1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uudet osat

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Vidudus 04.11.2017.

  1. Vidudus

    Vidudus Newbie

    Liittynyt:
    04.11.2017
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Nykyne kone tais päättää että aika kuolla keskellä viikonloppua, eli hakusessa ois ainakin uusi emolevy, prossu, muistit, poweri ja jäähdytin. Ajattelin vielä nykyisellä näyttiksellä mennä.

    Budjetti noin 1000€ ja suomesta tilaus.

    Eli varmaan ryzen settii ettei tarvi hirveesti odotella. Tulee kelloteltua.

    Pelailua ja multitaskaamista tulee tehtyä eli varmaa ryzen 1700 ois ihan kelpo peli? Nykyinen prossu 3570k ja alkaa 100% käyttö olla pelailussa ja striimiä katellesa jo.


    Kaikki nykyiset osat vielä.
    Asrock z77 extreme4
    Xfx 550w pro
    I5 3570k
    GTX 980
    Fractalin r4 koppa, tällä kopalla varmaan pärjää vielä?

    Eli emo/poweri tais vitut haistattaa ku ei enää tapahdu virtanapista mitään.
     
    Viimeksi muokattu: 04.11.2017
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    upload_2017-11-4_4-46-23.

    Kopalla pärjää, mutta kai ssd löytyy?
     
  4. Vidudus

    Vidudus Newbie

    Liittynyt:
    04.11.2017
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Joo löytyy, ja tuo jäähy riittää hyvin kun kellottaa? Ja huhhu että on muistit kallista nykyää : D
     
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,867
    Kiitokset:
    819
    Pisteet:
    173
    Jäähy on ok ja riittää hyvin kellotuksiin. Mobiilimarkkinat vissiin aiheuttavat muistien hinnannousun johtuen saatavuudesta. Tai mistä lie mutta tosiaan ovat suolaisissa hinnoissa.
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Ddr4 3000 cl16 irtoaisi ehkä nelisen kymppiä halvemmalla, mutta kun hinnat on tuolla tasolla ja budjetti riittää niin kannattaa varmaan ottaa paremmat palikat. Onhan noissa kuitenkin ihan selkeä nopeusero.
     
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,867
    Kiitokset:
    819
    Pisteet:
    173
    Tiukat latenssitkin vielä. Vertaa vaikka 3000MHz & CL16.
     
  8. Vidudus

    Vidudus Newbie

    Liittynyt:
    04.11.2017
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Okei, pitää nuo sitä tilata, kiitos.
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,867
    Kiitokset:
    819
    Pisteet:
    173
    Toivottavasti mahtuvat coolerin tuulettimen alle. Noissakin rameissa on jäähdytyshärpäkkeet jotka hieman nostavat niiden korkeutta. Pitänee hieman nostaa propelia ylemmäs coolerissa mutta uskoisin että sopivat kuitenkin.

    Normaalistihan korkeus on tuota luokkaa:
    rami.PNG
     
  10. Vidudus

    Vidudus Newbie

    Liittynyt:
    04.11.2017
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Sen näkee sit : D, nyt pistetty tilaukseen.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  11. Vidudus

    Vidudus Newbie

    Liittynyt:
    04.11.2017
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Nyt vähä tullut YouTubessa pyörittyy ja katsottu 7 1700 videoita, samalla tuota i7 8700k:ta koska oisha se tosissaan parempi pelejen kannalta? Koska sehän se tärkein itelle kuitenkin ja luulis 6 Coren pystyvän multitaskata ongelmitta? Eli nyt vähän mietityttää pitäskö tilaus vielä vaihtaa intelin settii, hintaakin tulis vaan päälle huntti enemmän..
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Toinen huntti tulisi emosta ja jäähystä (8700k:lle mielellään vesijäähy kellotukseen). Sen päälle pitkä odotus.

    Tarkoitushakuisista youtube-videoista ei kannata välittää. Molemmat on helposti riittävän hyviä prossuja pelaamiseen. Tulevat pelit ratkaisee kumpi onkaan parempi - veikkaisin Ryzeniä.
     
  13. Vidudus

    Vidudus Newbie

    Liittynyt:
    04.11.2017
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Minkä hintane emo ois? Ja en tosiaa mitää 5.0ghz kelloja hakemassa tyyliin 4.3/4.5 maximissaa, eikö joku dark pro3 jäähy riittäs moisee?
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Sehän käytännössä menee vakiona tuon 4,3, joten siihen machokin varmaan riittäisi.
     
  15. Vidudus

    Vidudus Newbie

    Liittynyt:
    04.11.2017
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Mjoo, kaipa se kannattaa kuiteki ryzenillä pysyy ja samaan emoonha pysty vissii tulevaisuudessa uuteen prossu päivittää jos parempaa tulee AMD:lta tarjolle? Ja jääpähän taskuun vielä säästöä uutta gput:ta varte joskus ;D
     
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Ainakin Ryzen 3 menee vielä tuolle emolle. Itse en näe mitään syytä alkaa Inteliä odottelemaan kun hyllystä löytyy vähintään yhtä hyvä prossu vieläpä halvemmalla.
     
    Vidudus kiitti tästä.
  17. Vidudus

    Vidudus Newbie

    Liittynyt:
    04.11.2017
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Joo alkaaha tässä vieroitusoireet jo puskee ilma konetta. :D
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  18. Vidudus

    Vidudus Newbie

    Liittynyt:
    04.11.2017
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Nyt on kasassa, tiiä sit mite hyvi, ainakin päällä on. :D Mutta toine rami palikka ei taho näkyä, kokeilin mielestäni kaikki slotit läpi? Vaihoin myös cpu clockin suoraan 3.6ghz tekemettä muuta, vai oisko jotai volttei pitäny nostaa tai jotain?Ei ainakaan vielä crashannu.
     
  19. lyyri

    lyyri Active member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    760
    Kiitokset:
    250
    Pisteet:
    63
    No ei hän se crashaa kun vcore on nyt autolla, sehän lyö sinne volttia niin paljon kun tarvii (ja pahimmassa skenaariossa sen verran että vrm ja prossu on entiset sen jälkeen), suosittelisin asettamaan manuaalisesti, itsellä ainakin vcore seilasi 0,6 ja 1,35V välillä vakiokelloilla, nyt 3,7ghz stabiili 1,2625V.

    e: kelloihin lipsahti 100mhz liikaa, nyt korjattu
     
  20. Vidudus

    Vidudus Newbie

    Liittynyt:
    04.11.2017
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    [​IMG]

    Löysin tollaset voltti asetukset, onko nuo nyt ne? ja millasii lukemii siis nuo pitäs ny laittaa? sanotaanko jos haluun samat mitä sulla ois?



    Tuossa myös näkyy se 16GB muistii mut käytös vaan 8GB

    [​IMG]

    Onkoha toine rami tikku paskana.. kokeilin kaikisissa sloteissä yhdellä tikulla ja ei lähteny pelaamaa, sit vaihoin toisen tiku sisää nii lähti pelaa..
     
    Viimeksi muokattu: 11.11.2017
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,894
    Kiitokset:
    2,804
    Pisteet:
    223
    Muistit vaihtoon. Toivon mukaan vieroitusoireet ei täysin kestämättömiksi käy.
     

Jaa tämä sivu