1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Uusi itse kasattu kone ei käynnisty.

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi jonikaari 01.01.2016.

  1. jonikaari

    jonikaari Newbie

    Liittynyt:
    01.01.2016
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Eli itse eilen kasattu kone ei lähde käyntiin. Ei edes tuulettimet pyöri. Ainoa mitä tapahtuu, niin ledi näppäimistöön tulee valot. Emolevyn menee iso johto ja yksi 8 pinninen. Mikä voisi olla vikana? Auttakaa viisaammat .
    Osia: Msi gtx 960, i5 4460, asrock b85m pro 4, silentium pc 600w virtalähde, 2x 4gb 1866mhz ddr3 muistia.
     
  2.  
  3. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,639
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Korokepalat emon alla kotelossa, oikeilla paikoillaan?
     
    jonikaari kiitti tästä.
  4. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    jonikaari kiitti tästä.
  5. jonikaari

    jonikaari Newbie

    Liittynyt:
    01.01.2016
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Juu oli jo valmiina kotelossa kiinni. Nyt lähti yhtäkkiä käytiin :eek: kaikki tuulettimet pyörii ja näyttiksessä valo. Ei tule näyttöön vain kuvaa ja kone alkoi tekemään seuravaa: käynnistyy ihan nätisti, tuulettimet pyörii kunnes sammuu ja lähtee uudelleen taas käyntiin, tätä tekee niin kauan kuin virrat ovat päällä
     
  6. jonikaari

    jonikaari Newbie

    Liittynyt:
    01.01.2016
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Juu kyllä pitäisi olla oikeilla paikoilla.
     
  7. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,546
    Kiitokset:
    329
    Pisteet:
    93
    Katso nyt vielä nämä liittimet.
    http://postimg.org/image/wq1x7jbnt/
    Onko kotelon etupaneelissa reset sw nappula jumissa,että käynnistelee ja sammuttaa vuoronperään.Ota vaikka emosta se reset sw liitin irti ja koita mitä tapahtuu.
     
    jonikaari kiitti tästä.
  8. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,639
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Toi kävi itellä ja mielessä mut täytyis kyllä olla tosi vanha bios.
     
    jonikaari kiitti tästä.
  9. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    itse jos teen uuden koneen niin emolevy on aina asus ja toimii.asrockkeja vältän ostamasta edes myyntikoneisiin.

    1150 Core i5 i5-4460(C0) Haswell-R 3.2GHz 6MB 84W P1.90
    1150 Core i5 i5-4460S(C0) Haswell-R 2.9GHz 6MB 65W P1.80
    1150 Core i5 i5-4460T(C0) Haswell-R 1.9GHz 6MB 35W P1.90

    luulen että toi emolevyn bios versio on nyt sitten arvailuna..
     
    jonikaari kiitti tästä.
  10. jonikaari

    jonikaari Newbie

    Liittynyt:
    01.01.2016
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Nyt ei lähde enään edes käyntiin:oops:
     
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,359
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    193
    Tarkista tämä, i5-4460 prosessorilla pitää tuossa emossa olla vähintään P1.90 tai sitä uudempi bios versio.
     
  12. jonikaari

    jonikaari Newbie

    Liittynyt:
    01.01.2016
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    miten tuon biossin sitten pystyy päivittämään?
     
  13. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,639
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Tarttis olla varmasti yhteensopiva prossu, että se onnistuu. Tossa emossa ei varmaan ole mitään muuta vaihtoehtoa. Katoppa huvikseen onko siinä emossa mitään pientä tarralappua tai muuta vastaavaa jossa saattaisi lukea biosin versio. Joskus muistaakseni jossain emossa oli tollanen tarra missä luki bios-versio jolla se on lähtenyt tuotantolinjalta.

    Jotain tähän tyyliin: http://www.asrock.com/support/index.asp?cat=FindBIOS

    Hmm... tossa emossa on joku Crashless bios-ominaisuus jolla voi ilmeisesti päivittää biosin uudestaan vaikka aluksi epäonnistuisi esim. sähkökatkoon. Toimiikohan toi jos on samaan aikaan ei tuettu prossu paikallaan.
     
    Viimeksi muokattu: 01.01.2016
    jonikaari kiitti tästä.
  14. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,697
    Kiitokset:
    148
    Pisteet:
    73
    Tuossa http://www.asrock.com/mb/Intel/B85M Pro4/?cat=Download&os=BIOS on nuo bios versiot kun kone käynnistyy näkyy näytöllä yleensä sen hetkisen mitä on määritellyt näkymään mikä bios versio emossa on sisällä tai sitten en muista näkikö ASRock A-Tuning ohjelmasta mikä bios on mutta noista sivulla olevista latauksista tuo Windows tarkoitta sitä että se suoritetaan suoraan työpöydältä joka on helpoin tapa omasta mielestäni.

    Flash taas pakkaus puretaan tiedostona ja laitetaan muistitikulle, koneen käynnistyessä boot valikkoon joku [F?] näppäin näpyttämällä valitaan tuo muistitikku bootiksi ilm. näyttää jo että tikulla on bios joten se päivittyy sen kautta, dos on taas kai tuo windowsin komentokehote ikkuna josta se suoritetaan sen metoodien mukaan.

    Toivottavasti et ole käyttänyt sitä konetta, ilman noita emon korokepaloja siinä voi olla yksi syypää jos kone tilttasi lopullisesti.
     
    jonikaari kiitti tästä.
  15. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,639
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Toi on vaan tietty hankalaa kun ei tule kuvaa :D eikä se lähe kyllä enää ilmeisesti käyntiinkään.
     
    jonikaari ja power_age kiittävät tästä.
  16. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,697
    Kiitokset:
    148
    Pisteet:
    73
    Joo näimpä se on, silloin yleensä se vaatii sen prossun jotta koneen saa käyntiin josta mainitsit, ehkä jos ei muokattu tekstin mukaista juttua ole tehty ja emo tiltannut.

    Tuossa on nyt jotain kai siihen viittaavaa http://www.asrock.com/support/qa/TSDQA-84.pdf
     
    Viimeksi muokattu: 01.01.2016
    jonikaari kiitti tästä.
  17. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,639
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
    Lähteekö taas starttailemaan jos käyttää powerin takaa virrat pois ja takasin päälle.
     
    jonikaari kiitti tästä.
  18. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,546
    Kiitokset:
    329
    Pisteet:
    93
    Ettei olis nyt oikosulku iskenyt emoon ja huonolla tuurilla kyrvähtänyt lopullisesti.:(
    Toivottavasti nyt ei ole tehnyt tälläistä veemäistä temppua.
     
    jonikaari kiitti tästä.
  19. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    otappas se nvidia 960 näytönohjain irti ja kokeile emolevyn omalla näytönohjaimella että saatko tulemaan kuvaa näytölle.emolla on vga ja dvi liitännät.
     
    jonikaari kiitti tästä.
  20. jonikaari

    jonikaari Newbie

    Liittynyt:
    01.01.2016
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Taidan viedä vain suoraan kaverille joka näistä tietää, että en ihan jokaista osaa pasko :D Kiitos kaikille avusta kuitenkin!
     

Jaa tämä sivu