1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Uus näyttis ja heikompi fps?!

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Joonahk 02.04.2017.

  1. Joonahk

    Joonahk Member

    Liittynyt:
    30.09.2012
    Viestejä:
    41
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Elikkäs päivittelin vanhan MSI R9 280 3gb gaming kortin tuoreempaan tuossa viime viikolla. Uus kortti on MSI Geforce GTX 1060 6GT OCV1 . Ongelma on nyt kuitenkii sellanen, että fps on _huomattavasti_ heikompi joka pelissä, kuin vanhalla kortilla. Uusimmat ajurit on asennettu useaankin kertaan ja vanhan kortin ajurit yms poistettu. Asensin jopa winukan uusiks jotta varmasti poistuu kaikki vanhan kortin roinat, mutta sama ongelma edelleen. Ideoita?

    Muut specist :
    MSI 970 gaming
    FX-8350 @4.4ghz
    Kingston HyperX Fury 16GB 1866mhz
    Seasonic S12II 520W
     
  2.  
  3. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,034
    Kiitokset:
    107
    Pisteet:
    73
    Kuulostaa varsin kummalliselta. Mitäs pelejä pelaat ? Voisit asentaa Msi afterburner ohjelman, sillä katsoisit A näyttiksen kellot että varmasti toimii oikein , Ja B paljonko näyttis on käytössä %
     
  4. HinduHAnDU

    HinduHAnDU Newbie

    Liittynyt:
    05.03.2017
    Viestejä:
    21
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    En kyllä mikään ekspertti ole, mutta katso, että näyttökaapeli on näytönohjaimessa eikä käytä integroitua näyttistä.
     
  5. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,479
    Kiitokset:
    494
    Pisteet:
    93
    Tossa ei pitäis olla integroitua, tosin sitäkin on tapahtunut tälläkin foorumilla joissain kokoonpanoissa joissa integroitu löytyy :)
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,791
    Kiitokset:
    2,445
    Pisteet:
    223
    Lisävirtaroikka kiinni? Sen ei kyllä pitäis toimia ollenkaan jos on irti.

    Vanhempia ajureita voisi kokeilla.
     
  7. Joonahk

    Joonahk Member

    Liittynyt:
    30.09.2012
    Viestejä:
    41
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tein nyt varmuuden vuoks vielä kaiken uudestaan; käytin biosin patterin irti, asensin windowsin uudelleen, asensin tikulta kaikki emon ajurit ja uusimmat näyttiksen ajurit ennen kun edes yhdistin tietokonetta verkkoon. Ei vaikutusta. Ja kyllä näyttöjen piuhat on kiinni näytönohjaimessa, muualle niitä ei edes saa. Se 6 napanen virtapiuha kiinni näytönohjaimessa, ei siihen muuta tule? Liitteenä kuva MSI Afterburnerista ja MSI Command centeristä CSGO Benchmark testin pyöriessä (avg fps 90)

    Edit: Huomasin kans, ettei GPU Usage nouse yli 50% missään vaiheessa.
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 03.04.2017
  8. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,034
    Kiitokset:
    107
    Pisteet:
    73
    Nouseeko missäään muussa pelissä? Cs gossa ei varmaan kuulukkaan nousta
     
  9. Joonahk

    Joonahk Member

    Liittynyt:
    30.09.2012
    Viestejä:
    41
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    H1z1 King of the Kill GPU Usage n. 60% ja pyöri ihan sutjakasti High / Ultra asetuksilla. Onkohan nyt joku virransäästö asetus tai jotain pielessä, miksi kevyemmät pelit kuten juuri esim. CSGO ja League of Legends pyörivät heikommin kuin vanhalla kortilla, mutta sitten raskaammat pelit pyörii moitteetta paremmin.. Menee vähän yli ymmärryksen.

    Edit: Samoin playerunknown's battlegrounds GPU usage n. 60% ja pyörii ihan sulavasti.
    Se, että fps huomattavasti kevyemmissä peleissä on sitten todella alhainen, ihmetyttää..
     
    Viimeksi muokattu: 03.04.2017
  10. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,791
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    68

Jaa tämä sivu