1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi emolevy

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Batzch 17.02.2017.

  1. Batzch

    Batzch Member

    Liittynyt:
    04.06.2013
    Viestejä:
    41
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Elikkäs tarvis joku 100-150€ luokkaan olevan uuden emon mieluiten verkkokaupasta, kun nykyinen päätti sanoa sopimuksensa irti. Muut osat prossu intel xeon e3-1231 v3 lga 1150, 16gb ram ddr3 1600mhz, gigabyte nvidia geforce 970, virtalähde corsair cx600m. Emo ei mielellään sama kuin nykyinen gigabyte ga-z97p-d3
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,098
    Kiitokset:
    2,275
    Pisteet:
    223
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,186
    Kiitokset:
    687
    Pisteet:
    173
    Samaa mieltä. Levy paikoilleen ja kaikki on valmiina käyttöön. Onko tietoa miksi nykyinen emo ei toimi?
     
  5. Batzch

    Batzch Member

    Liittynyt:
    04.06.2013
    Viestejä:
    41
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ei mitään tietoa eilen toimi vielä normaalisti
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,098
    Kiitokset:
    2,275
    Pisteet:
    223
    Millaista oiretta pukkaa?
     
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,186
    Kiitokset:
    687
    Pisteet:
    173
    Ei nyt kannata heti sännätä hommaamaan uutta emoa. Oireet tosiaan voisit kuvailla ja onko kokoonpanoon tehty muutoksia. Pahimmassa skenaariossa sama vaiva jatkuu uudellakin emolla. Tulisi poweriasiat ennemmin mieleen...

    muoks.
    Onko emolevylle kytketty piipparia?

    piippari.
     
    Viimeksi muokattu: 17.02.2017
  8. Batzch

    Batzch Member

    Liittynyt:
    04.06.2013
    Viestejä:
    41
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ei tullut emon mukana piipparia. Kone lähtee päälle mutta musta ruutu ei pääse edes bios kokeiltu toisella näyttiksellä ja ram kokeiltu yksitellen läpi. Toista virta lähdettä ei löydy millä testata. Kokoon panoon ei mitään muutosta kokoomisen jälkeen tehty
     
  9. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    8,972
    Kiitokset:
    498
    Pisteet:
    143
    Tuleeks näyttöön mitään? Siis, edes se näytön oma (no signal?)
    Kaukaa haettu, mutta sulla on varmasti toimiva näyttö?

    Yleensä näytöt antaa edes sen no signal, harvemmin pelkkää mustaa.
     
  10. Batzch

    Batzch Member

    Liittynyt:
    04.06.2013
    Viestejä:
    41
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Pelkkää mustaa tulee toimivat näytöt 2 eri näytöllä kokeiltu. Myöskin useempaa hdmi vga ja dvi piuhoja kokeiltu
     
  11. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    8,972
    Kiitokset:
    498
    Pisteet:
    143
    Tyhmä kysymys, onks sulla nyt varmasti piuhat ollu kiinni just siinä kortissa? Eikä emolevyn portissa?
     
  12. Batzch

    Batzch Member

    Liittynyt:
    04.06.2013
    Viestejä:
    41
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kortissa on kiinni. Näytön uudellee käynnistäessä vilahtaa vaan no signal sitten pelkkää mustaa.
    Edit. Virtalähde testattu toisessa koneessa toimivaksi
     
    Viimeksi muokattu: 18.02.2017
  13. Batzch

    Batzch Member

    Liittynyt:
    04.06.2013
    Viestejä:
    41
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kone lähti nyt toimimaan sen jälkeen kuin vaihdoin kovalevyn sata johdon paikkaa emolevyssä
     
  14. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    326
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Nuo SATA liittimet ihmeellisi, kun kytkin SSD levyn ykköseen ja kaksi terasta tavis kovoa paikkoihin 2 ja 3, 2DVD levyä paikkoihin 4 ja 5 ei winhotus tuntenut kovoja. Vaihdoin kovot kahteen viimeiseen niin toimi, nehän piti tietty ottaa levynhallinnassa käyttöön kun vaihdoin emon/prossun. SSD toimi heti ihan OK, sitä luulis että ykkösesstä aloittaa ja mulla kahdeksan liitintä. No kun kerta toimivat niin olkoon näin ku koppaan ei ilman kikkailua sais edes enempää levyjä. Taitaa tuo SATA standardi olla ihmeellinen ja ne halvimmat johdot on syytä kiertää kaukaa, mulla jokunen musta ei edes naksahda lukkoon mut punaiset kyllä.
     
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,186
    Kiitokset:
    687
    Pisteet:
    173
    GigaByten emolevyillä järjestys alkaa sata3 0-paikasta (yleensä ssd). Manuaali kertoo loput.
     
  16. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    326
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Niin mullakin varmaan nolla on eka eikä yksi, enään ei manuaalia löydy. Ekaan paikkaan tietty SSD levy.
     

Jaa tämä sivu