttöä tuskin on tulossa satunnaista piirtelyä lukuun ottamatta. Näin suuren investoinnnin tulisi kuitenkin kestää mielellään yli viisi vuotta käytössä. Alla hieman toivottuja ominaisuuksia

  -kevyt (...ja mielellään tyylikäs)
  -ssd-muisti, mielellään 256 Gt
  -pitkä akkukesto
  -näyttö 13-15 tuumaa, mielellään 15", kotikäytössä myös toinen näyttö käytössä
  -numpadistä plussaa, ei kuitenkaan välttämätön

  Haussa siis kevyt ja nopea kone, joten ultrabookit tulevat itselleni mieleen. Viisaammat saavat toki muitakin ehdottaa. Tässä muutama kone, joita olen harkinnut

  http://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Lenovo/N3ND3MS.html
  http://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Asus/UX303LA-R4390H.html
  http://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Asus/A555LB-DM291H.html

  Viisaampien kommentteja koneista sekä parempia ehdotuksia otetaan kiitollisena vastaan. Budjetti maksimissaan tuon 1000 €, mutta mielellään pääsisin halvemmallakin.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  5,971
  Kiitokset:
  517
  Pisteet:
  173
  Mielenkiintoiset vaihtoehdot, joista vieraan on vaikea antaa selvää suositusta, kun ei tiedä, mitä ominaisuuksia pidät tärkeimpänä. Aivan ensimmäinen ajatus oli, että jos Thinkpad X1 Carbon -läppärin saa tonnilla, niin etsintä on päättynyt. Sitten alkaa katsella tarkemmin. Kyseessä on vanha malli ja ilmoitettu "hinta ennen", eli 1999, on huvittava: Nykyinen X1 Carbon-malli uudemmalla prosessorilla (i5-5200U) ja Full HD-näytöllä maksaa noin 1500. Tosin siinä on pienempi SSD, eli 128 Gt. Kuitenkin täytyy painottaa, että kummassakin tapauksessa on kyseessä nimenomaan kannettava tietokone, kevyt ja ohut läppäri, jonka akku varmasti kestää koko työ- tai koulupäivän.

  Kummassakin Asus-mallissa on suorituskykyisempi i7-5500U -prosessori, suurempi keskusmuisti ja Full HD-näyttö. Zenbook on kevyt kannettava pienellä näytöllä ja pienellä SSD:llä ja keskinkertaisella akkukestolla. A555LB on "normaali" läppäri 15,6" näytöllä ja vaatimattomalla akkukestolla. Kiintolevy on 240 Gt ja laitteessa on myös erillinen näytönohjain. Lisäksi optinen asema kuuluu tähän kokoonpanon eikä LAN tarvitse erillistä adapteria.

  Tuo Matlab-ohjelma ei pikaisen googlauksen perusteella vaadi merkittävää suorituskykyä, eli kaikkien esillä olleiden prosessori, muisti ja näytönohjain riittävät ongelmitta. Mahtaako tuo "viihdekäyttö" sitten vaatia Full HD-näytön?
   
  matelija kiitti tästä.
 4. matelija

  matelija Member

  Liittynyt:
  22.04.2006
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitokset vastauksesta!

  Vähän ihmettelinkin tuota Lenovon Thinkpadin korkeaa lähtöhintaa, vaikka koneen specsit eivät varsinaisesti päätä huimaa. Viihdekäyttö tarkoittaa tässä tapauksessa siis lähinnä elokuvien ja urheilun katselua reissatessa (mitä tulee harrastettua melko paljon). Full HD -näyttö ei siis ole itselleni mikään vaadittu ominaisuus, mutta ihan mukava lisä. Lisäksi tarkempi näyttö lisännee käyttömukavuutta tulevaisuutta ajatellen? Tärkeintä itselleni on kuitenkin koneen kuljetettavuus ja erityisesti pitkä käyttöikä. Kannettavan tulisi siis miellyttää vielä useankin vuoden päästä, sillä ihan lähitulevaisuudessa konetta en tule uudestaan vaihtamaan.

  Joka tapauksessa alan kallistua vahvasti tuon Zenbookin puoleen. Ainoa huolenaihe on oikeastaan vaatimattoman kokoinen SSD. Ilmeisesti levyn voi kuitenkin päivittää tulevaisuudessa suurempaan malliin. Lisäksi käytössä on iso ulkoinen kovalevy sekä pilvipalvelut, joten ylitsepääsemättömästä ongelmasta ei ole kyse. Löytyykö tähän hintaluokkaan muita varteenotettavia vaihtoehtoja, joita kannattaisi ehdottomasti harkita?
   
 5. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  3,652
  Kiitokset:
  79
  Pisteet:
  78
  Matlab nimenomaan vaatii prosessorilta paljon, tai ainakin voi vaatia. Käyttöliittymä pyörii tunkkaisimmallakin kymmenen vuotta vanhalla prosessorilla, mutta laskemiseen saattaa tuhrautua tunteja nopeammallakin xeon-prosessorilla.
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2015
 6. matelija

  matelija Member

  Liittynyt:
  22.04.2006
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tällainen käsitys ja kokemus itsellänikin on. Lisäksi ohjelma syö muistiakin kiitettävästi, kun käsiteltävä data kasvaa. Toisinaan käsittelemäni matriisit voivat olla hyvinkin kokoa 100 x 100 000. Tämä yhdistettynä omiin melko alkeellisiin (raskaisiin) koodaustaitoihin varmasti vaatii jo prosessoriltakin jonkin verran.
   
 7. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  5,971
  Kiitokset:
  517
  Pisteet:
  173
  Kiitos oikaisusta. Itse olin täysin sovelluksen julkaisijan tarjoaman tiedon varassa ja siitä ei todellakaan ilmene, että prosessorilta vaadittaisiin erityistä suorituskykyä, vaan "Any Intel or AMD x86 processor supporting SSE2 instruction set" ja 2 GB RAM.

  http://se.mathworks.com/support/sysreq/current_release/

  Oletin, että järjestelmän minimivaatimusten lisäksi olisi mainittu suositellut järjestelmävaatimuksen silloin, jos sovellu kuormittaa kovasti tietokonetta.
   

Jaa tämä sivu