1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uuden koneen boottaus

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Joni87 16.11.2014.

  1. Joni87

    Joni87 Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2014
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tere,

    Uusi kone saatu ja osat kasattu, mutta...

    ...jokin/jotkin asia(t) mättää. Kun käynnistän koneen, kone hyrähtää käyntiin pariksi sekunniksi vilkauttaen punaista cpu valoa ja mem ok valoa.

    Missähän vika?

    20141116_111020[1]. 20141116_111033[1].
     
    Viimeksi muokattu: 16.11.2014
  2.  
  3. Joni87

    Joni87 Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2014
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Jos otan 2x4 pinnisen virtajohdon pois ja käynnistän, kone pysyy päällä, mutta cpu valo palaa punaisena ja mem ok valo vilkkuu punaisena.
     
  4. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Tarkista että muistit ovat oikeissa kanavissa ja kokeile vain yksi kampa kerrallaan siltä varalta, että toinen kampa on viallinen. Jos ei vieläkään auta, niin ota prossu varovasti pois ja tarkista, että kaikki pinnit ovat kunnossa.
     
  5. Joni87

    Joni87 Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2014
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Testailut jatkuu huomenna aamusta, ei oo aikaa nyt, mut jos vaikka koitan irroitella kaikki muut osat pois ja jätän vaa prosessorin, niin eikös pitäisi pysyä käynnissä kuitenkin?
     
  6. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Pienikin tietopaketti siitä mitä olet tekemässä helpottais.
    Asus M5A97 Evo R2.0 Emona?
    Mikä rossu?
    Toivotaan että kyseessä Bios-päivitys, mutta lukitsitko varmasti prossun asennuskelkan vivun?
     
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,705
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Oletko kokeillut painaa sitä memo ok - nappia? Mitkä ramit kyseessä?
     
  8. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Jos tutkit prossua, ni käännä ihmeessä samalla prossucooleri toisinpäin. Toihan nyt puhaltaa kohti näytönohjainta ?
     
  9. Joni87

    Joni87 Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2014
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    1 x G.Skill SNIPER Edition - DDR3 - 1866 MHz - 2 x 4GB 82.60
    1 x Cooler Master HYPER TX3 EVO 1366/115x/AM3/3+/2 25.00
    1 x Antec High Current Gamer 520W Power Supply 68.70
    1 x SEAGATE BARRACUDA 1TB 3.5" SATA3 7.2K 64MB KAMPANJA 55.00
    1 x ASUS M5A97 EVO R2.0 SocketAM3+ 4xDDR3 32GB ATX AMD 970 95.00
    1 x ASUS DRW-24F1ST 24X DVDRW BLACK SATA KAMPANJA 19.00
    1 x TP-LINK TL-WN881ND - Verkkoadapteri - PCI Express 2.0 x1 - 802.1 20.70
    1 x ASUS R9 280 DCII TOP OC 3GB GDDR5 + Never Settle: Space Edition 189.00
    1 x FRACTAL DESIGN Core 3300 Black 2x140mm USB3.0 ATX miditower 59.00
    1 x Crucial 256GB MX100 2.5" SSD MLC SATA III 550/330MB/s UUTUUS 104.90
    1 x AMD FX-8320 8-CORE 3.5GHz AM3+ 125W 8MB BOX

    Noi osat löytyy. Prossun pinnit näyttäis olevan kunnossa. Piitahnaa meni vähän yli, voisko se haitata? Kone näyttäs pysyvän päällä kun ei oo prossutuuletin ytimen päällä, tosin edelleen palaa sitten cpu valo... EDIT: Nyt näyttää pysyvän päällä tuulettimenkin kanssa, mutta cpu valo palaa ja mem ok valo vilkkuu... Mitäs seuraavaksi?
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2014
  10. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Meneehän tuonne emolle nyt se neljä- tai kahdeksenpaikkainen CPU-lisävirta eikä kuusipaikkainen PCIe-lisävirta? Ekan kuvan perusteella voisi olla kuusipaikkainenkin, mutta kovin hyvin ei saa selvää...
    E: Ilmeisesti johdot on oikein, kun powerista lähtee vain yksi lisävirta näyttikselle ja se on kiinni.
    Entäs ne muistit ja memok-nappulan painaminen, onko mitään vaikutusta?

    Prossutuuletin tai siili (jos se on epäsymmetrinen) kannattaa tosiaan kääntää kuten Ratcon jo huomasi.
     
  11. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Kaikkein paras ois se laittaa puhaltamaan takatuuletinta kohti, tuliko tossa toi sama "apurauta" mukana mikä pujotetaan kupariputkien välistä:
    [​IMG]

    E:
    Tai sitten poikkisuunnassa noihin uriin jotka näkyy keskellä.

    Lopuks sen pitäs asettua näin päin:
    [​IMG]

    Eri cooleri joo, mutta noin päin se kandee iskeä.
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2014
  12. Joni87

    Joni87 Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2014
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Prossutuuletin on kotelon ilmanvaihtoa kohti ja lisävirta on tosiaan virtalähteestä lähtevä 2x4 pinninen mötykkä
     
  13. thing30

    thing30 Member

    Liittynyt:
    20.08.2013
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    13
    Voisit koittaa laittaa muistit A1 ja B1 slotteihin. Nythän ne ovat 2 sloteissa
     
  14. Joni87

    Joni87 Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2014
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Sit kun laitan näytönohjaimen kiinni, niin ei inahdakaan... Ota nyt tästä selvää... Edit: virtalähteen tuuletin pyörähti pikkasen...
     
  15. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Syttyykö emolle vihreä ledi, kun laitat powerin virrat päälle (muistaakseni emon oikean alakulman tienoilla)? Kokeilitko muisteja erikseen ja eri paikoissa? Saatko jostain toista poweria lainaan?
     
  16. Joni87

    Joni87 Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2014
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Syttyy vihreä power valo kyllä ja kokeilin muisteja eri paikoissa... , mutta kone taas hyrähtää vaan sammuu sitten... ja pelkästään siis cpu, muistit ja coolerit kiinni...
     
  17. hk550vxi

    hk550vxi Regular member

    Liittynyt:
    01.05.2014
    Viestejä:
    261
    Kiitokset:
    32
    Pisteet:
    28
  18. Joni87

    Joni87 Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2014
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    En tiedä, turhaudun ja vien koneen liikkeeseen, ehkäpä sitten selviää, mikä h***etti siinä on... Postailen, kun tiedän...
     
  19. Phat-J

    Phat-J Active member

    Liittynyt:
    25.07.2012
    Viestejä:
    346
    Kiitokset:
    116
    Pisteet:
    53
    Emo ei oo ainakaan kaikilla ruuveilla kiinni? Ei sinällään pitäis olla merkitystä, mutta panee miettimään onko kaikki kotelon ja emon väliset koroketapit paikoillaan? Kuvassa ei ainakaan näy kovin suurta varjoa emon alla...
     
    Joni87 kiitti tästä.
  20. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    Tuo koroketappien puuttuminen voi aiheuttaa jos jonkinmoista ongelmaa, riippuen siitä missä emo ottaa koteloon kiinni.

    Ja se emo olisi hyvä olla kyllä niillä kaikilla ruuveilla kiinni, ettei pääse emo taipumaan mutkalle.
     
    Joni87 kiitti tästä.
  21. Joni87

    Joni87 Newbie

    Liittynyt:
    05.11.2014
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ne tapit ne varmaan sitten se syy onkin, mä semmosia siihen laittanu olleskaan! Voi helv... Ku eihän se emo meinannu sattua siihen i/o paneeliinkaan millään, niin sen takia jätin ne ruuvit sieltä pois, koska meni muuten liian alas. Jotenkin nyt epähuomiossa jääny sitte ne tapit laittamatta kokonaan... Soitin liikkeeseenkin ja vinkkasin tästä. Saa nähä, mitkä on tuhot...
     

Jaa tämä sivu