1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Uuden SSD:n asennus?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi kriza 08.08.2017.

  1. kriza

    kriza Regular member

    Liittynyt:
    04.07.2014
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    kaveri saa firmaltaan samsung 850 evo 500gb ssd:itä 120e hintaluokkaan ja oon jo pitkään harkinnu ostaa uuden. Nyt aloin sitte pohtimaan että mikäs olis kannattavin tapa tehä toi asennus? SATA kaapeleita ei mulla enää ole eli ne pitäis vissii jostain hankkii ja varmaan semmone telinejutska kans.
    kuulin vähän juttuu et winukan sais siirrettyy sillee jollain usb sata mötikällä mut lieneekä tämä vain vasemmistolaisten huuhaata?
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,806
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    Kerron nyt ensin mihin aiot laittaa tuon SSD:n. Kirjoitat telinejutskasta, mitä sillä tarkoitat. Jos tarkoitat sen asennusalustaa, niin todennäköisesti koneellasi on kyllä paikka sille sille ilman mitään jutskia.
    Antaisitko vähän tietoja nykyisestä systeemistäsi ja kotelosta?

    Samsung levyn mukana tulee kloonausohjelma, jolla nykyisen windowssin saa siirrettyä Samsungin SSD:lle. Toki uusi puhdas asennus uudelle levylle olisi aina toivottavaa, samalla pääsee eroon kaikesta vanhasta ohjelmajätteestä ja roskasta. Ainoa on, että kaikki ohjelmat pitää asentaa uudelleen.
    Jos nyt oikein muistan, tulee tuon levyn mukana yksi Sata-johto, sellainen mielikuva minulla siitä on.
     
    Viimeksi muokattu: 08.08.2017
    kriza kiitti tästä.
  4. kriza

    kriza Regular member

    Liittynyt:
    04.07.2014
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    jeps, kirjoitinkin tuon aika nopeasti. kotelona on siis cooltek antiphon ja powerina thermaltake paris 630w. emolevynä asus m5a97 r2.0 evo ja mulla on kovalevyinä 1tb hdd ja kingstonin 120gb ssd jolla winukkakin sitten on.
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,172
    Kiitokset:
    2,902
    Pisteet:
    223
    Jätä windows vanhalle levylle.
     
    kriza kiitti tästä.
  6. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,806
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    Onko nykyinen SSD käynyt liian pieneksi vai miksi haluat vaihtaa?
    Kotelossasi muuten pitäisi olla 4 kpl 2.5" tuuman paikkoja, johon SSD menee suoraan ilman telinejutskia.
     
    kriza kiitti tästä.
  7. kriza

    kriza Regular member

    Liittynyt:
    04.07.2014
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    joo, nykyisellä 120gb levyllä on tilaa alle 10gb vaikka siellä on pelkkä windows (olen yrittänyt poistaa kaikenlaisia temp kansioita yms mutta mikään ei tunnu auttavan). 1tb kovolla on puolestaan n. 80gb vapaana ja sit ulkosella 1tb kovolla 600gb vapaana. Enimmäkseen mulla on noilla levyillä elgaton recordauksia, overwatch ja lol -klippejä jotka sitten vie paljon tilaa.
    Yks syy miks ostan on kans se että sen saa n. 50e halvemmalla tältä kaverilta ku se et ostais kaupasta.
     
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,172
    Kiitokset:
    2,902
    Pisteet:
    223
    kriza kiitti tästä.
  9. kriza

    kriza Regular member

    Liittynyt:
    04.07.2014
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    oon putsannu moneen kertaan. cleanmasteril kans
     
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,172
    Kiitokset:
    2,902
    Pisteet:
    223
    Oletko testannut vanhan ssd:n kunnon? Jos windows on turvonnut satagigaiseksi niin sitä ei todellakaan kannata kloonata.
     
    kriza kiitti tästä.
  11. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,806
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    Windowsiin ei millään saa uppoamaan yli 100 GB. Nyt huolellinen tarkastus, mitä siellä SSD:llä on.
    Siihen kuluu tilaa 20 Gb, yläkanttiin, olet kyllä asentanut sinne aika paljon muutakin, tai sitten se on jotain roskaa. Ei missään tapauksessa kloonaukseen.

    Windows ohjelman Lisää/poista sovellus nyt käyttöön.
     
    kriza kiitti tästä.
  12. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,817
    Kiitokset:
    125
    Pisteet:
    73
    Jep, itsellä ollut Kympissä jo seiskan ajoista 120 gigaisella muutama ohjelma, pari peliä, silti on vapaana vieläainakin 70 gigaa.
    Disk Clean upilla kaikista vanhoista asennustiedostoista eroon.

    T: Vesku
     
    kriza kiitti tästä.
  13. kriza

    kriza Regular member

    Liittynyt:
    04.07.2014
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Hmm, windirstatin mukaan mulla oli jossain AI_RecycleBinissä 9 gigaa lolin tiedostoja, Poistin ne ja pari muuta niin nyt vapautui 15 gigaa. WinDirStat näyttää kuitenkin että kaikki tiedostot pitäis viedä 55gigaa nykysellä ssd:llä vaikka näin ei todellisuudessa ole.
    http://prntscr.com/g5vsq0
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,172
    Kiitokset:
    2,902
    Pisteet:
    223
    Voihan se olla että solujen joukkokuolema vaivaa levyä.
     
  15. kriza

    kriza Regular member

    Liittynyt:
    04.07.2014
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    ja onko mitään keinoa pelastaa solut sukupuutolta?
     
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,172
    Kiitokset:
    2,902
    Pisteet:
    223
    Eipä sitä ole. Mitä crystaldisk näyttää?
     
  17. kriza

    kriza Regular member

    Liittynyt:
    04.07.2014
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Ajan sitä parhaimmillaan. Kävin äsken analysoimassa jos nykyinen ssd kannattaa eheyttää niin windows sanoo löytäneensä "24% pirstoutuneita". Tää ssd vissiin kannattaa eheyttää? Vai oliko se niin että ne kuluu siitä ja ei kannata?

    http://prntscr.com/g5w0at tätä sanoo ristallilevy
     
    Viimeksi muokattu: 08.08.2017
  18. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,291
    Kiitokset:
    599
    Pisteet:
    173
    Ei SSD:tä pidä eheyttää. Se vain "kuluttaa" lisää asemaa, mutta ei auta mitään, koska tallennustapa on erilainen kuin HDD:llä.

    Lisäys. TreeSize Free on kätevä ja ilmainen sovellus, joka näyttää hakemistopuun muodossa, mikä vie kiintolevyllä tilaa ja paljonko.
    http://www.jam-software.de/treesize_free/?language=EN
     
    Viimeksi muokattu: 08.08.2017
  19. kriza

    kriza Regular member

    Liittynyt:
    04.07.2014
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Nyt tais ongelma ratkaista. Menin järjestelmän suojaukseen ja poistin levyn vanhoja palautuspisteitä, joita olikin kertynyt 50 gigaa. Nyt winukka näyttää 57 gigaa vapaana :)

    Kannattaako nyt siirtää tää windows tolle samsungin ssd:lle? En tosiaan haluais asentaa uusiks ainakaan vielä vähään aikaan
     
  20. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,172
    Kiitokset:
    2,902
    Pisteet:
    223
    Jätä windows vanhalle levylle jos kerran toimii.
     
    kriza kiitti tästä.
  21. kriza

    kriza Regular member

    Liittynyt:
    04.07.2014
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    tämmöset setit crystaldisk anto: http://prntscr.com/g5xqos
    ihan hyvät vissii, reippaasti nopeempi ku toi edelline. vois kyl tosiaan tässä lähiaikoina asentaa sen win 10 tolle sit ku oon editoinu pari vegas projectii loppuun ja renderöiny ne yms. Teen varmaan uuden langan sitten kun winukan päivitys on ajankohtaista joten varautukaa siihen :p

    Kiitti kaikille vastauksista
     

Jaa tämä sivu